נקודות מפתח

  • שווקי המניות בארה״ב ננעלו ברובם בירידות, בהובלת מדד Dow 30, שירד ב-1.23% לרמה של 52,215.16 נקודות. מדד S&P 500 ירד ב-0.52% ל-7,623.68 נקודות, מדד Nasdaq איבד 0.21% לרמה של 25,955.34 נקודות, ומדד Russell 2000 ירד ב-0.29% ל-2,775.90 נקודות.
  • מדד S&P/TSX Composite Index בקנדה ירד ב-0.52% ל-35,788.18 נקודות, והצטרף למגמה השלילית במדדי המניות בצפון אמריקה. לעומת זאת, מדד IBOVESPA בברזיל נע בניגוד למגמה האזורית ועלה ב-0.47% לרמה של 205,082.56 נקודות.
  • מדד הדולר האמריקאי (US Dollar Index) עלה ב-0.14% ל-101.75 נקודות, בעוד מדד ההשקעות הפרטיות בארה״ב (US Private Equity) ירד ב-0.36% ל-10,906.05 נקודות. הנתונים הצביעו על חולשה רחבה במניות הנסחרות בבורסות, כאשר מניות ברזיל ומדד הדולר רשמו עליות מתונות.
hero

מניות ארה״ב יורדות, כאשר Dow מוביל את הירידות

מניות ארה״ב רשמו ירידות בכל ארבעת המדדים המרכזיים, כאשר Dow 30 הציג את הירידה החדה ביותר. המדד ירד ב-1.23% לרמה של 52,215.16 נקודות, ובכך הציג ביצועים חלשים יותר מאלה של S&P 500, Nasdaq ו-Russell 2000.

מדד S&P 500 ירד ב-0.52% ל-7,623.68 נקודות, בעוד Nasdaq איבד 0.21% לרמה של 25,955.34 נקודות. גם Russell 2000 נסוג, עם ירידה של 0.29% לרמה של 2,775.90 נקודות בסיום המסחר.

הירידות מצביעות על חולשה הן במניות בעלות שווי שוק גדול והן במניות בעלות שווי שוק קטן בארה״ב, אם כי עוצמת הירידות השתנתה בין המדדים. הירידה החדה יותר ב-Dow בלטה לעומת הירידות המתונות יותר ב-Nasdaq וב-Russell 2000.

הנתונים שסופקו מצביעים על כיוון המסחר, אך אינם מזהים את הגורמים הספציפיים שעמדו מאחורי תנועות השוק.

המניות בקנדה מצטרפות למגמה השלילית

מדד S&P/TSX Composite Index ירד ב-0.52% לרמה של 35,788.18 נקודות, בהתאם לשיעור הירידה של S&P 500. הנסיגה במדד הקנדי הציבה אותו לצד מדדי המניות בארה״ב ביום מסחר שהתאפיין בחולשה רחבה בצפון אמריקה.

הירידות המקבילות במניות בקנדה ובארה״ב מדגישות את הכיוון השלילי בשווקי המניות המרכזיים באזור. עם זאת, הנתונים הזמינים אינם מאפשרים לקבוע אם המהלכים נבעו מגורם משותף או מלחצים נפרדים שאפיינו כל שוק.

עבור משקיעים החשופים לשני השווקים, התוצאות מדגישות את החשיבות של מעקב אחר הקצאת ההשקעות האזורית ואחר הביצועים היחסיים של המדדים השונים.

מניות ברזיל נעות בניגוד למגמה האזורית

מדד IBOVESPA בברזיל עלה ב-0.47% לרמה של 205,082.56 נקודות, והיה מדד המניות האזורי היחיד מבין המדדים שצוינו שסיים את יום המסחר בעלייה. ההתקדמות עמדה בניגוד לירידות במדדי ארה״ב ובשוק הקנדי.

