נקודות מפתח

  • מדד KOSPI Composite של דרום קוריאה צונח ב-6.37% ומדד Nikkei 225 של יפן יורד ב-3.06%, ומובילים ירידה רחבה בשווקי המניות באסיה במהלך מסחר הבוקר של יום שישי.
  • מדד SSE Composite של סין יורד ב-1.85% ומדד S&P/ASX 200 של אוסטרליה מאבד 0.65%, בעוד שמדד Hang Seng של הונג קונג נותר ללא שינוי ומדד S&P BSE Sensex של הודו נסחר כמעט ללא שינוי.
  • שוקי המט"ח נותרים יציבים יחסית, כאשר מדד הין היפני נחלש ב-0.12% ומדד הדולר האוסטרלי יורד ב-0.16%, מה שמעיד על תנודתיות מוגבלת במטבעות למרות הירידות החדות בשוקי המניות.
hero

שווקי המניות באסיה נסחרו בירידות חדות במהלך מסחר הבוקר של יום שישי, 17 ביולי, כאשר מכירות משמעותיות בכמה מהשווקים הגדולים באזור האפילו על המסחר היציב יחסית בהונג קונג ובהודו. דרום קוריאה ויפן רשמו את הירידות החדות ביותר, בעוד שגם סין היבשתית ואוסטרליה נסחרו בירידות. התמונה משקפת גישה זהירה מצד המשקיעים, שבוחנים את תחזיות הצמיחה הכלכלית, ציפיות הרווחים של החברות, איתותי המדיניות המוניטרית וסנטימנט הסיכון הגלובלי. החולשה הרחבה מצביעה על כך שהמשקיעים מאמצים גישה הגנתית יותר לקראת יום המסחר האחרון של השבוע.

בניגוד לימים קודמים שבהם נרשמה הובלה מעורבת בין השווקים באזור, המסחר של יום שישי התאפיין בחולשה רחבה ברוב המדדים המרכזיים. רק הונג קונג הצליחה להישאר ללא שינוי, בעוד שהמדד ההודי נותר כמעט יציב, דבר שהדגיש את מספרן המצומצם של נקודות החוסן בשווקי אסיה-פסיפיק.

דרום קוריאה ויפן מובילות את הירידות החדות באזור

דרום קוריאה רשמה את הביצועים החלשים ביותר מבין המדדים המרכזיים באסיה במהלך מסחר הבוקר של יום שישי. מדד KOSPI Composite צנח ב-6.37% לרמה של 6,820.60, והפך למדד שרשם את הירידה החדה ביותר באזור. גל המכירות החריף שיקף חולשה רחבה במניות הטכנולוגיה, השבבים, התעשייה והחברות היצואניות — מגזרים המהווים חלק משמעותי משוק המניות הדרום קוריאני. הירידה הפעילה לחץ משמעותי על סנטימנט המשקיעים באזור כולו.

גם יפן ספגה ירידות משמעותיות. מדד Nikkei 225 איבד 3.06% וירד לרמה של 64,793.43, ובכך דורג כבעל הביצועים השניים בחולשתם מבין המדדים המרכזיים באסיה. לחץ המכירות התרחב ליצרניות תעשייתיות, חברות טכנולוגיה וחברות מוטות יצוא, כאשר המשקיעים הפחיתו חשיפה לנכסי סיכון. אף שמדד הין היפני נחלש ב-0.12% לרמה של 61.58, היחלשות המטבע סיפקה תמיכה מוגבלת בלבד לשוק המניות במהלך המסחר.

הירידות בו-זמנית בדרום קוריאה וביפן הכבידו משמעותית על שווקי צפון-מזרח אסיה וחיזקו את סביבת ההשקעות הזהירה, כאשר המשקיעים בחנו מחדש את תחזיות הצמיחה האזוריות.

