נקודות מפתח

  • מניית AstraZeneca צנחה בכמעט 9% לאחר שניסוי שלב 3 בתרופת Wainua לא עמד ביעד הראשי שלו, באחת האכזבות הקליניות הנדירות של ענקית התרופות.
  • למרות שהאנליסטים מעריכים כי כישלון הניסוי לא יסכן את יעד ההכנסות של 80 מיליארד דולר עד 2030, הוא העלה סימני שאלה לגבי אמון המשקיעים ביכולת ההוצאה לפועל של הנהלת החברה.
  • תוצאות הניסוי מחזקות את מעמדה התחרותי של Alnylam Pharmaceuticals בשוק הטיפולים הצומח לקרדיומיופתיה מסוג ATTR.
hero

מניית AstraZeneca רושמת את אחת הירידות החדות ביותר בשנים האחרונות

מניית AstraZeneca רשמה את אחת מירידותיה היומיות החדות ביותר ביותר משש השנים האחרונות, לאחר שהחברה הודיעה כי ניסוי קליני מתקדם בתרופת Wainua לא הצליח לעמוד ביעד הראשי שנקבע לו.

התוצאה אכזבה את המשקיעים, שכן AstraZeneca ביססה בשנים האחרונות מוניטין של הצלחה עקבית בפיתוח תרופות תחת הנהגתו של המנכ”ל פסקל סוריו (Pascal Soriot). אף שהכישלון אינו צפוי לשנות באופן מהותי את התחזיות הפיננסיות ארוכות הטווח של החברה, אנליסטים סבורים כי הוא מעלה שאלות רחבות יותר בנוגע לאמינות התחזיות ולביצועי החברה באחד מתחומי הטיפול התחרותיים ביותר בענף התרופות.

ניסוי שלב 3 לא הצליח להשיג את היעד המרכזי

התרופה Wainua, שפותחה בשיתוף עם Ionis Pharmaceuticals, נבחנה כטיפול משלים לחולים הסובלים מקרדיומיופתיה הנגרמת על ידי עמילואידוזיס בתיווך טרנסתירטין (ATTR-CM) – מחלה נדירה ומסכנת חיים שבה הצטברות חלבונים חריגים פוגעת בהדרגה בתפקוד הלב.

במהלך מחקר שנמשך 140 שבועות, התרופה לא הצליחה להראות ירידה מובהקת סטטיסטית בשיעור התמותה או באירועים קרדיו-וסקולריים חוזרים, בהשוואה לפלצבו, כאשר ניתנה בנוסף לטיפול הסטנדרטי.

ההודעה הובילה לתגובה מיידית בשווקים. מניית AstraZeneca בלונדון צנחה בכ-9%, וגם המניה הנסחרת בארצות הברית רשמה ירידות חדות. מניית Ionis Pharmaceuticals ירדה אף יותר, לאחר שהמשקיעים הפחיתו את הערכותיהם לגבי הפוטנציאל המסחרי של התרופה.

אמון המשקיעים עומד למבחן

למרות שההשפעה הפיננסית הישירה של כישלון הניסוי צפויה להיות מוגבלת, אנליסטים מעריכים כי הפגיעה המרכזית היא באמון המשקיעים.

הנהלת AstraZeneca הביעה בעבר ביטחון רב בעיצוב הניסוי ובסיכוייו להשיג את יעדו המרכזי. הציפיות הגבוהות שנוצרו הפכו את תוצאות המחקר למאכזבות במיוחד עבור בעלי המניות.

בבית ההשקעות Jefferies העריכו כי הפוטנציאל המסחרי המתואם לסיכון של התרופה עשוי לרדת בכ-2.5 מיליארד דולר. עם זאת, האנליסטים ממשיכים להעריך כי יעד ההכנסות של החברה – 80 מיליארד דולר בשנה עד 2030 – עדיין בר השגה, הודות לפורטפוליו המגוון שלה בתחומי האונקולוגיה, מחלות הלב והמחלות הנדירות.

כעת מתמקדת תשומת הלב בשאלה האם המשקיעים יאמצו גישה זהירה יותר כלפי צנרת הפיתוח העתידית של החברה.

מפת התחרות בשוק טיפולי ATTR משתנה

כישלון הניסוי משנה גם את מאזן הכוחות בשוק הטיפולים לקרדיומיופתיה מסוג ATTR.

AstraZeneca הדגישה כי האישורים הקיימים של Wainua לטיפול בצורות הנוירולוגיות של עמילואידוזיס מסוג טרנסתירטין אינם מושפעים מתוצאות המחקר, שכן הניסוי הנוכחי התמקד בחולים עם מעורבות לבבית.

עם זאת, אי-היכולת להוכיח תועלת נוספת לצד הטיפול הסטנדרטי מגבילה את יכולתה של התרופה להתרחב לאחד משווקי המחלות הנדירות הצומחים ביותר.

ההתפתחות מחזקת משמעותית את מעמדה של Alnylam Pharmaceuticals, שתרופתה Amvuttra נותרת הטיפול היחיד המבוסס על השתקת RNA שאושר והוכיח יעילות הן בביטויים הלבביים והן בביטויים הנוירולוגיים של המחלה.