הפער מדגיש את השונות בביצועי השווקים ברחבי אמריקה. בעוד מניות צפון אמריקה ירדו, המניות בברזיל רשמו עלייה מתונה. הנתונים שסופקו אינם מאפשרים לייחס את הפער להתפתחויות מקומיות, לתנועות הון בינלאומיות או לגורמים אחרים בשוק.

המסחר במושבים הבאים יסייע להבהיר אם מדד IBOVESPA יצליח לשמר את הביצועים היחסיים החזקים שלו.

הדולר מתחזק, בעוד ההשקעות הפרטיות יורדות

מדד הדולר האמריקאי עלה ב-0.14% ל-101.75 נקודות, ורשם עלייה מתונה בזמן שרוב מדדי המניות שצוינו ירדו. אף שהעלייה הייתה מוגבלת, היא עמדה בניגוד למגמה הרחבה בשוקי המניות באזור.

מדד US Private Equity ירד ב-0.36% ל-10,906.05 נקודות, ורשם ירידה במקביל לנסיגה במניות הציבוריות. ביצועיו היו חלשים יותר מאלה של Nasdaq ו-Russell 2000, אם כי הנתונים אינם מבססים קשר ישיר בין תנועות ההשקעות הפרטיות לבין התנודות בשווקים הציבוריים.

התנועות המנוגדות במדד הדולר ובמדדי המניות מספקות הקשר נוסף למשקיעים הבוחנים תיקי השקעות חוצי גבולות וחשיפה לסוגי נכסים שונים.

תמונת מצב השוק

מדד Dow 30 ננעל ברמה של 52,215.16 נקודות, בירידה של 1.23%. מדד S&P 500 ירד ב-0.52% ל-7,623.68 נקודות, ואילו Nasdaq איבד 0.21% לרמה של 25,955.34 נקודות. מדד Russell 2000 ירד ב-0.29% ל-2,775.90 נקודות.

מדד S&P/TSX Composite Index בקנדה ירד ב-0.52% ל-35,788.18 נקודות, בעוד מדד IBOVESPA בברזיל עלה ב-0.47% ל-205,082.56 נקודות. מדד US Private Equity ירד ב-0.36% ל-10,906.05 נקודות, ומדד הדולר האמריקאי עלה ב-0.14% ל-101.75 נקודות.

תחזית השוק

מושבי המסחר הבאים יסייעו לקבוע אם הירידות במניות ארה״ב וקנדה יימשכו או שהמדדים המרכזיים יתייצבו. הירידה החדה יותר ב-Dow ראויה לתשומת לב, לצד הירידות המתונות יותר ב-S&P 500, ב-Nasdaq וב-Russell 2000.

המשקיעים יעקבו גם אחר השאלה אם מניות ברזיל ישמרו על עמידותן היחסית ואם מדד הדולר האמריקאי ימשיך לעלות. מעקב אחר הביצועים לאורך כמה מושבי מסחר נוספים יספק בסיס ברור יותר להערכת השאלה אם הפערים הנוכחיים משקפים מגמה מתמשכת או תנועה קצרת טווח בשוק.

תובנות לסיום

יום המסחר בשווקי אמריקה התאפיין בירידות רחבות במניות צפון אמריקה, בהובלת הירידה של 1.23% במדד Dow 30. גם מדדי S&P 500, Nasdaq, Russell 2000 ו-S&P/TSX Composite Index ננעלו בירידות. מנגד, מדד IBOVESPA בברזיל עלה ב-0.47%, מדד הדולר האמריקאי התחזק במעט, ומדד US Private Equity ירד.