סין ואוסטרליה מרחיבות את החולשה בעוד הונג קונג והודו מפגינות יציבות

מדד SSE Composite של סין היבשתית ירד ב-1.85% לרמה של 3,882.41, והרחיב את החולשה תוך שהוא מתרחק עוד יותר מרמת 4,000 הנקודות. הירידה שיקפה זהירות מתמשכת כלפי מניות סיניות, כאשר המשקיעים עקבו אחר התנאים הכלכליים, ההתפתחויות במדיניות וציפיות לרווחיות החברות. המהלך הציב את סין בין השווקים בעלי הביצועים החלשים ביותר באזור במהלך המסחר.

מדד S&P/ASX 200 של אוסטרליה ירד ב-0.65% לרמה של 8,782.90, על רקע מכירות מתונות במניות הפיננסים, הכרייה והמשאבים. אף שהירידה הייתה מתונה יותר מאלו שנרשמו ביפן ובדרום קוריאה, היא תרמה לטון השלילי הרחב בשווקי האזור.

לעומת זאת, מדד Hang Seng של הונג קונג נותר ללא שינוי ברמה של 25,008.60, ובכך הפך למדד המרכזי העמיד ביותר באזור. הביצועים השטוחים העידו כי כוחות הקנייה והמכירה נותרו מאוזנים למרות החולשה הרחבה יותר. מדד S&P BSE Sensex של הודו עלה בפחות מ-0.01% לרמה של 77,186.87, ובפועל נסחר ללא שינוי במהלך מסחר הבוקר. היציבות בהונג קונג ובהודו עמדה בניגוד לירידות בשווקים האחרים, אך לא הייתה מספקת כדי לקזז את גל הירידות הרחב באזור.

שוקי המט”ח נותרים מסודרים למרות הלחץ בשוקי המניות

שוקי המט”ח הציגו תנודתיות נמוכה בהרבה מזו שנרשמה בשוקי המניות במהלך יום שישי. מדד הין היפני ירד ב-0.12% לרמה של 61.58, בעוד שמדד הדולר האוסטרלי נחלש ב-0.16% לרמה של 69.95. התנועות המתונות יחסית במטבעות מצביעות על כך שהמשקיעים מבצעים התאמות מדודות בשוק המט”ח, גם כאשר שוקי המניות חווים תנודות חדות בהרבה.

הפער בין המסחר היציב יחסית במטבעות לבין הירידות החדות במניות מצביע על כך שהמשקיעים ממשיכים להגיב בעיקר לסיכונים ייחודיים למניות ולמדינות, במקום לבצע שינוי רחב בהקצאת הנכסים ברמה המאקרו-כלכלית. המשקיעים ממשיכים לעקוב אחר ציפיות למדיניות מוניטרית עולמית, תנועות הון ונתונים כלכליים, תוך שמירה על מיצוב זהיר בשוקי המט”ח.

תחזית: המשקיעים עוקבים האם לחץ המכירות יתגבר או יתייצב

ככל שמסחר יום שישי נמשך, המשקיעים יעקבו מקרוב האם גל המכירות בדרום קוריאה וביפן יתחיל להתייצב והאם סין היבשתית תצליח להתאושש לאחר הירידה מתחת לרמת 3,900 הנקודות. תשומת הלב תופנה גם לשאלה האם הונג קונג תצליח לשמור על חוסנה והאם היציבות היחסית של הודו תוכל לתמוך בסנטימנט האזורי לקראת שבוע המסחר הבא.

בהמשך הדרך, פרסום דוחות כספיים, נתונים כלכליים, הנחיות מצד בנקים מרכזיים ותנועות הון בינלאומיות צפויים להמשיך להיות הגורמים המרכזיים שיכתיבו את כיוון השווקים ברחבי אסיה-פסיפיק. עבור משקיעים גלובליים וישראלים, המסחר ב-17 ביולי מדגיש אזור המתמודד עם עלייה בסלידת הסיכון, וממחיש את חשיבותם של ניתוח ממוקד לפי מדינה, ניהול תיק השקעות ממושמע ומעקב שוטף אחר ההתפתחויות המאקרו-כלכליות המשתנות לקראת שבוע המסחר הבא.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מחירי הנפט נסוגים בעקבות שיחות במזרח התיכון שמפחיתות את חששות האספקה, אך הסיכונים הגיאופוליטיים נותרו גבוהים נקודות מפתח:
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 שעה

