נקודות מפתח

  • חוזה הפלטינה לינואר 2027 (PL=F) ירד ביום המסחר ב-1.32%, או 22.80 דולר, וננעל ב-1,700 דולר לאונקיית טרוי, לצד ירידה מצטברת של 4.21% בחמישה ימי מסחר.
  • החוזה בבורסת NYMEX נפתח ב-1,734.80 דולר ונע בטווח יומי של 1,688.90–1,758.80 דולר, כאשר המחיר האחרון שנרשם עמד על 1,722.80 דולר.
  • מחזור המסחר הגיע לכ-18.34 אלף חוזים, לקראת מועד הסליקה המתוכנן ל-27 בינואר 2027. הצעות הקנייה והמכירה נרשמו ב-1,690.60 ו-1,713.20 דולר בהתאמה.
hero
 

חוזה הפלטינה לינואר 2027 (PL=F) סיים את יום המסחר ב-2 באוקטובר בירידה, לאחר שנחלש ב-1.32%, או 22.80 דולר, וננעל ברמה של 1,700 דולר לאונקיית טרוי. הירידה היומית העמיקה את החולשה המצטברת בחמשת ימי המסחר האחרונים ל-4.21%, כאשר משתתפי שוק המתכות היקרות והתעשייתיות בחנו את הביקוש למערכות קטליטיות בתעשיית הרכב, את קצב האימוץ של טכנולוגיות תאי דלק מימניים, את מגמות התפוקה במכרות בדרום אפריקה וברוסיה, את תנועות מדד הדולר ואת איתותי המדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים. עבור משקיעים גלובליים, ובהם מנהלי נכסים מוסדיים בישראל העוקבים אחר חשיפות לפלטינה, המעבר לאנרגיה נקייה וניהול תיקים רב-מטבעיים, חוזי הפלטינה משמשים אמת מידה מרכזית לביקוש בתעשיית הרכב, לתמחור מתכות אצילות ולניהול סיכונים באמצעות נכסים ריאליים.

תנודתיות תוך-יומית ומדדי המסחר

במהלך יום המסחר ב-2 באוקטובר נפתח חוזה הפלטינה ב-1,734.80 דולר ונע בטווח שבין רמת שפל של 1,688.90 דולר לשיא של 1,758.80 דולר, לפני שננעל בירידה של 22.80 דולר, או 1.32%, ברמה של 1,700 דולר. המחיר האחרון שנרשם עמד על 1,722.80 דולר. מחזור המסחר הסתכם בכ-18,340 חוזים, כאשר מועד הסליקה המתוכנן של החוזה הוא 27 בינואר 2027. הצעות הקנייה והמכירה נרשמו ב-1,690.60 ו-1,713.20 דולר בהתאמה. נתוני המסחר שפורסמו עבור חוזה ינואר 2027 מאשרים את מחיר הסגירה, טווח המסחר, הירידה היומית והמחזור.

ביקוש בתעשיית הרכב, המעבר לאנרגיה נקייה והיצע הכרייה

אחד הגורמים המבניים המרכזיים המשפיעים על ביצועי הפלטינה הוא תפקידה במערכות בקרת פליטות של כלי רכב היברידיים ובעלי מנועי בעירה פנימית, לצד יישומים מתפתחים באלקטרולייזרים ובתאי דלק מימניים. מאחר שההיצע מרוכז במידה רבה בדרום אפריקה וברוסיה, שיבושים בתפוקת המכרות, מגבלות בתשתיות החשמל ותפוקות המיחזור ממשיכים להשפיע על ציפיות השוק למאזן ההיצע והביקוש הפיזי. מנהלי נכסים גלובליים משלבים חשיפות לפלטינה במסגרת מודלים רחבים של הקצאת נכסים אסטרטגית, במטרה ליהנות מביקוש לנכסים ריאליים ומצמיחה הקשורה למעבר לאנרגיה נקייה.

הריבית, התשואות והסיכונים המאקרו-כלכליים

למרות שרמת התמיכה הטכנית מעל 1,688.90 דולר נותרה בשלב זה על כנה, מקצי נכסים בשוק המתכות היקרות והתעשייתיות ממשיכים לעקוב מקרוב אחר גורמי סיכון מאקרו-כלכליים. בין המשתנים המרכזיים נמצאים ציפיות הריבית של ה-Fed, השינויים בעקומי התשואות הריאליות של אג״ח ממשלת ארה״ב, המומנטום במדד הדולר והתנודתיות המתמשכת בשוקי המט״ח, במיוחד בצמדי USD/ILS, EUR/USD ו-GBP/USD. במקביל, התפתחויות במדיניות הסחר הבינלאומית ולוגיסטיקת שרשראות האספקה חוצות-הגבולות מוסיפות משתנים לעלויות היבוא של חומרי גלם תעשייתיים. מקצי הנכסים המוסדיים בישראל, המנהלים תיקים רב-מטבעיים, ממשיכים לעקוב אחר גורמים אלה לצורך הערכה מדויקת יותר של פרופילי התשואה מותאמי הסיכון.

