נקודות מפתח

  • מדד KOSPI Composite בדרום קוריאה הוביל את העליות האזוריות, עם התחזקות של 3.09% לרמה של 5,638.34 נקודות, לאחר ירידה של 1.46% במושב המסחר הקודם שדווח.
  • מדד Nikkei 225 ביפן עלה ב-1.73% ל-63,268.37 נקודות, בעוד מדד S&P/ASX 200 באוסטרליה התחזק ב-0.46% ל-8,850.10 נקודות.
  • מדד Hang Seng בהונג קונג ירד ב-0.73%, ומדד SSE Composite בסין נחלש ב-1.33%. כך נרשמה תמונה מפוצלת בשוקי אסיה, למרות העליות החדות בדרום קוריאה וביפן.
hero

שוקי אסיה מציגים ביצועים מנוגדים

שווקי אסיה הציגו תמונה מעורבת ב-27 באוקטובר 2026. דרום קוריאה ויפן הובילו את העליות במדדי המניות המרכזיים, בעוד סין היבשתית והונג קונג התמודדו עם לחץ מכירות מחודש. גם אוסטרליה רשמה עליות, ואילו מדד S&P BSE SENSEX בהודו נותר כמעט ללא שינוי.

מדד KOSPI Composite עלה ב-3.09% ל-5,638.34 נקודות, תוספת של 168.87 נקודות לעומת שער הנעילה הקודם שדווח, 5,469.47 נקודות. העלייה הפכה את מגמת הירידה של 1.46% שנרשמה במושב המסחר הקודם והחזירה את המדד אל מעל לרף 5,600 הנקודות.

מדד Nikkei 225 ביפן עלה ב-1.73% ל-63,268.37 נקודות, לאחר שהוסיף 1,078.72 נקודות לעומת שער הנעילה שלו ב-26 באוקטובר, שעמד על 62,189.65 נקודות. העלייה החזירה את המדד אל מעל לרף 63,000 הנקודות.

מדד S&P/ASX 200 באוסטרליה התחזק ב-0.46% ל-8,850.10 נקודות, והמשיך את העלייה מהמושב הקודם שדווח. עם זאת, העליות לא הקיפו את האזור כולו, כאשר מניות בסין ובהונג קונג נסחרו בירידות.

דרום קוריאה ויפן מובילות את ההתאוששות

דרום קוריאה רשמה את העלייה החדה ביותר באחוזים מבין מדדי המניות שנכללו בסקירה. העלייה של 3.09% במדד KOSPI הגיעה לאחר ירידות במספר מושבי מסחר קודמים, אף שהמדד נותר מתחת לרמת הסגירה שלו ב-21 באוקטובר, שעמדה על 5,735.66 נקודות.

גם מדד Nikkei ביפן רשם התאוששות משמעותית, עם עלייה של 1.73%. העלייה הגיעה לאחר ירידה של 0.80% ב-26 באוקטובר והחזירה את המדד אל מעל לרף 63,000 הנקודות.

המדד האוסטרלי הוסיף 40.20 נקודות והגיע ל-8,850.10 נקודות. העלייה המתונה יותר עמדה בניגוד להתחזקות החדה בדרום קוריאה וביפן, והמחישה את השונות בעוצמת התנועות בשווקים האזוריים.

מדד S&P BSE SENSEX בהודו ירד ב-0.01% ל-73,598.67 נקודות, ירידה של 4.57 נקודות בלבד. הביצועים הכמעט יציבים הציבו את המדד בין השווקים החזקים בצפון-מזרח אסיה לבין מדדי המניות החלשים יותר בסין.

סין והונג קונג נסחרות בירידות

מדד SSE Composite בסין ירד ב-1.33% ל-3,648.30 נקודות, הירידה החדה ביותר מבין המדדים שנכללו בסקירה. המדד איבד 49.22 נקודות לעומת שער הנעילה הקודם שדווח, 3,697.52 נקודות.

מדד Hang Seng בהונג קונג ירד ב-0.73% ל-23,041.32 נקודות, ואיבד 170.49 נקודות לעומת המושב הקודם. המדד התקרב לרף 23,000 הנקודות, למרות העליות שנרשמו בחלקים אחרים של אסיה.

הביצועים המנוגדים של שוקי המניות בסין ובהונג קונג הדגישו את אופיו הלא אחיד של יום המסחר. נתוני השוק שסופקו אינם מצביעים על גורם משותף שהוביל לירידות.

מדדי מטבעות והון פרטי

מדד המטבע של הדולר האוסטרלי ירד ב-0.27% ל-70.17 נקודות, ואילו מדד הין של PHLX נחלש ב-0.46% ל-63.47 נקודות. שני המדדים הקשורים למטבעות ירדו למרות העליות בדרום קוריאה, ביפן ובאוסטרליה.

