נקודות מפתח

  • מדד SSE Composite של סין עלה ב-0.57% ומדד S&P BSE Sensex של הודו התחזק ב-0.48%, והפכו לשני שווקי המניות המרכזיים בעלי הביצועים הטובים ביותר במהלך מסחר הבוקר של יום שישי.
  • מדד Hang Seng של הונג קונג ירד ב-1.49% – הירידה החדה ביותר באזור – בעוד מדד Nikkei 225 של יפן, מדד S&P/ASX 200 של אוסטרליה ומדד KOSPI Composite של דרום קוריאה נסחרו גם הם בירידות.
  • מדד הין היפני ירד ב-0.45% ומדד הדולר האוסטרלי נחלש ב-0.37%, דבר המשקף חולשה יחסית בשווקי המטבע האזוריים במהלך המסחר.
hero

שווקי המניות באסיה נסחרו במגמה מעורבת במהלך מסחר הבוקר של יום שישי, 7 באוגוסט, כאשר סין היבשתית והודו רשמו עליות מתונות בעוד שרוב המדדים המרכזיים האחרים באזור נסחרו בירידות. הונג קונג רשמה את הירידה החדה ביותר, ואחריה יפן, אוסטרליה ודרום קוריאה. הביצועים הלא אחידים מדגישים את הפערים המתמשכים בין שווקי אסיה-פסיפיק, כאשר המשקיעים בוחנים דוחות כספיים, נתונים כלכליים וציפיות למדיניות המוניטרית לקראת סיום שבוע המסחר.

סין והודו מספקות את נקודות האור באזור

סין היבשתית הציגה את הביצועים החזקים ביותר מבין המדדים המרכזיים באזור, כאשר מדד SSE Composite עלה ב-0.57% לרמה של 3,900.35 נקודות, והתקרב לרף 4,000 הנקודות. העלייה מעידה כי המשקיעים ממשיכים להגדיל באופן זהיר את החשיפה למניות מקומיות, תוך בחינת התמיכה מצד קובעי המדיניות, מאמצי הייצוב הכלכלי ותוצאות החברות, למרות החששות המתמשכים בנוגע לקצב ההתאוששות הרחב יותר.

גם הודו נסחרה בעליות, כאשר מדד S&P BSE Sensex התחזק ב-0.48% לרמה של 78,954.76 נקודות. המדד המשיך ליהנות מביקושים במניות הפיננסים, התעשייה והצריכה, המשקפים אמון בתחזית הצמיחה של הכלכלה ההודית. למרות שמדובר בעלייה מתונה, הודו הייתה אחת משתי שווקי המניות המרכזיים היחידים שנשארו בטריטוריה חיובית במהלך מסחר הבוקר.

יחד, סין והודו סיפקו תמיכה מוגבלת לסנטימנט האזורי, אולם העליות שלהן לא הצליחו לקזז את החולשה הרחבה יותר שנרשמה בשאר שווקי אסיה.

הונג קונג רושמת את הירידה החדה ביותר בעוד יפן, דרום קוריאה ואוסטרליה נחלשות

הונג קונג הציגה את הביצועים החלשים ביותר מבין שווקי המניות המרכזיים באסיה. מדד Hang Seng ירד ב-1.49% לרמה של 25,530.28 נקודות, כאשר לחץ המכירות התחזק במניות הטכנולוגיה, הנדל”ן והפיננסים. הירידה הייתה חדה משמעותית בהשוואה לשאר האזור והכבידה על הסנטימנט הכולל של המשקיעים.

מדד Nikkei 225 של יפן ירד ב-0.55% לרמה של 65,320.24 נקודות, על רקע חולשה ביצואנים, ביצרנים התעשייתיים ובחברות הטכנולוגיה. מדד KOSPI Composite של דרום קוריאה נחלש ב-0.20% לרמה של 6,283.69 נקודות, כאשר מניות השבבים והטכנולוגיה המשיכו לעמוד תחת לחץ בעקבות התנודתיות שנרשמה לאחרונה.

גם מדד S&P/ASX 200 של אוסטרליה נסחר בירידות, לאחר שאיבד 0.39% לרמה של 9,235.10 נקודות. חולשה במניות הכרייה והפיננסים קיזזה את העוצמה שנרשמה במספר סקטורים דפנסיביים, והותירה את המדד בירידה מתונה במהלך מסחר הבוקר.

התפלגות ביצועי השווקים מצביעה על כך שמספר המדדים שירדו היה גבוה ממספר המדדים שעלו באזור, למרות החוסן היחסי שהפגינו סין והודו.

שווקי המטבע נחלשים כאשר המשקיעים ממשיכים לנהוג בזהירות

גם המדדים האזוריים של שוק המטבע נסחרו בירידות. מדד הין היפני ירד ב-0.45% לרמה של 63.12, בעוד שמדד הדולר האוסטרלי נחלש ב-0.37% לרמה של 70.32. הירידות המקבילות מצביעות על גישה זהירה יחסית מצד המשקיעים בשוק המט”ח, בזמן שהם ממשיכים לאזן בין תנודות בשווקי המניות לבין הציפיות למדיניות הבנקים המרכזיים ולצמיחה הכלכלית העולמית.

