נקודות מפתח

  • מדדי המניות המרכזיים בארה"ב נסחרו בירידות במהלך יום המסחר של 12 במאי, כאשר משקיעים הפחיתו חשיפה לנכסי סיכון.
  • מדד התנודתיות VIX עלה ב-2.12%, מה שמעיד על זהירות גוברת בקרב הסוחרים על רקע חוסר ודאות מחודש בשווקים.
  • מדד הדולר האמריקאי התחזק, בעוד שמניות טכנולוגיה וחברות קטנות הובילו את הירידות בשוקי המניות בארה"ב.
hero

0שווקי ההון בארצות הברית נסחרו בירידות ב-12 במאי, כאשר המשקיעים הגיבו לעלייה בתנודתיות, להתחזקות הדולר ולהמשך החששות סביב הריבית והמומנטום הכלכלי. לחץ המכירות התפשט על פני מדדי המניות המרכזיים כבר בתחילת המסחר, ושיקף גישה זהירה ודפנסיבית יותר מצד משקיעים מוסדיים לאחר תקופה של עליות בשווקים.

הירידות הגיעו כאשר סוחרים המשיכו להעריך מחדש את רמות התמחור במגזרי הטכנולוגיה והצמיחה, תוך מעקב אחר התנאים המאקרו-כלכליים, ציפיות למדיניות הפדרל ריזרב ותנועות ההון הגלובליות. סנטימנט הסיכון נחלש עוד יותר כאשר מדדי התנודתיות עלו במהלך המסחר.

המדדים המרכזיים בארה”ב נסוגים כאשר התיאבון לסיכון נחלש

מדד דאו ג’ונס ירד ב-0.72% לרמה של 49,346.46 נקודות, בעוד מדד S&P 500 ירד ב-0.51% לרמה של 7,375.11 נקודות. החולשה הרחבה בשוק שיקפה זהירות גוברת מצד המשקיעים כלפי מגזרים מחזוריים ומניות צמיחה גדולות.

מדד הנאסד”ק ירד ב-0.67% לרמה של 26,099.26 נקודות, והרחיב את הלחץ על מניות הטכנולוגיה שהובילו קודם לכן את העליות בשוק. המשקיעים התמקדו יותר ויותר בחששות לגבי רמות התמחור, מימושי רווחים ורגישות גבוהה לציפיות הריבית בקרב מניות צמיחה.

במקביל, מדד ראסל 2000 ירד ב-0.82% לרמה של 2,847.05 נקודות, כאשר מניות החברות הקטנות היו בין החלשות ביותר במהלך המסחר. חברות קטנות נחשבות פגיעות יותר לעלויות מימון גבוהות ולהאטה כלכלית בשל תלותן הרבה יותר באשראי ובביקוש המקומי.

האופי הרחב של הירידות רמז כי המשקיעים מפחיתים חשיפה למספר סוגי נכסים במקביל, ולא רק מבצעים רוטציה סקטוריאלית. משתתפי השוק ממשיכים להעריך האם הראלי האחרון במניות יכול להימשך בסביבה של תנאים פיננסיים הדוקים ואי ודאות גלובלית מוגברת.

עלייה בתנודתיות והתחזקות הדולר משקפות מעבר לעמדות הגנתיות

מדד התנודתיות VIX, המכונה לעיתים “מדד הפחד” של וול סטריט, עלה ב-2.12% לרמה של 18.77 נקודות. העלייה מעידה על ביקוש גובר להגנות מפני ירידות, כאשר הסוחרים נערכים לאפשרות של תנודות חדות יותר בשווקים בשבועות הקרובים.

למרות שרמות התנודתיות הנוכחיות עדיין נמוכות יחסית לתקופות משבר היסטוריות, העלייה ב-VIX מצביעה על כך שרמת הביטחון של המשקיעים הפכה לפחות יציבה. ציפיות גבוהות יותר לתנודתיות מופיעות לרוב כאשר השווקים נעשים רגישים יותר להפתעות כלכליות, לסיכוני ריבית או להתפתחויות גיאופוליטיות.

במקביל, מדד הדולר האמריקאי התחזק ב-0.38% לרמה של 98.33. דולר חזק יותר עלול להפעיל לחץ נוסף על חברות רב-לאומיות באמצעות פגיעה בערך ההכנסות מעבר לים כאשר הן מומרות חזרה לדולרים. התחזקות הדולר עשויה גם להדק את התנאים הפיננסיים הגלובליים, במיוחד עבור שווקים מתעוררים וכלכלות תלויות סחורות.

שוקי המט”ח ממשיכים להגיב לציפיות סביב מדיניות הפדרל ריזרב, תשואות האג”ח ומגמות האינפלציה. המשקיעים ממוקדים מאוד בנתונים הכלכליים הקרובים, שעשויים להשפיע על עיתוי וכיוון החלטות הריבית העתידיות.

השווקים הגלובליים מציגים ביצועים מעורבים על רקע חששות כלכליים

מחוץ לארצות הברית, גם הסנטימנט בשווקים הגלובליים שיקף זהירות. מדד S&P/TSX הקנדי ירד ב-0.26% לרמה של 34,050.10 נקודות, כאשר חולשה במגזרי הסחורות הפעילה לחץ על המדד.