בהמשך, התחזית לחוזי הפלטינה נותרת מאוזנת יחסית, אך עם הטיה חיובית בטווח הארוך, כאשר המומנטום הטכני עשוי לתמוך בתקופה של התבססות זהירה סביב רמות התמיכה המרכזיות. התבססות מחודשת מעל 1,750 דולר תדרוש ככל הנראה האצה מוכחת בייצור כלי הרכב, גידול בהשקעות ההון בתחום המימן הירוק או הידוק בצד היצע המכרות. מנגד, מקצי נכסים יידרשו להמשיך לעקוב אחר סיכוני ירידה, ובהם סביבת ריבית גבוהה לאורך זמן, התחזקות הדולר או גל מימושים רחב יותר בשוקי הסחורות התעשייתיות. ביצועי חוזי הפלטינה ימשיכו להיות תלויים באיזון בין הביקוש התעשייתי, יישום המדיניות המוניטרית וההתפתחויות המאקרו-כלכליות העולמיות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | סקירת השווקים הגלובליים: 5 באוקטובר 2026 – מניות ארה״ב עולות בהובלת Nasdaq, יפן מזנקת ואירופה במגמה מעורבת; התחזית ל-6 באוקטובר
    • אור שושן
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 3 שעה

    SKN | סקירת השווקים הגלובליים: 5 באוקטובר 2026 – מניות ארה״ב עולות בהובלת Nasdaq, יפן מזנקת ואירופה במגמה מעורבת; התחזית ל-6 באוקטובר SKN | סקירת השווקים הגלובליים: 5 באוקטובר 2026 – מניות ארה״ב עולות בהובלת Nasdaq, יפן מזנקת ואירופה במגמה מעורבת; התחזית ל-6 באוקטובר

    השווקים הגלובליים פתחו את השבוע ב-5 באוקטובר במגמה חיובית ברובה, אף שהתוצאות השתנו בין האזורים. מניות ארה״ב עלו, השווקים באסיה

    • לפני 3 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    השווקים הגלובליים פתחו את השבוע ב-5 באוקטובר במגמה חיובית ברובה, אף שהתוצאות השתנו בין האזורים. מניות ארה״ב עלו, השווקים באסיה

    SKN | Boeing זוכה בחוזה של Lockheed בהיקף 14.7 מיליארד דולר להרחבת ייצור טילי PAC-3
    • עומר בר
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 10 שעה

    SKN | Boeing זוכה בחוזה של Lockheed בהיקף 14.7 מיליארד דולר להרחבת ייצור טילי PAC-3 SKN | Boeing זוכה בחוזה של Lockheed בהיקף 14.7 מיליארד דולר להרחבת ייצור טילי PAC-3

    Boeing קיבלה מ-Lockheed Martin חוזה לשבע שנים בהיקף של כ-14.7 מיליארד דולר להרחבת הייצור של רכיבי החישה עבור טילי PAC-3

    • לפני 10 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    Boeing קיבלה מ-Lockheed Martin חוזה לשבע שנים בהיקף של כ-14.7 מיליארד דולר להרחבת הייצור של רכיבי החישה עבור טילי PAC-3

    SKN | ה-Reflection AI בגיבוי Nvidia משיקה את Beam במטרה להתחרות במודלי ה-Open Weight הסיניים
    • רוני מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 10 שעה

    SKN | ה-Reflection AI בגיבוי Nvidia משיקה את Beam במטרה להתחרות במודלי ה-Open Weight הסיניים SKN | ה-Reflection AI בגיבוי Nvidia משיקה את Beam במטרה להתחרות במודלי ה-Open Weight הסיניים

    Reflection AI, הנתמכת על ידי Nvidia, נכנסה לשוק ה-AI במודל Open Weight, שהולך והופך לתחרותי יותר, עם Beam, מודל חדש

    • לפני 10 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    Reflection AI, הנתמכת על ידי Nvidia, נכנסה לשוק ה-AI במודל Open Weight, שהולך והופך לתחרותי יותר, עם Beam, מודל חדש

    SKN | הטלטלה בשוק הנפט עלולה להימשך שנים, כאשר שיקום ההיצע דורש זמן
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 10 שעה

    SKN | הטלטלה בשוק הנפט עלולה להימשך שנים, כאשר שיקום ההיצע דורש זמן SKN | הטלטלה בשוק הנפט עלולה להימשך שנים, כאשר שיקום ההיצע דורש זמן

    השיבושים בשוק הנפט העולמי עלולים להימשך הרבה מעבר ל-2026, כאשר צווארי בקבוק בשילוח, ירידה בתפוקת בתי הזיקוק ומלאים שהצטמצמו יוצרים

    • לפני 10 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    השיבושים בשוק הנפט העולמי עלולים להימשך הרבה מעבר ל-2026, כאשר צווארי בקבוק בשילוח, ירידה בתפוקת בתי הזיקוק ומלאים שהצטמצמו יוצרים