רוחות של שינוי או רוחות קרירות של סתיו?

הסתיו מגיע לצפון ארה”ב בדיוק טבעי, השלכת עוטפת את הטבע עד אשר מגיע גנרל חורף ומבצע חילופי משמרת, הוא צובע את הנופים בלבן טהור ונקי. גם העצים בניו המפשייר מחליפים צבעים ומסמלים על שינוי, האם גם ארבעת האלקטורים שככל הנראה על פי הסקרים יגיעו לג’ו ביידן מהמדינה הצפונית עשויים לסמן על שינוי בוושינגטון הבירה? הנבואה ניתנה לשוטים.
ב-3/11 תבחר ארצות הברית של אמריקה נשיא, העם האמריקאי בוחר את מנהיג העולם החופשי. מדובר באחד התפקידים המכובדים והמוערכים בעולם, מדוע? התפקיד הזה הצליח להביא בשורה חדשה לעולם המודרני. לפני למעלה ממאתיים שנה, כאשר בארצות הברית של אמריקה בחרו את המנהיג בדרך חופשית, בשאר העולם עדיין שלטו מלכים, קיסרים ודיקטטורים. גם היום עיניי כל העולם נישאות למערכת הבחירות בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות שם הכול יכול לקרות , סיוטים, חלומות והשקעות.

ארצות הברית בוחרת נשיא ועולם ההשקעות ממתין לתוצאות, למה?

בכל יבשת, כמעט בכל מדינה ממתינים לתוצאות הבחירות בארה”ב, מחכים לשמוע מי זכה במספר הקסם, 270 אלקטורים. מדוע? ארה”ב היא המדינה החזקה ביותר מכל הבחינות, אבל בעיקר ארצות הברית היא הכלכלה הגדולה והחזקה בעולם. כיום, התוצר האמריקאי נעמד בכ-21.5 טריליון דולר והעולם ממתין לדעת את כיוון הכלכלה. ארה”ב מהווה כיום כמעט רבע מכלכלת כל העולם. מכיוון מזרח נמצאת סין, הכלכלה השנייה בגודלה בעולם אשר נמצאת במלחמת סחר עם ארה”ב וממתינה לדעת האם בעתיד ינשבו מוושינגטון הבירה רוחות שלום או רוחות של מלחמה, האם טראמפ רוצה להמשיך את המאבק או שהאם ביידן רוצה לשחק את המשחק בצורה אחרת.

האם וול סטריט רוצה רפובליקנים או דמוקרטים?

אחת השאלות המעניינות ביותר היא איזו מפלגה משפיעה יותר על הכלכלה האמריקאית, האם קיימת עדיפות בוול סטריט לאדם כזה או אחר? אנסה לענות על מספר שאלות שהצליחו להפתיע גם אותי. יצאתי לחפש בשבילי ההיסטוריה, 100 שנות השקעה שכללו, שפל גדול או המשבר הכלכלי הגדול ביותר שידע העולם המודרני, מלחמת עולם, רצח נשיא, שערוריות, מלחמות וכל כך הרבה אירועים שהוכיחו מעל לכל ספק, הכלכלה יודעת לדבר שפה אחרת, היא רוצה לצמוח לצד רפובליקנים ולצד דמוקרטים. במאמר זה אציג לכם הקוראים עשורים מלאי אירועים, מלאי הזדמנויות ובעיקר נראה יחד כיצד הכלכלה במקרים רבים מנתקת את עצמה מהפוליטיקה וצועדת לצד האנושות.

שנות ה-20  – הסוערות של המאה הקודמת והשפל הכלכלי הגדול ( מתחיל ב-1929 )

צמיחה במדד הדאו ג’ונס בעשור זה –  103.69%
אירועים בולטים: תחילת השפל הכלכלי הגדול ב-1929 ומשבר החובות של מלחמת העולם הראשונה.
מפלגה בשלטון לאורך העשור: רפובליקנים
נשיאים: וורן הרדינג וקלווין קולדיג’
המפלגה הרפובליקנית שלטה בכ-100% מהזמן בין 1921 ל-1930. ארצות הברית נכנסת לעשור זה לאחר מלחמת העולם הראשונה וכמעצמת העל היחידה, הכלכלה צומחת בקצב נפלא והאמריקאים מרגישים גאווה להוביל את העולם המודרני בכל תחום. ב-1921 ממד הדאו ג’ונס עמד על כ-80.8 נקודות ולאחר עשור עמד על כ-164.58 נקודות. כלומר, צמיחה של כ- 103.69% בעשור שבסופו התחיל השפל הכלכלי הגדול ביותר, הנשיאים מטעם המפלגה הרפובליקנים, הרדינג וקולדיג’.