המשקיעים ממשיכים לעקוב גם אחר לוח המסחר הבינלאומי. ביבשת אמריקה, הבורסה של קולומביה סגורה לרגל חג הקרב על בויאקה (Battle of Boyacá). אף שהסגירה אינה צפויה להשפיע באופן מהותי על המסחר באסיה, היא מצמצמת את הפעילות באחד מהשווקים הפיננסיים של אמריקה הלטינית ומהווה חלק מהתמונה הרחבה של המסחר הגלובלי.

תחזית: המשקיעים בוחנים האם כוחה של סין יוכל להתרחב

ככל שמסחר יום שישי מתקדם, המשקיעים יעקבו האם סין היבשתית והודו יצליחו לשמור על המומנטום החיובי שלהן, ובמקביל יבחנו האם הירידות בהונג קונג, יפן, דרום קוריאה ואוסטרליה יתחילו להתמתן. תשומת הלב תמשיך להיות מופנית לדוחות כספיים, פרסומי נתונים כלכליים, נתוני אינפלציה והודעות מצד הבנקים המרכזיים, שעשויים לעצב את סנטימנט המשקיעים לקראת השבוע הבא. עבור משקיעים ישראלים ובינלאומיים, המסחר של 7 באוגוסט ממחיש כי אסיה ממשיכה להיות זירת השקעות מגוונת מאוד, שבה ההתפתחויות הייחודיות לכל מדינה ממשיכות להניע את ביצועי השווקים יותר מאשר מגמה אזורית אחידה.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מניית Chipotle ממשיכה לרדת לאחר שספק פלפלי חלפיניו נקשר לחקירת התפרצות סלמונלה
    • ליאור מור
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    SKN | מניית Chipotle ממשיכה לרדת לאחר שספק פלפלי חלפיניו נקשר לחקירת התפרצות סלמונלה SKN | מניית Chipotle ממשיכה לרדת לאחר שספק פלפלי חלפיניו נקשר לחקירת התפרצות סלמונלה

    Chipotle Mexican Grill עמדה תחת לחץ מכירות מחודש לאחר שחשפה כי אחד מספקי פלפלי החלפיניו שלה עשוי להיות קשור להתפרצות

    • לפני 5 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    Chipotle Mexican Grill עמדה תחת לחץ מכירות מחודש לאחר שחשפה כי אחד מספקי פלפלי החלפיניו שלה עשוי להיות קשור להתפרצות

    SKN | קומרצבנק פותח פתח לעסקה עם יוניקרדיט לאחר זינוק ברווחים שחיזק את עמדת המיקוח שלו
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 7 שעה

    SKN | קומרצבנק פותח פתח לעסקה עם יוניקרדיט לאחר זינוק ברווחים שחיזק את עמדת המיקוח שלו SKN | קומרצבנק פותח פתח לעסקה עם יוניקרדיט לאחר זינוק ברווחים שחיזק את עמדת המיקוח שלו

    קומרצבנק מאותת על גישה מפויסת יותר כלפי השתלטות אפשרית מצד יוניקרדיט, לאחר שהציג תוצאות כספיות חזקות מהצפוי והכיר בכך שמיזוג

    • לפני 7 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    קומרצבנק מאותת על גישה מפויסת יותר כלפי השתלטות אפשרית מצד יוניקרדיט, לאחר שהציג תוצאות כספיות חזקות מהצפוי והכיר בכך שמיזוג

    SKN | הדולר מתחזק קלות בזמן שהשווקים ממתינים להתפתחויות במגעים עם איראן ולדוח התעסוקה בארצות הברית
    • עומר בר
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 7 שעה

    SKN | הדולר מתחזק קלות בזמן שהשווקים ממתינים להתפתחויות במגעים עם איראן ולדוח התעסוקה בארצות הברית SKN | הדולר מתחזק קלות בזמן שהשווקים ממתינים להתפתחויות במגעים עם איראן ולדוח התעסוקה בארצות הברית

    שוקי המט"ח התנהלו בזהירות ביום חמישי, כאשר המשקיעים איזנו בין אי-הוודאות הגיאופוליטית סביב מגעים אפשריים בין ארצות הברית לאיראן לבין

    • לפני 7 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    שוקי המט"ח התנהלו בזהירות ביום חמישי, כאשר המשקיעים איזנו בין אי-הוודאות הגיאופוליטית סביב מגעים אפשריים בין ארצות הברית לאיראן לבין

    SKN | וול סטריט נעצרה סמוך לשיאים חדשים כאשר התקוות להסכם במזרח התיכון קיזזו את החולשה במניות התוכנה
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 8 שעה

    SKN | וול סטריט נעצרה סמוך לשיאים חדשים כאשר התקוות להסכם במזרח התיכון קיזזו את החולשה במניות התוכנה SKN | וול סטריט נעצרה סמוך לשיאים חדשים כאשר התקוות להסכם במזרח התיכון קיזזו את החולשה במניות התוכנה

    שוקי המניות בארצות הברית נסחרו ללא כיוון ברור ביום חמישי, לאחר הראלי שהוביל את המדדים לשיאים מוקדם יותר השבוע. המשקיעים

    • לפני 8 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    שוקי המניות בארצות הברית נסחרו ללא כיוון ברור ביום חמישי, לאחר הראלי שהוביל את המדדים לשיאים מוקדם יותר השבוע. המשקיעים