נקודות מפתח

  • מחירי הזהב מתייצבים לאחר ירידה של יומיים כאשר מתיחות גיאופוליטית מחזירה חששות אינפלציוניים
  • הסכסוך המתמשך סביב איראן תורם לעליית מחירי האנרגיה ולאי-ודאות מאקרו-כלכלית רחבה
  • משקיעים מאזנים בין ביקוש לנכסי מקלט בטוח לבין ציפיות לריבית ודינמיקת תשואות ריאליות
hero

מחירי הזהב שומרים על יציבות לאחר ירידה אחרונה, כאשר השווקים מעריכים מחדש את ההשלכות האינפלציוניות של הסלמה במתיחות הגיאופוליטית סביב איראן. ההתייצבות משקפת סביבה מאקרו-כלכלית מורכבת, שבה עלויות אנרגיה גבוהות ואי-ודאות מדינית מאזנות את הלחץ מצד ריביות גבוהות יותר. עבור משקיעים גלובליים, כולל בישראל, הזהב ממשיך לשמש מדד מרכזי הן לציפיות אינפלציה והן לסיכון גיאופוליטי.

מתיחות גיאופוליטית מחזירה את נרטיב האינפלציה

ההתייצבות האחרונה במחירי הזהב מגיעה לאחר ירידה של יומיים, כאשר השווקים חוזרים להתמקד בסיכוני אינפלציה הנובעים מהמתיחות הגיאופוליטית המתמשכת. הסכסוך סביב איראן הגביר חששות להפרעות באספקת האנרגיה, במיוחד בנתיבי מעבר מרכזיים, מה שתומך במחירי הנפט.

מחירי אנרגיה גבוהים מחלחלים ישירות לדינמיקת האינפלציה הרחבה, ומעלים עלויות בתחומי התחבורה, הייצור והמוצרים לצרכן. סביבה זו נוטה לתמוך בזהב, הנחשב באופן מסורתי לגידור מפני אינפלציה ושחיקת מטבע. למרות שהתגובה המיידית בזהב הייתה מתונה, ההתמשכות של אי-הוודאות הגיאופוליטית מחזקת רצפה למחירים.

במקביל, השווקים נעשים רגישים יותר להשפעות משניות, כולל האופן שבו אינפלציה מתמשכת באנרגיה עשויה להשפיע על החלטות בנקים מרכזיים ועל מסלולי הצמיחה הגלובלית.

ציפיות לריבית מגבילות את פוטנציאל העלייה

למרות התנאים הגיאופוליטיים התומכים, פוטנציאל העלייה של הזהב מוגבל על ידי ציפיות לריבית גבוהה. ריביות גבוהות מעלות את עלות האלטרנטיבה של החזקת נכסים שאינם מניבים תשואה כמו זהב, במיוחד כאשר התשואות הריאליות נותרות חיוביות בכלכלות מרכזיות.

בנקים מרכזיים ממשיכים לאותת על גישה זהירה כלפי הקלה מוניטרית, בשל לחצי אינפלציה מתמשכים במגזרים מסוימים. מצב זה יוצר גורם מאזן עבור הזהב, ומונע התאוששות חדה גם כאשר הסיכונים הגיאופוליטיים מתגברים.

גם תנודות במטבעות משפיעות, כאשר דולר אמריקאי חזק יחסית מוסיף לחץ על מתכות יקרות. כתוצאה מכך, הזהב נסחר בטווח צר, המשקף איזון בין ביקוש לגידור אינפלציוני לבין רוחות נגד מאקרו-כלכליות.

מיצוב השוק משקף אי-ודאות

המיצוב של משקיעים בשוקי הזהב מצביע על גישה זהירה אך פעילה. זרימות מוסדיות מראות כי קיימת המשכיות בביקוש לנכסי מקלט בטוח, אך אין ביטחון גבוה להגדלת חשיפה משמעותית ברמות המחירים הנוכחיות.

הדבר משקף אי-ודאות רחבה יותר לגבי מסלול ההתפתחויות הגיאופוליטיות והמדיניות המוניטרית. סוחרים מגיבים יותר לזרימת חדשות שוטפת, כולל התפתחויות סביב איראן ואיתותים מבנקים מרכזיים, במקום להתחייב לפוזיציות כיווניות חדות.

הביקוש הפיזי נותר יציב יחסית, במיוחד בשווקים מתעוררים, אך אינו חזק מספיק כדי להניע מגמת עלייה משמעותית באופן עצמאי. התוצאה היא שוק המאופיין בהתכנסות, כאשר התנודתיות קשורה בעיקר לטריגרים חיצוניים.

תחזית: אינפלציה ואיתותי מדיניות ימשיכו להוביל

במבט קדימה, כיוון הזהב צפוי להיות מושפע מהאינטראקציה בין ההתפתחויות הגיאופוליטיות לבין ציפיות למדיניות מאקרו-כלכלית. הסלמה מתמשכת בסכסוך סביב איראן עשויה לשמר לחצים אינפלציוניים דרך מחירי אנרגיה גבוהים, ולתמוך בזהב ככלי גידור. מנגד, סימנים להרגעת המתיחות עשויים להפחית פרמיות סיכון ולהחזיר את המיקוד לדינמיקת הריבית.

