נקודות מפתח

  • TSMC העלתה את תחזיות ההשקעות ההוניות ואת תחזית ההכנסות לשנת 2026, על רקע ביקוש מתמשך לשבבים המשמשים יישומי בינה מלאכותית.
  • למרות הכנסות שיא ברבעון השני, המניה נסחרה בירידות במסחר המוקדם, כאשר המשקיעים בחנו האם התחזיות החיוביות כבר מגולמות במחיר.
  • התחזית המעודכנת מחזקת את ההערכה כי ההשקעות הגלובליות בתשתיות בינה מלאכותית ממשיכות להתרחב.
hero

חברת Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. ‏(TSMC) חיזקה את מעמדה כאחת הנהנות המרכזיות ממהפכת הבינה המלאכותית, לאחר שפרסמה הכנסות שיא לרבעון השני והעלתה הן את תחזית ההשקעות ההוניות והן את תחזית ההכנסות לשנת 2026. למרות התחזיות המעודכנות והביצועים החזקים, מניית החברה נסחרה בירידות במסחר המוקדם, כאשר המשקיעים העריכו כי חלק ניכר מהחדשות החיוביות כבר מגולם בשוויה.

התוצאות ממחישות את הפער בין ביצועים עסקיים יוצאי דופן לבין רמת הציפיות הגבוהה בשוק השבבים.

הכנסות שיא בזכות הביקוש לשבבי AI

TSMC רשמה ברבעון השני הכנסות שיא של כ-40.2 מיליארד דולר, על רקע ביקוש מתמשך לשבבים מתקדמים המשמשים מאיצי בינה מלאכותית, תשתיות מחשוב ענן ומרכזי נתונים עתירי ביצועים.

כיצרנית השבבים החוזית הגדולה בעולם, TSMC ממשיכה להיות ספקית מרכזית של חברות הטכנולוגיה המובילות, המפתחות את הדור הבא של מעבדי הבינה המלאכותית.

במקביל, החברה העלתה את תחזית ההשקעות ההוניות (CapEx) לשנת 2026 לטווח של 60 עד 64 מיליארד דולר, לעומת התחזית הקודמת. העדכון משקף את הערכת ההנהלה כי הביקוש מצד הלקוחות ימשיך לגדול, ככל שחברות הטכנולוגיה מרחיבות את השקעותיהן בתשתיות AI.

הגדלת ההשקעות משדרת ביטחון לטווח הארוך

החלטה להגדיל את הוצאות ההון נחשבת לצעד אסטרטגי משמעותי בענף המוליכים למחצה, שבו הקמת מפעלי ייצור ורכישת ציוד מתקדם דורשות השקעות של עשרות מיליארדי דולרים.

באמצעות הרחבת תוכנית ההשקעות, TSMC מאותתת כי היא מעריכה שהביקוש לשבבים המתקדמים ימשיך להצדיק הגדלת כושר הייצור גם בשנים הקרובות.

לתחזית המעודכנת יש גם השלכות רחבות יותר על כלל שרשרת האספקה של תעשיית השבבים. יצרניות ציוד, ספקיות חומרי גלם וחברות תכנון שבבים עשויות ליהנות מהמשך הרחבת הייצור, במיוחד בתחומי הבינה המלאכותית והמחשוב המתקדם.

המשקיעים מחפשים הוכחה לתשואה על השקעות ה-AI

למרות הדוחות החזקים, המשקיעים ממשיכים לבחון האם ההשקעות האדירות בתחום הבינה המלאכותית יתורגמו לאורך זמן לצמיחה יציבה ברווחים.

לאחר העליות החדות שנרשמו במניות השבבים בשנה האחרונה, רף הציפיות גבוה במיוחד. במצב כזה, גם תוצאות שיא והעלאת תחזיות אינן מבטיחות תגובה חיובית מצד השוק, אם המשקיעים סבורים שהביצועים כבר מגולמים במחירי המניות.

