נקודות מפתח

  • מניות תל אביב נסחרות ברובן בעליות, כאשר ת"א-35 עולה ב-0.27%, ת"א-125 מתחזק ב-0.24% ות"א-90 עולה ב-0.19%, בעוד רוחב השוק חיובי במדדי המניות הרחבים יותר.
  • מדד ת"א 90 ובנקים הוא החריג העיקרי מבין מדדי המניות המרכזיים, עם ירידה של 0.05%, בעוד מדד ת"א-125 ערך ומדד ת"א סקטור-באלאנס עולים ב-0.08% וב-0.09%, בהתאמה.
  • גם שווקי האג"ח מציגים עליות מתונות, כאשר מדד All-Bond עולה ב-0.01%, תל בונד-צמודות A מתחזק ב-0.03% ותל בונד 60 צמודות עולה ב-0.02%, בעוד מחזור המסחר במניות מגיע לכ-368 מיליון שקל.
hero

שווקי ההון בתל אביב נסחרים במגמה חיובית מתונה, תוך תיקון חלק מהחולשה שנרשמה במושב הקודם. מדדי המניות המרכזיים עולים ברובם, בעוד רוחב השוק השתפר במדדי ת”א-35, ת”א-90 ות”א-125. גם שווקי האג”ח מציגים עליות מתונות, המצביעות על סביבה יציבה יחסית הן במניות והן באפיק האג”ח.

ת”א-35 ות”א-125 עולים כאשר רוחב שוק המניות משתפר

מדד ת”א-35 עלה ב-0.27% לרמה של 4,137.82 נקודות. ההשתתפות הפנימית במדד חיובית במעט, עם 19 ניירות ערך שעולים לעומת 17 ניירות ערך שיורדים וללא ניירות ערך ללא שינוי. הפער המצומצם בין מספר ניירות הערך העולים והיורדים מצביע על כך שמגזר החברות הגדולות מציג התאוששות מאוזנת יחסית ולא זינוק רחב.

מדד ת”א-125 הרחב יותר עלה ב-0.24% לרמה של 4,024.60 נקודות. רוחב השוק חיובי יותר, עם 76 ניירות ערך שעולים לעומת 49 שיורדים ונייר ערך אחד ללא שינוי. ההשתתפות החיובית מצביעה על כך שהעלייה במדד נתמכת על ידי קבוצה רחבה יותר של חברות ולא נובעת רק ממספר מצומצם של מניות גדולות.

גם מניות הבינוניות עולות. מדד ת”א-90 התחזק ב-0.19% לרמה של 3,666.70 נקודות, עם 57 ניירות ערך שעולים לעומת 32 שיורדים ונייר ערך אחד ללא שינוי. רוחב השוק החיובי מצביע על כך שהתעניינות הקונים משתרעת על חלק משמעותי ממגזר מניות הבינוניות.

מדד ת”א 90 ובנקים, לעומת זאת, ירד ב-0.05% לרמה של 3,907.62 נקודות. למרות הירידה השולית, רוחב השוק הפנימי שלו נותר חיובי, עם 57 ניירות ערך שעולים לעומת 37 שיורדים ונייר ערך אחד ללא שינוי. הדבר מצביע על כך שהחולשה במדד מוגבלת יחסית ואינה משקפת מכירות רחבות בקרב מרכיביו.

מחזור המסחר בשוק המניות עומד על כ-368 מיליון שקל, ומצביע על המשך השתתפות המשקיעים כאשר מניות תל אביב מנסות להתייצב.

מדדי הערך והסקטורים שומרים על מומנטום חיובי

מדד ת”א-125 ערך עלה ב-0.08% לרמה של 4,161.37 נקודות. רוחב השוק הפנימי שלו חיובי, עם 31 ניירות ערך שעולים לעומת 25 שיורדים וללא ניירות ערך ללא שינוי. הנתונים מצביעים על התעניינות מתונה מצד הקונים במניות מוטות ערך, אף שהעלייה נותרת מוגבלת.

