נקודות מפתח

  • מדד ת״א-35 ירד ב-3.71% במהלך חמשת ימי המסחר המוצגים בגרף, וננעל ברמה של 4,061.71 נקודות. הירידה החודשית המצטברת הסתכמה ב-3.78%.
  • למרות החולשה האחרונה, המדד עדיין מציג עלייה של 23.95% בשנה ושל 125.46% בחמש שנים, כך שהנסיגה הנוכחית מגיעה לאחר עליות משמעותיות בטווח הארוך.
  • הכיוון בתקופה הקרובה עשוי להיות מושפע מההתפתחויות הגיאופוליטיות, מציפיות הריבית, מדוחות החברות ומתנודות בשקל, כאשר התנודתיות נותרת סיכון מרכזי עבור המשקיעים בישראל.
hero
 

מדד ת״א-35, העוקב אחר החברות המובילות בבורסה לניירות ערך בתל אביב, נחלש לאורך חמשת ימי המסחר המוצגים בגרף וננעל ברמה של 4,061.71 נקודות. הירידה משקפת לחץ מחודש על שוק המניות הישראלי של החברות הגדולות, בסביבה שבה המשקיעים נדרשים לאזן בין ביצועי החברות ופוטנציאל הצמיחה ארוך הטווח לבין אי-ודאות גיאופוליטית, עלויות מימון ותנודות בשערי החליפין.

לחץ המכירות השבועי מוחק חלק מהעליות הקודמות

הגרף מצביע על ירידה של 3.71% בשבוע, שכללה נסיגה של 0.69% ביום המסחר האחרון המוצג. המדד ירד מרמות של כ-4,230 נקודות בתחילת התקופה, כאשר לחץ המכירות החריף במיוחד סביב 7–8 באוקטובר. בהמשך נרשם ניסיון התאוששות מתון, אך הוא לא הספיק כדי להחזיר את המדד לרמות שבהן נסחר קודם לכן.

דפוס המסחר מצביע על לחץ מכירות שנמשך לאורך כמה ימי מסחר, ולא על ירידה שהתרכזה ביום בודד. עם זאת, הגרף לבדו אינו מזהה את הגורם לנסיגה, ולכן אין בסיס לייחס אותה להתפתחות פוליטית, כלכלית או תאגידית מסוימת. מחזור המסחר המדווח הסתכם בכ-16.89 מיליון מניות, מתחת לממוצע של כ-27.42 מיליון בשלושת החודשים האחרונים. הנתונים אינם מאפשרים לקבוע אם הירידה נבעה ממכירות מוסדיות רחבות או משינויים במניות בודדות.

החולשה בטווח הקצר מנוגדת לתשואות ארוכות הטווח

למרות הנסיגה השבועית, מדד ת״א-35 עדיין מציג עלייה של 23.95% בשנה ושל 125.46% בחמש שנים. גם בטווח של שלושה חודשים נרשמה עלייה מתונה של 0.16%, בעוד שהתשואה בחצי השנה האחרונה עומדת על מינוס 8.58%. הנתונים מציגים תמונה מעורבת: המגמה ארוכת הטווח נותרה חיובית באופן משמעותי, אך הביצועים בתקופות הקצרות יותר מצביעים על היחלשות המומנטום.

עבור משקיעים מוסדיים, ההבחנה בין טווחי הזמן חשובה. תיקון שבועי אינו מעיד כשלעצמו על שינוי מגמה ממושך. מנגד, תשואות היסטוריות חזקות אינן מבטיחות התאוששות מהירה, בפרט אם תחזיות הרווח ייחלשו או אם המשקיעים ידרשו פרמיית סיכון גבוהה יותר תמורת החזקת נכסים ישראליים.

המניות בישראל נותרות רגישות לסיכוני מאקרו ולתנודות מטבע

הכיוון של שוק המניות בתל אביב יושפע גם מהתפתחויות החורגות מביצועי המדד עצמו. סיכונים גיאופוליטיים עשויים להשפיע על השתתפותם של משקיעים זרים, על שער השקל ועל פרמיית הסיכון המיוחסת לנכסים ישראליים. גם ציפיות הריבית משמעותיות: עלויות האשראי משפיעות על מימון החברות ועל תמחור המניות, בעוד ששינויים בתשואות האג״ח הגלובליות עשויים לשנות את האטרקטיביות היחסית של מניות לעומת השקעות באפיקים סולידיים.

התנודתיות בשערי החליפין מוסיפה מורכבות עבור משקיעים בינלאומיים המודדים תשואה בדולרים או באירו. שינוי בערך השקל עשוי להגדיל את התשואה הנמדדת במטבע זר או לגרוע ממנה, גם כאשר מחירי המניות המקומיים אינם משתנים בהתאם. לפיכך, התנאים הפיסקליים בישראל, האינפלציה ומסלול המדיניות המוניטרית ימשיכו להיות גורמים חשובים לצד התוצאות העסקיות של החברות.

