נקודות מפתח

  • הדולר האמריקאי נחלש כאשר תשואות האג״ח בגוש האירו נסוגו משיאי המסחר התוך-יומיים, ואפשרו לאירו להתאושש מהירידות המוקדמות.
  • תשואת אג״ח ממשלת צרפת ל-10 שנים הגיעה ל-4.9685% לפני שנסוגה ל-4.8735%, כאשר מחירי הנפט הגבוהים החריפו את החששות מאינפלציה.
  • נגיד ה-Fed Christopher Waller הותיר פתח להפסקה במדיניות באוקטובר, בעוד שתביעות האבטלה הראשוניות בארה״ב ירדו ב-2,000 ל-197,000.
hero

הדולר האמריקאי נחלש ביום חמישי, כאשר תשואות האג״ח הממשלתיות באירופה נסוגו משיאי המסחר התוך-יומיים, ואפשרו לאירו להתאושש מחלק מהירידות המוקדמות. שוקי המטבע נותרו ממוקדים בקשר שבין מחירי הנפט הגבוהים יותר, החששות מאינפלציה באירופה והציפיות למסלול הריבית של ה-Federal Reserve עד סוף השנה.

תשואות האג״ח באירופה מובילות למסחר תנודתי באירו

תשואות אג״ח ממשלתיות בגוש האירו עלו בתחילה בחדות, כאשר מחירי הנפט הגבוהים יותר חיזקו את החששות לכך שהאינפלציה עשויה להישאר גבוהה. המשקיעים המשיכו למכור את החוב של מדינות בעלות חוב גבוה, ובהן צרפת ואיטליה, ובכך תרמו ללחץ מחודש בחלקים משוק האג״ח הממשלתיות באירופה.

המהלך בלט במיוחד בצרפת, שם תשואת אג״ח הממשלה ל-10 שנים עלתה עד 4.9685% לפני שנסוגה. בהמשך המסחר היא השתנתה מעט ועמדה על 4.8735%. הירידה בתשואות סייעה לאירו להפוך את הירידה המוקדמת, והמחישה עד כמה המטבע מגיב לשינויים בציפיות הריבית באירופה ובשוקי האג״ח הממשלתיות.

מחירי הנפט משאירים את האינפלציה במרכז ציפיות המדיניות

המהלכים האחרונים בשווקים מדגישים את ההשפעה הגוברת של מחירי האנרגיה על ציפיות המדיניות המוניטרית בעולם. עלייה מתמשכת במחירי הנפט עשויה להעלות ישירות את האינפלציה הכללית, ובמקביל להגדיל את העלויות עבור עסקים וצרכנים, ובכך לסבך את מאמצי הבנקים המרכזיים להחזיר את האינפלציה לרמות היעד.

עבור השווקים באירופה, הסוגיה משמעותית במיוחד משום שעלויות המימון הגבוהות כבר מפעילות לחץ על ממשלות בעלות חוב גבוה. אם ציפיות האינפלציה יישארו גבוהות, המשקיעים עשויים לדרוש פיצוי גבוה יותר עבור החזקת אג״ח ממשלתיות לטווח ארוך, ובכך ליצור לחץ נוסף על התשואות ולהשפיע פוטנציאלית על האירו באמצעות שינויים בפערי הריבית.

תחזית ה-Fed נותרה גורם מרכזי עבור הדולר

בארה״ב, הציפיות למסלול המדיניות של ה-Federal Reserve נותרו ברובן ללא שינוי. נגיד ה-Fed Christopher Waller הותיר פתח להפסקה באוקטובר, והעניק לשווקים איתות נוסף לכך שקובעי המדיניות בוחנים את הנתונים הכלכליים המתקבלים לפני שיקבעו את המהלך הבא בריבית.

שוק העבודה סיפק ביום חמישי איתות יציב יחסית. מספר תביעות האבטלה הראשוניות השבועיות ירד ב-2,000 ל-197,000, לפי משרד העבודה האמריקאי. הירידה מצביעה על כך שהנתונים האחרונים לא הצביעו על הידרדרות פתאומית בתנאי שוק העבודה, אף שקריאה שבועית יחידה אינה צפויה לקבוע את החלטת המדיניות הרחבה יותר של ה-Federal Reserve.

תחזית הדולר תלויה בפערי הריבית

נסיגת הדולר ממחישה כי עוצמתו האחרונה נותרה רגישה לשינויים בתשואות האג״ח היחסיות. גם כאשר ציפיות המדיניות המוניטרית בארה״ב ממשיכות לתמוך במטבע, התייצבות או ירידה בתשואות באירופה עשויה לצמצם חלק מהיתרון של הדולר באמצעות הפחתת הלחץ על האירו.

