hero

טויוטה מציגה רווחיות גבוהה לצד תחזית שמרנית: השפעות המטבע, מכסים ואתגרי שוק

תוצאות הרבעון הראשון לשנת הכספים 2025

במהלך הרבעון הראשון של שנת הכספים 2025, דיווחה טויוטה על צמיחה של 12.2% בהכנסות שהסתכמו ב-11.85 טריליון ין, לצד עלייה של 1.7% ברווח הנקי לרמה של 1.33 טריליון ין. הרווח התפעולי צמח בשיעור חד של 16.7% והגיע ל-1.31 טריליון ין, על רקע שערי חליפין נוחים והמשך ביצועים חזקים לדגמים ההיברידיים בארה”ב.

ביצועים אלו ממשיכים למצב את טויוטה כאחת מהיצרניות הרווחיות בעולם, בעיקר הודות למיצוב הטכנולוגי ולנוכחות הגלובלית האיתנה.

תחזית זהירה לשנה כולה

למרות התוצאות המרשימות, החברה בחרה לאמץ גישה שמרנית באשר להמשך השנה. תחזיות ההנהלה מצביעות על ירידה צפויה של 20% ברווח התפעולי, ל-4.3 טריליון ין, וירידה חדה יותר של 27.8% ברווח הנקי, שצפוי לעמוד על 3.57 טריליון ין. זאת, למרות תחזית לעלייה מתונה של 2% בהכנסות, אשר אמורות להגיע ל-46 טריליון ין.

בין הסיבות המרכזיות להנמכת התחזית ניתן למנות עלייה בעלויות הייצורשחיקת שולי הרווחתנודתיות בשערי המטבע, וכן החרפת התחרות הגלובלית, במיוחד בתחום הרכב החשמלי.

רגולציה אמריקאית והשלכות סחר

אחד המוקדים המרכזיים בדו”ח הוא השפעת מדיניות המכסים האמריקאית. לפי דיווחי החברה, מכסים חדשים על רכבים מיובאים צפויים לגרוע כ-180 מיליארד ין מהרווח התפעולי כבר במהלך אפריל ומאי 2025 בלבד.

בהתחשב בכך שכ-26% מהמכירות של טויוטה בארה”ב מבוססות על רכבים המיוצרים ביפן, הרי שהשפעת מדיניות טראמפ על החברה משמעותית. בתגובה, טויוטה שוקלת הרחבה מואצת של פעילות הייצור בצפון אמריקה במטרה לצמצם חשיפה לסיכוני סחר.

שינויים בדינמיקת הביקושים הגלובליים

טויוטה ממשיכה לשמר נתח שוק משמעותי בארה”ב, תוך הישענות על ביקוש גבוה לרכבים היברידיים. עם זאת, נרשמה ירידה מסוימת במכירות בשוק היפני והחרפת תחרות בסין, שם חברות מקומיות בתחום הרכב החשמלי מצמצמות את הפער הטכנולוגי.

כחלק מהיערכות אסטרטגית, החברה הודיעה על כוונה להקים מפעל חדש לרכב חשמלי בסין, אשר צפוי להתחיל לפעול רק לאחר שנת 2027 – מה שמעיד על גישה ארוכת טווח אך גם על אתגרי הסתגלות בטווח הקצר.

סיכום: איזון בין חוזקה פיננסית לאי-ודאות חיצונית

טויוטה ממשיכה להציג איתנות פיננסית מרשימה בטווח הקצר, עם שיפור בתזרים וברווחיות, אך סימני שאלה רבים מרחפים מעל שנת 2025. שילוב של מכסים אמריקאייםלחצי עלויות, ושינויים בצרכנות העולמית יעמידו את ההנהלה במבחן אסטרטגי מהותי.

אם אכן תצליח טויוטה לממש את מהלכי ההשקעה בייצור מקומי ולהרחיב את אחיזתה בעולם החשמלי, היא עשויה לשמר את מעמדה המוביל גם בשוק משתנה ודינמי.

