נקודות מפתח
- שווקי המניות באסיה נסחרו ברובם בירידות הבוקר (רביעי), בהובלת יפן ודרום קוריאה.
- מטבעות אזוריים כמו הין והדולר האוסטרלי התחזקו, מה שמעיד על זהירות בקרב המשקיעים.
- פעילות המסחר נותרה דלה כאשר הונג קונג וטורקיה סגורות לרגל חגים ציבוריים.
שווקי אסיה פתחו את יום רביעי, 29 באוקטובר, במגמה מתונה, כאשר המשקיעים מנווטים בין אותות מעורבים מהשווקים הגלובליים ובין התחזקות המטבעות האזוריים. תיאבון הסיכון נחלש לקראת פרסום נתונים מקרו־כלכליים מרכזיים מארה״ב ומאסיה, בעוד שסגירת הבורסות בהונג קונג ובטורקיה הגבילה את נפח המסחר הכולל ברחבי האזור.
יפן: הין מתחזק ולוחץ על מניות היצואנים
מדד ניקיי 225 ירד ב־0.58% לרמה של 50,219.18 בשעות הבוקר, כאשר הין המתחזק לחץ על מגזרים מוטי יצוא, בהם יצרניות הרכב ואלקטרוניקה. המשקיעים נקטו בגישה זהירה לקראת ישיבת הבנק המרכזי של יפן, על רקע ספקולציות בנוגע לשינויים אפשריים במדיניות בקרת עקום התשואה.
מניות הטכנולוגיה הובילו את הירידות, בעקבות חולשה במניות הסקטור בארה״ב בלילה הקודם. אנליסטים ציינו כי התחזקות הין, שעלתה ב־0.52% לרמה של 65.76, מצביעה על מעבר רחב יותר לנכסי מקלט בטוח בזמן שתשואות האג״ח העולמיות נותרות תנודתיות. עם זאת, הדגישו כי תוצאות החברות במגזר התעשייתי ביפן ממשיכות להפגין עמידות, המספקת רשת ביטחון מסוימת לסיכון של ירידות נוספות.
דרום קוריאה: מדד הקוספי יורד על רקע חולשה במניות השבבים
מדד KOSPI ירד ב־0.80% לרמה של 4,010.41 והאריך את רצף הירידות מהימים האחרונים, כאשר מניות הסמיקונדוקטורים ספגו לחץ מכירות נוסף. המשקיעים המשיכו לצמצם חשיפה לנכסי סיכון על רקע זהירות גלובלית ודאגות לגבי התחרותיות של היצוא.
משקיעים זרים היו מוכרים נטו של מניות קוריאניות, בין היתר בשל יין חזק יותר ואי־ודאות בביקוש העולמי לשבבי זיכרון. אנליסטים מעריכים כי התנודתיות בטווח הקצר תימשך, במיוחד כשהתוצאות של חברות טכנולוגיה גדולות ממשיכות להשפיע על סנטימנט המשקיעים כלפי הסקטור הרחב יותר.
סין: המניות ביבשת יורדות קלות על רקע אי־ודאות כלכלית
מדד שנגחאי קומפוזיט (000001.SS) ירד ב־0.22% לרמה של 3,988.22 כאשר המשקיעים ממתינים לנתונים חדשים על רווחי התעשייה ופעילות הייצור. סימנים אחרונים להתאוששות כלכלית לא אחידה גרמו למוסדות הפיננסיים לנקוט בגישה זהירה יותר.
נמסר כי התמיכה הממשלתית מבייג׳ינג, הכוללת תמריצים בתחום התשתיות והזרמות נזילות, סייעה לייצב את השווקים, אך המומנטום החיובי עדיין מוגבל. מניות הטכנולוגיה והפיננסים ירדו במתינות, בעוד שמניות הצריכה והאנרגיה סיפקו תמיכה חלקית בלבד.
אוסטרליה: ירידה במדד ASX על רקע חולשה במניות הסחורות
מדד S&P/ASX 200 ירד ב־0.48% לרמה של 9,012.50, כאשר מניות האנרגיה, הכרייה והבנקים גררו את השוק כלפי מטה. למרות יציבות מחירי הסחורות, סוחרים ציינו חששות לגבי האטה בביקוש מסין ועננות סביב הצמיחה הגלובלית כסיבות לירידות.
מדד הדולר האוסטרלי עלה ב־0.45% לרמה של 65.84, בתמיכת נתונים כלכליים מקומיים חזקים מהצפוי ותמונת סחורות יציבה. עם זאת, אנליסטים הזהירו כי המשך התחזקות המטבע עלול לפגוע בביצועי היצוא ברבעונים הקרובים אם הביקוש העולמי ייחלש.
