ארצות הברית
המסחר בארה”ב יפתח את יום המסחר האחרון לשבוע זה והחוזים על המדדים המרכזיים מצביעים על פתיחה חיובית של עד 0.11%. אתמול הבורסה בארה”ב ננעלה בעליות נאות: הדאו-ג’ונס (39,069) עלה ב-1.18%, ה-S&P500 (5,087) התחזק ב-2.11% והנאסד”ק (16,041) קפץ ב-2.96%. מדד הפחד (VIX, 14.54) נפל אתמול ב-5.22%.
אנבידיה זינקה ב-16.4% ודחפה את השוק לעליות בעקבות הדוחות הטובים שהציגה וסיפקו עוד איתות חיובי לקדחת ה-AI שיכולה להוות קטליזטור חיובי בשוק. יתר מניות השבבים עלו עד 32% ומדד השבבים המרכזי (SOX) טיפס ב-5%. יצרנית החיסונים בשיטת ה-mRNA, מודרנה, קפצה ב-14% על רקע תוצאות רבעוניות טובות מהצפוי. יצרנית כלי הרכב החשמליים לוסיד נפלה ב-19% לאחר שהחברה פרסמה את הדוח לרבעון האחרון של השנה החולפת והחמיצה בשורת ההכנסות. אטסי המפעילה מרקטפלייס למכירה של מוצרים של מעצבים ובעלי מלאכה נפלה ב-8% אחרי שפרסמה תוצאות מעורבות והמחיצה בשורת הרווח למניה. חברת המשלוחים דורדאש זכתה להמלצה חיובית מצד האנליסטים של מורגן סטנלי והמניה ננעלה בעלייה של 6%. בוקינג, המספקת שירותי תיירות מקוונים, שחררה את הדוחות לאחר הנעילה, אכזבה את המשקיעים והמניה נפלה במסחר המאוחר ב-9.26%.
אסיה
הבורסות במזרח הרחוק נסחרות הבוקר בעליות שערים. בורסת שנחאי (3,000) עולה ב-0.42%, הבורסה בהונג קונג (16,733) יורדת קלות בניגוד למגמה הכללית ומפחיתה 0.06% ומדד סנסקס ההודי (73,230) מוסיף 0.1%. בבורסה ביפן (39,098) לא מתקיים מסחר הבוקר, מדד 50 החברות הגדולות בטאיוואן (18,889) עולה ב-0.19% והבורסה באוסטרליה (7,643) נסחרת הבוקר בהתחזקות של 0.43%.
אירופה
המסחר בבורסות אירופה יתחדש בשעות הקרובות לאחר נעילה חיובית אמש. מדד הפוטסי (7,684) הבריטי עלה ב-0.29%, הקאק (7,911) הצרפתי התחזק ב-1.27%, הדאקס (17,370) הגרמני הוסיף 1.47% והבורסה בשוויץ (11,386) ירדה בניגוד למגמה ונחלשה ב-0.37%.
ישראל
הבורסה בת”א נעלה את שבוע המסחר בעליות שערים. מדד ת”א-35 (1,914) עלה ב-1.13%, מדד ת”א-125 (1,945) התחזק ב-0.8% ומדד הבנקים (3,545) הוסיף 0.92%. מדד הגלובל-בלוטק (407) טיפס ב-0.55% ומדד ת”א נדל”ן (936) ירד בניגוד למגמה הכללית וננעל בירידה של 0.12%.
נייס זינקה ב-9.22% לאחר שפרסמה תחזית הכנסות שהכתה את תחזית השוק והובילה את העליות מבין המניות הפעילות. אחריה בלטו מניות לאומי, פועלים, דיסקונט ואלביט מערבות שהתחזקו בין 0.42% ל-1.24%. במדד ת”א 125 נרשמו ירידות באורמת טכנולוגיות שנפלה ביותר מ-4%, ג’י סיטי שנחלשה ב-3.56% ושיכון ובינוי שירדה ב-2.76%. לעומת זאת, עליות בולטות במדד נרשמו באיי.סי.אל שעלתה ב-4.37%, קמטק שהוסיפה 4.17% וחברה לישראל שהתחזקה ב-3.93%. אל על התאוששה מעט ועלתה אתמול ב-1.86%. זוז פאוור התחזקה ב-15.5% על רקע ההתקדמות לקראת המיזוג עם ה-SPAC וכניסה לוול-סטריט. רייזור, אחת המניות הבולטות מתחילת השנה לאחר שהתחזקה ב-107.2% נפלה אתמול ב-12% ללא דיווח מיוחד.
