נקודות מפתח

  • מחיר הזהב ירד לכיוון 4,140 דולר לאונקיה, בעוד הכסף איבד יותר מ־5%, על רקע התחזקות הציפיות להמשך הידוק מוניטרי בארצות הברית.
  • הגישה הניצית של הפדרל ריזרב בראשות קווין וורש מפחיתה את האטרקטיביות של נכסים שאינם נושאי תשואה, בהם זהב וכסף.
  • בנקים מובילים בוול סטריט מעדכנים כלפי מטה את תחזיות מחירי הזהב, מה שמעיד על שינוי בסנטימנט בשוק המתכות היקרות.
hero

מחירי הזהב והכסף רשמו ירידות חדות ביום שלישי, לאחר שהמשקיעים בחנו מחדש את תחזית המדיניות המוניטרית בארצות הברית בעקבות ישיבת הריבית האחרונה של הפדרל ריזרב. הירידות משקפות שינוי רחב יותר בסנטימנט השוק, כאשר ההערכות להעלאות ריבית נוספות מצמצמות את הביקוש למתכות יקרות.

במקביל, חולשה במניות הטכנולוגיה ברחבי העולם ושורת עדכוני תחזיות מצד מוסדות פיננסיים מובילים מעוררים מחדש את השאלה האם מגמת העליות בשוק המתכות היקרות תוכל להימשך במחצית השנייה של השנה.

הציפיות להידוק מוניטרי מכבידות על המתכות היקרות

חוזי הזהב ירדו בכ־1.5% לרמה של כ־4,142 דולר לאונקיה, בעוד חוזי הכסף איבדו יותר מ־5% במהלך המסחר לפני שהתייצבו סביב 62.25 דולר לאונקיה.

הירידות הגיעו בעקבות ישיבת הפדרל ריזרב האחרונה, שבה שמר היו”ר קווין וורש על קו ניצי, אף שהבנק המרכזי הותיר את הריבית ללא שינוי.

השווקים מעריכים יותר ויותר כי העלאות ריבית נוספות עדיין אפשריות עד סוף השנה, לאור העובדה שהאינפלציה ממשיכה להתברר כעקשנית מהצפוי. סביבת ריבית גבוהה יותר מהווה בדרך כלל גורם שלילי עבור זהב וכסף, שכן מדובר בנכסים שאינם מייצרים הכנסה שוטפת.

כאשר תשואות האג”ח והריביות על פיקדונות עולות, חלק מהמשקיעים מעדיפים להעביר הון לנכסים נושאי תשואה, דבר שמפחית את הביקוש למתכות יקרות.

התפתחות זו מדגישה עד כמה שוק המתכות היקרות מושפע ממדיניות מוניטרית, במיוחד בתקופה שבה הבנקים המרכזיים ממשיכים להתמקד במאבק באינפלציה.

מעמד נכסי המקלט עומד למבחן

הזהב נהנה באופן מסורתי מביקושים בתקופות של אי־ודאות גיאופוליטית, אך בתקופה האחרונה התמונה הפכה מורכבת יותר.

עם פרוץ העימות בין ארצות הברית לאיראן מוקדם יותר השנה, זרמו משקיעים רבים לזהב כמקלט בטוח מפני תנודתיות בשווקים וסיכונים גיאופוליטיים. אולם ככל שהמאמצים הדיפלומטיים הפחיתו את החשש מהסלמה רחבה יותר, מוקד תשומת הלב חזר לאינפלציה ולמדיניות הבנקים המרכזיים.

המשקיעים מבינים כי בעוד שסיכונים גיאופוליטיים עשויים לתמוך במחירי הזהב בטווח הקצר, מגמות המחיר בטווח הארוך מושפעות בעיקר מהריבית הריאלית, מציפיות הצמיחה ומהקצאות נכסים של גופים מוסדיים.

הכסף סובל מלחצים גדולים אף יותר, שכן ערכו מושפע לא רק מביקוש להשקעה אלא גם מביקוש תעשייתי. החששות מפני האטה כלכלית ותנאים פיננסיים מחמירים יותר פגעו בביקוש לכסף והכבידו על ביצועיו ביחס לזהב.

וול סטריט מעדכנת תחזיות כלפי מטה

השינוי בתנאי השוק מוביל גם את הגופים הפיננסיים הגדולים לעדכן את תחזיותיהם.

בנק אוף אמריקה ציין כי יעד המחיר השורי של 6,000 דולר לאונקיית זהב נראה כיום מאתגר יותר להשגה בסביבת ריבית גבוהה ומתמשכת. במקביל, דויטשה בנק הפחית את תחזיותיו לטווח הקרוב וצופה שמחיר הזהב יעמוד בממוצע על כ־4,300 דולר לאונקיה במהלך הרבעון השלישי, אם הפדרל ריזרב ישאיר את הריבית ברמתה הנוכחית.

חשוב מכך, הבנק הציג גם תרחיש שלילי שלפיו מספר העלאות ריבית נוספות עלול להוביל את מחיר הזהב לרמה של כ־3,800 דולר לאונקיה.