בברזיל, מדד IBOVESPA ירד ב-0.29% לרמה של 181,377.31 נקודות, על רקע לחץ על מניות בשווקים המתעוררים בעקבות התחזקות הדולר האמריקאי ושינויים בתיאבון הסיכון הגלובלי.

השילוב בין ירידות בשוקי המניות, עלייה בתנודתיות והתחזקות הדולר מרמז כי המשקיעים מעניקים עדיפות גוברת לאסטרטגיות הגנתיות. החששות מהמשך אינפלציה גבוהה, האטה בצמיחה העולמית ועלויות מימון גבוהות ממשיכים להשפיע על הסנטימנט בשווקים המפותחים והמתעוררים כאחד.

בהמשך הדרך, המשקיעים יעקבו מקרוב אחר נתוני אינפלציה, דוחות שוק העבודה והצהרות הפדרל ריזרב לקבלת איתותים ברורים יותר לגבי כיוון המדיניות המוניטרית והצמיחה הכלכלית. תשומת לב מיוחדת תינתן לשאלה האם התנודתיות תמשיך לעלות לצד חולשה במניות — תרחיש שעשוי להעיד על חששות עמוקים יותר בנוגע לתנאים הפיננסיים ולמומנטום הרווחים של החברות. מנגד, כל התייצבות בציפיות הריבית או בנתונים הכלכליים עשויה לשפר את אמון המשקיעים ולתמוך בהתאוששות בנכסי הסיכון בשבועות הקרובים.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | וול סטריט ננעלת בעליות לאחר שהפדרל ריזרב הותיר את הריבית ללא שינוי, כאשר הדוחות הכספיים תופסים את מרכז הבמה
    • רוני מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 5 שעה

    SKN | וול סטריט ננעלת בעליות לאחר שהפדרל ריזרב הותיר את הריבית ללא שינוי, כאשר הדוחות הכספיים תופסים את מרכז הבמה SKN | וול סטריט ננעלת בעליות לאחר שהפדרל ריזרב הותיר את הריבית ללא שינוי, כאשר הדוחות הכספיים תופסים את מרכז הבמה

    וול סטריט ננעלה ביום רביעי בעליות לאחר שהפדרל ריזרב הותיר את הריבית המרכזית ללא שינוי, ואפשר למשקיעים להפנות את תשומת

    • לפני 5 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    וול סטריט ננעלה ביום רביעי בעליות לאחר שהפדרל ריזרב הותיר את הריבית המרכזית ללא שינוי, ואפשר למשקיעים להפנות את תשומת

    SKN | סקירת שוקי אמריקה: Russell 2000 עולה ב-0.41% בעוד IBOVESPA יורד ב-2.68%
    • אור שושן
    • •
    • 8 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 6 שעה

    SKN | סקירת שוקי אמריקה: Russell 2000 עולה ב-0.41% בעוד IBOVESPA יורד ב-2.68% SKN | סקירת שוקי אמריקה: Russell 2000 עולה ב-0.41% בעוד IBOVESPA יורד ב-2.68%

    מניות ארה״ב רושמות עליות מתונות שווקי המניות בארה״ב סיימו את יום המסחר בעליות בכל ארבעת המדדים שנכללו בסקירה, אם כי

    • לפני 6 שעה
    • •
    • 8 דק’ קריאה

    מניות ארה״ב רושמות עליות מתונות שווקי המניות בארה״ב סיימו את יום המסחר בעליות בכל ארבעת המדדים שנכללו בסקירה, אם כי

    SKN | וול סטריט במגמה מעורבת: מניות השבבים עולות לקראת החלטת ה-Fed ודוחות ענקיות הטכנולוגיה
    • עומר בר
    • •
    • 8 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 8 שעה

    SKN | וול סטריט במגמה מעורבת: מניות השבבים עולות לקראת החלטת ה-Fed ודוחות ענקיות הטכנולוגיה SKN | וול סטריט במגמה מעורבת: מניות השבבים עולות לקראת החלטת ה-Fed ודוחות ענקיות הטכנולוגיה

    וול סטריט מאזנת בין העליות במניות השבבים לחולשה במניות הענק מניות ארה״ב נסחרו ביום רביעי במגמה מעורבת, כאשר העליות במניות

    • לפני 8 שעה
    • •
    • 8 דק’ קריאה

    וול סטריט מאזנת בין העליות במניות השבבים לחולשה במניות הענק מניות ארה״ב נסחרו ביום רביעי במגמה מעורבת, כאשר העליות במניות

    SKN | סקירת שוק אירופה: 28 באוקטובר 2026 – הבורסות באירופה ננעלות ברובן בעליות, בהובלת המניות הגרמניות
    • אור שושן
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 10 שעה

    SKN | סקירת שוק אירופה: 28 באוקטובר 2026 – הבורסות באירופה ננעלות ברובן בעליות, בהובלת המניות הגרמניות SKN | סקירת שוק אירופה: 28 באוקטובר 2026 – הבורסות באירופה ננעלות ברובן בעליות, בהובלת המניות הגרמניות

    השווקים באירופה ננעלו בעליות ב-28 באוקטובר 2026, כאשר רוב מדדי המניות המרכזיים רשמו עליות מתונות. מדד DAX הגרמני הוביל את

    • לפני 10 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    השווקים באירופה ננעלו בעליות ב-28 באוקטובר 2026, כאשר רוב מדדי המניות המרכזיים רשמו עליות מתונות. מדד DAX הגרמני הוביל את