hero

השקעות אלטרנטיביות באנרגיה מתחדשת – רקע

תחום האנרגיה הוא תמיד ב- “אופנה”. זהו מנוע צמיחה עבור האנושות כולה אשר צורכת אנרגיה בכמויות אדירות עבור יישומים חשובים כמו תחבורה, מפעלים, תקשורת, תעשיות (על שלל סוגיהן) ועוד מגוון רב של יישומים מהותיים נוספים. אך ב- 2021, הנושא הבוער של עולם האנרגיה הוא הצורך להפחית את רמות הזיהום – דרך מעבר משימוש במקורות מסורתיים (כגון גז, פחם ודלקי מאובנים) להגברת השימוש באנרגיות מתחדשות (Renewable Energies).

כשמן הן, אנרגיות אלו מתחדשות כל הזמן ובניגוד למקורות האנרגיה המסורתיים – הן גם לא פולטות כימיקלים וגזי חממה מזהמים. מסיבות אלו, תחום האנרגיה המתחדשת הוא “סופר סטאר” רציני בעולם ההשקעות האלטרנטיביים של 2021 וככל הנראה יישאר כזה גם בעשרות שנים הבאות.

סוגים נפוצים של אנרגיות מתחדשות:

אנרגיה סולארית

אנרגיה המגיעה מהשמש ונאגרת במתקנים/מפעלים פוטו-וולטאיים (או בעברית פשוטה – פאנלים סולאריים) אשר מאפשרים להמיר אותה לאנרגיות חום וחשמל.

אנרגיית רוח

רתימת הרוח באמצעות טורבינות ייעודיות אשר מפעילות גנרטורים המפיקים חשמל.

 אנרגיית מים

אנרגית מים (או אנרגיה ‘הידרואלקטרית’) היא ניצול זרימת המים כמקור אנרגיה מתחדש המשמש בין היתר, לייצור פלדה והפקת חשמל.

אנרגיה גיאותרמית

רתימת אנרגיה החום של כדור הארץ והמרתה לאנרגיית חשמל ברת שימוש.

השקעות אלטרנטיביות 2021 – גל של אנרגיה ירוקה צפוי לסחוף את המשקיעים

אז מה מצפה לנו בתחום האנרגיה השנה? הנה 2 מגמות בולטות אשר עשויות לספק לכך תשובה:

ניצחונו של ג’ו ביידן בבחירות לנשיאות

זכייתו של ביידן בנשיאות ארה”ב היא לא רק ניצחונם של דמוקרטים על רפובליקנים, אלא ניצחון “ירוק בוהק” של מדיניות סביבתית הומנית על פני אחת הדוגלת בשימור השימוש במקורות אנרגיה מתכלים. כחלק מאג’נדת ה”גרין-דיל” שלו, ג’ו ביידן וסגנית הנשיא המיועדת, הגב’ קמילה האריס, מתכוונים להוביל את אמריקה ב- ‘קו-ירוק’ דומיננטי של פיתוח תעשיות אנרגיה מתחדשת אשר תפחתנה דרמטית את הפגיעה באיכות הסביבה. לשם כך, הם מתכוונים להקצות כ- 2 טריליון דולרים כדי להפוך את ארה”ב למדינה “ירוקה לחלוטין” עד שנת 2050. בטווח הקרוב יותר, בכוונת ביידן להחזיר את ארה”ב אל הסכמי האקלים של פריז משנת 2015.

ישראל מאשרת מתווה להגברת השימוש באנרגיות מתחדשות

בחודש יוני 2020, הכריז שר האנרגיה – מר יובל שטייניץ על יעד לאומי-סביבתי חשוב: לייצר 30% חשמל מאנרגיות מתחדשות עד שנת 2030. המתווה “הירוק” אושר בממשלה ב- 25.10.2020 והוא יכלול מהלכים של משרד האנרגיה כמו הפצת מכרזים להקמת שדות סולאריים בנגב, הקמת מתקנים לייצור חשמל באמצעות אנרגיה מתחדשת וצמצום הקמתן של תחנות כוח אשר פועלות בגז טבעי ובגיבוי סולר. ברמה הממשלתית, ישנה שאיפה להגדיל את ההשקעות הציבוריות במחקר ופיתוח אנרגטי, בין היתר, דרך עידוד יזמים להתקין מערכות אנרגיה מתחדשת בעזרת קרן הלוואות, קידום פרויקט PPP להקמת תחנת כוח סולארית, קידום חדירת רכבים חשמליים לישראל ועוד.

מעבר לבשורה הגדולה למשקיעים, אימוצו ויישומו של המתווה הסביבתי הזה יחסכו למשק הישראלי עד 8 מיליארדי ₪ בכל שנה. אך מעבר לכך, וזו הנקודה המהותית ביותר – ישראל תהפוך למדינה ירוקה אשר תאפשר לאזרחיה לנשום לרווחה (פשוטו כמשמעו).