גורמי מפתח למעקב כוללים תקשורת של בנקים מרכזיים, תנועות בתשואות ריאליות והתפתחות שווקי האנרגיה. עלייה מתמשכת בציפיות האינפלציה ללא העלאה מקבילה בריבית עשויה ליצור סביבה תומכת יותר לזהב, בעוד הידוק תנאים מוניטריים עשוי להמשיך להגביל עליות.

עבור משקיעים בישראל ובעולם, הזהב נותר נכס מרכזי במסגרת תיק מגוון, המספק חשיפה הן לסיכון גיאופוליטי והן למגמות אינפלציוניות. הסביבה הנוכחית מצביעה על כך שהתנהגות המחירים תישאר רגישה מאוד להתפתחויות חיצוניות, כאשר התנודתיות תונע משילוב של איתותי מדיניות וכותרות גיאופוליטיות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | פגיעה במכלית נפט מול חופי סעודיה: האם החרפת המתקפות הימיות במפרץ תצית משבר אנרגיה?
    • ליאור מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 9 שעה

    SKN | פגיעה במכלית נפט מול חופי סעודיה: האם החרפת המתקפות הימיות במפרץ תצית משבר אנרגיה? SKN | פגיעה במכלית נפט מול חופי סעודיה: האם החרפת המתקפות הימיות במפרץ תצית משבר אנרגיה?

    מכלית נפט מסחרית ששטה בכיוון דרום-מזרח במפרץ הפרסי נפגעה בדפנה השמאלי משני קליעים בלתי מזוהים בשעת לילה מאוחרת ביום ראשון,

    • לפני 9 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    מכלית נפט מסחרית ששטה בכיוון דרום-מזרח במפרץ הפרסי נפגעה בדפנה השמאלי משני קליעים בלתי מזוהים בשעת לילה מאוחרת ביום ראשון,

    SKN | וושינגטון בוחנת את חידוש הזרמת הגז הרוסי דרך אוקראינה: האם ריאל-פוליטיק ישנה את מפת האנרגיה באירופה?
    • עומר בר
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 9 שעה

    SKN | וושינגטון בוחנת את חידוש הזרמת הגז הרוסי דרך אוקראינה: האם ריאל-פוליטיק ישנה את מפת האנרגיה באירופה? SKN | וושינגטון בוחנת את חידוש הזרמת הגז הרוסי דרך אוקראינה: האם ריאל-פוליטיק ישנה את מפת האנרגיה באירופה?

    נציגים דיפלומטיים של ארה״ב העלו הצעה שנויה במחלוקת לחידוש מעבר הגז הטבעי הרוסי בתשתיות הצינורות של אוקראינה, כחלק ממסגרת כוללת

    • לפני 9 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    נציגים דיפלומטיים של ארה״ב העלו הצעה שנויה במחלוקת לחידוש מעבר הגז הטבעי הרוסי בתשתיות הצינורות של אוקראינה, כחלק ממסגרת כוללת

    SKN | ירידות בנפט בעקבות מגעים דיפלומטיים: האם השיחות האזוריות יכווצו את פרמיית הסיכון?
    • אור שושן
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 10 שעה

    SKN | ירידות בנפט בעקבות מגעים דיפלומטיים: האם השיחות האזוריות יכווצו את פרמיית הסיכון? SKN | ירידות בנפט בעקבות מגעים דיפלומטיים: האם השיחות האזוריות יכווצו את פרמיית הסיכון?

    החוזים העתידיים על הנפט הגולמי נסחרו בירידות ביום שני, 2 בנובמבר 2026, בעוד דסקי הסחורות הבינלאומיים שוקלים את היוזמות הדיפלומטיות

    • לפני 10 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    החוזים העתידיים על הנפט הגולמי נסחרו בירידות ביום שני, 2 בנובמבר 2026, בעוד דסקי הסחורות הבינלאומיים שוקלים את היוזמות הדיפלומטיות

    SKN | OPEC+ מותיר את יעדי הנפט לדצמבר ללא שינוי, בעוד החלטות מורכבות יותר על מכסות 2027 עומדות בפתח
    • ליאור מור
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 19 שעה

    SKN | OPEC+ מותיר את יעדי הנפט לדצמבר ללא שינוי, בעוד החלטות מורכבות יותר על מכסות 2027 עומדות בפתח SKN | OPEC+ מותיר את יעדי הנפט לדצמבר ללא שינוי, בעוד החלטות מורכבות יותר על מכסות 2027 עומדות בפתח

    מדינות הנפט של OPEC+ הותירו ביום ראשון את יעדי ההפקה שלהן לדצמבר ללא שינוי, מה שמחזק את הציפיות לכך שהקבוצה

    • לפני 19 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    מדינות הנפט של OPEC+ הותירו ביום ראשון את יעדי ההפקה שלהן לדצמבר ללא שינוי, מה שמחזק את הציפיות לכך שהקבוצה