נקודות מפתח

  • שוקי האג"ח מאותתים על שינוי לתחזית ניצית יותר של הפדרל ריזרב.
  • תשואות אג"ח ממשלתיות עולות כאשר משקיעים מתמחרים קיצוצי ריבית ובוחנים העלאות פוטנציאליות.
  • חששות מאינפלציה הקשורים לאנרגיה וסחורות מעצבים מחדש את ציפיות המדיניות המוניטרית.
hero

שווקי האג”ח שולחים מסר ברור: הציפיות להורדות ריבית מצד הפדרל ריזרב נחלשות, והאפשרות להידוק מחודש חוזרת לשולחן. מכירה חדה באג”ח ממשלת ארה״ב דחפה את התשואות לשיאים של מספר חודשים, ומשקפת חשש גובר כי לחצי אינפלציה—במיוחד מצד שווקי האנרגיה—עשויים לאלץ את קובעי המדיניות לשמור על ריבית גבוהה או אף להעלות אותה. שינוי זה מסמן היפוך משמעותי בסנטימנט, כאשר משקיעים מעריכים מחדש את מסלול המדיניות המוניטרית בסביבה מקרו-כלכלית בלתי ודאית יותר ויותר.

תמחור מחדש בשוק האג”ח מאותת על גישה ניצית

תשואת אג”ח ממשלת ארה״ב ל-10 שנים עלתה עד ל-4.46%, הרמה הגבוהה ביותר מאז יולי, בעוד שהתשואה ל-2 שנים התקרבה ל-4%, מה שמצביע על כך שהשווקים מעדכנים במהירות את הציפיות למדיניות בטווח הקרוב. מאחר שהתשואות נעות הפוך למחירי האג”ח, העלייה משקפת מכירה רחבה המונעת מחששות כי הריבית תישאר גבוהה לזמן ממושך מהצפוי.

תמחור מחדש זה מהווה שינוי חד לעומת המצב לפני חודש בלבד, כאשר השווקים ציפו ברובם להורדות ריבית עד ספטמבר. לפי נתוני שוק, ההסתברות להורדת ריבית אחת לפחות צנחה מיותר מ-90% לכמעט אפס בתוך שישה חודשים, בעוד שהסיכוי להעלאת ריבית עלה לכ-20%.

שינויים מהירים אלו בציפיות מדגישים עד כמה שווקים פיננסיים רגישים לאותות מקרו משתנים. שוק האג”ח, הנתפס לעיתים כמגזר הצופה פני עתיד ביותר במערכת הפיננסית, מאותת כעת כי סיכוני האינפלציה אינם מרוסנים כפי שסברו בעבר.

חששות אינפלציה גוברים למרות יציבות מחירי הנפט

מעניין לציין כי השינוי בציפיות הריבית מתרחש גם כאשר מחירי הנפט נותרו יציבים יחסית בימים האחרונים. נפט מסוג WTI נע פחות מ-1% בעשרת הימים האחרונים, בעוד שנפט ברנט ירד מעט, מה שמרמז כי השווקים מגיבים לא רק לרמות המחירים הנוכחיות אלא גם לסיכון הרחב יותר של מחזור אינפלציה מחודש המונע על ידי סחורות.

בכירי הפדרל ריזרב חיזקו חששות אלו. הערות מצד קובעי מדיניות, כולל ג’רום פאוול והמושל כריסטופר וולר, הדגישו ערנות כלפי אינפלציה, במיוחד לאור סיכונים גיאופוליטיים העלולים לשבש את שווקי האנרגיה.

דינמיקה זו משקפת שינוי בפסיכולוגיית המשקיעים. במקום להתמקד רק בנתוני אינפלציה בפועל, השווקים מתמחרים יותר ויותר סיכונים עתידיים—בציפייה שכל זינוק מחודש בסחורות יתורגם במהירות ללחצי מחירים רחבים יותר.

השווקים נערכים למשטר של “גבוה לאורך זמן”

החזרה של נרטיב ה-“גבוה לאורך זמן” מעצבת מחדש ציפיות בין סוגי נכסים שונים. שווקי המניות, מרווחי האשראי והמטבעות מושפעים כולם מהאפשרות לריבית גבוהה מתמשכת או אף עולה.

אינדיקטורים מבוססי שוק מחזקים מגמה זו. שווקי חיזוי מצביעים על הסתברות גוברת כי הפדרל ריזרב לא יוריד ריבית כלל בשנת 2026, כאשר חלקם מייחסים הסתברות משמעותית להעלאת ריבית בהמשך השנה. מדובר בשינוי מהותי לעומת הציפיות הקודמות למחזור הקלה הדרגתי.

