hero

מדד תל אביב 125, הוא מדד הדגל המקיף של הבורסה בתל אביב, כבר איבד מאז תחילת השנה כמעט 2%.

זוהי ירידת שערים מינורית ביחס לירידות השערים שאנחנו רואים מאז תחילת השנה במדדים הגדולים של מדינות אחרות: מדד הנאסד”ק איבד מאז תחילת השנה כמעט 19%, מדד הדאקס הגרמני איבד מאז תחילת 2022 כמעט 15%, מדד שנגחאי איבד כמעט 9% מאז תחילת השנה.

ירידות השערים הגורפות בשווקי ההון מסביב לעולם משקפות את חוסר האמון של משקיעים בהתאוששות מהירה של שוק ההון לאור אינפלציה דוהרת, בארה”ב ובאירופה, כשלים בשרשרת האספקה ועליות מחירים של מוצרים רבים בשווקי הצריכה, משבר האנרגיה שמקפיץ מעלה את מחירי הדלקים, הנפט וה – LNG, הוא הגז המונזל הטבעי, וכמובן – המלחמה בין רוסיה לאוקראינה שפוגעת בשווקים בכל העולם.

אבל לצד ירידות השערים הגורפות, בכל מדד אפשר לזהות מספר מוצרי השקעה שדווקא מככבים עם תשואות פנומנאליות.

אנחנו יודעים שגם כשהשוק בירידה, ניהול נכון של תיק השקעות מנוהל עשוי להניב תשואות גבוהות, ואנחנו כאן על מנת לספר לכם על המניות העולות בשוק ההון בתל אביב, אלו שמונעות את הצניחה של מדד תל אביב 125 והמספקות למשקיעים שלהן תשואות חיוביות בתקופה של ירידות שערים.

#1 – מנית אזורים

אזורים היא חברה להשקעות בנכסי נדל”ן ובפיתוח פרויקטים של בינוי, המתמחה בהשקעה בפרויקטים של נדל”ן בישראל.

במדד תל אביב 125 היא מהווה 0.29%. אנחנו יודעים ששוק הנדל”ן עלה במהלך שנת 2021 ביותר מ – 11% בממוצע ארצי, וכי השקעות בנדל”ן נראות כקטר שדוהר קדימה ולא עוצר, גם בתחום ההשקעות האלטרנטיביות, למשל בקרנות ריט ובקרנות נדל”ן.

מניית אזורים עלתה החודש בכ – 7.8% וב – 12 החודשים האחרונים ביותר מ – 67%.

#2 – מניית דוראל אנרגיה

לצד תחום ההשקעה בנדל”ן, כהשקעה אלטרנטיבית או במוצרים בשוק ההון המסורתי, אנחנו מוצאים גם את תחום האנרגיה מככב בחודשים האחרונים.

בעוד בישראל תחום האנרגיה הירוקה והקלינטק מדשדש ביחס לפופולאריות מוצרים להשקעה בסקטור זה בעולם, נראה כי בחודשים האחרונים מניות האנרגיה המסורתיות עושות חיל.

לדוגמה, מניית דוראל אנרגיה, המהווה 0.17% ממדד תל אביב 125, השיגה למשקיעים תשואה של 12.3% מאז תחילת החודש, וכ – 4.65% מאז תחילת שנת 2022.

#3 – מניית נכסים ובניין

עדיין בשוק הנדל”ן, אנחנו רואים את מניית חברת נכסים ובניין המהווה 0.27% ממדד תל אביב 125, שהשיגה במהלך החודש האחרון תשואה של כ – 9.06% וב – 12 החודשים האחרונים תשואה של כ – 62%.

#4 – מניית לייבפרסון

מניית לייבפרסון המהווה 0.96% ממדד תל אביב 125 דווקא לא השיגה תשואות מרשימות במהלך 12 החודשים האחרונים – עם ירידות שערים של כ – 28.7% מאז תחילת השנה ומעל 57% ב – 12 החודשים האחרונים. בחודש האחרון זינקה מניית לייבפרסון והציגה תשואה של כ – 33.17%, על רקע הגברת הפעילות של קרן ההשקעות Starboard Value, המחזיקה כ – 8.5% ממניות החברה, בחבר המנהלים של החברה.