במבט קדימה, השוק ימשיך לעקוב אחר קצב הרחבת כושר הייצור של TSMC, היקף ההזמנות מצד מפתחות שבבי הבינה המלאכותית והמגמות בהשקעות ההון של חברות הטכנולוגיה הגדולות. המשך השקעות מצד חברות כמו Nvidia ויצרניות שבבים נוספות עשוי לתמוך בגל צמיחה נוסף בענף. עם זאת, מוקד העניין צפוי לעבור בהדרגה מהיקף ההשקעות עצמן ליכולת של החברות להפיק מהן צמיחה ברווחיות. ביצועי ההנהלה, יעילות הייצור ושיעורי הרווח יהיו הגורמים המרכזיים שיקבעו את שוויין של חברות השבבים בשנים הקרובות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | נטפליקס מתכננת לפטר כ-1,000 עובדים על רקע התגברות התחרות ולחצי צמיחה
    • Articles
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 שבועות

    SKN | נטפליקס מתכננת לפטר כ-1,000 עובדים על רקע התגברות התחרות ולחצי צמיחה SKN | נטפליקס מתכננת לפטר כ-1,000 עובדים על רקע התגברות התחרות ולחצי צמיחה

    נטפליקס מודיעה על קיצוץ של כ-1,000 משרות נטפליקס הודיעה ביום רביעי כי היא מתכננת לפטר כ-1,000 עובדים, המהווים כ-6% מכוח

    • לפני 2 שבועות
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    נטפליקס מודיעה על קיצוץ של כ-1,000 משרות נטפליקס הודיעה ביום רביעי כי היא מתכננת לפטר כ-1,000 עובדים, המהווים כ-6% מכוח

    SKN | “מבטיח את ההצלחה”: טראמפ מכריז שטייוואן תרכוש 30% מהגז בפרויקט אלסקה
    • ליאור מור
    • •
    • 4 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 שבועות

    SKN | “מבטיח את ההצלחה”: טראמפ מכריז שטייוואן תרכוש 30% מהגז בפרויקט אלסקה SKN | “מבטיח את ההצלחה”: טראמפ מכריז שטייוואן תרכוש 30% מהגז בפרויקט אלסקה

    נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הצהיר ביום שלישי כי טייוואן הסכימה לרכוש 30% מהגז מפרויקט הגז הטבעי הנוזלי (LNG) המתוכנן באלסקה.

    • לפני 2 שבועות
    • •
    • 4 דק’ קריאה

    נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הצהיר ביום שלישי כי טייוואן הסכימה לרכוש 30% מהגז מפרויקט הגז הטבעי הנוזלי (LNG) המתוכנן באלסקה.

    SKN | פתחו את עונת הדוחות: ענקיות הבנקאות מציגות תוצאות מעורבות מול שחיקת מרווחי הריבית
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 5 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 שבועות

    SKN | פתחו את עונת הדוחות: ענקיות הבנקאות מציגות תוצאות מעורבות מול שחיקת מרווחי הריבית SKN | פתחו את עונת הדוחות: ענקיות הבנקאות מציגות תוצאות מעורבות מול שחיקת מרווחי הריבית

    עונת הדיווחים הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2026 נפתחה היום, ה-13 באוקטובר, בטלטלה מבוקרת בוול סטריט, כאשר ענקיות הבנקאות האמריקאיות

    • לפני 2 שבועות
    • •
    • 5 דק’ קריאה

    עונת הדיווחים הכספיים לרבעון השלישי של שנת 2026 נפתחה היום, ה-13 באוקטובר, בטלטלה מבוקרת בוול סטריט, כאשר ענקיות הבנקאות האמריקאיות

    SKN | דוחות הבנקים בארה״ב מציגים תמונה מעורבת ברבעון השלישי: JPMorgan מפספס את התחזיות ו-Goldman Sachs מזנק
    • עומר בר
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 3 שבועות

    SKN | דוחות הבנקים בארה״ב מציגים תמונה מעורבת ברבעון השלישי: JPMorgan מפספס את התחזיות ו-Goldman Sachs מזנק SKN | דוחות הבנקים בארה״ב מציגים תמונה מעורבת ברבעון השלישי: JPMorgan מפספס את התחזיות ו-Goldman Sachs מזנק

    הבנקים הגדולים בארה״ב מציגים תוצאות שונות ארבעה מהבנקים הגדולים בארה״ב פרסמו ביום שלישי את תוצאותיהם לרבעון השלישי, וסיפקו למשקיעים תמונת

    • לפני 3 שבועות
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    הבנקים הגדולים בארה״ב מציגים תוצאות שונות ארבעה מהבנקים הגדולים בארה״ב פרסמו ביום שלישי את תוצאותיהם לרבעון השלישי, וסיפקו למשקיעים תמונת