נקודות מפתח

  • מדד CAC 40 (^FCHI) ירד בכ-1.97% במהלך שבוע המסחר וננעל סמוך לרמה של 7,952.55.
  • המניות הצרפתיות עמדו תחת לחץ כאשר משקיעים הפחיתו חשיפה לסקטורים מחזוריים על רקע אי-ודאות גלובלית מחודשת.
  • משתתפי השוק עקבו מקרוב אחר ציפיות למדיניות הבנק המרכזי האירופי, מגמות ברווחי החברות והאטה במומנטום הכלכלי ברחבי גוש האירו.
hero

מדד CAC 40 סיים את השבוע בירידות חדות כאשר סנטימנט המשקיעים בשווקים האירופיים נחלש לאחר תקופה של יציבות יחסית. מדד המניות המרכזי של צרפת ננעל ברמה של כ-7,952.55, ומשקף ירידה שבועית של כמעט 2% על רקע חששות בנוגע לצמיחה הכלכלית, מדיניות הריבית ותנאי הסחר הגלובליים שהכבידו על אמון השוק.

הנסיגה במניות הצרפתיות שיקפה חולשה רחבה יותר בשווקים האירופיים, כאשר משקיעים אימצו יותר ויותר גישה הגנתית נוכח אי-ודאות לגבי קצב ההקלות המוניטריות העתידיות ועמידות צמיחת רווחי החברות.

מניות הבלו-צ’יפ הצרפתיות מתמודדות עם לחץ מכירות גובר

מדד CAC 40 חווה תנודתיות משמעותית לאורך השבוע, כאשר בתחילה טיפס מעל רמת 8,050 לפני שביצע היפוך חד במהלך המחצית השנייה של המסחר. המדד ירד בסופו של דבר לעבר החלק התחתון של הטווח השבועי שלו, תוך מסחר בין כ-7,942 ל-8,044.

הירידה נבעה בעיקר ממימושי רווחים ומסנטימנט חלש יותר כלפי סקטורים מחזוריים, כולל מוצרי יוקרה, תעשייה ופיננסים, אשר מהווים חלק משמעותי ממדד הייחוס הצרפתי. זהירות המשקיעים גברה כאשר השווקים הגלובליים העריכו מחדש את תחזיות הצמיחה הכלכלית הן באירופה והן בארצות הברית.

למרות הירידה השבועית, מדד CAC 40 עדיין נסחר מעל הגבול התחתון של טווח 52 השבועות שלו, הנע בין 7,505 ל-8,642, דבר המצביע על כך שהאמון המוסדי ארוך הטווח במניות הצרפתיות הגדולות טרם נשחק באופן מלא.

עבור משקיעים ישראלים ומנהלי תיקי השקעות בינלאומיים, מדד CAC 40 ממשיך לשמש אינדיקטור חשוב לביצועי החברות האירופיות, במיוחד בשל החשיפה של צרפת לסקטורי הצריכה הגלובלית, היוקרה, הבנקאות והתעשייה.

ציפיות למדיניות ה-ECB ממשיכות להשפיע על השווקים

נושא מרכזי לאורך השבוע היה התחזית למדיניות המוניטרית מצד הבנק המרכזי האירופי (ECB). המשקיעים ממשיכים להעריך האם מגמות האינפלציה בגוש האירו יאפשרו לקובעי המדיניות לנוע לעבר גישה מקלה יותר בהמשך השנה.

למרות שלחצי האינפלציה התמתנו בהשוואה לשיאים קודמים, בכירי ה-ECB שמרו על טון זהיר בנוגע להפחתות ריבית מוקדמות מדי. חוסר הוודאות הזה יצר תנודתיות נוספת בשווקי המניות האירופיים, כאשר המשקיעים ניסו לאזן בין אופטימיות לגבי הקלות עתידיות לבין חששות מצמיחה כלכלית איטית יותר.

גם ההתפתחויות בשוק המט”ח מילאו תפקיד בסנטימנט המשקיעים. תנועות היורו מול הדולר האמריקאי השפיעו על חברות צרפתיות רב-לאומיות בעלות חשיפה משמעותית להכנסות מחו”ל, במיוחד חברות יצוא ויצרניות מוצרי יוקרה.

מעבר לסקטורים דפנסיביים משקף זהירות גוברת בקרב המשקיעים

ככל שהתנודתיות גברה, משקיעים עברו לסקטורים דפנסיביים יותר כגון בריאות, שירותים ציבוריים ומוצרי צריכה בסיסיים. המעבר הזה הדגיש זהירות גוברת בקרב משתתפים מוסדיים בשוק שחיפשו יציבות נוכח תנאים מאקרו-כלכליים לא ודאיים.

מבחינה טכנית, חוסר היכולת של מדד CAC 40 לשמור על עליות מעל רמת 8,000 עשוי להצביע על מומנטום חלש יותר בטווח הקצר. עם זאת, המדד ממשיך להיסחר בתוך מבנה ארוך טווח יציב יחסית למרות התנודתיות האחרונה.

