ביטוח חיים
ביטוח חיים (או “ביטוח ריסק”) הוא פוליסה ייעודית המאפשרת להבטיח העברת סכום כסף למוטבים מוגדרים במקרה של פטירה. גובה הסכום והמוטבים נקבעים ע”י המבוטח/ת במעמד הצטרפותם אל הפוליסה. בתוך זה, מטרת ביטוח החיים היא לדאוג כלכלית לאנשים קרובים ו/או בני משפחה אשר תלויים פיננסית באדם המבוטח. כמו כן, זו דרך בה יוכל האחרון לדאוג לרווחתם של הקרובים לו גם אם לא צבר נכסים משמעותיים במהלך חייו (כגון מניות, דירה, תוכניות חיסכון גדולות וכו’).
באופן כללי, פוליסת חיים הינה מוצר ביטוחי ברור למדי אשר אינו מכיל התניות רבות ומחמירות; ברגע שהמבוטח/ת נפטרים (חלילה), קרוביהם ו/או בני משפחתם אשר הוגדרו כמוטבים יוכלו לקבל את כספי הפיצויים. לצד זה, ישנם 2 מקרים אשר בהם חברות הביטוח תהיינה פטורות מהעברת תגמולי הפוליסה:
- המבוטח/ת נטלו את חייהם בשנה הראשונה לרכישת הפוליסה או בשנה הראשונה לאחר שחידשו אותה.
- מוטב שהוביל למותם של המבוטח/ת לא יוכל לקבל את תגמול הפיצוי אשר בהמשך יחולק בין מוטבים אחרים (במידה שאין כאלו הפיצוי יחולק לבני המשפחה הקרובים).
איך ניתן לדעת לאיזה היקף כיסוי כדאי להצטרף בביטוח החיים?
ראשית, עליכם לקחת בחשבון את מידת מעורבותכם בכלכלת המשפחה: האם אתם מפרנסים עיקריים? משניים? בני כמה הילדים שלכם היום? כמה זמן ייקח להם להגיע לעצמאות כלכלית? ומה לגבי בן/בת הזוג? האם הם תלויים במשלח ידכם? יש להם חסכונות משלהם? וכו’. ככלל, נקודת המוצא הריאלית היא שביטוח חיים הוא צורך (necessity) ולא ירושה (inheritance) אשר פשוט עוברת הלאה ואם תשכילו לראות זאת באופן כזה, זה יסייע לכם לקבל החלטות נכונות.
ביטוח חיים – מתי נכון לעשות אותו?
ובכן, יש שיאמרו כי הזמן האידיאלי הוא עכשיו, ברגע זה; הרי אי אפשר לדעת מה יוליד יום ואם באמת חלילה יקרה לנו משהו הקרובים אלינו יושפעו מכך בצורה דרמטית. טיעון נוסף התומך בדעה הזו, היא שככל שנמתין עם ההצטרפות לפוליסה יהיה לנו מאתגר יותר להצטרף אליה. הסיבה לכך, כמובן, היא שככל שמצבנו הבריאותי ישתנה, הצהרת הבריאות מול חברת הביטוח תלך ותהפוך לפחות “נקייה” והפרמיה החודשית שנצטרך לשלם תגדל.
לעומת זה, יש הגורסים כי הזמן הנכון הוא מיד לאחר שמתחתנים. והאמת? יש בזה היגיון.. הרי מה שקורה אחר כך הוא תכנון החיים קדימה ויצירת אחריות הדדית האחד בשני: לקחת משכנתה, להיכנס להריון, להתחיל לגדל משפחה וכו’. בתוך זה, יש שיטענו כי הזמן הנכון הוא רק לאחר שנולדים ילדים; כשיש בכך צורך של ממש. הסיבה, כמובן, היא שצריך לכלכל את הילד/ה עד שיצליחו לעשות זאת בעצמם אך אם חלילה יקרה לנו משהו לפני כן, זה צפוי לפגוע בהם קשות.
בשורה התחתונה – כל התשובות (עשויות להיות) נכונות; זה לא שאם רכשתם ביטוח כרווקים אתם בהכרח עשיתם טעות או שאם הצטרפתם לאחר החתונה – זה אמור לפגוע בכם. מה שכן, ככל שתצטרפו בגיל צעיר יותר, תוכלו ליהנות מפרמיה חודשית טובה יותר ומהרבה פחות הערמת קשיים ברכישת הפוליסה.
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי להשקיע בתחום כזה או אחר
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- עומר בר
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 שעה
SKN | אין שחרור מיידי מה- SPR: האם ארה”ב יכולה לבלום את מחירי הנפט ללא שימוש במאגר החירום?
איזון בין איתות לשוק לבין סיכון אספקה שימוש ב- SPR אינו החלטה טכנית בלבד; הוא מהווה איתות לשווקים. היסטורית, שחרורים
- לפני 4 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
איזון בין איתות לשוק לבין סיכון אספקה שימוש ב- SPR אינו החלטה טכנית בלבד; הוא מהווה איתות לשווקים. היסטורית, שחרורים
- עומר בר
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 ימים
SKN | ארמקו מפעילה את Jafurah ו-Tanajib במסגרת אסטרטגיית גז סעודית להגדלת קיבולת ב-80%
Saudi Aramco החלה רשמית בהפקה משדה הגז הבלתי קונבנציונלי Jafurah והשיקה פעילות במפעל הגז Tanajib — צעד מרכזי בתוכנית ארוכת
- לפני 4 ימים
- •
- 5 דק’ קריאה
Saudi Aramco החלה רשמית בהפקה משדה הגז הבלתי קונבנציונלי Jafurah והשיקה פעילות במפעל הגז Tanajib — צעד מרכזי בתוכנית ארוכת
- שגיא חבסוב
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 5 ימים
SKN | Nvidia מכוונת לטריטוריית ה־CPU: האם קרב חדש מול אינטל ו־AMD עומד להתחיל?
Nvidia ביססה את הדומיננטיות שלה על מעבדי GPU מונעי בינה מלאכותית, אך המנכ"ל ג'נסן הואנג מכין כעת את המשקיעים לדחיפה
- לפני 5 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
Nvidia ביססה את הדומיננטיות שלה על מעבדי GPU מונעי בינה מלאכותית, אך המנכ"ל ג'נסן הואנג מכין כעת את המשקיעים לדחיפה
- ליאור מור
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 5 ימים
SKN | וולמארט תשלם 100 מיליון דולר במסגרת הסדר עם ה-FTC בעקבות טענות לגבי שכר נהגי Spark
וולמארט הסכימה לשלם 100 מיליון דולר כדי ליישב טענות שהוגשו על ידי נציבות הסחר הפדרלית של ארצות הברית (FTC), לפיהן
- לפני 5 ימים
- •
- 5 דק’ קריאה
וולמארט הסכימה לשלם 100 מיליון דולר כדי ליישב טענות שהוגשו על ידי נציבות הסחר הפדרלית של ארצות הברית (FTC), לפיהן