נקודות מפתח
- מחירי הנפט הגולמי ירדו ביותר מ-3% ביום שישי, צנחו מתחת ל-85 דולר לחבית והגיעו לרמתם הנמוכה ביותר זה שמונה שבועות.
- אופטימיות סביב הסכם ביניים אפשרי בין ארצות הברית לאיראן הפעילה לחץ משמעותי על שוקי האנרגיה.
- הדיונים בנוגע לפתיחה מחדש של מצר הורמוז שיפרו את סנטימנט המשקיעים, אף שסוחרים ממשיכים לנהוג בזהירות בעקבות ניסיונות דיפלומטיים קודמים שלא הבשילו להסכם.
הנפט ממשיך לרדת על רקע תקוות להתקדמות דיפלומטית
מחירי הנפט הגולמי ירדו בחדות ביום שישי, כאשר המשקיעים הגדילו את ההימורים כי ארצות הברית ואיראן מתקרבות להסכם דיפלומטי שעשוי להקל על אחת מהפרעות האספקה המשמעותיות ביותר בשוק האנרגיה העולמי בשנים האחרונות.
מחיר הנפט מסוג Benchmark ירד ביותר מ-3%, נסחר מתחת ל-85 דולר לחבית והגיע לרמתו הנמוכה ביותר מאז חודש אפריל. הירידה משקפת אמון גובר בכך שהמשא ומתן בין וושינגטון לטהרן מתקדם לעבר הסכם שעשוי להוביל לפתיחה מחדש של נתיבי שיט מרכזיים ולייצוב אספקת האנרגיה העולמית.
השווקים עוקבים מקרוב אחר ההתפתחויות במזרח התיכון מאז תחילת העימות מוקדם יותר השנה, כאשר מצר הורמוז נותר במוקד תשומת הלב בשל חשיבותו הקריטית להובלת נפט ברחבי העולם.
מצר הורמוז ממשיך לעמוד במרכז הדיונים
דיווחים אחרונים מצביעים על כך ששתי המדינות מתקרבות למסגרת הסכם ביניים שמטרתה לפתוח מחדש את מצר הורמוז.
שר החוץ האיראני עבאס עראקצ’י אמר כי מזכר ההבנות בין שתי המדינות מעולם לא היה קרוב יותר להשלמה, מה שחיזק את התקווה שחודשים של שיבושים עשויים להתקרב לסיומם.
האפשרות לחידוש פעילות השיט הסדירה בנתיב האסטרטגי שיפרה משמעותית את הסנטימנט בשוקי הסחורות והפחיתה את החששות ממחסור ממושך באספקה.
גורמים המעורבים בשיחות ציינו כי ההתקדמות עשויה להימשך לקראת פסגת ה-G7 הקרובה, שבה ביטחון אנרגטי צפוי להיות אחד הנושאים המרכזיים.
הסוחרים עדיין נוקטים זהירות
למרות האותות החיוביים מהזירה הדיפלומטית, שוקי האנרגיה ממשיכים לגלות זהירות.
מספר דיווחים קודמים על הסכמים קרובים לא הובילו בסופו של דבר לתוצאות ממשיות, ולכן סוחרים רבים מעדיפים להמתין להסכם רשמי לפני שיאמצו גישה אופטימית יותר.
במקביל, דווח כי כוחות אמריקאיים יירטו כטב”מים איראניים שפעלו בסמוך לכלי שיט מסחריים, דבר שממחיש את המצב הביטחוני השברירי הממשיך ללוות את המשא ומתן.
התפתחויות אלה מדגישות את האפשרות שהמתיחות תתחדש במהירות אם השיחות ייכשלו.
דברי טראמפ הובילו להתאוששות זמנית במחירים
מחירי הנפט מחקו חלק מהירידות לאחר שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הטיל ספק בדיווחים שפורסמו בנוגע להסכם המתגבש.
טראמפ אמר כי הפרטים שפורסמו בתקשורת אינם משקפים במדויק את התנאים הנידונים בין הצדדים, דבר שהגביר את חוסר הוודאות לגבי לוח הזמנים והיקפו של הסכם אפשרי.
דבריו הזכירו למשקיעים כי המשא ומתן עדיין נמצא בתהליך וכי טרם הוכרזו תנאים סופיים באופן רשמי.