במבט קדימה, התחזית עבור CAC 40 תהיה תלויה במידה רבה בנתוני האינפלציה הקרובים בגוש האירו, בהכוונת המדיניות של ה-ECB ובביצועי רווחי החברות ברבעון השני. המשקיעים יעקבו גם אחר התפתחויות גיאופוליטיות, מגמות בביקוש הצרכני ופעילות הסחר העולמית לקבלת איתותים נוספים לגבי חוסן הכלכלה. בעוד שהתנודתיות בטווח הקצר עשויה להימשך, מניות צרפתיות גדולות ממשיכות ליהנות מחשיפה בינלאומית מגוונת וממאזנים חזקים של חברות רב-לאומיות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | האם האינפלציה העולמית תישאר גבוהה גם בשנה הבאה, ככל שלחצי המחירים מעמיקים?
    • עומר בר
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 ימים

    SKN | האם האינפלציה העולמית תישאר גבוהה גם בשנה הבאה, ככל שלחצי המחירים מעמיקים? SKN | האם האינפלציה העולמית תישאר גבוהה גם בשנה הבאה, ככל שלחצי המחירים מעמיקים?

    האינפלציה העולמית צפויה להישאר גבוהה גם במהלך השנה הבאה, לפי סקר של Reuters בקרב מאות כלכלנים. התחזית מצביעה על כך

    • לפני 1 ימים
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    האינפלציה העולמית צפויה להישאר גבוהה גם במהלך השנה הבאה, לפי סקר של Reuters בקרב מאות כלכלנים. התחזית מצביעה על כך

    SKN | האם הזהב יוכל לחדש את המומנטום כאשר ביקושי הבנקים המרכזיים מאזנים את השפעת התשואות הגבוהות והדולר החזק?
    • ליאור מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 ימים

    SKN | האם הזהב יוכל לחדש את המומנטום כאשר ביקושי הבנקים המרכזיים מאזנים את השפעת התשואות הגבוהות והדולר החזק? SKN | האם הזהב יוכל לחדש את המומנטום כאשר ביקושי הבנקים המרכזיים מאזנים את השפעת התשואות הגבוהות והדולר החזק?

    תחזית הזהב נתונה ללחץ מחודש בעקבות תשואות גבוהות של אג"ח ממשלת ארצות הברית ודולר חזק, שהובילו אנליסטים להפחית את תחזיות

    • לפני 1 ימים
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    תחזית הזהב נתונה ללחץ מחודש בעקבות תשואות גבוהות של אג"ח ממשלת ארצות הברית ודולר חזק, שהובילו אנליסטים להפחית את תחזיות

    SKN | מחירי הנפט יורדים על רקע שיחות במזרח התיכון המפחיתות את החשש לשיבושים באספקה, אך הסיכונים נמשכים
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 ימים

    SKN | מחירי הנפט יורדים על רקע שיחות במזרח התיכון המפחיתות את החשש לשיבושים באספקה, אך הסיכונים נמשכים SKN | מחירי הנפט יורדים על רקע שיחות במזרח התיכון המפחיתות את החשש לשיבושים באספקה, אך הסיכונים נמשכים

    מחירי הנפט ננעלו ביום שלישי בירידה של כמעט 2 דולר לחבית, לאחר שחידוש הפעילות הדיפלומטית במזרח התיכון הפחית חלק מהחששות

    • לפני 1 ימים
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    מחירי הנפט ננעלו ביום שלישי בירידה של כמעט 2 דולר לחבית, לאחר שחידוש הפעילות הדיפלומטית במזרח התיכון הפחית חלק מהחששות

    SKN | מחירי הנפט נסוגים בעקבות שיחות במזרח התיכון שמפחיתות את חששות האספקה, אך הסיכונים הגיאופוליטיים נותרו גבוהים נקודות מפתח:
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 ימים

    SKN | מחירי הנפט נסוגים בעקבות שיחות במזרח התיכון שמפחיתות את חששות האספקה, אך הסיכונים הגיאופוליטיים נותרו גבוהים נקודות מפתח: SKN | מחירי הנפט נסוגים בעקבות שיחות במזרח התיכון שמפחיתות את חששות האספקה, אך הסיכונים הגיאופוליטיים נותרו גבוהים נקודות מפתח:

    מחירי הנפט נסוגו ביום שלישי, לאחר חידוש המגעים הדיפלומטיים בהשתתפות איראן ומדינות באזור שהפחית חלק מהחששות המיידיים לשיבושים באספקת האנרגיה

    • לפני 2 ימים
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    מחירי הנפט נסוגו ביום שלישי, לאחר חידוש המגעים הדיפלומטיים בהשתתפות איראן ומדינות באזור שהפחית חלק מהחששות המיידיים לשיבושים באספקת האנרגיה