נקודות מפתח

  • הנשיא טראמפ הזהיר כי רכישת Warner Bros. Discovery על ידי נטפליקס תמורת 72 מיליארד דולר עשויה לעורר חששות אנטי־מונופוליים.
  • רגולטורים בארה״ב, האיחוד האירופי ובריטניה צפויים לבצע בחינות מקיפות של העסקה.
  • נטפליקס מתכננת לטעון כי פלטפורמות דיגיטליות רחבות יותר, כולל YouTube ו־TikTok, מדללות את דומיננטיותה בשוק.
hero

אזהרתו הפומבית של הנשיא דונלד טראמפ כי רכישת Warner Bros. Discovery על ידי נטפליקס תמורת 72 מיליארד דולר עשויה להוות “בעיה” אנטי־מונופולית הוסיפה שכבת אי־ודאות חדשה לאחת העסקאות המשמעותיות ביותר בהיסטוריית המדיה. הדברים — שנאמרו עם הגעתו לאירוע במרכז קנדי — עוררו שאלות בנוגע לאפשרות שהבית הלבן ישפיע על בחינת משרד המשפטים, הצפויה להיות ממושכת ושנויה במחלוקת. המיזוג יחבר את שירות הסטרימינג הגדול בעולם עם HBO Max, ויעניק לנטפליקס שליטה על ספריית תוכן פרימיום עצומה ויחזק את מעמדה בשוק הבידור המתכנס.

טראמפ ציין כי נפגש לאחרונה עם מנכ״ל־משותף של נטפליקס, טד סרנדוס, אך הדגיש כי העסקה חייבת לעבור תהליך רגולטורי רשמי. דבריו הובילו לתגובה מיידית בשוק: ההסתברות בשווקי ההימורים לסגירת העסקה עד 2026 צנחה בחדות, בעוד מניות Warner Bros. Discovery עלו קלות ונטפליקס ירדה. אף שהתגובה הייתה בעיקר סימבולית, היא מדגישה את רגישות המשקיעים לאיתותים פוליטיים סביב העסקה.

הסיכונים הרגולטוריים גוברים כאשר העסקה מגדירה מחדש את גבולות השוק

שאלת האנטי־מונופול המרכזית נוגעת לנתח השוק. רגולטורים עשויים לטעון כי נטפליקס — שכבר שולטת בשוק שירותי הסטרימינג מבוססי מנויים — תעבור את רף ה־30% לאחר שילוב נכסי Warner Bros., כולל HBO Max. רמה זו שימשה לא פעם אינדיקטור לאפשרות של פגיעה בתחרות.

נטפליקס צפויה לטעון כי השוק הרלוונטי רחב בהרבה משוק הסטרימינג בתשלום בלבד. מנהליה יטענו כי פלטפורמות כמו YouTube ו־TikTok — שבהן הצרכנים מבלים זמן הולך וגדל — משתייכות ליקום התחרותי, מה שמפחית משמעותית את תפיסת הדומיננטיות של נטפליקס. החברה גם תדגיש את התנודתיות במספר המנויים בשנים האחרונות כהוכחה לסביבה תחרותית מאוד.

גם רגולטורים באירופה ובבריטניה מתכוננים לבחינה מעמיקה. בלונדון, חברי בית הלורדים כבר העלו שאלות לגבי השפעת העסקה על מחירי הצרכנים ועל המגוון התקשורתי. האיחוד האירופי אף אותת על עניין גבוה, בהתחשב בהיקף העסקה ובהשפעתה החוצת־גבולות.

הדינמיקה הפוליטית יוצרת רקע חריג

העסקה הפכה פוליטית לאחר ש־Warner Bros. בחרה בנטפליקס על פני המתחרה Paramount Skydance. הבחירה אכזבה בעלי ברית הקרובים לטראמפ, שציפו כי קשריה של Paramount עם הממשל יקנו לה יתרון אסטרטגי. על רקע ביקורת גוברת בקונגרס על מיזוגים בתעשיית המדיה, מחוקקים משתי המפלגות כבר הזהירו כי העסקה עלולה לפגוע בצרכנים.

דברי טראמפ עומדים גם בניגוד לעמדות מסוימות בתעשייה, שלפיהן מונופולים טכנולוגיים הם לרוב קצרי־טווח. חלק מהאנליסטים טוענים כי שוק הסטרימינג מתפתח מהר מדי מכדי שחברה אחת תיהנה מדומיננטיות יציבה לאורך זמן, ומצביעים על Amazon Prime Video ו־Disney+ כמתחרות משמעותיות.