    SKN | מחירי הנפט נסוגים בעקבות שיחות במזרח התיכון שמפחיתות את חששות האספקה, אך הסיכונים הגיאופוליטיים נותרו גבוהים נקודות מפתח: SKN | מחירי הנפט נסוגים בעקבות שיחות במזרח התיכון שמפחיתות את חששות האספקה, אך הסיכונים הגיאופוליטיים נותרו גבוהים נקודות מפתח:

    מחירי הנפט נסוגו ביום שלישי, לאחר חידוש המגעים הדיפלומטיים בהשתתפות איראן ומדינות באזור שהפחית חלק מהחששות המיידיים לשיבושים באספקת האנרגיה

    • לפני 1 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    מחירי הנפט נסוגו ביום שלישי, לאחר חידוש המגעים הדיפלומטיים בהשתתפות איראן ומדינות באזור שהפחית חלק מהחששות המיידיים לשיבושים באספקת האנרגיה

    SKN | השווקים בברזיל מתאוששים לאחר מפולת היסטורית: המשמעת הפיסקלית חוזרת למרכז הבמה
    • ליאור מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 5 שעה

    SKN | השווקים בברזיל מתאוששים לאחר מפולת היסטורית: המשמעת הפיסקלית חוזרת למרכז הבמה SKN | השווקים בברזיל מתאוששים לאחר מפולת היסטורית: המשמעת הפיסקלית חוזרת למרכז הבמה

      השווקים הפיננסיים בברזיל רשמו בתחילת השבוע התאוששות חלקית לאחר גל מכירות חריף בעקבות בחירתו מחדש של הנשיא לואיז אינסיו

    • לפני 5 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

      השווקים הפיננסיים בברזיל רשמו בתחילת השבוע התאוששות חלקית לאחר גל מכירות חריף בעקבות בחירתו מחדש של הנשיא לואיז אינסיו

    SKN | התאוששות הייצור של מטוסי Boeing 737 נדחית ל-2027: מגבלות שרשרת האספקה נמשכות
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 5 שעה

    SKN | התאוששות הייצור של מטוסי Boeing 737 נדחית ל-2027: מגבלות שרשרת האספקה נמשכות SKN | התאוששות הייצור של מטוסי Boeing 737 נדחית ל-2027: מגבלות שרשרת האספקה נמשכות

      מאמציה של Boeing להחזיר את ייצור מטוסי ה-737 למסלול יציב נתקלים בעיכוב נוסף, המדגיש את הקושי להפוך ביקוש חזק

    • לפני 5 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

      מאמציה של Boeing להחזיר את ייצור מטוסי ה-737 למסלול יציב נתקלים בעיכוב נוסף, המדגיש את הקושי להפוך ביקוש חזק

    SKN | המניות עולות על רקע הקלה בלחצי הנפט בעקבות הדיפלומטיה במזרח התיכון, לקראת דוחות ענקיות הטכנולוגיה נקודות מפתח:
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 6 שעה

    SKN | המניות עולות על רקע הקלה בלחצי הנפט בעקבות הדיפלומטיה במזרח התיכון, לקראת דוחות ענקיות הטכנולוגיה נקודות מפתח: SKN | המניות עולות על רקע הקלה בלחצי הנפט בעקבות הדיפלומטיה במזרח התיכון, לקראת דוחות ענקיות הטכנולוגיה נקודות מפתח:

    שווקי המניות הגלובליים נכנסו לשבוע האחרון של אוקטובר במגמה חיובית יותר, כאשר המשקיעים שקלו את סימני ההתחדשות של המאמצים הדיפלומטיים

    • לפני 6 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    שווקי המניות הגלובליים נכנסו לשבוע האחרון של אוקטובר במגמה חיובית יותר, כאשר המשקיעים שקלו את סימני ההתחדשות של המאמצים הדיפלומטיים