אנליסטים מעריכים כי שוק הטיפול בקרדיומיופתיה מסוג ATTR בלבד עשוי להגיע לשווי של 15 עד 20 מיליארד דולר, בעוד שהשוק הכולל של עמילואידוזיס בתיווך טרנסתירטין עשוי לצמוח אף יותר ככל ששיעורי האבחון ימשיכו לעלות ברחבי העולם.

בעקבות הודעת AstraZeneca עלו מניותיהן של Alnylam Pharmaceuticals ושל BridgeBio Pharma, כאשר המשקיעים עדכנו מחדש את הערכותיהם לגבי מאזן התחרות בענף.

תחזית

AstraZeneca צפויה להציג את מלוא נתוני הניסוי בכנס האגודה האירופית לקרדיולוגיה (ESC) שייערך באוגוסט, שם ינסו המשקיעים להבין טוב יותר את תוצאות תתי-הקבוצות ואת האפשרויות הרגולטוריות העומדות בפני החברה.

במקביל, השוק יתמקד גם בתוצאות הצפויות של מחקר AVANZAR בתחום סרטן הריאות, אשר אנליסטים רבים רואים בו את הזרז המרכזי הבא שעשוי להשיב את אמון המשקיעים בפלטפורמת המחקר והפיתוח של AstraZeneca.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | האם הצמיחה הבינלאומית של פפסיקו יכולה לפצות על היחלשות הצריכה בארה”ב על רקע לחצי האינפלציה?
    • עומר בר
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 16 שעה

    SKN | האם הצמיחה הבינלאומית של פפסיקו יכולה לפצות על היחלשות הצריכה בארה”ב על רקע לחצי האינפלציה? SKN | האם הצמיחה הבינלאומית של פפסיקו יכולה לפצות על היחלשות הצריכה בארה”ב על רקע לחצי האינפלציה?

    פפסיקו פרסמה תוצאות כספיות טובות מהצפוי לרבעון השני, אך הדוחות הדגישו פער הולך ומתרחב בין ביקוש יציב בשווקים הבינלאומיים לבין

    • לפני 16 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    פפסיקו פרסמה תוצאות כספיות טובות מהצפוי לרבעון השני, אך הדוחות הדגישו פער הולך ומתרחב בין ביקוש יציב בשווקים הבינלאומיים לבין

    SKN | מדוע מניית Micron מזנקת לאחר שהרחיבה את תוכניות ההשקעה שלה בארצות הברית?
    • ליאור מור
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 19 שעה

    SKN | מדוע מניית Micron מזנקת לאחר שהרחיבה את תוכניות ההשקעה שלה בארצות הברית? SKN | מדוע מניית Micron מזנקת לאחר שהרחיבה את תוכניות ההשקעה שלה בארצות הברית?

    מניית Micron Technology זינקה בכ-7% ביום חמישי לאחר שיצרנית שבבי הזיכרון הכריזה על הרחבה משמעותית של אסטרטגיית הייצור ארוכת הטווח

    • לפני 19 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    מניית Micron Technology זינקה בכ-7% ביום חמישי לאחר שיצרנית שבבי הזיכרון הכריזה על הרחבה משמעותית של אסטרטגיית הייצור ארוכת הטווח

    SKN | מניית טרנט צנחה ב-11% לאחר שקצב צמיחת ההכנסות אכזב והעלה סימני שאלה לגבי מומנטום הקמעונאות בהודו
    • שגיא חבסוב
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 ימים

    SKN | מניית טרנט צנחה ב-11% לאחר שקצב צמיחת ההכנסות אכזב והעלה סימני שאלה לגבי מומנטום הקמעונאות בהודו SKN | מניית טרנט צנחה ב-11% לאחר שקצב צמיחת ההכנסות אכזב והעלה סימני שאלה לגבי מומנטום הקמעונאות בהודו

    רשת האופנה ההודית Trent Ltd. רשמה את אחת הירידות השבועיות החדות ביותר שלה בחודשים האחרונים לאחר שדיווחה על צמיחת הכנסות

    • לפני 3 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    רשת האופנה ההודית Trent Ltd. רשמה את אחת הירידות השבועיות החדות ביותר שלה בחודשים האחרונים לאחר שדיווחה על צמיחת הכנסות

    SKN | הרווח של סמסונג אלקטרוניקס מזנק פי 19 בעקבות הביקוש לזיכרונות AI והתאוששות משמעותית בתוצאות
    • Articles
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 4 ימים

    SKN | הרווח של סמסונג אלקטרוניקס מזנק פי 19 בעקבות הביקוש לזיכרונות AI והתאוששות משמעותית בתוצאות SKN | הרווח של סמסונג אלקטרוניקס מזנק פי 19 בעקבות הביקוש לזיכרונות AI והתאוששות משמעותית בתוצאות

    סמסונג אלקטרוניקס הציגה התאוששות משמעותית בתוצאותיה הראשוניות לרבעון השני, כאשר הרווח התפעולי זינק בעקבות התחזקות הביקוש למוצרי זיכרון המיועדים ליישומי

    • לפני 4 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    סמסונג אלקטרוניקס הציגה התאוששות משמעותית בתוצאותיה הראשוניות לרבעון השני, כאשר הרווח התפעולי זינק בעקבות התחזקות הביקוש למוצרי זיכרון המיועדים ליישומי