נקודות מפתח
- שוקי המניות בארה״ב ננעלו בירידות ב-14 באוקטובר. מדד Nasdaq ירד ב-1.88%, מדד S&P 500 איבד 1.11% ומדד Dow Jones Industrial Average נחלש ב-0.09%.
- המדדים המובילים באירופה עלו ברובם, שוקי המניות באסיה נטו לירידות, והבורסה בתל אביב רשמה עליות במדדים המרכזיים.
- ביצועי השווקים היו שונים מאזור לאזור, כאשר המשקיעים בחנו את התנאים הכלכליים, את ציפיות הריבית, את דוחות החברות ואת הסיכונים הגיאופוליטיים.
המסחר ביום רביעי, 14 באוקטובר 2026, התאפיין במגמות מנוגדות בשווקים הגלובליים. מניות ארה״ב ירדו, המדדים המרכזיים באירופה עלו ברובם, ובאסיה נרשמו בעיקר ירידות. בישראל ננעלו המדדים המרכזיים בתל אביב בעליות, בניגוד לחולשה שנרשמה בארה״ב וברוב שוקי המניות באסיה. לקראת יום חמישי, 15 באוקטובר, המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר נתונים כלכליים, ציפיות למדיניות המוניטרית והתפתחויות גיאופוליטיות.
אמריקה: מניות ארה״ב ירדו, ומניות הטכנולוגיה הובילו את המגמה השלילית
מדדי המניות בארה״ב ננעלו בירידות ב-14 באוקטובר. מדד S&P 500 ירד ב-1.11% לרמה של 7,718.94 נקודות, ואילו מדד Nasdaq איבד 1.88% ונסגר ברמה של 26,692.87 נקודות. מדד Dow Jones Industrial Average נחלש ב-0.09% ל-51,621.48 נקודות והפגין עמידות יחסית לעומת המדדים האמריקאיים המרכזיים האחרים.
מדד Russell 2000 ירד ב-1.93% ל-2,729.53 נקודות, הירידה החדה ביותר מבין המדדים האמריקאיים המרכזיים המופיעים בנתונים. בקנדה איבד מדד S&P/TSX Composite Index כ-1.11% ונסגר ברמה של 35,584.46 נקודות. בברזיל ירד מדד IBOVESPA ב-0.18% ל-206,505.98 נקודות.
מדד הדולר האמריקאי (US Dollar Index) ירד ב-0.59% לרמה של 101.95 נקודות. מדד התנודתיות VIX עלה ב-10.48% לרמה של 16.87 נקודות. הנתונים מצביעים על חולשה רחבה במדדי המניות המרכזיים בארה״ב, כאשר מדדי הטכנולוגיה והמניות בעלות שווי השוק הקטן יחסית רשמו את הירידות החדות ביותר.
אירופה: המדדים המרכזיים עלו ברובם
שוקי המניות באירופה נטו לעליות ב-14 באוקטובר. מדד FTSE 100 הבריטי עלה ב-0.70% ל-10,724.86 נקודות, מדד CAC 40 הצרפתי התחזק ב-0.58% ל-7,873.11 נקודות, ומדד Euronext 100 עלה ב-0.48% ל-1,867.50 נקודות.
מדד EURO STOXX 50 הוסיף 0.38% לרמה של 6,190.37 נקודות, ואילו מדד DAX הגרמני עלה ב-0.15% ל-25,298.61 נקודות. מנגד, מדד MSCI Europe ירד ב-0.19% ל-2,702.34 נקודות.
מדד European Private Equity ירד ב-0.35% ל-10,586.68 נקודות. מדד PHLX Euro נחלש ב-0.43% ל-111.53 נקודות, ומדד PHLX British Pound איבד 0.48% לרמה של 131.91 נקודות.
המסחר הצביע על חוזקה יחסית בכמה ממדדי המניות המרכזיים באירופה לעומת השוק האמריקאי. עם זאת, הביצועים המעורבים במדדים האזוריים מלמדים שהעליות לא הקיפו את כל חלקי השוק.