 

 שנות ה-30  – תקופת השיא של השפל הגדול ומלחמת העולם השנייה

צמיחה במדד הדאו ג’ונס בעשור זה –  20.32% –
אירועים בולטים: השפל הכלכלי הגדול, מלחמת העולם השנייה, הסכמי סחר חופשי באירופה והקולקטיביזציה של סטאלין שגורמת לרעב המוני.
מפלגה בשלטון לאורך העשור: 60% מהזמן דמוקרטים וכ-40% דמוקרטים
נשיאים: הרברט הובר ופרנקלין רוזוולט
מדובר על אחד העשורים המורכבים שידעה האנושות, עשור זה זכור במיוחד כעשור של השפל הגדול שהתחיל בארה”ב והשפיע על מדינות רבות בכל העולם, שפל כלכלי שגרם לערעור היציבות הפוליטית במדינות רבות בעולם ועד היום יש הטוענים כי מדובר באחד הגרומים לפרוץ מלחמת העולם השנייה. בעשור זה שלטו כ-60% מהזמן הדמוקרטים וכ-40% מהזמן הרפובליקנים. מדד הדאו ג’ונס ירד ב-20.23 אחוז לכ-131.13 נקודות.

שנות ה-40  – סיום מלחמת העולם השנייה ומעצמת על נוספת, ברית המועצות

צמיחה במדד הדאו ג’ונס בעשור זה –  70.52%
אירועים בולטים: מלחמת העולם השנייה, תחילת המלחמה הקרה, הקמת  ארגון התקינה הבינלאומי אשר תפקידו המרכזי אחידות בתקנים במסחר העולמי.
מפלגה בשלטון לאורך העשור: דמוקרטים
נשיאים: פרנקלין רווזוולט והארי טרומן
העולם נמצא בטירוף מוחלט, מדינות מתקיפות וכובשות אחת השנייה, המוסר והאנושי נמצא בשפל חסר תקדים. ב-1941 מתקפה יפנית על בסיס פרל הארבור גוררת את ארה”ב למלחמת העולם השנייה, מלחמה שתסתיים מספר שנים לאחר מכן עם כיבוש גרמניה והטלת פצצות אטום על יפן. בעשור זה הובילו את ארה”ב פרנקלין רוזוולט והארי טרומן. בעידן שלנו, האם מישהו היה נכנס להשקיע בבורסה כאשר העולם נמצא במלחמה? מי חשב שכמות כל כך גדולה של מטוסים ממלחמת העולם השנייה תגרום לצמיחה גדולה בתעשיית התעופה האזרחית לאחר מכן.

בחירות בארהב והשקעות

שנות ה-50 –  מקימים את נאס”א ומתחילים את המרוץ לחלל, מלחמה קרה ומלחמת וייטנאם

צמיחה במדד הדאו ג’ונס בעשור זה –  161.62%
אירועים בולטים: מלחמה קרה ומלחמת וייטנאם, חברת סובארו וחברת ברגר קינג הוקמו.
מפלגה בשלטון לאורך העשור: 70% רפובליקנים וכ-30% דמוקרטים
נשיאים: הארי טרומן ודוויט אייזנהאואר
שנות ה-50 היו שנים של תחילת המלחמה הקרה, כספים רבים מושקעים בצבא וכהונת הנשיא מוגבלת לכ-2 קדנציות. אייזנהאואר אשר היה קצין וגיבור מלחמה נחשב לאחד הנשיאים הטובים בארה”ב. אומרים שההיסטוריה יודעת לחזור על עצמה, אני לא משווה בין המלחמה הקרה למלחמת הסחר אבל ניתן לראות שמעולם העולם לא היה שקט והזמין משקיעים להשקיע בגן עדן. איך המלחמה הקרה הייתה משפיעה על מדד הפחד היום? העולם שלנו אף פעם לא היה גן עדן, בכל עשור ניתן למצוא מגוון אירועים שהיו גורמים לכם לומר מדוע לא להשקיע ומדוע זה לא הזמן הנכון. לאורך זמן, התמדה והבנה הכלכלה ידעה לנצח.