מדד ת”א סקטור-באלאנס עלה ב-0.09% לרמה של 4,602.72 נקודות. גם ההשתתפות במדד חיובית, עם 57 ניירות ערך שעולים לעומת 42 שיורדים ונייר ערך אחד ללא שינוי. הנתונים מצביעים על כך שהשיפור ברמת הסקטורים נתמך על ידי קבוצה רחבה יחסית של מרכיבים.

מבנה השוק הנוכחי חיובי יותר בהשוואה למושב הקודם, שבו כל מדדי המניות המרכזיים ירדו ורוחב השוק היה שלילי באופן משמעותי. החזרה לרוחב שוק חיובי במדדי ת”א-35, ת”א-90 ות”א-125 מצביעה על היחלשות לחץ המכירות. עם זאת, העליות המתונות יחסית במדדים מצביעות על כך שהמשקיעים נותרים בררניים ולא מגדילים באופן אגרסיבי את החשיפה לסיכון.

הפער בביצועי מדד ת”א 90 ובנקים ראוי גם הוא לתשומת לב. בעוד שרוב המדדים המרכזיים עולים, המדד הקשור למניות הבנקים נותר מעט נמוך יותר, דבר המצביע על כך שמניות הפיננסים אינן משתתפות באופן מלא בהתאוששות הרחבה יותר.

שווקי האג”ח נותרים יציבים עם השתתפות רחבה

שווקי האג”ח נסחרים גם הם בעליות מתונות. מדד All-Bond עלה ב-0.01% לרמה של 432.46 נקודות, עם 127 ניירות ערך שעולים לעומת 117 שיורדים ו-252 ללא שינוי. רוחב השוק הכמעט מאוזן מצביע על תנועה מוגבלת בכיוון מסוים, אך ביצועי המחירים הכוללים נותרו חיוביים.

מדד בונד קצר עד שנה עלה ב-0.03% לרמה של 478.26 נקודות. ההשתתפות הפנימית שלו מעט שלילית, עם תשעה ניירות ערך שעולים לעומת 10 שיורדים ו-17 ללא שינוי. למרות רוחב השוק המעורב, המדד נותר יציב וממשיך לספק רכיב הגנתי יחסית בסביבת השווקים הרחבה יותר.

אג”ח צמודות למדד מציגות ביצועים טובים יותר במידה מסוימת. מדד תל בונד-צמודות A עלה ב-0.03% לרמה של 439.02 נקודות, בתמיכת 21 ניירות ערך שעולים לעומת חמישה שיורדים ו-49 ללא שינוי. מדד תל בונד 60 צמודות עלה ב-0.02% לרמה של 428.66 נקודות, עם 23 ניירות ערך שעולים לעומת 18 שיורדים ו-19 ללא שינוי.

מחזור המסחר בשוק האג”ח עומד על כ-311 מיליון שקל, לעומת כ-368 מיליון שקל במניות. הפעילות המשמעותית בשני סוגי הנכסים מצביעה על כך שהמשקיעים נותרים פעילים כאשר תנאי השוק מתייצבים.

תחזית: המשקיעים בוחנים אם ההתאוששות יכולה להתחזק

בהמשך, המשקיעים יעקבו אחר השאלה האם השיפור ברוחב השוק יכול להתפתח למומנטום חזק יותר במניות תל אביב. המשך עליות בת”א-35 ובת”א-125, לצד שמירה על השתתפות חיובית בת”א-90, יחזק את האיתות להתאוששות, בעוד שחולשה מחודשת במניות הבנקים עלולה להגביל את העלייה הרחבה יותר. תנועות של משקיעים מוסדיים, מגמות בשווקי המניות הגלובליים, ציפיות הריבית, דוחות החברות והתפתחויות בשוק האג”ח ימשיכו להיות גורמים חשובים. נכון לעכשיו, הנתונים מצביעים על סביבה חיובית בזהירות, כאשר רוב מדדי המניות המרכזיים עולים, מספר ניירות הערך העולים גבוה ממספר היורדים במדדים המרכזיים ושווקי האג”ח ממשיכים להציג עליות מתונות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | ירידות קלות בתל אביב: החולשה במניות הגדולות מכבידה על ת״א-35 ות״א-125, השורה השנייה מפגינה חוסן יחסי
    • אור שושן
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 10 שעה

