SKN | סיכום יומי בשווקים | 18 בפברואר: עליות רוחביות בוול סטריט ובאירופה, גם אסיה מצטרפת למומנטום
אור שושן
•
5 דק’ קריאה
•
לפני 8 חודשים
נקודות מפתח
מדדי ארה"ב ואירופה סיימו את יום המסחר בעליות רוחביות, בהובלת S&P 500 ו-Euronext.
ירידה חדה במדד ה-VIX מאותתת על ירידת תנודתיות ושיפור בסנטימנט.
גם באסיה נרשמו עליות, כאשר ניקיי 225 והאנג סאנג הציגו מגמה חיובית.
יום המסחר של ה-18 בפברואר התאפיין במגמה חיובית רחבה בזירה הגלובלית. העליות נרשמו ברוב המדדים המרכזיים בארה”ב, אירופה ואסיה, לצד היחלשות במדדי הפחד. התמונה הכוללת משקפת חיזוק בתיאבון לסיכון, כאשר ההון ממשיך לזרום לאפיקי המניות על רקע יציבות יחסית בשוקי המט”ח והיעדר לחץ מערכתי בטווח הקצר.
וול סטריט: עליות מתונות עם ירידה חדה בתנודתיות
בארה”ב נרשמה מגמה חיובית לכל אורך העקומה. מדד S&P/TSX הוסיף 1.50%, הנאסד”ק עלה ב-0.78%, ה-S&P 500 התחזק ב-0.56%, מדד ראסל 2000 הוסיף 0.45% והדאו ג’ונס טיפס ב-0.26%. מדד הדולר האמריקאי עלה ב-0.56%, מה שמעיד על יציבות במטבע האמריקאי במקביל לעליות בשוק המניות.
הנתון הבולט ביותר הגיע מכיוון מדד ה-VIX, שצלל ב-3.30% לרמה של 19.62 נקודות. ירידה במדד התנודתיות במקביל לעליות במדדים המרכזיים משדרת רגיעה יחסית בסנטימנט המשקיעים. במונחים אסטרטגיים, מדובר באינדיקציה לשיפור בתמחור הסיכון בטווח הקצר, גם אם עדיין לא מדובר בפריצה חדה מעלה במדדי הליבה.
אירופה: רוח גבית רחבה, למעט בריטניה
בזירה האירופית נרשמו עליות רוחביות ברוב המדדים המרכזיים. מדד Euronext התחזק ב-1.40%, מדד EURO STOXX הוסיף 1.35%, MSCI Europe עלה ב-1.27%, ה-FTSE 100 טיפס ב-1.23%, מדד DAX רשם עלייה של 1.12% וה-CAC 40 הוסיף 0.81%.
עם זאת, בבריטניה נרשמה חולשה יחסית: מדד British Pound ירד ב-0.51% ומדד Euro Index נחלש ב-0.58%. הירידות במטבעות האירופיים המרכזיים מצביעות על תנועה אפשרית של הון לשווקים מנייתיים או למטבע הדולר, מגמה שמתיישבת עם התחזקות מדד הדולר באותו יום מסחר.
בסך הכול, התמונה האירופית משדרת סנטימנט חיובי, כאשר המדדים המרכזיים מציגים עליות של מעל אחוז במרבית השווקים המובילים ביבשת.
אסיה: המשכיות חיובית במזרח
גם באסיה נרשמה מגמה חיובית. מדד ניקיי 225 הוסיף 1.02%, בעוד מדד האנג סאנג התחזק ב-0.37%. אמנם מדובר בעליות מתונות יחסית בהשוואה לחלק מהמדדים באירופה, אך עצם ההשתתפות של השווקים האסייתיים במומנטום הגלובלי מחזקת את התמונה של סנטימנט חיובי חוצה יבשות.
ישראל: עליות במדדי הדגל
בשוק המקומי נרשמו עליות במדדי הליבה. מדד ת”א 35 עלה ב-0.87%, מדד ת”א 90 הוסיף 0.50% ומדד ת”א 125 התחזק ב-0.83%. הביצועים מצביעים על השתלבות השוק הישראלי במגמה החיובית הגלובלית, תוך יציבות יחסית במדדי המניות המרכזיים.
מבט קדימה
התמונה של ה-18 בפברואר משקפת יום מסחר חיובי ורחב, עם ירידה חדה במדד התנודתיות ועליות כמעט בכל האזורים המרכזיים בעולם. השילוב בין התחזקות מדדי המניות לבין היחלשות מדדי הפחד עשוי להעיד על שלב של אופטימיות זהירה בשוקי ההון.
עם זאת, השווקים ממשיכים לפעול בסביבה רגישה, וכל שינוי בנתוני מאקרו, ריבית או גיאופוליטיקה עשוי להשפיע במהירות על המומנטום. בשלב זה, המגמה הקצרה תומכת בנכסי סיכון – אך השאלה המרכזית היא האם מדובר בתחילתו של מהלך רחב יותר או רק בתיקון טכני נוסף בתוך טווח מסחר קיים.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
מידע כללי בלבד, לא ייעוץ השקעות. חיפוש באתר וציטוטים שמורים זמינים גם ללא AI. תשובות AI מסומנות ונשלחות ל-Groq יחד עם השאלה וקטעי SKN רלוונטיים. שאלות עשויות להישמר בגיליון Google לאחר טשטוש פרטים נפוצים, לשיפור השירות ובניית FAQ. אל תשלחו מידע אישי רגיש.
שלום! אפשר לשאול על SKN, לחפש כתבות או להזין סימול כמו NVDA או BTC/USD.