אסיה: סין ואוסטרליה הובילו את הירידות
שווקי המניות באסיה נטו לירידות ב-14 באוקטובר. מדד Shanghai Composite הסיני ירד ב-0.88% ל-3,767.23 נקודות, ואילו מדד S&P/ASX 200 האוסטרלי איבד 0.64% ונסגר ברמה של 8,727.90 נקודות.
מדד KOSPI Composite Index בדרום קוריאה ירד ב-0.44% ל-6,008.81 נקודות, ומדד S&P BSE SENSEX ההודי נחלש ב-0.36% ל-72,769.40 נקודות. מדד Hang Seng בהונג קונג ירד ב-0.13% ל-24,314.17 נקודות, ואילו מדד Nikkei 225 היפני איבד 0.05% בלבד ונסגר ברמה של 67,744.29 נקודות.
במדדים הקשורים למטבעות נרשמה דווקא עלייה. מדד הדולר האוסטרלי (Australian Dollar Currency Index) התחזק ב-0.32% ל-69.82 נקודות, ומדד הין היפני (PHLX Yen) עלה ב-0.21% ל-63.16 נקודות.
הנתונים מצביעים על חולשה רחבה אך לא אחידה בשוקי המניות באסיה. מדד המניות הסיני רשם את הירידה החדה ביותר מבין המדדים האזוריים המרכזיים שנכללו בנתונים.
תל אביב: מדדי המניות בישראל ננעלו בעליות
הבורסה בתל אביב סיימה את המסחר ב-14 באוקטובר בעליות, בניגוד לירידות במדדים המרכזיים בארה״ב וברוב שוקי המניות באסיה. מדד ת״א-35 עלה ב-0.79% לרמה של 4,162.77 נקודות, מדד ת״א-90 התחזק ב-0.37% ל-3,614.13 נקודות, ומדד ת״א-125 עלה ב-0.64% ל-4,025.15 נקודות.
גם מדדים נוספים סיימו בעליות. מדד ת״א-SME60 התחזק ב-0.51% ל-1,256.61 נקודות, מדד ת״א-200 עלה ב-0.36% ל-3,830.45 נקודות, ומדד ת״א-20 הוסיף 0.78% לרמה של 3,971.45 נקודות. מדד ת״א-90 ובנקים עלה ב-0.54% ל-3,861.33 נקודות.
רוחב השוק היה חיובי במדדים המרכזיים. במדד ת״א-35 עלו 20 ניירות ערך לעומת 15 שירדו. במדד ת״א-125 עלו 73 ניירות ערך, בעוד 50 ניירות ערך רשמו ירידות.
התוצאות מלמדות שהעליות הקיפו כמה מקטעים בשוק המניות הישראלי. עם זאת, יום מסחר בודד אינו מספיק כדי לקבוע שמדובר במגמה מתמשכת.
התחזית ל-15 באוקטובר: הריבית, הנתונים הכלכליים והתנודתיות במוקד
ביום חמישי, 15 באוקטובר, המשקיעים יעקבו אחר נתונים כלכליים חדשים, מסרים מהבנקים המרכזיים, דוחות כספיים של חברות והתפתחויות גיאופוליטיות, בניסיון לזהות את הכיוון הבא של השווקים הגלובליים. הפערים בין ביצועי האזורים ב-14 באוקטובר — ירידות בארה״ב, עליות ברוב המדדים המרכזיים באירופה והתחזקות המניות בתל אביב — מספקים נקודת פתיחה מעורבת ליום המסחר החדש.
מניות הטכנולוגיה בארה״ב והחברות בעלות שווי השוק הקטן יחסית ימשיכו לעמוד במוקד, לאחר הירידות החדות שרשמו ביום הקודם. שינויים בתשואות האג״ח הממשלתיות ובציפיות למדיניות הפדרל ריזרב (Fed) עשויים להשפיע על תמחור המניות, במיוחד בחברות שרגישות לעלויות המימון ולתחזיות הרווח העתידיות.