הונג קונג: הבורסה סגורה לרגל פסטיבל צ׳ונג יאנג
המסחר בבורסת הונג קונג הושהה ביום רביעי לרגל פסטיבל צ׳ונג יאנג. הסגירה תרמה להיקף מסחר נמוך יותר באסיה, כאשר המשקיעים ממתינים לחידוש הפעילות בהמשך השבוע.
המשתתפים בשוק צפויים להתמקד בעדכונים על מגזר הנדל״ן ובדוחות החברות הטכנולוגיות הסיניות עם פתיחת המסחר מחדש. מדד הנג סנג ננעל לאחרונה ברמה של 26,346.14, כאשר סנטימנט המשקיעים נותר שברירי על רקע שינויים במדיניות ואי־ודאות גיאופוליטית.
סקירה אזורית ומה לצפות קדימה
המגמה המעורבת ברחבי אסיה משקפת גישה זהירה יותר מצד המשקיעים כאשר חוסר הוודאות סביב המדיניות המוניטרית הגלובלית נמשך. התחזקות הין והדולר האוסטרלי מצביעה על מעבר לעמדות בטוחות יותר בזמן שהשווקים מתמודדים עם נתונים כלכליים מתקרבים.
בימים הקרובים, המשקיעים יעקבו מקרוב אחר נתוני הייצור של סין, תחזית האינפלציה של יפן ופרסום דוחות החברות ברחבי אסיה. החלטות של הבנקים המרכזיים — במיוחד של הבנק היפני ושל הפדרל ריזרב — יהיו גורם מכריע בקביעת מגמת השווקים בנובמבר.
למרות זהירות המשקיעים בטווח הקצר, אנליסטים מציינים כי ייתכן שיתגלו הזדמנויות קנייה סלקטיביות במניות טכנולוגיה וצריכה שמוערכות בחסר, ברגע שתתבהר התמונה המדינית ותתייצב הצמיחה האזורית.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- ליאור מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 15 שעה
SKN | תוכניתה של JPMorgan להזרים 750 מיליארד דולר לדיור עד 2035: מה עשויה להיות המשמעות עבור שוק הנדל”ן והשווקים הפיננסיים?
JPMorgan Chase חשפה תוכנית שאפתנית להזרים 750 מיליארד דולר לתחום הדיור עד שנת 2035, תוך הדגשת תפקידם ההולך וגדל של
- לפני 15 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
JPMorgan Chase חשפה תוכנית שאפתנית להזרים 750 מיליארד דולר לתחום הדיור עד שנת 2035, תוך הדגשת תפקידם ההולך וגדל של
- עומר בר
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 18 שעה
SKN | UBS מתמודדת עם קנס שיא בתחום איסור הלבנת הון, על רקע החרפת הלחץ הרגולטורי הגלובלי
UBS Financial Services נקנסה ב־125 מיליון דולר על ידי רגולטורים בארצות הברית בגין הפרות של דרישות למניעת הלבנת הון, במסגרת
- לפני 18 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
UBS Financial Services נקנסה ב־125 מיליון דולר על ידי רגולטורים בארצות הברית בגין הפרות של דרישות למניעת הלבנת הון, במסגרת
- שגיא חבסוב
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 19 שעה
SKN | מחירי הנפט צונחים לשפל של שלושה שבועות, לאחר ירידת המתיחות מול איראן מפחיתה את פרמיית הסיכון
שווקי הנפט הגלובליים רשמו ב־3 באוגוסט את אחת מירידות המחירים החדות בתקופה האחרונה, כאשר המשקיעים צמצמו במהירות את פרמיית הסיכון
- לפני 19 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
שווקי הנפט הגלובליים רשמו ב־3 באוגוסט את אחת מירידות המחירים החדות בתקופה האחרונה, כאשר המשקיעים צמצמו במהירות את פרמיית הסיכון
- אור שושן
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 ימים
SKN | מניות תל אביב יורדות כאשר מדדי ת”א-35 ות”א-125 נחלשים בעוד מניות הערך ושוקי האג”ח מפגינים עמידות
השווקים הפיננסיים בתל אביב נסחרים באווירה זהירה כאשר המשקיעים מאזנים בין חולשה במדדי המניות המובילים לבין יציבות מתמשכת בשווקי האג"ח.
- לפני 1 ימים
- •
- 8 דק’ קריאה
השווקים הפיננסיים בתל אביב נסחרים באווירה זהירה כאשר המשקיעים מאזנים בין חולשה במדדי המניות המובילים לבין יציבות מתמשכת בשווקי האג"ח.