נקודות מפתח
- צמד המטבעות USD/JPY (JPY=X) סיים את שבוע המסחר ברמה של 161.3370, לאחר ירידה של 0.28% במהלך חמשת ימי המסחר האחרונים.
- התנודתיות באמצע השבוע הובילה את הצמד לשפל תוך-יומי של 160.4660, לפני התאוששות מתונה לקראת סוף השבוע.
- משקיעים מוסדיים ממשיכים לאזן בין הירידה בפערי התשואות בעקבות נתוני תעסוקה חלשים בארצות הברית לבין האפשרות להתערבות ישירה של הרשויות ביפן בשוק המט"ח.
צמד המטבעות USD/JPY (JPY=X) סיים את שבוע המסחר ברמה של 161.3370, לאחר ירידה של 0.28% במהלך חמשת ימי המסחר האחרונים. למרות התאוששות קלה ביום שישי, שבמהלכה עלה הצמד ב-0.15% (0.2390 ין), הירידות שנרשמו באמצע השבוע מחקו את העליות המוקדמות והותירו את הצמד במגמת דשדוש. המסחר משקף את חוסר הוודאות סביב מדיניות הריבית בארצות הברית, לצד החשש מהתערבות אפשרית של ממשלת יפן בשוק המט”ח.
הצמד נסוג מרמות השיא אך שומר על מגמה ארוכת טווח
המסחר במהלך השבוע התאפיין בתנודתיות גבוהה. הצמד פתח את השבוע ברמה של 161.1000, כמעט ללא שינוי לעומת הנעילה הקודמת ברמה של 161.0980, אך בהמשך נחלש עד לשפל תוך-יומי של 160.4660.
לקראת סוף השבוע חזרו הקונים לשוק והובילו את הצמד לעלייה עד לשיא תוך-יומי של 161.5240, לפני שהתייצב ברמת הסגירה השבועית.
צמד הדולר–ין ממשיך להיסחר בתוך טווח 52 השבועות שלו, שבין 144.2340 ל-162.8360. הירידה האחרונה נתפסת בשלב זה כתיקון טכני לאחר העליות החדות שנרשמו בחודשים האחרונים, ולא כשינוי במגמה ארוכת הטווח.
נתוני התעסוקה בארה”ב ופערי התשואות ממשיכים להוביל את המסחר
הגורם המרכזי שהשפיע על הצמד השבוע היה פרסום נתוני מאקרו מתונים בארצות הברית, ובראשם האטה בקצב יצירת המשרות. הנתונים חיזקו את ההערכות כי הפדרל ריזרב עשוי להתחיל להפחית את הריבית בהמשך השנה.
צמצום פערי התשואות בין ארצות הברית ליפן הפחית במידה מסוימת את יתרון הדולר, בעוד המשקיעים ממשיכים לעקוב אחר מדיניות הבנק של יפן (BoJ) ואפשרות להמשך הידוק מוניטרי, שעשוי לתמוך בהתחזקות הין.
חשש מהתערבות ממשלת יפן ממשיך להגביל את התחזקות הדולר
עבור משקיעים בינלאומיים, ובהם גם גופים מוסדיים בישראל, רמות המחירים הנוכחיות של הצמד ממשיכות לעורר חשש מפני התערבות ישירה של משרד האוצר היפני בשוק המט”ח. בעבר ביצעו הרשויות ביפן התערבויות כאשר הדולר התחזק לרמות דומות מול הין.
לצד זאת, התנודתיות בשער החליפין ממשיכה להשפיע על התשואה הכוללת של השקעות גלובליות במניות ובאג”ח, ולכן מנהלי השקעות ממשיכים ליישם אסטרטגיות גידור מטבע וניהול סיכונים כדי לצמצם את השפעת התנודות בשוק המט”ח.
תחזית: בטווח הקרוב, צמד הדולר–ין צפוי להמשיך להיסחר בתנודתיות, כאשר המשקיעים יתמקדו בפרסום נתוני מדד המחירים לצרכן (CPI), נתוני המכירות הקמעונאיות ובהודעות הריבית של הפדרל ריזרב והבנק של יפן. התערבות אפשרית מצד הרשויות ביפן או שינוי חד במדיניות המוניטרית עלולים להביא לתיקון משמעותי בצמד. מנגד, אם האינפלציה בארצות הברית תמשיך להיות גבוהה מהצפוי, עשוי הדולר לשוב ולהתחזק ולבחון מחדש את אזור ההתנגדות סביב 162.0000, כאשר גם במקרה זה ההתקדמות צפויה להיות הדרגתית ולא רציפה.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- רוני מור
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 26 mins
SKN | צמד הדולר–דולר קנדי ננעל בעלייה קלה במהלך השבוע, כאשר נתוני מאקרו חלשים בארה”ב קיזזו את השפעת הירידה במחירי הסחורות
צמד המטבעות USD/CAD (CAD=X) סיים את שבוע המסחר ברמה של 1.4198, לאחר עלייה מתונה של 0.06% במהלך חמשת ימי
- לפני 26 mins
- •
- 5 דק’ קריאה
צמד המטבעות USD/CAD (CAD=X) סיים את שבוע המסחר ברמה של 1.4198, לאחר עלייה מתונה של 0.06% במהלך חמשת ימי
- ליאור מור
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 שעה
SKN | מדד הדולר האוסטרלי ננעל כמעט ללא שינוי במהלך השבוע, כאשר חוזקת מחירי הסחורות קיזזה את השפעת השינויים בציפיות לריבית בארה”ב
מדד הדולר האוסטרלי (^XDA) סיים את שבוע המסחר ברמה של 69.15, לאחר עלייה מתונה של 0.03% במהלך חמשת ימי
- לפני 2 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
מדד הדולר האוסטרלי (^XDA) סיים את שבוע המסחר ברמה של 69.15, לאחר עלייה מתונה של 0.03% במהלך חמשת ימי
- אריק ארקדי סלוצקי
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 שעה
SKN | מדד SSE Composite רשם עלייה קלה במהלך השבוע לאחר התאוששות בסוף השבוע שמחקה את ירידות אמצע השבוע
מדד SSE Composite הסיני (000001.SS) סיים את שבוע המסחר ברמה של 4,043.64 נקודות, לאחר עלייה של 0.41% במהלך חמשת
- לפני 3 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
מדד SSE Composite הסיני (000001.SS) סיים את שבוע המסחר ברמה של 4,043.64 נקודות, לאחר עלייה של 0.41% במהלך חמשת
- שגיא חבסוב
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 15 שעה
SKN | מדד האנג סנג מחק את ירידות תחילת השבוע על רקע הקלה בחששות מהריבית בארה”ב וחזרה של המשקיעים למניות הטכנולוגיה בהונג קונג
מדד האנג סנג של הונג קונג סיים את השבוע ברמה של 23,350.03, עם עלייה של 1.18% במהלך חמשת ימי
- לפני 15 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
מדד האנג סנג של הונג קונג סיים את השבוע ברמה של 23,350.03, עם עלייה של 1.18% במהלך חמשת ימי