נקודות מפתח

  • מלאי הנחושת בארצות הברית ממשיך להצטבר, מה שמעיד על מצבי מחסור פוטנציאליים שעשויים להעלות את המחירים.
  • הביקוש התעשייתי נשאר חזק ברחבי העולם, במיוחד במגזרי האלקטרוניקה, האנרגיה המתחדשת והבנייה.
  • אנליסטים מזהירים שמגבלות אספקה והצטברות ספקולטיבית עלולות להוביל לתנודתיות מחירים משמעותית בחודשים הקרובים.
hero

שווקי הנחושת מציגים סימנים למתח גובר ככל שהצטברות המלאי בארצות הברית נמשכת, מה שתורם לדאגות לגבי ההיצע. המחירים כבר עלו מעל 8,500 דולר לטון, ומשתתפי השוק דנים האם השילוב של ביקוש תעשייתי חזק ומלאי מרוכז עלול להוביל את המתכת לשיאים חדשים “סטרטוספריים”.

הצטברות מלאי בארה”ב ודינמיקת ההיצע

נתוני מלאי מהבורסות המרכזיות בארה”ב מצביעים על עלייה מתמשכת במלאי הנחושת בשבועות האחרונים, המשקפת הן הצטברות אסטרטגית והן רכישות זהירות על ידי משתמשים תעשייתיים. הצטברות זו מצמצמת את הזמינות המיידית למסחר בשוק הפתוח, ובכך מחמירה את מצבי ההיצע. היסטורית, תנאים כאלה לעיתים קרובות קודמים לתנועות מחיר חדות, במיוחד כאשר הם מלווה בביקוש חזק ממגזרים מרכזיים כגון תשתיות אנרגיה מתחדשת וייצור אלקטרוניקה.

ההיצע העולמי נשאר מוגבל בשל אתגרים תפעוליים באזורים מייצרים עיקריים. צ’ילה ופרו, שמייצרות יחד יותר מ-50% מנחושת המכרה העולמית, התמודדו עם האטות בייצור עקב סכסוכי עבודה, עלויות אנרגיה וצווארי בקבוק רגולטוריים. גורמים אלו מגבירים את הלחץ על המחירים, שכן סוחרים צופים אפשרויות ללקויות בהשוואה לדרישות התעשייתיות החזויות.

ביקוש תעשייתי ותגובות השוק

הביקוש לנחושת נשאר חזק למרות אי הוודאות הכלכלית, מונע הן על ידי פרויקטי בנייה מסורתיים והן על ידי יישומי טכנולוגיה מתקדמים. ייצור רכבים חשמליים, פרויקטים בתחום אנרגיית שמש ורוח, ואלקטרוניקה מתקדמת ממשיכים לצרוך כמויות משמעותיות של נחושת מזוקקת. חוסר האיזון שנוצר בין ההיצע לביקוש משתקף גם בשוקי החוזים העתידיים, כאשר חוזי נחושת לשלושה חודשים בבורסת המתכות בלונדון (LME) עלו לאחרונה מעל 8,600 דולר לטון.

סנטימנט המשקיעים הפך לבולשיסטי יותר, כאשר חלק מהסוחרים משערים על המשך עליות אם הצטברות המלאי בארה”ב תימשך. למרות שהתנודתיות צפויה, היסודות הכלכליים—היצע מוגבל, שימוש תעשייתי חזק ומלאי מצומצם—תומכים בתסריט שבו המחירים עשויים להמשיך לעלות, לפחות בטווח הקצר.

השלכות אסטרטגיות לשווקים גלובליים וישראלים

עבור משקיעים גלובליים, כולל בישראל, שוק הנחושת משמש הן כמדד לבריאות התעשייה והן כהגנה פוטנציאלית מפני אינפלציה והפרעות באספקה. חברות התלויות בייצור עתיר נחושת עלולות להתמודד עם עלויות קלט גבוהות יותר, בעוד שתיקים עם חשיפה ל-ETFs או חוזים עתידיים עשויים לחוות תנודתיות מחירים מוגברת. בנוסף, יצרנים ישראלים, במיוחד במגזרי ההייטק והאלקטרוניקה, עשויים לעקוב מקרוב אחר מגמות הנחושת הגלובליות כדי לצפות בהתאמות עלויות ואסטרטגיות תמחור.

