נקודות מפתח

  • מדד תל אביב-35 יורד 1.35% לרמה של 4,153.57 עם רק 5 מניות עולות לעומת 30 יורדות
  • מדד TA-90 יורד 1.58%, המשקף חולשה בולטת במניות הבינוניות ובמניות הרגישות לכלכלה המקומית
  • שווקי האג"ח נותרים יציבים יחסית, כאשר אג"ח קצרות טווח עולות קלות למרות הירידות במניות
hero

שווקי תל אביב נסחרו בירידות כאשר לחץ מכירות שלט במסחר במניות בכל המדדים המרכזיים. הנתונים מצביעים על ירידה רוחבית, עם רוחב שוק שלילי באופן משמעותי בסגמנט המניות הגדולות והבינוניות. בעוד שהמניות נחלשו באופן חד, שווקי האג”ח נותרו יציבים יחסית, מה שמרמז על מעבר חלקי לעמדות הגנתיות ולא על פאניקה מלאה בשוק.

חולשה רוחבית במניות שולטת במסחר

מדד תל אביב-35 ירד 1.35% לרמה של 4,153.57, כאשר רוחב השוק הראה הידרדרות ברורה. רק 5 מניות עלו לעומת 30 שירדו, מה שמדגיש את עוצמת גל הירידות בקרב מניות המדד ואת היעדר התמיכה מצד מניות כבדות משקל.

מדד TA-90 הציג ביצועי חסר, כאשר ירד 1.58% לרמה של 3,856.78. נתוני רוחב השוק היו חלשים במיוחד, עם 13 מניות עולות לעומת 76 יורדות. חוסר איזון חד זה מצביע על סנטימנט שלילי ברור במניות הבינוניות, הנחשבות רגישות יותר לציפיות הכלכלה המקומית ולתנאי נזילות.

מדד תל אביב-125 ירד 1.44% לרמה של 4,084.45, מה שמאשר כי החולשה היא רוחבית ולא נקודתית. עם 18 מניות עולות בלבד לעומת 106 יורדות, השוק מציג סנטימנט שלילי ברור בכל היקום המנייתי. מחזור המסחר הגיע ל-630.6 מיליון שקל, מה שמעיד על פעילות גבוהה של התאמות פוזיציה במהלך הירידות ולא על מסחר דל נזילות.

קריסת רוחב שוק חדה בכל הסקטורים

ביצועי הסקטורים מחזקים את הטון השלילי בשוק. מדד תל אביב סקטור-באלאנס ירד 1.54%, מה שמצביע על חולשה מתואמת בין קבוצות סקטוריאליות שונות ולא על תנועה נקודתית בסקטור בודד.

גם מדד תל אביב-125 ערך ירד 0.81%, מה שמראה כי גם אסטרטגיות ערך לא סיפקו הגנה משמעותית מהירידות. מניות פיננסיות, תעשייה בינונית ומניות רגישות לכלכלה המקומית תרמו כולן לירידות, בהתאם לסביבה כללית של הימנעות מסיכון.

נתוני רוחב השוק הם המאפיין הבולט ביותר של המסחר. בכל המדדים המרכזיים, מספר המניות היורדות עולה באופן חד על מספר העולות, מה שמאשר כי הלחץ הוא מערכתי. תנאים מסוג זה משקפים לעיתים קרובות שבירה של מומנטום קצר טווח וירידה באמון המשקיעים.

שווקי האג”ח מספקים יציבות יחסית

בניגוד לשוק המניות, שווקי האג”ח הציגו יציבות יחסית. מדד אג”ח קצר עד שנה עלה 0.03%, מה שמצביע על יציבות בציפיות הריבית לטווח קצר והמשך ביקוש לנכסים הגנתיים.

מדדים רחבים יותר היו מעט שליליים אך יציבים משמעותית ביחס למניות. מדד All-Bond ירד 0.07%, בעוד שאג”ח צמודות אינפלציה נחלשו קלות, עם תל אביב אג”ח צמודות A בירידה של 0.06% ותל אביב 60 צמודות בירידה של 0.18%. תנועות אלו מצביעות על כך שלמרות חולשת הסיכון במניות, המשקיעים לא יצאו באופן אגרסיבי משוק החוב.

מחזור המסחר באג”ח עמד על 491.2 מיליארד שקל במונחי שקילות, מה שמצביע על המשך פעילות מוסדית ופעילות שוק מסודרת למרות הלחץ במניות.

תחזית שוק: מעקב אחר התאוששות רוחב השוק וסנטימנט הסיכון

בהמשך, השאלה המרכזית עבור שווקי תל אביב היא האם החולשה הנוכחית תתייצב או תתפתח לתיקון רחב יותר. התאוששות ברוחב השוק, במיוחד בסגמנט TA-90, תהיה סימן מוקדם חשוב ליציבות.

