נקודות מפתח
- חוזה הזהב למסירה באוגוסט 2026 (GC=F) סיים את השבוע ברמה של 4,096.30 דולר, לאחר ירידה של 3.03% במהלך חמשת ימי המסחר האחרונים.
- תנודתיות באמצע השבוע הורידה את החוזה לשפל תוך-יומי של 3,998.10 דולר, לפני התאוששות חדה ביום שישי שמחקה חלק משמעותי מהירידות.
- משקיעים מוסדיים וגופים גלובליים ממשיכים לעקוב אחר מדיניות הריבית של הבנקים המרכזיים, סימני האינפלציה ושינויים בביקוש לנכסי מקלט.
חוזה הזהב למסירה באוגוסט 2026 (GC=F) סיים את השבוע ברמה של 4,096.30 דולר, לאחר ירידה של 3.03% במהלך חמשת ימי המסחר האחרונים. אף שהמתכת היקרה רשמה התאוששות חדה במהלך יום המסחר האחרון, היא עדיין חתמה את התקופה בירידה, כאשר המשקיעים איזנו בין ציפיות למדיניות מוניטרית לבין סביבת מאקרו מורכבת שממשיכה להשפיע על זרימת ההון בשווקים הגלובליים.
הזהב מפגין עמידות לאחר בחינת רמות תמיכה מרכזיות
דפוסי המסחר השבועיים הצביעו על שוק שמנסה למצוא כיוון ברור על רקע שינויי תיאבון הסיכון בעולם. בתחילת השבוע הזהב ספג לחץ מכירות מתמשך מרמות הפתיחה, ירד מתחת לרמות פסיכולוגיות משמעותיות והגיע לשפל תוך-יומי של 3,998.10 דולר, כאשר גופים מוסדיים הפחיתו חשיפה לנכסים תנודתיים.
עם זאת, לקראת סוף השבוע חזרו ביקושים משמעותיים, כאשר סגירת פוזיציות שורט ורכישות הגנתיות העלו את מחיר הזהב לשיא תוך-יומי של 4,111.50 דולר. החוזה ננעל ביום שישי לאחר עלייה יומית של 1.20%, במהלך שצמצם את הירידה השבועית והצביע על הצטברות ביקושים באזורי תמיכה מרכזיים.
ציפיות הריבית ומגמת הדולר ממשיכות להשפיע על מחירי הזהב
מחירי הזהב ממשיכים להיות מושפעים מהערכות המשקיעים לגבי מדיניות הפדרל ריזרב. המשקיעים בוחנים האם האינפלציה הבסיסית תישאר גבוהה מספיק כדי להצדיק סביבת ריבית מצמצמת לאורך זמן, מצב שמגדיל את העלות האלטרנטיבית של החזקת נכסים שאינם מייצרים תשואה.
גם הדולר האמריקאי ממשיך להוות גורם מרכזי בתמחור הזהב. שינוי בפערי התשואות בין ארצות הברית לשווקים אחרים עשוי להשפיע על זרימת ההון לנכסים המתומחרים בדולר. למרות החזרה הטקטית לנכסי מקלט ביום שישי, אי-הוודאות סביב המשך המדיניות המוניטרית נותרה גבוהה.
סיכונים גלובליים וגיוון תיקי השקעות מעצבים את תחזית הזהב
מעבר למדיניות הריבית, שוקי הסחורות ממשיכים לעקוב אחר התפתחויות מאקרו רחבות יותר. מתחים גיאופוליטיים, שינויים בנזילות העולמית וחששות סביב מצב החוב הממשלתי ממשיכים להשפיע על רמות הסיכון בשווקים הפיננסיים.
עבור משקיעים מוסדיים בישראל ומנהלי השקעות גלובליים, הזהב נותר נכס מרכזי להגנה בתקופות של אי-ודאות ולגיוון תיקי השקעות רב-נכסיים. יציבות במחירי הזהב עשויה להפחית תנודתיות כוללת, אך שינויים חדים בתיאבון הסיכון או תנודתיות במטבעות עשויים להשפיע במהירות על הקצאת הנכסים.
תחזית: התחזית לחוזי הזהב נותרת מאוזנת, כאשר המשך היציבות יהיה תלוי בנתוני האינפלציה הקרובים, מגמות שוק העבודה והכוונת המדיניות של הבנקים המרכזיים. השווקים ימשיכו לעקוב אחר מדיניות מוניטרית גלובלית, התפתחויות פיסקליות וסיכונים גיאופוליטיים שעשויים להשפיע על זרימות ההון הבינלאומיות.
למרות שהזהב הצליח לשמור על רמת 4,000 דולר השבוע, הסיכונים לירידות נוספות נותרו משמעותיים אם האינפלציה תתמתן במהירות מהצפוי או אם הצמיחה הגלובלית תתחזק מעבר להערכות. מנגד, המשך אי-ודאות מאקרו-כלכלית או מעבר מחודש לנכסי מקלט עשויים לתמוך במחיר המתכת, כאשר העליות העתידיות צפויות להישאר הדרגתיות ולא רציפות.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 min
SKN | חוזי הנחושת נסוגו במהלך השבוע על רקע איתותים מעורבים מהפעילות התעשייתית וסיכוני מאקרו
חוזה הנחושת למסירה ביולי 2026 (HG=F) סיים את השבוע ברמה של 6.207 דולר, לאחר ירידה של 2.63% במהלך חמשת
- לפני 1 min
- •
- 6 דק’ קריאה
חוזה הנחושת למסירה ביולי 2026 (HG=F) סיים את השבוע ברמה של 6.207 דולר, לאחר ירידה של 2.63% במהלך חמשת
- עומר בר
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 שעה
SKN | חוזי הפלטינה נותרו תחת לחץ למרות זינוק בסוף השבוע על רקע אי-ודאות תעשייתית ומקרו-כלכלית
חוזה הפלטינה למסירה ביולי 2026 (PL=F) סיים את השבוע ברמה של 1,647.30 דולר, לאחר ירידה של 3.40% במהלך חמשת ימי
- לפני 1 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
חוזה הפלטינה למסירה ביולי 2026 (PL=F) סיים את השבוע ברמה של 1,647.30 דולר, לאחר ירידה של 3.40% במהלך חמשת ימי
- ליאור מור
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 שעה
SKN | מדד ת”א 35 נחלש בעקבות מימושים בסוף השבוע על רקע זהירות מוניטרית ואתגרים פיסקליים
מדד ת"א 35 סיים את השבוע בירידה לרמה של 4,028.22 נקודות, לאחר שאיבד 2.79% במהלך חמשת ימי המסחר האחרונים.
- לפני 2 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
מדד ת"א 35 סיים את השבוע בירידה לרמה של 4,028.22 נקודות, לאחר שאיבד 2.79% במהלך חמשת ימי המסחר האחרונים.
- אריק ארקדי סלוצקי
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 שעה
SKN | מדד ת”א 125 נסוג בחדות בסוף השבוע על רקע זהירות מוניטרית ולחצים פיסקליים על מניות השורה הראשונה
מדד ת"א 125 סיים את השבוע בירידה לרמה של 3,968.09 נקודות, לאחר שאיבד 2.78% במהלך חמשת ימי המסחר האחרונים.
- לפני 3 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
מדד ת"א 125 סיים את השבוע בירידה לרמה של 3,968.09 נקודות, לאחר שאיבד 2.78% במהלך חמשת ימי המסחר האחרונים.