שנות ה-60  – קנדי, לותר קינג ומתיחות שיא עם ברית המועצות ומלחמת סחר

צמיחה במדד הדאו ג’ונס בעשור זה –  36.21%
אירועים בולטים: מתיחות שיא עם ברית המועצות, רצח הנשיא קנדי ומחמאה חברתית. מלחמת סחר אטלנטית בין גרמניה וצרפת לבין ארה”ב.
מפלגה בשלטון לאורך העשור: 70% דמוקרטים וכ-30% רפובליקנים
נשיאים: דוויט אייזנהאואר, ג’ון קנדי, לינדון ג’ונסון וריצ’ארד ניקסון
עשור נוסף של טירוף עולמי, מצד אחד להקה בריטית בשם הביטלס כובשת את העולם בצלילים חדשים ומצד שני צלילי מלחמה ישנים ממשיכים לעטוף את הכדור שלנו. ארה”ב וברית המועצות מגיעות למתיחות שיא ב-1962 אשר כמעט מובילה לשואה גריעינית. ב-1963 מרטין לותר קינג פעיל זכויות אדם מוביל את אחת המחאות החברתיות הגדולות ביותר לשוויון בין גזעי, בדיוק באותה שנה הדמוקרטיה של ארה”ב מוצאת את עצמה בשפל חדש עם רצח קנדי. אתם שואלים היכן סין הייתה באותם ימים? בתוכנית שאפתנית של השליט מאו יוצאות הרפורמות הכלכליות אשר גורמות לכ-25 מיליון סיני לגווע ברעב. גם היום קיימת מתיחות בין מדינות כאלה ואחרות, גם היום קיימות מחאות חברתיות וגם היום הכלכלה מבינה איך לצעוד בין שבילי השפיות לשבילי הטירוף.

שנות ה-70  – המלחמה הקרה נרגעת מעט אך משבר האנרגיה גורם למשבר כלכלי חמור

צמיחה במדד הדאו ג’ונס בעשור זה –  14.9%
אירועים בולטים: משבר האנרגיה העולמי וביקור רשמי ראשון של נשיא ארה”ב בסין, נטישת תקן הזהב ורפורמות כלכליות בסין, רפורמות שגורמות היום לסדר עולמי חדש.
מפלגה בשלטון לאורך העשור: 70% רפובליקנים וכ-30% דמוקרטים
נשיאים: ריצ’ארד ניקסון, ג’רלד פורד וג’ימי קרטר
העשור הזה מזוהה בעיקר עם משבר האנרגיה של 1973,  משבר בו ארצות ערב גרמו לנזק כלכלי קשה למדינות המערב בראשות ארה”ב באמצעות צמצום אספקת הנפט, מאז ארה”ב למדה ארה”ב את השיעור הכלכלי החשוב ביותר, לא להיות תלויה באף אחד. יש הטוענים כי בעשור זה החלו המחשבות הגדולות על השקעות באנרגיות מתחדשות. ארה”ב שולטת שליטה מלאה בזירה הדיפלומטית הבינלאומית ומובילה להסכם שלום בין ישראל למצרים. בהמשך העשור, יהיה ביקור רשמי של הנשיא ניקסון בסין, ב-1978 עולה לשלטון דנג שיאופינג ומשם תחל הריצה הכלכלית הגדולה ביותר בעידן המודרני, המסע של סין לכבוש את העולם.