מדד ההון הפרטי באסיה והפסיפיק (APAC Private Equity) ירד ב-0.09% ל-6,906.61 נקודות, ונותר יציב יחסית בהשוואה לתנועות החדות יותר בשוקי המניות הציבוריים.

תחזית השוק

יום המסחר ב-27 באוקטובר התאפיין בהתאוששות חדה בדרום קוריאה וביפן, לצד המשך החולשה בסין היבשתית ובהונג קונג. המשקיעים עשויים לעקוב אחר יכולתו של מדד KOSPI לשמור על רמתו מעל 5,600 נקודות, וכן אחר האפשרות שמדד Nikkei יישאר מעל 63,000 נקודות.

מושבי המסחר הבאים יסייעו לקבוע אם הירידות במדדי SSE Composite ו-Hang Seng יעמיקו או שהשווקים יתייצבו.

 


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | סקירת שוקי אמריקה: מדד Dow ירד ב-1.23% על רקע ירידות במניות ארה״ב
    • אור שושן
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 4 ימים

    SKN | סקירת שוקי אמריקה: מדד Dow ירד ב-1.23% על רקע ירידות במניות ארה״ב SKN | סקירת שוקי אמריקה: מדד Dow ירד ב-1.23% על רקע ירידות במניות ארה״ב

    מניות ארה״ב יורדות, כאשר Dow מוביל את הירידות מניות ארה״ב רשמו ירידות בכל ארבעת המדדים המרכזיים, כאשר Dow 30 הציג

    • לפני 4 ימים
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    מניות ארה״ב יורדות, כאשר Dow מוביל את הירידות מניות ארה״ב רשמו ירידות בכל ארבעת המדדים המרכזיים, כאשר Dow 30 הציג

    SKN | מניות תל אביב ננעלו בירידות: מדד ת״א-35 ירד ב-1.01% והמחזור הגיע ל-4.14 מיליארד שקל
    • אור שושן
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 4 ימים

    SKN | מניות תל אביב ננעלו בירידות: מדד ת״א-35 ירד ב-1.01% והמחזור הגיע ל-4.14 מיליארד שקל SKN | מניות תל אביב ננעלו בירידות: מדד ת״א-35 ירד ב-1.01% והמחזור הגיע ל-4.14 מיליארד שקל

    מניות תל אביב ננעלו בירידות שוק המניות הישראלי ננעל בירידות ב-23 באוקטובר, כאשר המדדים המובילים רשמו הפסדים. מדד ת״א-35 ירד

    • לפני 4 ימים
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    מניות תל אביב ננעלו בירידות שוק המניות הישראלי ננעל בירידות ב-23 באוקטובר, כאשר המדדים המובילים רשמו הפסדים. מדד ת״א-35 ירד

    SKN | מניות ארה״ב יורדות זה היום השני ברציפות על רקע מחירי הנפט והסיכונים במזרח התיכון
    • עומר בר
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 4 ימים

    SKN | מניות ארה״ב יורדות זה היום השני ברציפות על רקע מחירי הנפט והסיכונים במזרח התיכון SKN | מניות ארה״ב יורדות זה היום השני ברציפות על רקע מחירי הנפט והסיכונים במזרח התיכון

    וול סטריט ממשיכה במגמת הירידות מניות ארה״ב ירדו ביום שישי זה יום המסחר השני ברציפות, כאשר המשקיעים בחנו את מחירי

    • לפני 4 ימים
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    וול סטריט ממשיכה במגמת הירידות מניות ארה״ב ירדו ביום שישי זה יום המסחר השני ברציפות, כאשר המשקיעים בחנו את מחירי

    SKN | הבורסות באסיה ננעלו בירידות חדות: KOSPI, האנג סנג והניקיי הובילו את המגמה השלילית
    • אור שושן
    • •
    • 8 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 5 ימים

    SKN | הבורסות באסיה ננעלו בירידות חדות: KOSPI, האנג סנג והניקיי הובילו את המגמה השלילית SKN | הבורסות באסיה ננעלו בירידות חדות: KOSPI, האנג סנג והניקיי הובילו את המגמה השלילית

    הבורסות באסיה ננעלו תחת לחץ מכירות נרחב בורסות אסיה סיימו את יום המסחר בעיקר בירידות, כאשר מרבית המדדים המרכזיים רשמו

    • לפני 5 ימים
    • •
    • 8 דק’ קריאה

    הבורסות באסיה ננעלו תחת לחץ מכירות נרחב בורסות אסיה סיימו את יום המסחר בעיקר בירידות, כאשר מרבית המדדים המרכזיים רשמו