נקודות מפתח
- כל שמונת מדדי המניות המרכזיים בבורסה בתל אביב נסחרים בעליות. מדד ת״א-90 עולה ב-0.90% ומדד ת״א-SME60 מתחזק ב-0.87%.
- מדד ת״א-125 עולה ב-0.68% לרמה של 4,026.78 נקודות, בעוד מדד ת״א-35 מתקדם ב-0.62% ל-4,155.69 נקודות.
- רוחב השוק החיובי תומך בעליות, אך מניות שיורדות בכמה מהמדדים מלמדות שההתקדמות אינה אחידה בכל חלקי השוק.
מניות תל אביב נסחרות בעליות רוחביות, כשכל שמונת מדדי המניות המרכזיים בבורסה נמצאים בטריטוריה חיובית. העליות נרשמות בקרב חברות גדולות, בינוניות וקטנות, ומצביעות על התקדמות שאינה מוגבלת לקבוצה מצומצמת של מניות מובילות. עם זאת, הפערים בין מספר המניות העולות למספר היורדות מלמדים שההשתתפות במהלך אינה אחידה. לכן, רוחב השוק הוא מדד חשוב להערכת עוצמת העליות והיכולת שלהן להימשך.
עליות רוחביות במדדים המובילים בתל אביב
מדד ת״א-35 עולה ב-0.62% לרמה של 4,155.69 נקודות. 21 מניות במדד רושמות עליות, לעומת 15 מניות שיורדות. הנתונים מצביעים על מגמה חיובית בקרב החברות הגדולות הנסחרות בישראל, אך הפער המצומצם יחסית בין העולות ליורדות מעיד שהעליות במדד מתונות יותר מהתנועות החזקות שנרשמות בחלקים אחרים של השוק.
מדד ת״א-125, הכולל מגוון רחב יותר של חברות, מתחזק ב-0.68% לרמה של 4,026.78 נקודות. 84 מניות עולות במדד, לעומת 40 שיורדות. הביצועים משקפים מומנטום חיובי בחלק רחב יותר של הבורסה. מדד ת״א-200 מוסיף 0.69% לרמה של 3,843.07 נקודות, כש-127 מניות עולות לעומת 56 יורדות. שני המדדים מצביעים על כך שהביקושים מתרחבים מעבר לחברות הגדולות ומקיפים חלק משמעותי מהשוק הסחיר.
מדד ת״א סקטור-באלאנס עולה ב-0.72% לרמה של 4,586.23 נקודות, עם 65 מניות עולות ו-33 יורדות. העליות במדדים השונים מחזקות את התמונה של מומנטום חיובי רחב. עם זאת, עלייה במדד כשלעצמה אינה מוכיחה שחל שינוי מתמשך בסנטימנט המשקיעים. ייתכן שמדובר גם בהתאוששות קצרת טווח.
מניות הבינוניות והקטנות מובילות את העליות
מניות בעלות שווי שוק בינוני וקטן נמנות עם המניות הבולטות לחיוב. מדד ת״א-90 עולה ב-0.90% לרמה של 3,633.23 נקודות, עם 63 מניות עולות לעומת 25 יורדות. מדד ת״א-SME60 מתחזק ב-0.87% לרמה של 1,261.18 נקודות, כש-37 מניות עולות ו-14 יורדות. שני המדדים מציגים ביצועים טובים יותר ממדד ת״א-35, ומעידים שהעליות מתרחבות גם לחברות שמחוץ לקבוצת החברות הגדולות בישראל.
החוזקה היחסית של מניות אלה ראויה למעקב, משום שחברות קטנות ובינוניות עשויות להגיב באופן שונה מחברות גדולות לשינויים בתנאי המימון, בנזילות ובציפיות לפעילות הכלכלית המקומית. העליות עשויות להצביע על נכונות גוברת של משקיעים לקחת סיכון, אך נתוני המדדים אינם מאפשרים לקבוע מהו הגורם הספציפי למהלך. מניות קטנות עשויות להיות רגישות יותר לשינויים בסנטימנט ובנזילות המסחר, ולכן חשוב לבחון אם היתרון שלהן נמשך.
מדד ת״א 90 ובנקים עולה ב-0.57% לרמה של 3,862.45 נקודות. 64 מניות עולות בו, לעומת 29 שיורדות. אף שגם מדד זה נמצא בעלייה, שיעור ההתקדמות שלו נמוך מזה של מדדי ת״א-90 ות״א-SME60. ההבדלים מדגישים את החשיבות שבהשוואת ביצועי המדדים, במקום להניח שהעליות מתפזרות באופן אחיד בין כל חלקי השוק.
