נקודות מפתח

  • מחירי הנפט רשמו ירידה מתונה, על רקע ציפיות להפחתת המתיחות סביב מצר הורמוז ולשיפור בזרימת הנפט מהמזרח התיכון.
  • איומי ביטחון חדשים בים האדום, ובהם אמברגו ימי מצד החות'ים ודיווחים על תקיפות כלי שיט, הגבילו את הירידות במחירי הנפט.
  • המשקיעים ממשיכים לעקוב אחר ההתפתחויות הגיאופוליטיות, כאשר שיבושי אספקה מוסיפים לעצב את שוק האנרגיה העולמי.
hero

מחירי הנפט ירדו במתינות ביום רביעי, כאשר הסוחרים שקלו את האפשרות שתנועת הספינות במצר הורמוז תחזור בהדרגה לשגרה אם המתיחות באזור תמשיך להתמתן. הירידות הגיעו לאחר דיונים על אפשרות להפחתת העימותים הקשורים לאיראן, אף שהאי-ודאות סביב נתיבי השיט המרכזיים של שוק האנרגיה העולמי נותרה גבוהה.

במקביל, חששות ביטחוניים חדשים בים האדום מנעו ירידה חדה יותר במחירי הנפט, והמחישו את האיזון השברירי בין התקוות להתקדמות דיפלומטית לבין הסיכונים הגיאופוליטיים המתמשכים, שממשיכים להשפיע על שוקי האנרגיה בעולם.

הציפיות לשיפור במצב במצר הורמוז מחזקות את תחזית האספקה

הסנטימנט בשוק השתפר לאחר שהמשקיעים העריכו כי תנועת כלי השיט במצר הורמוז עשויה להתאושש אם המתיחות הצבאית באזור תמשיך להיחלש. מצר הורמוז הוא אחד מנתיבי האנרגיה האסטרטגיים החשובים בעולם, והוא משמש למעבר של חלק משמעותי מיצוא הנפט הגולמי ממדינות המפרץ לשווקים הבינלאומיים.

חידוש הזרימה הסדירה של הנפט דרך המצר עשוי להפחית את החששות ממחסור באספקה, שתמכו בעליית מחירי הנפט בשבועות האחרונים. הסוחרים ממשיכים לעקוב אחר ההתפתחויות הדיפלומטיות, אף שבאיראן הכחישו דיווחים שלפיהם מתנהלים מגעים רשמיים להסכם שלום. כל עוד לא תתקבל תמונה ברורה יותר, הציפיות לשיפור באספקה ימשיכו להתבסס בעיקר על כותרות גיאופוליטיות ולא על הסכמים מחייבים.

הסיכונים הביטחוניים בים האדום ממשיכים לתמוך במחירי הנפט

לצד השיפור בסנטימנט סביב מצר הורמוז, ההתפתחויות בים האדום ממשיכות לייצר אי-ודאות עבור הסחר הימי העולמי. המורדים החות’ים בתימן, הנתמכים על ידי איראן, הודיעו על אמברגו ימי נגד נמלים וכלי שיט סעודיים, ונטלו אחריות לתקיפת מכלית נפט סעודית סמוך למסוף היצוא ינבוע באמצעות טיל.

התפתחויות אלו מעלות את החשש לעלייה בעלויות השינוע, בפרמיות הביטוח ובזמינות כלי השיט באחד מנתיבי הסחר העמוסים בעולם. שיבוש ממושך באזור עלול להקשות על יצוא הנפט מהמזרח התיכון, גם אם התנועה במצר הורמוז תחזור בהדרגה לשגרה.

במקביל, נרשמו גם שיבושים תפעוליים מחוץ לאזורי העימות. מערכת יצוא הנפט CPC של קזחסטן חוותה עיכובים בהעמסת מכליות, על רקע סוגיות בטיחות ומחסור בכלי שיט, מה שהוסיף אי-ודאות נוספת לתחזית האספקה בטווח הקרוב.

שוק האנרגיה נותר רגיש במיוחד להתפתחויות גיאופוליטיות

התנהגות המחירים בתקופה האחרונה ממחישה כי שוק הנפט ממשיך להיות מושפע בעיקר מהתפתחויות גיאופוליטיות, יותר מאשר משינויים בביקוש הבסיסי. הסוחרים מאזנים בין הציפיות לשיפור באספקת הנפט מהמזרח התיכון לבין האפשרות להיווצרות שיבושים חדשים בנתיבי היצוא המרכזיים.

עבור עסקים, קובעי מדיניות ומשקיעים בישראל ובעולם, הסביבה הנוכחית ממחישה עד כמה מחירי האנרגיה רגישים להתפתחויות צבאיות, להצהרות דיפלומטיות ולשיבושים בנתיבי השיט. התנודתיות בשוק הנפט משליכה גם על האינפלציה, עלויות ההובלה, הפעילות התעשייתית והחלטות המדיניות של הבנקים המרכזיים.