שנות ה-80  – סיום המלחמה הקרה, פיתוחים טכנולוגים ומחלה מסתורית ומלחמת סחר נוספת

צמיחה במדד הדאו ג’ונס בעשור זה –  173.2%
אירועים בולטים: סיום המלחמה הקרה, נפילת הקומוניזם ואיחוד גרמניה, פיתוחים טכנולוגים ומחלה מסתורית. חברות בולטות שהוקמו בשנות ה-80 הם:AOL, בלוקבסטר ואופיס דיפו.
מפלגה בשלטון לאורך העשור: 90% רפובליקנים וכ-10% דמוקרטים
נשיאים: ג’ימי קרטר, רונלד רייגן וג’ורג בוש האב
עשור זה נפלה מעצמת העל ברית המועצות, דבר זה הביא לקריסת הקומוניזם באירופה. בעשור זה החלה הפריצה הטכנולוגית של המחשבים הביתיים, חברת IBM  עם הדגם הראשון של 5150, המקינטוש של אפל שכיום היא החברה הגדולה בעולם, החלונות של מייקרוסופט, מודם מתקדם, מצלמות וידאו ועוד. חלק משמעותי מחברות הענק הטכנולוגיות הוקמו בעשור זה, הזרעים שנזרעו בשנות ה-80 הפכו לעצי ענק כיום, השקעות עושים לטווח ארוך, עם התמדה וסבלנות רבה. לצד עלייתה של יפן והפיכתה למעצמה כלכלית חוששת ארה”ב למעמדה הבינלאומי ומתפתחת מלחמת סחר ב-1981, בנוסף לכך, ב-1985 מתפתחת מלחמת סחר נוספת של ארה”ב עם אירופה. דרך אגב, בשנות השמונים הופיע מחלה שאף אחד לא ידע איך להתמודד, האיידס. האם היא מדבקת בנגיעה או האם היא עוברת ברוק? מאז עברו מספר עשורים והמודעות גדלה והידע הרפואי השתפר. המחלה הזאת לא הביאה את סוף העולם בדיוק כמו שהקורונה לא תביא את סופו, היום בעולם מחלות ומגפות ובסופו של דבר האנושות המשיכה לצעוד.

הבית הלבן וההשקעות בישראל

שנות ה-90  – העשור שבו נולדו ענקיות הטכנולוגיה ועשור האבוד של יפן

צמיחה במדד הדאו ג’ונס בעשור זה –  309.62%
אירועים בולטים: הודו נפתחת להשקעות בינלאומיות, האיחוד האירופי והסכמי הסחר והעשור האבוד של יפן.
מפלגה בשלטון לאורך העשור: 70% דמוקרטים וכ-30% רפובליקנים
נשיאים: ג’ורג בוש האב וביל קלינטון
בעשור זה החל האינטרנט הביתי את צעדיו הראשונים, בעשור זה הוקמו התאגידים הגדולים והמשמעותיים בעולם הטכנולוגיה כיום כמו למשל, אמזון, eBAY , לוקהיד מרטין, נטפליקס, גוגל ו-PayPal. מחליפים את התמימות בתחכום, עולם הטכנולוגיה החל לזרוע את תאגידי הענק בבורסות העולם.

המילניום  – מבועת הדוט קום ועד משבר הסאב פריים

צמיחה במדד הדאו ג’ונס בעשור זה –  7.32%
אירועים בולטים: משבר מניות הטכנולוגיה, פיגוע טרור שמוביל למלחמה, שינוי מאזן הכוחות הכלכלי העולמי ומשבר כלכלי נוסף, משבר הסאב פריים.
מפלגה בשלטון לאורך העשור: 80% רפובליקנים וכ-20% רפובליקנים
נשיאים: ביל קלינטון,  ג’ורג בוש הבן וברק אובמה
עשור זה נפתח בשאלה האם האנושות תצליח לשרוד את באג 2000? המשיך עם פיגוע טרור איום ונורא במגדלי התאומים ומשם הוביל למלחמה ומשבר כלכלי נוסף. עשור זה החל במשבר בועת הטכנולוגיה והסתיים במשבר הסאב פריים,  מכאן עולה השאלה האם עשור זה היה עשור כלכלי טוב? התשובה היא כן. אמנם אני מציג את מדד הדאו ג’ונס אך יש נתונים רבים שצריך לבדוק ולשים לב כמו למשל, בעשור זה כלכלת העולם צמחה ב-78% והגיעו לשווקים שחקנים חדשים. מדינות שהחלו את הריצה הכלכלית שלהם בעשורים הקודמים כמדינות מתפתחות הפכו למדינות מפותחות בתום עשור זה. מפעלי ייצור רבים עברו ממערב למזרח, לסין ולהודו.

