נקודות מפתח

  • מחיר הנפט מסוג WTI ירד בכ-2% לרמה של 87.2 דולר לחבית, השפל הנמוך ביותר מזה כשישה שבועות.
  • מחירי הנפט נמצאים בדרך לירידה חודשית של כ-17%, על רקע אופטימיות גוברת בנוגע להסכם אפשרי בין ארצות הברית לאיראן.
  • השווקים מגלמים בהדרגה אפשרות לחידוש תנועת הספנות במצר הורמוז, אחד מנתיבי האנרגיה החשובים בעולם.
hero

מחירי הנפט המשיכו לרדת ביום שישי לאחר שסוחרים הגיבו לדיווחים על הסכם עקרונות בין ארצות הברית לאיראן, שעשוי להוביל להארכת הפסקת האש ולהחזרה הדרגתית של פעילות הספנות בנתיבי השיט המרכזיים במזרח התיכון.

חוזי הנפט מסוג West Texas Intermediate ‏(WTI) ירדו בכ-2% לרמה של 87.2 דולר לחבית, הרמה הנמוכה ביותר מזה קרוב לשישה שבועות. בכך, הנפט האמריקאי נמצא בדרך לירידה חודשית של כ-17%, אחת הירידות החדות ביותר שנרשמו בשנים האחרונות.

המהלך ממחיש עד כמה שוק האנרגיה מסוגל לעבור במהירות מתמחור של סיכונים גיאופוליטיים לתמחור של תרחיש נורמליזציה אפשרי.

השווקים מפחיתים את פרמיית הסיכון הגיאופוליטית

במהלך החודשים האחרונים נתמכו מחירי הנפט בחששות מהעימות בין ארצות הברית, ישראל ואיראן ומהפגיעה בתנועת הספנות במצר הורמוז.

המצר נחשב לאחד מצווארי הבקבוק האסטרטגיים ביותר בעולם בתחום האנרגיה, כאשר כ-20% ממשלוחי הנפט והגז הטבעי הנוזלי בעולם עוברים דרכו בתקופות של פעילות תקינה.

הדיווחים האחרונים על התקדמות לקראת הסדר דיפלומטי בין וושינגטון לטהרן שינו באופן משמעותי את סנטימנט המשקיעים. אף שנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ טרם אישר באופן רשמי את ההסכם המתגבש, והגורמים האיראניים הדגישו כי המגעים עדיין לא הושלמו, השוק כבר החל להפחית את פרמיית הסיכון שהייתה מגולמת במחירי הנפט.

התנהגות זו אופיינית לשווקים פיננסיים, אשר נוטים לתמחר ציפיות עתידיות עוד לפני קבלת אישורים רשמיים. לכן גם סימנים ראשוניים להרגעת המתיחות מסוגלים להוביל ללחץ מכירות משמעותי בסחורות שנהנו קודם לכן מפרמיית אי-הוודאות.

מצר הורמוז נותר הגורם המרכזי

עבור סוחרי האנרגיה, שאלת פתיחתו המחודשת של מצר הורמוז הפכה לגורם המשמעותי ביותר המשפיע על מחירי הנפט.

חידוש תנועת המכליות צפוי לשפר את תחזיות ההיצע ולהפחית את החשש ממחסור עולמי באנרגיה. עם זאת, אנליסטים מזהירים כי חזרה מלאה לפעילות רגילה עשויה להימשך זמן רב יותר מכפי שהשווקים מתמחרים כיום.

שנות השיבושים האחרונות והפעילות הצבאית האחרונה גרמו לנזקים לתשתיות, למסופי יצוא ולנתיבי השיט. לפני שניתן יהיה לחזור לרמות פעילות רגילות יהיה צורך בפינוי מוקשים ימיים, שיקום מתקני אנרגיה והחזרת יכולות הפקה ויצוא.

בנוסף, מגבלות זמינות של מכליות ועומסים לוגיסטיים עשויים לעכב את התאוששות שרשרת האספקה.

משמעות הדבר היא שהשינוי בסנטימנט המשקיעים מתרחש מהר יותר מהשיפור בפועל בתנאי ההיצע הגלובליים.

השלכות הירידה במחירי הנפט על השווקים

ירידת מחירי האנרגיה עשויה להעניק הקלה לבנקים מרכזיים ולמגזרים הרגישים לאינפלציה, אשר התמודדו בחודשים האחרונים עם עלויות אנרגיה גבוהות.

מחירי נפט נמוכים יותר נוטים להפחית את עלויות ההובלה, הייצור והדלק לצרכנים, ובכך לסייע במיתון לחצי המחירים במשקים רבים.

עבור שוקי המניות, ובמיוחד בארצות הברית ובישראל, הירידה במחירי האנרגיה עשויה לתמוך ברווחיות החברות ובכוח הקנייה של הצרכנים. מנגד, חברות אנרגיה עלולות להתמודד עם לחץ מחודש על ההכנסות והרווחים אם מחירי הנפט יישארו נמוכים לאורך זמן.