#5 – מניית איי סי אל

איי סי אל, יצרנית הכימיקלים והמוצרים מבוססי המינרלים המהווה כ – 4.98% ממדד תל אביב 125, זינקה מאז תחילת השנה במעל 22% וב – 12 החודשים האחרונים בכ – 87.93%. נכון לעת כתיבת שורות אלה, חברת איי סי אל היא החברה הגדולה ביותר הנסחרת בבורסה של תל אביב והיא מוכלת במדד בשיעור הגבוה ביותר ביחס לרכיבים האחרים שלו.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מדד S&P 500 נסגר בירידה כאשר תנודתיות תוך־יומית מגבילה התאוששות מאוחרת
    • ליאור מור
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 3 ימים

    SKN | מדד S&P 500 נסגר בירידה כאשר תנודתיות תוך־יומית מגבילה התאוששות מאוחרת SKN | מדד S&P 500 נסגר בירידה כאשר תנודתיות תוך־יומית מגבילה התאוששות מאוחרת

    מדד S&P 500 סיים את יום המסחר בירידה קלה, כאשר נחלש ב־0.10% ונסגר ברמה של 6,820.36 נקודות, לאחר שלחץ מכירות

    • לפני 3 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    מדד S&P 500 סיים את יום המסחר בירידה קלה, כאשר נחלש ב־0.10% ונסגר ברמה של 6,820.36 נקודות, לאחר שלחץ מכירות

    SKN | סקירה שבועית של שווקי העולם – השווקים הגלובליים מסיימים שבוע תנודתי תחת לחץ עם היחלשות בתיאבון לסיכון
    • רוני מור
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 5 ימים

    SKN | סקירה שבועית של שווקי העולם – השווקים הגלובליים מסיימים שבוע תנודתי תחת לחץ עם היחלשות בתיאבון לסיכון SKN | סקירה שבועית של שווקי העולם – השווקים הגלובליים מסיימים שבוע תנודתי תחת לחץ עם היחלשות בתיאבון לסיכון

    Global markets closed the week on a cautious note, with risk appetite weakening in most key regions. Investors reacted to

    • לפני 5 ימים
    • 8 דק’ קריאה

    Global markets closed the week on a cautious note, with risk appetite weakening in most key regions. Investors reacted to

    SKN | רדיט מערערת על איסור המדיה החברתית לאנשים מתחת לגיל 16 באוסטרליה בהגשת תביעה לבית המשפט העליון
    • ליאור מור
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 7 ימים

    SKN | רדיט מערערת על איסור המדיה החברתית לאנשים מתחת לגיל 16 באוסטרליה בהגשת תביעה לבית המשפט העליון SKN | רדיט מערערת על איסור המדיה החברתית לאנשים מתחת לגיל 16 באוסטרליה בהגשת תביעה לבית המשפט העליון

    המערערות המשפטיות של רדיט נגד איסור המדיה החברתית לאנשים מתחת לגיל 16 באוסטרליה מהוות מבחן משמעותי לאכיפת רגולציות דיגיטליות המיועדות

    • לפני 7 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    המערערות המשפטיות של רדיט נגד איסור המדיה החברתית לאנשים מתחת לגיל 16 באוסטרליה מהוות מבחן משמעותי לאכיפת רגולציות דיגיטליות המיועדות

    SKN | האם ההימור של דיסני על OpenAI בהיקף מיליארד דולר יכול להגדיר מחדש את עתיד ה־IP הבידורי?
    • שגיא חבסוב
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 שבועות

    SKN | האם ההימור של דיסני על OpenAI בהיקף מיליארד דולר יכול להגדיר מחדש את עתיד ה־IP הבידורי? SKN | האם ההימור של דיסני על OpenAI בהיקף מיליארד דולר יכול להגדיר מחדש את עתיד ה־IP הבידורי?

    דיסני עשתה אחד הצעדים הנועזים ביותר שלה לעבר עידן הבינה המלאכותית, כשהציגה השקעה של מיליארד דולר ב־OpenAI, אשר תשולב ביותר

    • לפני 1 שבועות
    • 6 דק’ קריאה

    דיסני עשתה אחד הצעדים הנועזים ביותר שלה לעבר עידן הבינה המלאכותית, כשהציגה השקעה של מיליארד דולר ב־OpenAI, אשר תשולב ביותר