מחזורי המסחר ורוחב השוק במוקד
מחזורי המסחר מספקים הקשר נוסף למגמה. מחזור המסחר במדד ת״א-125 מסתכם בכ-559.3 מיליון שקל, ובמדד ת״א-200 בכ-566.8 מיליון שקל. במדד ת״א-35 נרשם מחזור של כ-460.8 מיליון שקל, ובמדד ת״א סקטור-באלאנס כ-541.5 מיליון שקל. הנתונים משקפים את היקף הפעילות, אך המחזור לבדו אינו מאפשר לקבוע אם משקיעים מוסדיים מגדילים חשיפה למניות או אם העליות נשענות על ביקושים מתמשכים.
רוחב השוק נותר חיובי. במדד ת״א-200 עולות 127 מניות לעומת 56 יורדות, ובמדד ת״א-125 עולות 84 מניות לעומת 40 יורדות. למרות זאת, בכל אחד מהמדדים המרכזיים יש גם מניות שיורדות. להבחנה הזאת יש חשיבות: מדד שעולה עשוי להסתיר חולשה במניות מסוימות, בעוד שעליות המשתרעות על פני חלק גדול מהשוק מספקות בדרך כלל עדות חזקה יותר להשתתפות רחבה במהלך.
מה המשקיעים צריכים לבחון בהמשך?
המשקיעים יעקבו אחר השאלה אם העליות יימשכו הן במניות הגדולות והן בחברות הקטנות יותר, ואם מספר המניות העולות יוסיף לעלות על מספר היורדות ככל שהמסחר יתקדם. היכולת של מדד ת״א-35 לשמור על העליות, לצד המשך החוזקה במדדי ת״א-90 ות״א-SME60, עשויה לסייע להעריך אם המגמה מתרחבת או מתרכזת בחלקים תנודתיים יותר של השוק. גם התפתחות מחזורי המסחר והשינויים ברוחב השוק יהיו גורמים חשובים למעקב. עבור המשקיעים במניות ישראליות, השאלה המרכזית היא אם העליות הנוכחיות יתפתחו למגמה מתמשכת או יישארו חשופות לשינויים בתיאבון לסיכון, בתנאי הנזילות ובאי-הוודאות הכלכלית הרחבה.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 5 שעה
SKN | סיכום השווקים העולמיים: 13 באוקטובר 2026 – הבורסה בתל אביב מתחזקת, וול סטריט נחלשת קלות והשווקים באסיה מתפצלים לקראת 14 באוקטובר
השווקים העולמיים הציגו תמונה מעורבת ביום שלישי, 13 באוקטובר 2026. מניות בתל אביב רשמו עליות חדות, הבורסה בקנדה התחזקה וכמה
- לפני 5 שעה
- •
- 8 דק’ קריאה
השווקים העולמיים הציגו תמונה מעורבת ביום שלישי, 13 באוקטובר 2026. מניות בתל אביב רשמו עליות חדות, הבורסה בקנדה התחזקה וכמה
- שגיא חבסוב
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 9 שעה
SKN | HomeView של Apple מביאה את Siri המותאמת אישית לבית החכם ומציבה אתגר בפני Amazon ו-Google
Apple חשפה ביום שלישי את HomeView, במסגרת מאמציה לחזק את מעמדה בשוק הבית החכם ולקדם את אסטרטגיית הבינה המלאכותית הרחבה
- לפני 9 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
Apple חשפה ביום שלישי את HomeView, במסגרת מאמציה לחזק את מעמדה בשוק הבית החכם ולקדם את אסטרטגיית הבינה המלאכותית הרחבה
- רוני מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 10 שעה
SKN | מחירי הנפט ננעלו במגמה מעורבת על רקע תקוות לאספקת סולר מרוסיה מול סיכוני אספקה במפרץ
מחירי הנפט ננעלו במגמה מעורבת ביום שלישי, כאשר השווקים שקלו את האפשרות לתוספת אספקת סולר מרוסיה מול סיכונים גיאופוליטיים מחודשים
- לפני 10 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
מחירי הנפט ננעלו במגמה מעורבת ביום שלישי, כאשר השווקים שקלו את האפשרות לתוספת אספקת סולר מרוסיה מול סיכונים גיאופוליטיים מחודשים
- אריק ארקדי סלוצקי
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 14 שעה
SKN | מתי אג״ח יהפכו לאטרקטיביות מכדי להתעלם מהן? המשקיעים מכוונים לתשואה של 6% באג״ח ממשלת ארה״ב
שוק האג״ח האמריקאי מתקרב לרמת תשואה שעשויה להשפיע על האופן שבו משקיעים מוסדיים מחלקים את הונם בין מניות לאפיקים
- לפני 14 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
שוק האג״ח האמריקאי מתקרב לרמת תשואה שעשויה להשפיע על האופן שבו משקיעים מוסדיים מחלקים את הונם בין מניות לאפיקים