עבור משקיעים המנהלים תיקי השקעות חוצי גבולות, השאלה המרכזית היא אם החולשה במניות צפון אמריקה תימשך ואם מניות ברזיל ימשיכו לנוע בניגוד למגמה האזורית. מעקב אחר ביצועי השווקים, לצד תנועות המטבע ומדדי ההשקעות הפרטיות, יסייע להבהיר את כיוון השווקים במושבי המסחר הקרובים.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מניות תל אביב מתאוששות: מדד ת״א-35 עולה ב-1.99% וההשתתפות החיובית בשוק מתרחבת
    • אור שושן
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 22 mins

    SKN | מניות תל אביב מתאוששות: מדד ת״א-35 עולה ב-1.99% וההשתתפות החיובית בשוק מתרחבת SKN | מניות תל אביב מתאוששות: מדד ת״א-35 עולה ב-1.99% וההשתתפות החיובית בשוק מתרחבת

    מניות ישראליות מתאוששות במדדים המרכזיים שוק המניות הישראלי התאושש ב-26 באוקטובר, כאשר כל שמונת המדדים המוצגים סיימו את יום המסחר

    • לפני 22 mins
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    מניות ישראליות מתאוששות במדדים המרכזיים שוק המניות הישראלי התאושש ב-26 באוקטובר, כאשר כל שמונת המדדים המוצגים סיימו את יום המסחר

    SKN | שוקי אסיה מתאוששים ב-27 באוקטובר 2026: KOSPI מזנק ב-3.09% ו-Nikkei עולה ב-1.73%
    • אור שושן
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 5 שעה

    SKN | שוקי אסיה מתאוששים ב-27 באוקטובר 2026: KOSPI מזנק ב-3.09% ו-Nikkei עולה ב-1.73% SKN | שוקי אסיה מתאוששים ב-27 באוקטובר 2026: KOSPI מזנק ב-3.09% ו-Nikkei עולה ב-1.73%

    שוקי אסיה מציגים ביצועים מנוגדים שווקי אסיה הציגו תמונה מעורבת ב-27 באוקטובר 2026. דרום קוריאה ויפן הובילו את העליות במדדי

    • לפני 5 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    שוקי אסיה מציגים ביצועים מנוגדים שווקי אסיה הציגו תמונה מעורבת ב-27 באוקטובר 2026. דרום קוריאה ויפן הובילו את העליות במדדי

    SKN | מניות תל אביב ננעלו בירידות: מדד ת״א-35 ירד ב-1.01% והמחזור הגיע ל-4.14 מיליארד שקל
    • אור שושן
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 4 ימים

    SKN | מניות תל אביב ננעלו בירידות: מדד ת״א-35 ירד ב-1.01% והמחזור הגיע ל-4.14 מיליארד שקל SKN | מניות תל אביב ננעלו בירידות: מדד ת״א-35 ירד ב-1.01% והמחזור הגיע ל-4.14 מיליארד שקל

    מניות תל אביב ננעלו בירידות שוק המניות הישראלי ננעל בירידות ב-23 באוקטובר, כאשר המדדים המובילים רשמו הפסדים. מדד ת״א-35 ירד

    • לפני 4 ימים
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    מניות תל אביב ננעלו בירידות שוק המניות הישראלי ננעל בירידות ב-23 באוקטובר, כאשר המדדים המובילים רשמו הפסדים. מדד ת״א-35 ירד

    SKN | מניות ארה״ב יורדות זה היום השני ברציפות על רקע מחירי הנפט והסיכונים במזרח התיכון
    • עומר בר
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 4 ימים

    SKN | מניות ארה״ב יורדות זה היום השני ברציפות על רקע מחירי הנפט והסיכונים במזרח התיכון SKN | מניות ארה״ב יורדות זה היום השני ברציפות על רקע מחירי הנפט והסיכונים במזרח התיכון

    וול סטריט ממשיכה במגמת הירידות מניות ארה״ב ירדו ביום שישי זה יום המסחר השני ברציפות, כאשר המשקיעים בחנו את מחירי

    • לפני 4 ימים
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    וול סטריט ממשיכה במגמת הירידות מניות ארה״ב ירדו ביום שישי זה יום המסחר השני ברציפות, כאשר המשקיעים בחנו את מחירי