טעם החיים וטעם הקפיטליזם

קשה לדמיין או לחשוב על אדם שלא מכיר את חברת קוקה – קולה, בין אם אתם שותים את אחד ממשקאות החברה ובין אם לא. התאגיד האמריקאי נוסד ב-1893 על ידי רוקח בשם ג’ון פמברטון. מטרת המשקה הראשונית הייתה, סיוע בפתרון כאבי בטן, כאבי ראש, כאבי גרון ואפילו אימפוטנציה. כיום, מאות מיליוני בני אדם נהנים ממשקאות בטעמים שונים, בצבעים שונים ובמקומות שונים. תאגיד קוקה קולה, שנוסד באטלנטה ג’ורג’יה הוא תאגיד עולמי עם מאות מוצרים הזמינים ביותר מ-200 מדינות, באמצעות 100,000 עובדים.  קוקה קולה, היא לא עוד חברת משקאות מוגזים, היא יצרנית המשקאות הגדולה והמפיצה הלוגיסטית היעילה ביותר בעולם, דבר שמזכה אותה בשווי שוק מכובד של כ-226 מיליארד דולר.
*שווי שוק מעודכן ל-4/4/21

מה האורקל מאומהה ידע על משקה הקסם של קוקה קולה?

בסוף שנות ה-80, וורן באפט רכש בצורה אינטנסיבית מניות של חברת קוקה קולה, ב-1988 החל לרכוש האורקל מניות במיליארד דולר, סכום שהיה שווה כ-6.2% ממניות התאגיד. באפט, ממשיך להחזיק במניות קוקה – קולה (KO)  עד היום והיא ההחזקה השלישית בגדולה בתיק ההשקעות שלו אחרי בנק אוף אמריקה ואפל. אחת השאלות המעניינות הייתה, מדוע לרכוש חברה שנמצאת בהתרסקות ולמה להחזיק בה זמן כה רב? על כך ענה האורקל בצורה פשוטה. ראשית, המשבר יוצר הזדמנויות גדולות, מניות טובות במחירים אטרקטיביים. באותה תקופה, קוקה קולה, הייתה החברה הדומיננטית בענף המשקאות, בשפה השיווקית קוקה קולה יצרה לעצמה “יתרון כלכלי” סביב מוצרי הליבה שלה, היתרונות של קוקה קולה היו ביכולת של החברה לשנע את המשקאות הקלים לכל מקום בעולם ובכל מזג האוויר, דבר שיצר קושי רב למתחרים. הדומיננטיות של קוקה קולה היום היא מדהימה, חברה שמוכרת מאות מותגים, מקפה ועד מים בכ-200 מדינות שונות.

באפט הבין בסוף שנות ה-80 דבר פשוט, מתחרים לא יכולים או מסוגלים לפגוע בנתח השוק של קוקה קולה בצורה מהותית, השוק מתמחר אותה בצורה לא נכונה, והנה חברה במחיר מציאה. בהמשך הדרך, לא רק שלא הופיעו יותר מדי מתחרים, קוקה קולה רכשה את חלקם והתרחבה לטרנדים נוספים בהתאם לשוק. העסקה של באפט בקוקה קולה מזכירה מאד את פילוסופיית ההשקעות של בנג’מין גרהאם, התמקדות בחברות שהשווי שלהן עולה על מחיר השוק שלהם. ב-1978, קוקה קולה הייתה החברה היחידה שהורשתה למכור משקאות ארוזים בסין, ב-1982 החברה הציגה את הדיאט קולה במאמץ למנוע ירידה בנתח השוק. בתחילת שנות ה-90, נפתחו לקוקה קולה שווקים חדשים והחברה החלה למכור במזרח גרמניה, וב-1993 החלו המכירות בהודו.

גישתו של באפט היא  קניית חברות טובות במחיר נהדרים , והגישה הוכיחה את עצמה ובגדול. באפט המשיך להשקיע בקוקה קולה וההשקעה השתלמה ובענק, על פי נתונים באפט מרווח על ההשקעה בקוקה קולה  פי 16 כולל חישוב דיבידנדים, מדובר ברווח ממוצע של כ-11% בשנה. קוקה קולה היא האחזקה השלישית בתיק ההשקעות של ברקשייר הת’אווי, גם לאחר 30 שנות השקעה, באפט מחזיק 400 מיליון מניות של חברת קוקה קולה KO והוא ממש לא מתכוון למכור.

