נקודות מפתח

  • MINISO הציגה צמיחה של 22.4% בהכנסות במחצית הראשונה, כאשר ההכנסות בסין עלו ב-26.2% וה-GMV המקומי ביולי גדל בכ-20% לעומת השנה הקודמת.
  • קניין רוחני עצמאי ומועדון הלקוחות משפרים את כלכלת הלקוחות, כאשר YuYu הניב כמעט 500 מיליון יואן והמכירות לחברי המועדון הגיעו ל-77% ממכירות החברה בסין.
  • ההתרחבות הבינלאומית עוברת להתמקדות באיכות, באמצעות האטת פתיחת החנויות וסגירת סניפים בעלי יעילות נמוכה במטרה לשפר את הרווחיות בטווח הארוך.
hero

הפעילות בסין הופכת למנוע צמיחה מרכזי

MINISO נכנסת למחצית השנייה של 2026 עם פרופיל צמיחה מקומי חזק יותר, לצד אסטרטגיה בינלאומית זהירה יותר. החברה דיווחה על צמיחה של 22.4% בהכנסות במחצית הראשונה של השנה, כאשר ההכנסות בסין עלו ב-26.2%, בתמיכת שדרוג חנויות, קניין רוחני עצמאי ומעורבות גבוהה יותר של חברי מועדון הלקוחות. ההנהלה מסרה כי ה-GMV של MINISO בסין עלה בכ-20% ביולי לעומת השנה הקודמת, בעוד שהמכירות היומיות הממוצעות בחנויות זהות עלו בשיעור חד-ספרתי בינוני, נתונים המצביעים על המשך עמידות למרות התנאים המתונים יותר בשוק הקמעונאות הסיני הרחב.

החברה צופה צמיחה דו-ספרתית בינונית בהכנסות בסין במחצית השנייה. חלק משמעותי מהתחזית נשען על חנויות בפורמטים גדולים יותר, ובהן MINISO LAND ו-Super MINISO. חנויות אלה מייצרות מכירות של כפליים לערך למ”ר בהשוואה לחנויות רגילות, בעוד שתקופת ההחזר הממוצעת של חנויות הדגל עומדת על כשנה. MINISO מתכננת להרחיב את משפחת החנויות הגדולות לכ-1,200 סניפים, כחלק מיעד כולל של 7,000 עד 8,000 חנויות ברשת בסין.

קניין רוחני עצמאי ומועדון הלקוחות משפרים את כלכלת החנויות

אסטרטגיית הקניין הרוחני העצמאי של MINISO הופכת בהדרגה למבדל תחרותי ולא רק להרחבה של קטגוריות המוצרים. YuYu הניב הכנסות של כמעט 500 מיליון יואן במחצית הראשונה של השנה, בעוד Total, הקניין הרוחני העצמאי השני של החברה, כבר מתמודד עם ביקוש העולה על ההיצע. ההנהלה מסרה כי מוצרים המבוססים על קניין רוחני עצמאי נהנים משולי רווח גבוהים מהממוצע של החברה, כאשר מחזור המלאי נשמר בכ-30 עד 40 יום.

מועדון הלקוחות הוא מרכיב נוסף באסטרטגיה. המכירות לחברי המועדון בסין היוו 77% מהמכירות ברבעון השני, לעומת 72% ברבעון הראשון, בעוד שמספר החברים גדל ב-31% ל-130 מיליון. ערך העסקה הממוצע של חברי המועדון גבוה בערך פי שניים מזה של לקוחות שאינם חברים, בעוד שלקוחות הרוכשים מוצרי קניין רוחני במסגרת מועדון הלקוחות מייצרים ערך עסקה הגבוה ביותר מפי שלושה. הנתונים מצביעים על כך ש-MINISO משתמשת יותר ויותר בבסיס הלקוחות הקיים כדי לשפר את המונטיזציה ואת שימור הלקוחות, במקום להסתמך בעיקר על הרחבת מספר החנויות.

ההתרחבות הבינלאומית עוברת מהתמקדות בהיקף להתמקדות באיכות

החלק המאתגר יותר בסיפור הצמיחה הוא הפעילות הבינלאומית. ההכנסות מחוץ לסין עלו ב-44.1% במחצית הראשונה, אך נותרו מתחת לציפיות הקודמות של החברה. ההכנסות ממפיצים ירדו ב-10%, בעוד שתנאים גיאופוליטיים, תנודות מטבע ותהליך צמצום מלאים הוסיפו לחץ על הפעילות.

MINISO מגיבה באמצעות מעבר מגישה של “קודם היקף” לגישה של “קודם איכות”. החברה מתכננת להאט את קצב פתיחת החנויות ולסגור סניפים בעלי יעילות נמוכה יותר, מה שיוביל לפי התחזית לירידה נטו של 100 עד 110 חנויות של מפיצים במחצית השנייה. גם מחזור המלאי הבינלאומי נחלש ל-273 ימים, לעומת 240 ימים, נתון שמסביר מדוע ההנהלה נותנת עדיפות לבריאות ערוצי ההפצה על פני צמיחה במספר החנויות בלבד.