    SKN | ירידות קלות בתל אביב: החולשה במניות הגדולות מכבידה על ת״א-35 ות״א-125, השורה השנייה מפגינה חוסן יחסי SKN | ירידות קלות בתל אביב: החולשה במניות הגדולות מכבידה על ת״א-35 ות״א-125, השורה השנייה מפגינה חוסן יחסי

    המסחר בבורסה לני״ע בתל אביב מתאפיין בנטייה קלה לירידות שערים, כאשר מדדי המניות המובילים רושמים נסיגות מתונות בעוד שמגזרים רחבים

    • לפני 10 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    המסחר בבורסה לני״ע בתל אביב מתאפיין בנטייה קלה לירידות שערים, כאשר מדדי המניות המובילים רושמים נסיגות מתונות בעוד שמגזרים רחבים

    SKN | סיכום שווקים עולמי: המומנטום בטכנולוגיה וזינוק באסיה עמדו בניגוד לנפילות בתל אביב לאחר הבחירות, לקראת החלטות הריבית ב-29 באוקטובר 2026
    • אור שושן
    • •
    • 9 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 14 שעה

    SKN | סיכום שווקים עולמי: המומנטום בטכנולוגיה וזינוק באסיה עמדו בניגוד לנפילות בתל אביב לאחר הבחירות, לקראת החלטות הריבית ב-29 באוקטובר 2026 SKN | סיכום שווקים עולמי: המומנטום בטכנולוגיה וזינוק באסיה עמדו בניגוד לנפילות בתל אביב לאחר הבחירות, לקראת החלטות הריבית ב-29 באוקטובר 2026

    שוקי המניות בעולם ננעלו במגמה חיובית ברובם ביום רביעי, 28 באוקטובר 2026, כאשר דוחות כספיים חזקים במגזר השבבים ומסרי מדיניות

    • לפני 14 שעה
    • •
    • 9 דק’ קריאה

    שוקי המניות בעולם ננעלו במגמה חיובית ברובם ביום רביעי, 28 באוקטובר 2026, כאשר דוחות כספיים חזקים במגזר השבבים ומסרי מדיניות

    SKN | עליות שערים באסיה במסחר הבוקר בהובלת סין, יפן ודרום קוריאה
    • אור שושן
    • •
    • 9 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 17 שעה

    SKN | עליות שערים באסיה במסחר הבוקר בהובלת סין, יפן ודרום קוריאה SKN | עליות שערים באסיה במסחר הבוקר בהובלת סין, יפן ודרום קוריאה

    שוקי המניות באסיה נסחרים במגמה חיובית ברובם במסחר הבוקר של יום חמישי, 29 באוקטובר. גל ביקושים במדדי התעשייה המובילים בצפון

    • לפני 17 שעה
    • •
    • 9 דק’ קריאה

    שוקי המניות באסיה נסחרים במגמה חיובית ברובם במסחר הבוקר של יום חמישי, 29 באוקטובר. גל ביקושים במדדי התעשייה המובילים בצפון

    SKN | ירידות שערים חדות בתל אביב: מדד ת״א-90 צונח ב-3.58% על רקע גל מימושים רוחבי
    • אור שושן
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 ימים

    SKN | ירידות שערים חדות בתל אביב: מדד ת״א-90 צונח ב-3.58% על רקע גל מימושים רוחבי SKN | ירידות שערים חדות בתל אביב: מדד ת״א-90 צונח ב-3.58% על רקע גל מימושים רוחבי

    שוק המניות בתל אביב מתמודד עם לחצי מכירה כבדים ומתואמים במהלך יום המסחר, כאשר כל שמונת מדדי המניות המובילים נסחרים

    • לפני 1 ימים
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    שוק המניות בתל אביב מתמודד עם לחצי מכירה כבדים ומתואמים במהלך יום המסחר, כאשר כל שמונת מדדי המניות המובילים נסחרים