מבט קדימה

המשקיעים ימשיכו לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות הדיפלומטיות בין ארצות הברית לאיראן, קצב חידוש תנועת הספנות במצר הורמוז וכל סימן להסלמה מחודשת באזור.

למרות שהשווקים מפגינים כיום אופטימיות גוברת בנוגע להפחתת המתיחות, הדרך לחזרה מלאה של זרימת האנרגיה העולמית עדיין רצופה אי-ודאות. כתוצאה מכך, מחירי הנפט צפויים להמשיך ולהגיב בעוצמה הן לכותרות גיאופוליטיות והן להתפתחויות בפועל בשטח.

הצהרת גילוי: כתבה זו מיועדת למטרות מידע בלבד ואינה מהווה ייעוץ פיננסי, השקעות או מסחר בסחורות. מומלץ לבצע מחקר עצמאי ולהיוועץ באנשי מקצוע מוסמכים לפני קבלת החלטות השקעה.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מחירי הזהב נחלשים כאשר עלויות הנפט הגבוהות מעוררות חששות אינפלציוניים לקראת החלטת הפד
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 11 שעה

    SKN | מחירי הזהב נחלשים כאשר עלויות הנפט הגבוהות מעוררות חששות אינפלציוניים לקראת החלטת הפד SKN | מחירי הזהב נחלשים כאשר עלויות הנפט הגבוהות מעוררות חששות אינפלציוניים לקראת החלטת הפד

    מחירי הנפט מכבידים על הזהב מחירי הזהב ירדו מעט ביום רביעי, כאשר המשקיעים בחנו את ההשלכות האינפלציוניות של עליית עלויות

    • לפני 11 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    מחירי הנפט מכבידים על הזהב מחירי הזהב ירדו מעט ביום רביעי, כאשר המשקיעים בחנו את ההשלכות האינפלציוניות של עליית עלויות

    SKN | הזהב נאחז ברף 4,000 הדולר: האם המתכת היקרה תשמור על רמות השיא לקראת החלטת הפד?
    • אור שושן
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 17 שעה

    SKN | הזהב נאחז ברף 4,000 הדולר: האם המתכת היקרה תשמור על רמות השיא לקראת החלטת הפד? SKN | הזהב נאחז ברף 4,000 הדולר: האם המתכת היקרה תשמור על רמות השיא לקראת החלטת הפד?

    מחיר הזהב שמר על יציבות מעל רף המפתח של 4,000 דולר לאונקיה ביום רביעי, והפגין חוסן בסיסי בשוק המתכות היקרות

    • לפני 17 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    מחיר הזהב שמר על יציבות מעל רף המפתח של 4,000 דולר לאונקיה ביום רביעי, והפגין חוסן בסיסי בשוק המתכות היקרות

    SKN | האם הזהב יוכל לחדש את המומנטום כאשר ביקושי הבנקים המרכזיים מאזנים את השפעת התשואות הגבוהות והדולר החזק?
    • ליאור מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 21 שעה

    SKN | האם הזהב יוכל לחדש את המומנטום כאשר ביקושי הבנקים המרכזיים מאזנים את השפעת התשואות הגבוהות והדולר החזק? SKN | האם הזהב יוכל לחדש את המומנטום כאשר ביקושי הבנקים המרכזיים מאזנים את השפעת התשואות הגבוהות והדולר החזק?

    תחזית הזהב נתונה ללחץ מחודש בעקבות תשואות גבוהות של אג"ח ממשלת ארצות הברית ודולר חזק, שהובילו אנליסטים להפחית את תחזיות

    • לפני 21 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    תחזית הזהב נתונה ללחץ מחודש בעקבות תשואות גבוהות של אג"ח ממשלת ארצות הברית ודולר חזק, שהובילו אנליסטים להפחית את תחזיות

    SKN | מחירי הנפט יורדים על רקע שיחות במזרח התיכון המפחיתות את החשש לשיבושים באספקה, אך הסיכונים נמשכים
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 22 שעה

    SKN | מחירי הנפט יורדים על רקע שיחות במזרח התיכון המפחיתות את החשש לשיבושים באספקה, אך הסיכונים נמשכים SKN | מחירי הנפט יורדים על רקע שיחות במזרח התיכון המפחיתות את החשש לשיבושים באספקה, אך הסיכונים נמשכים

    מחירי הנפט ננעלו ביום שלישי בירידה של כמעט 2 דולר לחבית, לאחר שחידוש הפעילות הדיפלומטית במזרח התיכון הפחית חלק מהחששות

    • לפני 22 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    מחירי הנפט ננעלו ביום שלישי בירידה של כמעט 2 דולר לחבית, לאחר שחידוש הפעילות הדיפלומטית במזרח התיכון הפחית חלק מהחששות