צפון אמריקה נותרה הזדמנות אסטרטגית מרכזית, כאשר MINISO שומרת על יעד המכירות השנתי של 4 מיליארד דולר ועל יעד של שיעור רווח נקי של 10%. עם זאת, המכירות בחנויות זהות ברבעון השני נחלשו, על רקע פערים בין השקות קניין רוחני, מחסור במוצרים פופולריים והשקעות בחנויות חדשות.

בהמשך, המשקיעים יעקבו אחר יכולתה של MINISO לתרגם את מודל הפעילות החזק יותר שלה בסין לכלכלה בינלאומית בת-קיימא. בסוף התקופה החזיקה החברה במזומנים בהיקף של 7.39 מיליארד יואן וממשיכה להחזיר הון באמצעות דיבידנדים ורכישות עצמיות של מניות, המעניקים לה גמישות פיננסית במהלך ההתאמה של אסטרטגיית ההתרחבות. המבחן המרכזי יהיה אם האטת הצמיחה הבינלאומית תוביל בסופו של דבר לחנויות יעילות יותר, לשיפור בשולי הרווח ולבניית פלטפורמת קמעונאות גלובלית יציבה יותר.

 

 

 


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | נטפליקס מתכננת לפטר כ-1,000 עובדים על רקע התגברות התחרות ולחצי צמיחה
    • Articles
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 שבועות

    SKN | נטפליקס מתכננת לפטר כ-1,000 עובדים על רקע התגברות התחרות ולחצי צמיחה SKN | נטפליקס מתכננת לפטר כ-1,000 עובדים על רקע התגברות התחרות ולחצי צמיחה

    נטפליקס מודיעה על קיצוץ של כ-1,000 משרות נטפליקס הודיעה ביום רביעי כי היא מתכננת לפטר כ-1,000 עובדים, המהווים כ-6% מכוח

    • לפני 2 שבועות
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    נטפליקס מודיעה על קיצוץ של כ-1,000 משרות נטפליקס הודיעה ביום רביעי כי היא מתכננת לפטר כ-1,000 עובדים, המהווים כ-6% מכוח

    SKN | “מבטיח את ההצלחה”: טראמפ מכריז שטייוואן תרכוש 30% מהגז בפרויקט אלסקה
    • ליאור מור
    • •
    • 4 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 שבועות

    SKN | “מבטיח את ההצלחה”: טראמפ מכריז שטייוואן תרכוש 30% מהגז בפרויקט אלסקה SKN | “מבטיח את ההצלחה”: טראמפ מכריז שטייוואן תרכוש 30% מהגז בפרויקט אלסקה

    נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הצהיר ביום שלישי כי טייוואן הסכימה לרכוש 30% מהגז מפרויקט הגז הטבעי הנוזלי (LNG) המתוכנן באלסקה.

    • לפני 2 שבועות
    • •
    • 4 דק’ קריאה

    נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הצהיר ביום שלישי כי טייוואן הסכימה לרכוש 30% מהגז מפרויקט הגז הטבעי הנוזלי (LNG) המתוכנן באלסקה.

    SKN | פתחו את עונת הדוחות: ענקיות הבנקאות מציגות תוצאות מעורבות מול שחיקת מרווחי הריבית
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 5 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 שבועות

    SKN | פתחו את עונת הדוחות: ענקיות הבנקאות מציגות תוצאות מעורבות מול שחיקת מרווחי הריבית SKN | פתחו את עונת הדוחות: ענקיות הבנקאות מציגות תוצאות מעורבות מול שחיקת מרווחי הריבית

    עונת הדיווחים הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2026 נפתחה היום, ה-13 באוקטובר, בטלטלה מבוקרת בוול סטריט, כאשר ענקיות הבנקאות האמריקאיות

    • לפני 2 שבועות
    • •
    • 5 דק’ קריאה

    עונת הדיווחים הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2026 נפתחה היום, ה-13 באוקטובר, בטלטלה מבוקרת בוול סטריט, כאשר ענקיות הבנקאות האמריקאיות

    SKN | דוחות הבנקים בארה״ב מציגים תמונה מעורבת ברבעון השלישי: JPMorgan מפספס את התחזיות ו-Goldman Sachs מזנק
    • עומר בר
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 שבועות

    SKN | דוחות הבנקים בארה״ב מציגים תמונה מעורבת ברבעון השלישי: JPMorgan מפספס את התחזיות ו-Goldman Sachs מזנק SKN | דוחות הבנקים בארה״ב מציגים תמונה מעורבת ברבעון השלישי: JPMorgan מפספס את התחזיות ו-Goldman Sachs מזנק

    הבנקים הגדולים בארה״ב מציגים תוצאות שונות ארבעה מהבנקים הגדולים בארה״ב פרסמו ביום שלישי את תוצאותיהם לרבעון השלישי, וסיפקו למשקיעים תמונת

    • לפני 2 שבועות
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    הבנקים הגדולים בארה״ב מציגים תוצאות שונות ארבעה מהבנקים הגדולים בארה״ב פרסמו ביום שלישי את תוצאותיהם לרבעון השלישי, וסיפקו למשקיעים תמונת