המשך חולשה ביחסי עליות-ירידות עשוי להעיד על המשך הימנעות מסיכון ולחץ נוסף על מניות בינוניות. במקביל, יציבות באג”ח קצרות טווח מצביעה על כך שפוזיציות הגנתיות עדיין קיימות, מה שעשוי למנוע הידרדרות חדה יותר.

המשך הכיוון תלוי בשאלה האם לחץ המכירות ימשיך לשלוט בכל הסקטורים או שמא יחזור ביקוש סלקטיבי למניות גדולות ופיננסיות. האינטראקציה בין חולשת רוחב השוק לבין יציבות שוק החוב תהיה גורם מרכזי בקביעת כיוון השוק בתקופה הקרובה.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מכירת Pizza Hut על ידי Yum! Brands מסמנת שינוי אסטרטגי בענף המסעדנות הגלובלי
    • עומר בר
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    SKN | מכירת Pizza Hut על ידי Yum! Brands מסמנת שינוי אסטרטגי בענף המסעדנות הגלובלי SKN | מכירת Pizza Hut על ידי Yum! Brands מסמנת שינוי אסטרטגי בענף המסעדנות הגלובלי

      החלטתה של Yum! Brands למכור את Pizza Hut מהווה אחד המהלכים האסטרטגיים הבולטים שנרשמו השנה בענף המסעדנות המהירה. העסקה,

    • לפני 1 ימים
    • 6 דק’ קריאה

      החלטתה של Yum! Brands למכור את Pizza Hut מהווה אחד המהלכים האסטרטגיים הבולטים שנרשמו השנה בענף המסעדנות המהירה. העסקה,

    SKN | Yum Brands מעצבת מחדש את תיק הנכסים עם מכירת Pizza Hut בעסקה של 2.7 מיליארד דולר
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    SKN | Yum Brands מעצבת מחדש את תיק הנכסים עם מכירת Pizza Hut בעסקה של 2.7 מיליארד דולר SKN | Yum Brands מעצבת מחדש את תיק הנכסים עם מכירת Pizza Hut בעסקה של 2.7 מיליארד דולר

      Yum Brands הודיעה על הסכם למכירת Pizza Hut בעסקה המוערכת בכ-2.7 מיליארד דולר, כאשר הרוכשים הם קרן ההשקעות LongRange

    • לפני 1 ימים
    • 6 דק’ קריאה

      Yum Brands הודיעה על הסכם למכירת Pizza Hut בעסקה המוערכת בכ-2.7 מיליארד דולר, כאשר הרוכשים הם קרן ההשקעות LongRange

    SKN | סקירת שווקים גלובליים: ביצועי 15 ביוני 2026 כאשר ראלי הטכנולוגיה בארה”ב מוביל עליות עולמיות בעוד אסיה מזנקת ותל אביב נחלשת – תחזית ל-16 ביוני 2026
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | סקירת שווקים גלובליים: ביצועי 15 ביוני 2026 כאשר ראלי הטכנולוגיה בארה”ב מוביל עליות עולמיות בעוד אסיה מזנקת ותל אביב נחלשת – תחזית ל-16 ביוני 2026 SKN | סקירת שווקים גלובליים: ביצועי 15 ביוני 2026 כאשר ראלי הטכנולוגיה בארה”ב מוביל עליות עולמיות בעוד אסיה מזנקת ותל אביב נחלשת – תחזית ל-16 ביוני 2026

    השווקים הגלובליים סיימו את 15 ביוני 2026 בטון חיובי ברובו, בהובלת ראלי חזק במניות הטכנולוגיה בארה"ב ותנועה אגרסיבית לכיוון נכסי

    • לפני 2 ימים
    • 7 דק’ קריאה

    השווקים הגלובליים סיימו את 15 ביוני 2026 בטון חיובי ברובו, בהובלת ראלי חזק במניות הטכנולוגיה בארה"ב ותנועה אגרסיבית לכיוון נכסי

    SKN | מניית Everpure מטפסת כאשר המשקיעים מגיבים למומנטום תפעולי ולסימני תמחור מחדש בשוק
    • שגיא חבסוב
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | מניית Everpure מטפסת כאשר המשקיעים מגיבים למומנטום תפעולי ולסימני תמחור מחדש בשוק SKN | מניית Everpure מטפסת כאשר המשקיעים מגיבים למומנטום תפעולי ולסימני תמחור מחדש בשוק

    מניית Everpure (P) נסחרה בעליות בישיבות האחרונות, תוך שהיא מושכת את תשומת לב המשקיעים המנטרים תנועות במניות קטנות ובחברות תעשייה

    • לפני 2 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    מניית Everpure (P) נסחרה בעליות בישיבות האחרונות, תוך שהיא מושכת את תשומת לב המשקיעים המנטרים תנועות במניות קטנות ובחברות תעשייה