מנקודת מבט אסטרטגית, סביבה זו מחייבת הערכה מחדש של סיכונים. ריביות גבוהות מעלות את עלויות המימון, לוחצות על תמחור מניות ופוגעות במגזרים התלויים בהון זול. במקביל, הן עשויות לתמוך בתשואות בשוק האג”ח, במיוחד בנכסים קצרי מח”מ.

בהמשך, הצעד הבא של הפדרל ריזרב יהיה תלוי במידה רבה בהתפתחות האינפלציה בחודשים הקרובים. אם מחירי האנרגיה או סחורות אחרות יתחילו לעלות שוב, הטיעון להידוק מדיניות עשוי להתחזק. מנגד, ירידה מתמשכת בלחצי האינפלציה עשויה לפתוח מחדש את הדלת להורדות ריבית.

לעת עתה, השווקים נוטים בבירור לכיוון זהיר. המסר משוק האג”ח חד וברור: עידן המדיניות המוניטרית המקלה עשוי שלא לחזור בזמן הקרוב.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | לוגאן מהפד קוראת לשתי העלאות ריבית נוספות, כאשר האינפלציה נותרת מעל היעד
    • רוני מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 8 שעה

    SKN | לוגאן מהפד קוראת לשתי העלאות ריבית נוספות, כאשר האינפלציה נותרת מעל היעד SKN | לוגאן מהפד קוראת לשתי העלאות ריבית נוספות, כאשר האינפלציה נותרת מעל היעד

    מדיניות הפדרל ריזרב ניצבת בפני לחץ מחודש להידוק מוניטרי, בעוד קובעי המדיניות מעריכים את האינפלציה המתמשכת ואת הסיכונים הכרוכים בכך

    • לפני 8 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    מדיניות הפדרל ריזרב ניצבת בפני לחץ מחודש להידוק מוניטרי, בעוד קובעי המדיניות מעריכים את האינפלציה המתמשכת ואת הסיכונים הכרוכים בכך

    SKN | עלויות התעסוקה בארה״ב עולות ב-3.4% בשנה, בעוד צמיחת השכר נותרת מתחת לאינפלציה הכללית
    • עומר בר
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 8 שעה

    SKN | עלויות התעסוקה בארה״ב עולות ב-3.4% בשנה, בעוד צמיחת השכר נותרת מתחת לאינפלציה הכללית SKN | עלויות התעסוקה בארה״ב עולות ב-3.4% בשנה, בעוד צמיחת השכר נותרת מתחת לאינפלציה הכללית

    עלויות התעסוקה ממשיכות לעלות מדד עלות התעסוקה בארה״ב רשם עלייה של 0.8% ברבעון השלישי של 2026, האטה לעומת העלייה של

    • לפני 8 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    עלויות התעסוקה ממשיכות לעלות מדד עלות התעסוקה בארה״ב רשם עלייה של 0.8% ברבעון השלישי של 2026, האטה לעומת העלייה של

    SKN | בכירי הפדרל ריזרב קוראים להעלאות ריבית נוספות על רקע אינפלציה שנותרת מעל היעד
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 8 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 8 שעה

    SKN | בכירי הפדרל ריזרב קוראים להעלאות ריבית נוספות על רקע אינפלציה שנותרת מעל היעד SKN | בכירי הפדרל ריזרב קוראים להעלאות ריבית נוספות על רקע אינפלציה שנותרת מעל היעד

    בכירי הפד מאותתים כי המאבק באינפלציה טרם הסתיים שלושה בכירים בפדרל ריזרב הציגו ביום שישי עמדה התומכת בהעלאות ריבית נוספות,

    • לפני 8 שעה
    • •
    • 8 דק’ קריאה

    בכירי הפד מאותתים כי המאבק באינפלציה טרם הסתיים שלושה בכירים בפדרל ריזרב הציגו ביום שישי עמדה התומכת בהעלאות ריבית נוספות,

    SKN | קובעי המדיניות ב-ECB פותחים את הדלת להעלאת ריבית בדצמבר, בעוד סיכוני האינפלציה נמשכים
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 9 שעה

    SKN | קובעי המדיניות ב-ECB פותחים את הדלת להעלאת ריבית בדצמבר, בעוד סיכוני האינפלציה נמשכים SKN | קובעי המדיניות ב-ECB פותחים את הדלת להעלאת ריבית בדצמבר, בעוד סיכוני האינפלציה נמשכים

    הבנק המרכזי האירופי החזיר את האפשרות להעלאת ריבית נוספת למרכז הדיון על המדיניות, יום אחד בלבד לאחר שהותיר פה אחד

    • לפני 9 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    הבנק המרכזי האירופי החזיר את האפשרות להעלאת ריבית נוספת למרכז הדיון על המדיניות, יום אחד בלבד לאחר שהותיר פה אחד