סחורות
המסחר בנפט מתנהל הבוקר במגמה שלילית. נפט מסוג טקסס יורד ב-0.64% ונסחר במחיר של 78.11$ לחבית. נפט מסוג ברנט נחלש ב-0.59% ונסחר במחיר לחבית של 83.18$. מחיר הגז הטבעי משיל בשעה זו 3.81%.
המתכות המרכזיות נסחרות הבוקר בירידות שערים. הזהב נחלש ב-0.25% ונסחר במחיר של 2,019$ לאונקיה. הכסף יורד ב-0.54% וערכו 22.63$ לאונקיה.
מט”ח
השקל ממשיך להתחזק ונסחר הבוקר בעליות ביחס למטבעות החוץ המרכזיים. הדולר יורד ב-0.4% ונסחר בשער של 3.62 שקל ל-1 דולר. האירו נחלש ב-0.7% ונסחר ב-3.92 שקלים ל-1 אירו. הפאונד נסחר בירידה של 0.25% וערכו 4.59 שקלים ל-1 פאונד.
קריפטו
מטבעות הקריפטו המרכזיים נסחרים הבוקר בעליות מתונות לאחר שהציגו מגמה מעורבת ביממה האחרונה. הביטקוין עולה ב-0.18% וערכו דולר למטבע של 51,273$, המבטא ירידה של 0.81% ביום המסחר החולף. האת’ריום מתחזק ב-0.06% וערכו 2,960$ דולר למטבע המשקף התחזקות של 0.64% ב-24 השעות האחרונות.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- שגיא חבסוב
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 mins
SKN | כניסתה של SpaceX למדד Nasdaq-100 עשויה לעצב מחדש את דפוסי המסחר באופציות בוול סטריט
כניסתה הקרובה של SpaceX למדד Nasdaq-100 אינה רק אבן דרך עבור אחת החברות הציבוריות החדשות והגדולות בעולם. היא גם מספקת
- לפני 3 mins
- •
- 8 דק’ קריאה
כניסתה הקרובה של SpaceX למדד Nasdaq-100 אינה רק אבן דרך עבור אחת החברות הציבוריות החדשות והגדולות בעולם. היא גם מספקת
- עומר בר
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 22 mins
SKN | עליבאבא חוסמת את כלי הבינה המלאכותית של Anthropic כאשר היריבות בין ארצות הברית לסין מסלימה סביב קניין רוחני
תעשיית הבינה המלאכותית העולמית נכנסת לשלב חדש, שבו התחרות חורגת מפיתוח מוצרים בלבד ועוברת גם לשאלות של קניין רוחני, אבטחת
- לפני 22 mins
- •
- 7 דק’ קריאה
תעשיית הבינה המלאכותית העולמית נכנסת לשלב חדש, שבו התחרות חורגת מפיתוח מוצרים בלבד ועוברת גם לשאלות של קניין רוחני, אבטחת
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 7 שעה
SKN | שווקי אירופה ננעלו במגמה מעורבת: גרמניה הפגינה יציבות בעוד מרבית המדדים האזוריים נחלשו
שווקי המניות באירופה סיימו את יום המסחר ב־6 ביולי במגמה מעורבת, כאשר העוצמה היחסית בגרמניה קוזזה על ידי חולשה רחבה
- לפני 7 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
שווקי המניות באירופה סיימו את יום המסחר ב־6 ביולי במגמה מעורבת, כאשר העוצמה היחסית בגרמניה קוזזה על ידי חולשה רחבה
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 9 שעה
SKN | הנאסד”ק הוביל את העליות בוול סטריט, בעוד המשקיעים מאזנים בין תנופת הצמיחה לחולשה בשווקים האזוריים
שוקי המניות בארצות הברית נסחרו בעליות במהלך יום המסחר ב־6 ביולי, כאשר המשקיעים המשיכו להגדיל חשיפה למניות טכנולוגיה וצמיחה, תוך
- לפני 9 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
שוקי המניות בארצות הברית נסחרו בעליות במהלך יום המסחר ב־6 ביולי, כאשר המשקיעים המשיכו להגדיל חשיפה למניות טכנולוגיה וצמיחה, תוך