ביצועי החודש משקפים שיפור בסנטימנט
הירידה האחרונה ממשיכה מגמה רחבה יותר של היחלשות מחירי הנפט בשבועות האחרונים.
הנפט הגולמי סיים את המסחר ב-12 ביוני במחיר של 84.87 דולר לחבית, ירידה יומית של 3.24%. במהלך החודש האחרון ירדו המחירים בכמעט 16%, כאשר החששות ממשבר אנרגיה ממושך פחתו והציפיות לפתרון דיפלומטי התחזקו.
למרות החולשה האחרונה, מחיר הנפט עדיין גבוה בכ-16.3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, נתון המשקף את השפעת המתיחות במזרח התיכון על שוקי האנרגיה במהלך שנת 2026.
תחזית
כיוון מחירי הנפט צפוי להמשיך להיות מושפע בעיקר מההתפתחויות סביב המשא ומתן בין ארצות הברית לאיראן.
הסכם מוצלח שיוביל לפתיחה מחדש של מצר הורמוז עשוי להפעיל לחץ נוסף כלפי מטה על מחירי הנפט, באמצעות שיפור הנראות לגבי היצע האנרגיה והפחתת פרמיית הסיכון הגיאופוליטית.
עם זאת, כל עוד לא נחתם ויושם הסכם רשמי, השווקים צפויים להישאר רגישים במיוחד להתפתחויות צבאיות, לכותרות דיפלומטיות ולפעילות השיט במפרץ הפרסי.
המשקיעים צריכים לצפות להמשך תנודתיות, כאשר שוקי האנרגיה ימשיכו להעריך האם המומנטום הדיפלומטי הנוכחי אכן יוביל לפתרון יציב וארוך טווח.
הצהרת אחריות: כתבה זו נועדה למטרות מידע בלבד ואינה מהווה ייעוץ פיננסי, השקעות, משפטי או מסחרי. מומלץ לבצע מחקר עצמאי ולהתייעץ עם אנשי מקצוע מוסמכים לפני קבלת החלטות השקעה.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- עומר בר
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 ימים
SKN | סטארט-אפ הרובוטיקה והבינה המלאכותית הספרדי Theker גייס 85 מיליון דולר
Theker מושכת משקיעים גלובליים מובילים חברת הרובוטיקה והבינה המלאכותית הספרדית Theker השלימה גיוס הון בהיקף של 85 מיליון דולר, באחד
- לפני 1 ימים
- •
- 6 דק’ קריאה
Theker מושכת משקיעים גלובליים מובילים חברת הרובוטיקה והבינה המלאכותית הספרדית Theker השלימה גיוס הון בהיקף של 85 מיליון דולר, באחד
- Articles
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 ימים
SKN | הנפט מטפס מעל 90 דולר לאחר שטראמפ מגביר את הלחץ על תשתיות האנרגיה של איראן
הנפט חוזר מעל רף 90 הדולר מחירי הנפט עלו ביום חמישי כאשר המשקיעים הגיבו להתחדשות המתיחות בין ארצות הברית לאיראן,
- לפני 1 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
הנפט חוזר מעל רף 90 הדולר מחירי הנפט עלו ביום חמישי כאשר המשקיעים הגיבו להתחדשות המתיחות בין ארצות הברית לאיראן,
- עומר בר
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | הנפט מזנק מעל 91 דולר לאחר שטראמפ מאיים בתקיפות נוספות נגד איראן
הנפט מתאושש כאשר טראמפ מגביר את הלחץ על איראן מחירי הנפט זינקו ביום רביעי לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הזהיר כי
- לפני 2 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
הנפט מתאושש כאשר טראמפ מגביר את הלחץ על איראן מחירי הנפט זינקו ביום רביעי לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הזהיר כי
- עומר בר
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 ימים
SKN | GM מרחיבה את אסטרטגיית אגירת האנרגיה עם סוללות נתרן-יון ואינטגרציה בין רכבים חשמליים לרשת החשמל
GM מכוונת לשוק אגירת האנרגיה הצומח ג'נרל מוטורס מרחיבה את האסטרטגיה שלה מעבר לתחום הרכב החשמלי ומכוונת להזדמנויות חדשות במערכות
- לפני 3 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
GM מכוונת לשוק אגירת האנרגיה הצומח ג'נרל מוטורס מרחיבה את האסטרטגיה שלה מעבר לתחום הרכב החשמלי ומכוונת להזדמנויות חדשות במערכות