אף שמחירי הנפט נסוגו מרמות השיא האחרונות, אי-הוודאות סביב ביטחון השיט ממשיכה להגביל את פוטנציאל הירידות, ולהותיר את שוק האנרגיה רגיש במיוחד לכל התפתחות חדשה.

בהמשך, המשקיעים יעקבו אחר המאמצים הדיפלומטיים מול איראן, היקף תנועת הספינות במצר הורמוז, ההתפתחויות הביטחוניות בים האדום וכל שיבוש נוסף ביצוא הנפט העולמי. יחסי הגומלין בין הסיכונים הגיאופוליטיים לבין יציבות האספקה צפויים להמשיך ולהיות הגורם המרכזי שיכתיב את כיוון מחירי הנפט, לצד השפעתם על ציפיות האינפלציה ועל השווקים הפיננסיים בעולם בשבועות הקרובים.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | סיכום שווקים עולמי: המומנטום בטכנולוגיה וזינוק באסיה עמדו בניגוד לנפילות בתל אביב לאחר הבחירות, לקראת החלטות הריבית ב-29 באוקטובר 2026
    • אור שושן
    • •
    • 9 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 שעה

    SKN | סיכום שווקים עולמי: המומנטום בטכנולוגיה וזינוק באסיה עמדו בניגוד לנפילות בתל אביב לאחר הבחירות, לקראת החלטות הריבית ב-29 באוקטובר 2026 SKN | סיכום שווקים עולמי: המומנטום בטכנולוגיה וזינוק באסיה עמדו בניגוד לנפילות בתל אביב לאחר הבחירות, לקראת החלטות הריבית ב-29 באוקטובר 2026

    שוקי המניות בעולם ננעלו במגמה חיובית ברובם ביום רביעי, 28 באוקטובר 2026, כאשר דוחות כספיים חזקים במגזר השבבים ומסרי מדיניות

    • לפני 1 שעה
    • •
    • 9 דק’ קריאה

    שוקי המניות בעולם ננעלו במגמה חיובית ברובם ביום רביעי, 28 באוקטובר 2026, כאשר דוחות כספיים חזקים במגזר השבבים ומסרי מדיניות

    SKN | הזהב נסוג לעבר 4,050 דולר לאונקיה: עצירת הריבית הניצית של הפד מאותתת על סביבת ריבית גבוהה לאורך זמן
    • ליאור מור
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 3 שעה

    SKN | הזהב נסוג לעבר 4,050 דולר לאונקיה: עצירת הריבית הניצית של הפד מאותתת על סביבת ריבית גבוהה לאורך זמן SKN | הזהב נסוג לעבר 4,050 דולר לאונקיה: עצירת הריבית הניצית של הפד מאותתת על סביבת ריבית גבוהה לאורך זמן

    מחירי הזהב רשמו ירידות במסחר המוקדם באסיה ביום חמישי, 29 באוקטובר 2026, בעוד דסקי הסחורות מעכלים את העמדה הניצית של

    • לפני 3 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    מחירי הזהב רשמו ירידות במסחר המוקדם באסיה ביום חמישי, 29 באוקטובר 2026, בעוד דסקי הסחורות מעכלים את העמדה הניצית של

    SKN | ה-WTI נסוג לעבר 101 דולר לחבית: הסוחרים מעריכים מחדש את סיכוני האספקה במזרח התיכון ואת שבריריות המגעים להפסקת אש
    • רוני מור
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 3 שעה

    SKN | ה-WTI נסוג לעבר 101 דולר לחבית: הסוחרים מעריכים מחדש את סיכוני האספקה במזרח התיכון ואת שבריריות המגעים להפסקת אש SKN | ה-WTI נסוג לעבר 101 דולר לחבית: הסוחרים מעריכים מחדש את סיכוני האספקה במזרח התיכון ואת שבריריות המגעים להפסקת אש

    החוזים העתידיים על נפט הבנצ'מרק האמריקאי נסוגו ביום חמישי, ואיבדו חלק מהזינוק החד שנרשם ביום המסחר הקודם, כאשר דסקי הסחורות

    • לפני 3 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    החוזים העתידיים על נפט הבנצ'מרק האמריקאי נסוגו ביום חמישי, ואיבדו חלק מהזינוק החד שנרשם ביום המסחר הקודם, כאשר דסקי הסחורות

    SKN | עליות שערים באסיה במסחר הבוקר בהובלת סין, יפן ודרום קוריאה
    • אור שושן
    • •
    • 9 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 4 שעה

    SKN | עליות שערים באסיה במסחר הבוקר בהובלת סין, יפן ודרום קוריאה SKN | עליות שערים באסיה במסחר הבוקר בהובלת סין, יפן ודרום קוריאה

    שוקי המניות באסיה נסחרים במגמה חיובית ברובם במסחר הבוקר של יום חמישי, 29 באוקטובר. גל ביקושים במדדי התעשייה המובילים בצפון

    • לפני 4 שעה
    • •
    • 9 דק’ קריאה

    שוקי המניות באסיה נסחרים במגמה חיובית ברובם במסחר הבוקר של יום חמישי, 29 באוקטובר. גל ביקושים במדדי התעשייה המובילים בצפון