באירופה, המשקיעים יבחינו אם המדדים המרכזיים יצליחו לשמור על העליות, למרות הביצועים המעורבים במדדים האזוריים. באסיה ייבחנו סימנים להתייצבות לאחר הירידות בסין, באוסטרליה ובדרום קוריאה. בתל אביב, השאלה המרכזית היא אם שוק המניות המקומי יצליח לשמר את העליות על רקע אי-הוודאות הבינלאומית והסיכונים האזוריים.
בין גורמי הסיכון האפשריים נמצאים נתונים כלכליים מפתיעים, שינויים בציפיות הריבית, תנודות במחירי האנרגיה, הפתעות בדוחות החברות והתפתחויות גיאופוליטיות. הנתונים שסופקו אינם מצביעים על אירוע מסוים שיקבע את כיוון המסחר ב-15 באוקטובר. לכן, חשוב להבחין בין תרחישים אפשריים לבין תוצאות מסחר שכבר נרשמו.
הנתונים שסופקו אינם מאשרים חופשת מסחר או סגירה של בורסה כלשהי ב-15 באוקטובר. לפני ביצוע עסקאות, מומלץ לבדוק את לוחות המסחר של הבורסות הרלוונטיות ואת מועדי פרסום הנתונים הכלכליים.
השאלה המרכזית ל-15 באוקטובר היא אם הפערים בין ביצועי האזורים, שניכרו ביום הקודם, יימשכו. המשקיעים יעקבו אחר סימני התייצבות במניות ארה״ב, המשך העליות באירופה, ההתפתחויות במדדי אסיה וכיוונו של שוק המניות בתל אביב.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 7 שעה
SKN | המסחר בתל אביב מתפצל: ת״א-35 יורד ב-0.64%, ת״א-90 עולה ב-0.50%
המסחר במניות בישראל מתנהל במגמה לא אחידה. ירידות בכמה מהמדדים המובילים עומדות בניגוד לעליות במדד ת״א-90 ובחלקים נוספים של השוק.
- לפני 7 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
המסחר במניות בישראל מתנהל במגמה לא אחידה. ירידות בכמה מהמדדים המובילים עומדות בניגוד לעליות במדד ת״א-90 ובחלקים נוספים של השוק.
- רוני מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 14 שעה
SKN | השווקים באסיה במגמה מעורבת: ה-SENSEX עולה ב-1.19%, ה-KOSPI וה-Nikkei צונחים
המסחר בשווקי אסיה מתנהל במגמה מעורבת במהלך שעות הבוקר של יום חמישי, כאשר העליות בהודו ובהונג קונג עומדות בניגוד לירידות
- לפני 14 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
המסחר בשווקי אסיה מתנהל במגמה מעורבת במהלך שעות הבוקר של יום חמישי, כאשר העליות בהודו ובהונג קונג עומדות בניגוד לירידות
- שגיא חבסוב
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | השווקים באסיה במגמה חיובית ברובה: ה-SENSEX וה-KOSPI עולים, ה-ASX 200 יורד ב-0.87%
שווקי המניות באסיה מציגים תמונה חיובית ברובה, אך לא אחידה, בבוקר יום רביעי, 14 באוקטובר. הודו ודרום קוריאה מובילות את
- לפני 2 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
שווקי המניות באסיה מציגים תמונה חיובית ברובה, אך לא אחידה, בבוקר יום רביעי, 14 באוקטובר. הודו ודרום קוריאה מובילות את
- שגיא חבסוב
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | HomeView של Apple מביאה את Siri המותאמת אישית לבית החכם ומציבה אתגר בפני Amazon ו-Google
Apple חשפה ביום שלישי את HomeView, במסגרת מאמציה לחזק את מעמדה בשוק הבית החכם ולקדם את אסטרטגיית הבינה המלאכותית הרחבה
- לפני 2 ימים
- •
- 6 דק’ קריאה
Apple חשפה ביום שלישי את HomeView, במסגרת מאמציה לחזק את מעמדה בשוק הבית החכם ולקדם את אסטרטגיית הבינה המלאכותית הרחבה