 

 


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | טראמפ מקשיח את הלחץ על Bombardier: הגישה לשוק האמריקאי נקשרת לייצור מקומי
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 43 mins

    SKN | טראמפ מקשיח את הלחץ על Bombardier: הגישה לשוק האמריקאי נקשרת לייצור מקומי SKN | טראמפ מקשיח את הלחץ על Bombardier: הגישה לשוק האמריקאי נקשרת לייצור מקומי

    האזהרה האחרונה של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ נגד Bombardier מציבה את אחת מיצרניות התעופה הגדולות בקנדה במוקד המדיניות האמריקאית המתרחבת

    • לפני 43 mins
    • 6 דק’ קריאה

    האזהרה האחרונה של נשיא ארה״ב דונלד טראמפ נגד Bombardier מציבה את אחת מיצרניות התעופה הגדולות בקנדה במוקד המדיניות האמריקאית המתרחבת

    SKN | Poste Italiane מעלה את הצעת הרכש ל-Telecom Italia ל-11.35 מיליארד אירו ומשנה את מבנה העסקה
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 43 mins

    SKN | Poste Italiane מעלה את הצעת הרכש ל-Telecom Italia ל-11.35 מיליארד אירו ומשנה את מבנה העסקה SKN | Poste Italiane מעלה את הצעת הרכש ל-Telecom Italia ל-11.35 מיליארד אירו ומשנה את מבנה העסקה

    Poste Italiane שינתה באופן מהותי את הצעת הרכש שלה ל-Telecom Italia, הגדילה את שווי העסקה ובמקביל ויתרה על תנאי שהיה

    • לפני 43 mins
    • 6 דק’ קריאה

    Poste Italiane שינתה באופן מהותי את הצעת הרכש שלה ל-Telecom Italia, הגדילה את שווי העסקה ובמקביל ויתרה על תנאי שהיה

    SKN | משקיעים משכו 11 מיליארד דולר מקרנות סל טכנולוגיה ופיננסים לאחר העליות באוגוסט: האם רוטציית הסקטורים מתעצמת?
    • שגיא חבסוב
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 43 mins

    SKN | משקיעים משכו 11 מיליארד דולר מקרנות סל טכנולוגיה ופיננסים לאחר העליות באוגוסט: האם רוטציית הסקטורים מתעצמת? SKN | משקיעים משכו 11 מיליארד דולר מקרנות סל טכנולוגיה ופיננסים לאחר העליות באוגוסט: האם רוטציית הסקטורים מתעצמת?

    המשקיעים צמצמו משמעותית את החשיפה לקרנות סל בתחומי הטכנולוגיה והפיננסים באוגוסט, אף ששוק קרנות הסל הרחב רשם את אחד החודשים

    • לפני 43 mins
    • 7 דק’ קריאה

    המשקיעים צמצמו משמעותית את החשיפה לקרנות סל בתחומי הטכנולוגיה והפיננסים באוגוסט, אף ששוק קרנות הסל הרחב רשם את אחד החודשים

    SKN | Ondo מצמצמת את הפצת USDY: מה מסמנת הפסקת ההנפקה ב-Aptos וב-Noble עבור אג״ח ממשלתיות בטוקניזציה?
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    SKN | Ondo מצמצמת את הפצת USDY: מה מסמנת הפסקת ההנפקה ב-Aptos וב-Noble עבור אג״ח ממשלתיות בטוקניזציה? SKN | Ondo מצמצמת את הפצת USDY: מה מסמנת הפסקת ההנפקה ב-Aptos וב-Noble עבור אג״ח ממשלתיות בטוקניזציה?

    Ondo Finance מצמצמת את פריסת מוצר האוצר הממשלתי הטוקניזציה שלה, USDY, ומפסיקה הנפקה חדשה ב-Aptos וב-Noble, כאשר החברה מתמקדת באקוסיסטמות

    • לפני 2 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    Ondo Finance מצמצמת את פריסת מוצר האוצר הממשלתי הטוקניזציה שלה, USDY, ומפסיקה הנפקה חדשה ב-Aptos וב-Noble, כאשר החברה מתמקדת באקוסיסטמות