בשבוע הקרוב, המשקיעים יעקבו אחר יכולתו של מדד ת״א-35 להתייצב לאחר הירידה החדה, לצד השאלה אם מחזורי המסחר וההשתתפות בשוק מתרחבים ואם ההתאוששות מתפשטת מעבר למספר מצומצם של מניות גדולות. עלייה מתמשכת עשויה להצביע על היחלשות לחץ המכירות, אך פגיעה בציפיות הרווח, החרפה מחודשת במתיחות הגיאופוליטית או תנועות מטבע שליליות עלולות להאריך את תקופת התנודתיות. השאלה המרכזית היא אם המדד יצליח לחדש את המומנטום החיובי בסביבה כלכלית וגיאופוליטית שעדיין מאופיינת באי-ודאות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מדד ת״א-125 נופל ב-3.60% בשבוע על רקע לחץ מכירות במניות בישראל — האם התיקון צפוי להימשך?
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 22 mins

    SKN | מדד ת״א-125 נופל ב-3.60% בשבוע על רקע לחץ מכירות במניות בישראל — האם התיקון צפוי להימשך? SKN | מדד ת״א-125 נופל ב-3.60% בשבוע על רקע לחץ מכירות במניות בישראל — האם התיקון צפוי להימשך?

    Writing   מדד ת״א-125 סיים את שבוע המסחר תחת לחץ, לאחר ירידה של 3.60% בחמשת ימי המסחר המוצגים בגרף, וננעל

    • לפני 22 mins
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    Writing   מדד ת״א-125 סיים את שבוע המסחר תחת לחץ, לאחר ירידה של 3.60% בחמשת ימי המסחר המוצגים בגרף, וננעל

    SKN | מדד ת״א-נדל״ן מתאושש ב-1.71% ביום שישי, אך הירידה השבועית ממשיכה להעיב על ענף הנדל״ן בישראל
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 39 mins

    SKN | מדד ת״א-נדל״ן מתאושש ב-1.71% ביום שישי, אך הירידה השבועית ממשיכה להעיב על ענף הנדל״ן בישראל SKN | מדד ת״א-נדל״ן מתאושש ב-1.71% ביום שישי, אך הירידה השבועית ממשיכה להעיב על ענף הנדל״ן בישראל

      מדד ת״א-נדל״ן סיים את יום שישי ברמה של 1,268.88 נקודות, לאחר עלייה של 21.29 נקודות, או 1.71%, שסיפקה הקלה

    • לפני 39 mins
    • •
    • 6 דק’ קריאה

      מדד ת״א-נדל״ן סיים את יום שישי ברמה של 1,268.88 נקודות, לאחר עלייה של 21.29 נקודות, או 1.71%, שסיפקה הקלה

    SKN | מדד ת״א-בנקים 5 יורד ב-5.05% בשבוע — האם מניות הבנקים בישראל ניצבות בפני לחץ מחודש?
    • אור שושן
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 שעה

    SKN | מדד ת״א-בנקים 5 יורד ב-5.05% בשבוע — האם מניות הבנקים בישראל ניצבות בפני לחץ מחודש? SKN | מדד ת״א-בנקים 5 יורד ב-5.05% בשבוע — האם מניות הבנקים בישראל ניצבות בפני לחץ מחודש?

      מדד ת״א-בנקים 5 התמודד עם לחץ משמעותי בתקופת המסחר השבועית המוצגת בגרף, וסיים ברמה של 8,473.83 נקודות, לאחר ירידה

    • לפני 2 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

      מדד ת״א-בנקים 5 התמודד עם לחץ משמעותי בתקופת המסחר השבועית המוצגת בגרף, וסיים ברמה של 8,473.83 נקודות, לאחר ירידה

    SKN | מדד TA-SME60 מתאושש ב-0.68% ביום שישי, אך מניות ה-Small Cap עדיין תחת לחץ לאחר ירידה שבועית של 5.98%
    • רוני מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 שעה

    SKN | מדד TA-SME60 מתאושש ב-0.68% ביום שישי, אך מניות ה-Small Cap עדיין תחת לחץ לאחר ירידה שבועית של 5.98% SKN | מדד TA-SME60 מתאושש ב-0.68% ביום שישי, אך מניות ה-Small Cap עדיין תחת לחץ לאחר ירידה שבועית של 5.98%

    מדד TA-SME60 בבורסה לניירות ערך בתל אביב סיים את יום שישי, 9 באוקטובר, ברמה של 1,218.87 נקודות, לאחר עלייה של

    • לפני 2 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    מדד TA-SME60 בבורסה לניירות ערך בתל אביב סיים את יום שישי, 9 באוקטובר, ברמה של 1,218.87 נקודות, לאחר עלייה של