ואם נסכם זאת במילותיו של שר האנרגיה עצמו:

לקראת סופו של התהליך, בעוד כ-7 שנים, ישראל עשויה להגיע למקום הראשון בעולם בכמות החשמל המיוצר מאנרגיית השמש. זאת, כהמשך למדיניות שאני מוביל מזה כמה שנים של המעבר מפחם, נפט ודלקים מזהמים לגז טבעי ואנרגיות מתחדשות. כך זיהום האוויר הנפלט מכ-20 תחנות הכוח ברחבי ישראל ירד בתוך כמה שנים ליותר מ-90 אחוז ואנו וילדינו ננשום אוויר נקי ובריא יותר“.

ככל הנראה, תחום האנרגיה המתחדשת יהיה ‘ברזל לוהט’ השנה. אך כדי “להכות בו” בחוכמה, חשוב שיהיה לצידכם גורם מקצועי עם ניסיון. לכן, אל תהססו! השאירו פרטים ואנו נקשר אתכם במהרה אל מתכנן פיננסי מנוסה.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי להשקיע בתחום כזה או אחר


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מחיר השמרנות: הפער הנפתח בין באפט למדדי הטכנולוגיה
    • שגיא חבסוב
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    SKN | מחיר השמרנות: הפער הנפתח בין באפט למדדי הטכנולוגיה SKN | מחיר השמרנות: הפער הנפתח בין באפט למדדי הטכנולוגיה

    מאז המחצית השנייה של שנת 2022, וורן באפט וצוות הניהול של ברקשייר האת'וויי נוקטים בגישה של צמצום חשיפה, כאשר החברה

    • לפני 2 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    מאז המחצית השנייה של שנת 2022, וורן באפט וצוות הניהול של ברקשייר האת'וויי נוקטים בגישה של צמצום חשיפה, כאשר החברה

    SKN | אפריל המבני: כיצד התחזקות השקל קטעה את רצף התשואות ההיסטורי במסלולי חו”ל
    • עומר בר
    • 4 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    SKN | אפריל המבני: כיצד התחזקות השקל קטעה את רצף התשואות ההיסטורי במסלולי חו”ל SKN | אפריל המבני: כיצד התחזקות השקל קטעה את רצף התשואות ההיסטורי במסלולי חו”ל

    דינמיקת התשואות ומנגנוני שוק ההון הביצועים הפנומנליים של חודש אפריל מגיעים כתיקון חד לירידות שנרשמו ברבעון הראשון של השנה, על

    • לפני 3 שעה
    • 4 דק’ קריאה

    דינמיקת התשואות ומנגנוני שוק ההון הביצועים הפנומנליים של חודש אפריל מגיעים כתיקון חד לירידות שנרשמו ברבעון הראשון של השנה, על

    SKN | האם מקורות ההכנסה החדשים של טסלה וייצור ה-Semi יכולים לקזז את החששות מהוצאות ה-AI העולות?
    • Articles
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 3 ימים

    SKN | האם מקורות ההכנסה החדשים של טסלה וייצור ה-Semi יכולים לקזז את החששות מהוצאות ה-AI העולות? SKN | האם מקורות ההכנסה החדשים של טסלה וייצור ה-Semi יכולים לקזז את החששות מהוצאות ה-AI העולות?

    טסלה מציגה סימני התייצבות לאחר תקופה תנודתית, כאשר מנייתה צפויה לסיים את השבוע בעלייה. השינוי בסנטימנט משקף שילוב של התקדמות

    • לפני 3 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    טסלה מציגה סימני התייצבות לאחר תקופה תנודתית, כאשר מנייתה צפויה לסיים את השבוע בעלייה. השינוי בסנטימנט משקף שילוב של התקדמות

    SKN | האם XRP תרד שוב מתחת ל-1 דולר או שהירידה כבר מגולמת במחיר?
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 ימים

    SKN | האם XRP תרד שוב מתחת ל-1 דולר או שהירידה כבר מגולמת במחיר? SKN | האם XRP תרד שוב מתחת ל-1 דולר או שהירידה כבר מגולמת במחיר?

      XRP נמצאת שוב בצומת קריטי, נסחרת הרבה מתחת לשיא כל הזמנים שלה ומעלה את השאלה האם חזרה מתחת לרמת

    • לפני 3 ימים
    • 6 דק’ קריאה

      XRP נמצאת שוב בצומת קריטי, נסחרת הרבה מתחת לשיא כל הזמנים שלה ומעלה את השאלה האם חזרה מתחת לרמת