2010-2020  – ברק אובמה ודונלד טראמפ

צמיחה במדד הדאו ג’ונס בעשור זה –  144.99%
אירועים בולטים: היו הרבה אירועים אבל נדבר על הקורונה
מפלגה בשלטון לאורך העשור: 60% דמוקרטים וכ-40% רפובליקנים
נשיאים: ברק אובמה ודונלד טראמפ
לפני שאסביר על העשור הכלכלי הנפלא חשוב לציין, עיקר הצמיחה במדד הדאו ג’ונס הגיעה בתקופת ברק אובמה ולא בתקופת טראמפ. מדוע? עניין של מזל. אובמה נכנס לתפקיד בסוף המשבר הכלכלי של 2009 ובמחזוריות של הכלכלה ששואפת  לצמוח מחדש לאחר משבר, בתקופת טראמפ הבורסות המשיכה את העליות אך משבר הקורונה שהחל כמשבר בריאותי והתגלגל למשבר כלכלי חמור שעדיין אנו לא יודעים מתי הסתיים ומה יהיו התוצאות לאחריו.

השקעות ושוק ההון

סיכום מאמר

כמו שניתן לראות לאורך שנים רבות של השקעות, שנים רבות של אירועים כלכליים ושינוים גיאופוליטיים וכל הרבה נשיאים רפובליקנים ודמוקרטים, לכלכלה העולמית יש חוקים משלה והיא שואפת לצמוח לצד האנושות. לא ניתן לתזמן שוק, לא צריך לחכות ליום שאחרי, צריך להחליט שמשקיעים, צריך להתמיד בהשקעה ולהבין מה עושים. סביבת ההשקעות עוברת שינוים רבים, לכן, חשוב לדעת כיצד לנתב את ההשקעות כדי לשמור על צמיחה קבועה לאורך שנים רבות. אז  לקהל הקוראים אני חושב שהצלחנו להבין דבר אחד, הכלכלה העולמית תמצא את הדרך לצמוח עם הנשיא יהיה טראמפ או ביידן, הכלכלה העולמית והכלכלה האמריקאית תמשיך לצמוח עם בשלטון תעמוד המפלגה הרפובליקנית או המפלגה הדמוקרטית.

 

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר. 


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    בוקר כלכלי 28.3.24: וול-סטריט עברה לעליות, אירופה סגרה יום שני של מגמה חיובית, באסיה השווקים נסחרים הבוקר במגמה מעורבת, השקל נחלש, הנפט מתחזק, הזהב מטפס והבורסה בת”א תיפתח את יום המסחר האחרון לשבוע זה
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    בוקר כלכלי 28.3.24: וול-סטריט עברה לעליות, אירופה סגרה יום שני של מגמה חיובית, באסיה השווקים נסחרים הבוקר במגמה מעורבת, השקל נחלש, הנפט מתחזק, הזהב מטפס והבורסה בת”א תיפתח את יום המסחר האחרון לשבוע זה בוקר כלכלי 28.3.24: וול-סטריט עברה לעליות, אירופה סגרה יום שני של מגמה חיובית, באסיה השווקים נסחרים הבוקר במגמה מעורבת, השקל נחלש, הנפט מתחזק, הזהב מטפס והבורסה בת”א תיפתח את יום המסחר האחרון לשבוע זה

    ארצות הברית המסחר בארה"ב יפתח אחר הצהריים והחוזים על המדדים המרכזיים מצביעים על פתיחה מתונה. אתמול וול-סטריט ננעלה בעליות לאחר

    • לפני 1 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    ארצות הברית המסחר בארה"ב יפתח אחר הצהריים והחוזים על המדדים המרכזיים מצביעים על פתיחה מתונה. אתמול וול-סטריט ננעלה בעליות לאחר