כיום, קוקה קולה נסחרת בשווי שוק של כ-226 מיליארד דולר, עם תשואת דיבידנד של כ-3.2% או כ-1.68$ למניה, החברה נסחרת במדד ה- Nasdaq.  בדיוק היום לפני 36 שנה, ממש בתחילת אפריל קוקה קולה נסחרה בשער של כ-1.45$ למניה, כיום החברה נסחרת בכ-52.51$ למניה. השקעות תמיד מבצעים לטווח ארוך, עם סבלנות, התמדה והבנה עמוקה בפעילות החברה ובמציאות שעשויה להשתנות לטוב או לרע.
*שווי שוק ומחירי המניות מעודכנים ל-4/4/2021

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי להשקיע בתחום כזה או אחר


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    ניווט בשווקים לאחר הסגירה: מבט על ביצועי ארה”ב וצפון אמריקה
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 58 mins

    ניווט בשווקים לאחר הסגירה: מבט על ביצועי ארה”ב וצפון אמריקה ניווט בשווקים לאחר הסגירה: מבט על ביצועי ארה”ב וצפון אמריקה

    עם סיום יום המסחר ביבשת אמריקה, המשקיעים בוחנים את הנתונים הסופיים כדי להבין את תנועות השוק של היום. בעוד שחלק

    • לפני 58 mins
    • 6 דק’ קריאה

    עם סיום יום המסחר ביבשת אמריקה, המשקיעים בוחנים את הנתונים הסופיים כדי להבין את תנועות השוק של היום. בעוד שחלק

    האם גל העליות הבא בשוק מגיע מהאלגוריתם? קרנות CTA בדרך להזרמה של עשרות מיליארדים
    • JIA KITCH
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    האם גל העליות הבא בשוק מגיע מהאלגוריתם? קרנות CTA בדרך להזרמה של עשרות מיליארדים האם גל העליות הבא בשוק מגיע מהאלגוריתם? קרנות CTA בדרך להזרמה של עשרות מיליארדים

    שוקי ההון עשויים לעמוד בפני דחף שורי משמעותי, אך הפעם לא מדובר בתחזיות כלכליות אופטימיות או תוצאות רבעוניות מרשימות –

    • לפני 2 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    שוקי ההון עשויים לעמוד בפני דחף שורי משמעותי, אך הפעם לא מדובר בתחזיות כלכליות אופטימיות או תוצאות רבעוניות מרשימות –

    Talen Energy מרחיבה את שליטתה בתחום הגז: רכישה אסטרטגית של שתי תחנות כוח ב־3.5 מיליארד דולר
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    Talen Energy מרחיבה את שליטתה בתחום הגז: רכישה אסטרטגית של שתי תחנות כוח ב־3.5 מיליארד דולר Talen Energy מרחיבה את שליטתה בתחום הגז: רכישה אסטרטגית של שתי תחנות כוח ב־3.5 מיליארד דולר

    Talen Energy מפתיעה את שוק האנרגיה עם רכישה אסטרטגית של שתי תחנות כוח מופעלות בגז טבעי באוהיו ובפנסילבניה, בעסקה נטו

    • לפני 5 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    Talen Energy מפתיעה את שוק האנרגיה עם רכישה אסטרטגית של שתי תחנות כוח מופעלות בגז טבעי באוהיו ובפנסילבניה, בעסקה נטו

    שוקי אירופה ננעלו: תמונה מעורבת – מדדי היורו והפאונד עולים, בעוד מדדי גרמניה וגוש היורו יורדים
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 6 שעה

    שוקי אירופה ננעלו: תמונה מעורבת – מדדי היורו והפאונד עולים, בעוד מדדי גרמניה וגוש היורו יורדים שוקי אירופה ננעלו: תמונה מעורבת – מדדי היורו והפאונד עולים, בעוד מדדי גרמניה וגוש היורו יורדים

    לונדון, בריטניה - 18 ביולי 2025 – עם סיום יום המסחר האירופי ב-18 ביולי 2025, עולה תמונה מורכבת במדדים המרכזיים

    • לפני 6 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    לונדון, בריטניה - 18 ביולי 2025 – עם סיום יום המסחר האירופי ב-18 ביולי 2025, עולה תמונה מורכבת במדדים המרכזיים