בהמשך, שוקי המטבע יעקבו אחר תשואות האג״ח הממשלתיות באירופה, מחירי הנפט וההתבטאויות של ה-Federal Reserve בחיפוש אחר סימנים לשינוי משמעותי בציפיות הריבית. כיוון הדולר יהיה תלוי ככל הנראה בשאלה האם לחצי האינפלציה יישארו חזקים יותר באירופה ובארה״ב, או האם התנודתיות בשוקי האג״ח תתחיל להירגע, ותאפשר למשקיעים להפנות מחדש את תשומת הלב לצמיחה הכלכלית ולתנאי שוק העבודה.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | Airbus מאשרת 72 מסירות בספטמבר כאשר יעד 2026 מתקרב למוקד
    • עומר בר
    • •
    • 5 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 26 mins

    SKN | Airbus מאשרת 72 מסירות בספטמבר כאשר יעד 2026 מתקרב למוקד SKN | Airbus מאשרת 72 מסירות בספטמבר כאשר יעד 2026 מתקרב למוקד

    Airbus אישרה 72 מסירות מטוסים בספטמבר, והותירה את יצרנית המטוסים האירופית במסלול לעבר יעד המסירות השנתי שלה, למרות אתגרי שרשרת

    • לפני 26 mins
    • •
    • 5 דק’ קריאה

    Airbus אישרה 72 מסירות מטוסים בספטמבר, והותירה את יצרנית המטוסים האירופית במסלול לעבר יעד המסירות השנתי שלה, למרות אתגרי שרשרת

    SKN | גוש האירו מתחיל בחיפוש אחר מחליפה לחברת ה-ECB Isabel Schnabel
    • רוני מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 26 mins

    SKN | גוש האירו מתחיל בחיפוש אחר מחליפה לחברת ה-ECB Isabel Schnabel SKN | גוש האירו מתחיל בחיפוש אחר מחליפה לחברת ה-ECB Isabel Schnabel

    שרי האוצר של גוש האירו החלו בתהליך בחירת מחליפה לחברת מועצת המנהלים של הבנק המרכזי האירופי, Isabel Schnabel, ובכך פתחו

    • לפני 26 mins
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    שרי האוצר של גוש האירו החלו בתהליך בחירת מחליפה לחברת מועצת המנהלים של הבנק המרכזי האירופי, Isabel Schnabel, ובכך פתחו

    SKN | קולומביה מתמודדת עם מכשולים פיסקליים בניסיון להשיג תמיכה אפשרית של 20 מיליארד דולר מה-IMF
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 26 mins

    SKN | קולומביה מתמודדת עם מכשולים פיסקליים בניסיון להשיג תמיכה אפשרית של 20 מיליארד דולר מה-IMF SKN | קולומביה מתמודדת עם מכשולים פיסקליים בניסיון להשיג תמיכה אפשרית של 20 מיליארד דולר מה-IMF

    קולומביה מבקשת סיוע אפשרי בהיקף של מיליארדי דולרים מהקרן המטבע הבינלאומית, על רקע הידרדרות במצבה הפיסקלי, אך הממשלה עשויה להתמודד

    • לפני 26 mins
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    קולומביה מבקשת סיוע אפשרי בהיקף של מיליארדי דולרים מהקרן המטבע הבינלאומית, על רקע הידרדרות במצבה הפיסקלי, אך הממשלה עשויה להתמודד

    SKN | תשואות האג״ח בארה״ב עולות זה היום השני על רקע הנפט והחששות מאינפלציה לקראת מכרז האג״ח ל-30 שנה
    • Articles
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 שעה

    SKN | תשואות האג״ח בארה״ב עולות זה היום השני על רקע הנפט והחששות מאינפלציה לקראת מכרז האג״ח ל-30 שנה SKN | תשואות האג״ח בארה״ב עולות זה היום השני על רקע הנפט והחששות מאינפלציה לקראת מכרז האג״ח ל-30 שנה

    אג״ח האוצר האמריקאי נחלשו ביום חמישי זה יום המסחר השני ברציפות, כאשר העלייה במחירי הנפט חיזקה את החששות לכך שהאינפלציה

    • לפני 1 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    אג״ח האוצר האמריקאי נחלשו ביום חמישי זה יום המסחר השני ברציפות, כאשר העלייה במחירי הנפט חיזקה את החששות לכך שהאינפלציה