תחזית: עסקה העומדת בפני מסלול רגולטורי ארוך

גם אם משרד המשפטים יבחר לנהל תיק אנטי־מונופול צר המתמקד רק במנויי סטרימינג, נטפליקס צפויה לטעון כי המיזוג יוזיל עלויות, יגדיל יעילות ויאפשר חסכונות באמצעות טכנולוגיה ותשתיות משותפות. האם טיעונים אלה יספיקו — נותר לראות. עם מעורבות רגולטורים בארה״ב ובחו״ל — ועם לחץ פוליטי גובר — הדרך לאישור צפויה להיות ארוכה, מורכבת ורוויה במאבקים.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | האם מכסים באמת מממנים את תוכנית החילוץ לחקלאים של טראמפ? הנשיא לשעבר אומר שכן
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 20 שעה

    SKN | האם מכסים באמת מממנים את תוכנית החילוץ לחקלאים של טראמפ? הנשיא לשעבר אומר שכן SKN | האם מכסים באמת מממנים את תוכנית החילוץ לחקלאים של טראמפ? הנשיא לשעבר אומר שכן

    נשיא ארה״ב לשעבר דונלד טראמפ חזר על טענתו שתוכניות החילוץ לחקלאים — שנועדו לפצות על הפסדים מהמלחמה המסחרית — “לא

    • לפני 20 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    נשיא ארה״ב לשעבר דונלד טראמפ חזר על טענתו שתוכניות החילוץ לחקלאים — שנועדו לפצות על הפסדים מהמלחמה המסחרית — “לא

    SKN | האם הגיע הזמן שה-ECB יבחן מחדש את האסטרטגיה שלו? מקרון לוחץ על הבנק המרכזי לשנות את הגישה המוניטרית
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 23 שעה

    SKN | האם הגיע הזמן שה-ECB יבחן מחדש את האסטרטגיה שלו? מקרון לוחץ על הבנק המרכזי לשנות את הגישה המוניטרית SKN | האם הגיע הזמן שה-ECB יבחן מחדש את האסטרטגיה שלו? מקרון לוחץ על הבנק המרכזי לשנות את הגישה המוניטרית

    נשיא צרפת עמנואל מקרון קרא לבנק המרכזי האירופי לבחון מחדש את גישתו למדיניות המוניטרית, בטענה שההתמתנות בקצב הצמיחה באירופה מחייבת

    • לפני 23 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    נשיא צרפת עמנואל מקרון קרא לבנק המרכזי האירופי לבחון מחדש את גישתו למדיניות המוניטרית, בטענה שההתמתנות בקצב הצמיחה באירופה מחייבת

    SKN | האם שינוי הכיוון של טראמפ כלפי Nvidia יוצר פתח אסטרטגי לשי ג’ינפינג ולשאיפות הטכנולוגיות של סין?
    • שגיא חבסוב
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    SKN | האם שינוי הכיוון של טראמפ כלפי Nvidia יוצר פתח אסטרטגי לשי ג’ינפינג ולשאיפות הטכנולוגיות של סין? SKN | האם שינוי הכיוון של טראמפ כלפי Nvidia יוצר פתח אסטרטגי לשי ג’ינפינג ולשאיפות הטכנולוגיות של סין?

    הממשלים של ביידן ושל טראמפ מתייחסים יותר ויותר אל שבבים וציוד AI כעמודי תווך של ביטחון לאומי ושל כוח כלכלי

    • לפני 1 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    הממשלים של ביידן ושל טראמפ מתייחסים יותר ויותר אל שבבים וציוד AI כעמודי תווך של ביטחון לאומי ושל כוח כלכלי

    SKN | האם בעלי־בריתה של אוקראינה נכנסים לנקודת מפנה קריטית כאשר אירופה מגבירה את הלחץ על רוסיה?
    • עומר בר
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    SKN | האם בעלי־בריתה של אוקראינה נכנסים לנקודת מפנה קריטית כאשר אירופה מגבירה את הלחץ על רוסיה? SKN | האם בעלי־בריתה של אוקראינה נכנסים לנקודת מפנה קריטית כאשר אירופה מגבירה את הלחץ על רוסיה?

    מנהיגים אירופיים שידרו עלייה חדה בתחושת הדחיפות הדיפלומטית ביום שני, כאשר נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי נפגש בלונדון עם ראש ממשלת

    • לפני 1 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    מנהיגים אירופיים שידרו עלייה חדה בתחושת הדחיפות הדיפלומטית ביום שני, כאשר נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי נפגש בלונדון עם ראש ממשלת