    בוקר כלכלי 27.3.24: צפי לפתיחה חיובית בוול-סטריט, נעילה חיובית באירופה, המסחר באסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת, הנפט יורד, הכסף עולה, השקל נסחר במגמה מעורבת והבורסה בת”א תיפתח לאחר סגירה מעורבת אמש
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    בוקר כלכלי 27.3.24: צפי לפתיחה חיובית בוול-סטריט, נעילה חיובית באירופה, המסחר באסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת, הנפט יורד, הכסף עולה, השקל נסחר במגמה מעורבת והבורסה בת”א תיפתח לאחר סגירה מעורבת אמש בוקר כלכלי 27.3.24: צפי לפתיחה חיובית בוול-סטריט, נעילה חיובית באירופה, המסחר באסיה מתנהל הבוקר במגמה מעורבת, הנפט יורד, הכסף עולה, השקל נסחר במגמה מעורבת והבורסה בת”א תיפתח לאחר סגירה מעורבת אמש

    ארצות הברית המסחר בארה"ב יפתח אחר הצהריים והחוזים על המדדים המרכזיים מצביעים על פתיחה חיובית של עד 0.36%. אתמול וול-סטריט

    • לפני 1 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    ארצות הברית המסחר בארה"ב יפתח אחר הצהריים והחוזים על המדדים המרכזיים מצביעים על פתיחה חיובית של עד 0.36%. אתמול וול-סטריט

    בוקר כלכלי 26.3.24: וול-סטריט ננעלה בירידות שערים, אירופה סגרה במגמה מעורבת, המסחר באסיה מתנהל הבוקר בירידות, הנפט עולה קלות, בקריפטו נרשמה קפיצה ביממה האחרונה, השקל מאבד מערכו והבורסה בת”א תיפתח לאחר נעילה חיובית אמש
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    בוקר כלכלי 26.3.24: וול-סטריט ננעלה בירידות שערים, אירופה סגרה במגמה מעורבת, המסחר באסיה מתנהל הבוקר בירידות, הנפט עולה קלות, בקריפטו נרשמה קפיצה ביממה האחרונה, השקל מאבד מערכו והבורסה בת”א תיפתח לאחר נעילה חיובית אמש בוקר כלכלי 26.3.24: וול-סטריט ננעלה בירידות שערים, אירופה סגרה במגמה מעורבת, המסחר באסיה מתנהל הבוקר בירידות, הנפט עולה קלות, בקריפטו נרשמה קפיצה ביממה האחרונה, השקל מאבד מערכו והבורסה בת”א תיפתח לאחר נעילה חיובית אמש

    ארצות הברית המסחר בארה"ב יתחדש בהמשך היום והחוזים על המדדים המרכזיים מאותתים על פתיחה חיובית של עד 0.14%. אתמול וול-סטריט

    • לפני 2 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    ארצות הברית המסחר בארה"ב יתחדש בהמשך היום והחוזים על המדדים המרכזיים מאותתים על פתיחה חיובית של עד 0.14%. אתמול וול-סטריט

    בוקר כלכלי 25.3.24: צפי לפתיחה שלילית בוול-סטריט, שבוע המסחר במזרח הרחוק נפתח במגמה חיובית, הנפט מטפס, בקריפטו נרשמה קפיצה ביממה האחרונה והבורסה בת”א תיפתח את שבוע המסחר הבוקר
    • רוני מור
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 3 ימים

    בוקר כלכלי 25.3.24: צפי לפתיחה שלילית בוול-סטריט, שבוע המסחר במזרח הרחוק נפתח במגמה חיובית, הנפט מטפס, בקריפטו נרשמה קפיצה ביממה האחרונה והבורסה בת”א תיפתח את שבוע המסחר הבוקר בוקר כלכלי 25.3.24: צפי לפתיחה שלילית בוול-סטריט, שבוע המסחר במזרח הרחוק נפתח במגמה חיובית, הנפט מטפס, בקריפטו נרשמה קפיצה ביממה האחרונה והבורסה בת”א תיפתח את שבוע המסחר הבוקר

    ארצות הברית המסחר בארה"ב יתחדש ויפתח את שבוע מסחר החדש היום אחר הצהריים. החוזים על המדדים המרכזיים מאותתים על פתיחה

    • לפני 3 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    ארצות הברית המסחר בארה"ב יתחדש ויפתח את שבוע מסחר החדש היום אחר הצהריים. החוזים על המדדים המרכזיים מאותתים על פתיחה