תחזיות אלו ממחישות את השינוי בגישת המשקיעים בעקבות נתוני האינפלציה והמסרים האחרונים מצד הפדרל ריזרב.

מבט קדימה

במהלך החודשים הקרובים יתמקדו השווקים בנתוני האינפלציה, מצב שוק העבודה בארצות הברית ובהודעות נוספות מצד הפדרל ריזרב.

הזהב והכסף ממשיכים למלא תפקיד חשוב כמכשירי גידור וכמרכיבים מגוונים בתיקי השקעות, אך הכיוון הבא של השוק עשוי להיות תלוי פחות בהתפתחויות גיאופוליטיות ויותר בשאלה האם האינפלציה תישאר גבוהה מספיק כדי להצדיק הידוק מוניטרי נוסף.

המאבק בין ביקושי המקלט הבטוח לבין השפעת הריבית הגבוהה צפוי להמשיך ולעצב את שוק המתכות היקרות בחודשים הקרובים.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מחירי הנפט נחלשים עם התאוששות התנועה במצר הורמוז — האם השווקים כבר מתמחרים שלום מתמשך?
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 min

    SKN | מחירי הנפט נחלשים עם התאוששות התנועה במצר הורמוז — האם השווקים כבר מתמחרים שלום מתמשך? SKN | מחירי הנפט נחלשים עם התאוששות התנועה במצר הורמוז — האם השווקים כבר מתמחרים שלום מתמשך?

    מחירי הנפט רשמו ירידות קלות ביום שלישי, לאחר שהמשקיעים התמקדו בסימנים להמשך התאוששות זרימת הנפט דרך מצר הורמוז בעקבות ההתקדמות

    • לפני 1 min
    • 6 דק’ קריאה

    מחירי הנפט רשמו ירידות קלות ביום שלישי, לאחר שהמשקיעים התמקדו בסימנים להמשך התאוששות זרימת הנפט דרך מצר הורמוז בעקבות ההתקדמות

    SKN | מחירי הנפט יורדים עם התאוששות התנועה במצר הורמוז – האם שוק האנרגיה נכנס לשלב חדש של יציבות?
    • עומר בר
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    SKN | מחירי הנפט יורדים עם התאוששות התנועה במצר הורמוז – האם שוק האנרגיה נכנס לשלב חדש של יציבות? SKN | מחירי הנפט יורדים עם התאוששות התנועה במצר הורמוז – האם שוק האנרגיה נכנס לשלב חדש של יציבות?

    מחירי הנפט המשיכו לרדת ביום שלישי והעמיקו את הירידות שנרשמו בתחילת השבוע, כאשר המשקיעים הגיבו לסימנים המעידים על חזרה הדרגתית

    • לפני 3 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    מחירי הנפט המשיכו לרדת ביום שלישי והעמיקו את הירידות שנרשמו בתחילת השבוע, כאשר המשקיעים הגיבו לסימנים המעידים על חזרה הדרגתית

    SKN | מחירי הנפט מתאוששים בעוד השווקים עוקבים אחר יציבות מצר הורמוז וסיכוני אספקה
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 13 שעה

    SKN | מחירי הנפט מתאוששים בעוד השווקים עוקבים אחר יציבות מצר הורמוז וסיכוני אספקה SKN | מחירי הנפט מתאוששים בעוד השווקים עוקבים אחר יציבות מצר הורמוז וסיכוני אספקה

    שווקי הנפט העולמיים מציגים התאוששות מתונה לאחר גל ירידות לאחרונה, כאשר משקיעים מבצעים התאמה מחדש של החשיפה לסיכון על רקע

    • לפני 13 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    שווקי הנפט העולמיים מציגים התאוששות מתונה לאחר גל ירידות לאחרונה, כאשר משקיעים מבצעים התאמה מחדש של החשיפה לסיכון על רקע

    SKN | האם הזהב יצליח להמשיך את ההתאוששות שלו כאשר מחירי הנפט יורדים והציפיות להעלאת ריבית מצד הפד מתחזקות?
    • ליאור מור
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    SKN | האם הזהב יצליח להמשיך את ההתאוששות שלו כאשר מחירי הנפט יורדים והציפיות להעלאת ריבית מצד הפד מתחזקות? SKN | האם הזהב יצליח להמשיך את ההתאוששות שלו כאשר מחירי הנפט יורדים והציפיות להעלאת ריבית מצד הפד מתחזקות?

    מחירי הזהב עלו בתחילת השבוע והתאוששו מחלק מהירידות שנרשמו בימים האחרונים, כאשר ירידת מחירי הנפט תרמה ליציבות בשווקים הפיננסיים. ההתאוששות

    • לפני 1 ימים
    • 8 דק’ קריאה

    מחירי הזהב עלו בתחילת השבוע והתאוששו מחלק מהירידות שנרשמו בימים האחרונים, כאשר ירידת מחירי הנפט תרמה ליציבות בשווקים הפיננסיים. ההתאוששות