מבט קדימה, שוק הנחושת צפוי להישאר רגיש לדיווחים על מלאי, עדכוני ייצור בכרייה ומדדים מאקרו-כלכליים. צווארי בקבוק באספקה, סיכונים גיאופוליטיים במדינות המייצרות ומיקום ספקולטיבי עלולים להמשיך להניע תנודתיות. משקיעים ומשתמשים תעשייתיים יצטרכו לעקוב מקרוב אחר ההתפתחויות הללו, שכן כל חוסר איזון בין הביקוש להיצע עלול להאיץ תנועות מחיר וליצור הן הזדמנויות והן סיכונים בחודשים הקרובים.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מחירי הנפט מגיעים לשיא של שישה חודשים, כאשר ההסלמה מול איראן והסיכונים במצר הורמוז גוברים
    • עומר בר
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 24 שעה

    SKN | מחירי הנפט מגיעים לשיא של שישה חודשים, כאשר ההסלמה מול איראן והסיכונים במצר הורמוז גוברים SKN | מחירי הנפט מגיעים לשיא של שישה חודשים, כאשר ההסלמה מול איראן והסיכונים במצר הורמוז גוברים

    מחירי הנפט זינקו ביותר מ-2% ביום שישי, וננעלו בסוף אוקטובר ברמותיהם הגבוהות ביותר מאז סוף אפריל, כאשר הסוחרים מתמקדים יותר

    • לפני 24 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    מחירי הנפט זינקו ביותר מ-2% ביום שישי, וננעלו בסוף אוקטובר ברמותיהם הגבוהות ביותר מאז סוף אפריל, כאשר הסוחרים מתמקדים יותר

    SKN | רווחי Exxon ו-Chevron עוקפים את התחזיות ומדגישים את הזינוק במרווחי הזיקוק בהשפעת המלחמה
    • ליאור מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 ימים

    SKN | רווחי Exxon ו-Chevron עוקפים את התחזיות ומדגישים את הזינוק במרווחי הזיקוק בהשפעת המלחמה SKN | רווחי Exxon ו-Chevron עוקפים את התחזיות ומדגישים את הזינוק במרווחי הזיקוק בהשפעת המלחמה

    ExxonMobil ו-Chevron הציגו ב-30 באוקטובר רווחים רבעוניים גבוהים מהצפוי, מה שמדגיש כיצד שיבושים הנובעים מעימותים גדולים מעצבים מחדש את הרווחים

    • לפני 1 ימים
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    ExxonMobil ו-Chevron הציגו ב-30 באוקטובר רווחים רבעוניים גבוהים מהצפוי, מה שמדגיש כיצד שיבושים הנובעים מעימותים גדולים מעצבים מחדש את הרווחים

    SKN | הנפט מתאושש לעבר 115 דולר לחבית: המבוי הסתום במגעים והאיומים על התשתיות מעיבים על תקוות הרגיעה במזרח התיכון
    • רוני מור
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 ימים

    SKN | הנפט מתאושש לעבר 115 דולר לחבית: המבוי הסתום במגעים והאיומים על התשתיות מעיבים על תקוות הרגיעה במזרח התיכון SKN | הנפט מתאושש לעבר 115 דולר לחבית: המבוי הסתום במגעים והאיומים על התשתיות מעיבים על תקוות הרגיעה במזרח התיכון

    החוזים העתידיים על הנפט הגולמי חזרו לעלות ביום שישי, 30 באוקטובר 2026, בעוד דסקי האנרגיה מעריכים מחדש את סיכויי ההצלחה

    • לפני 2 ימים
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    החוזים העתידיים על הנפט הגולמי חזרו לעלות ביום שישי, 30 באוקטובר 2026, בעוד דסקי האנרגיה מעריכים מחדש את סיכויי ההצלחה

    SKN | Exxon ו-Chevron מבטלות נסיעות של בכיריהן ל-ADIPEC על רקע עלייה בחששות הביטחוניים באזור
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 ימים

    SKN | Exxon ו-Chevron מבטלות נסיעות של בכיריהן ל-ADIPEC על רקע עלייה בחששות הביטחוניים באזור SKN | Exxon ו-Chevron מבטלות נסיעות של בכיריהן ל-ADIPEC על רקע עלייה בחששות הביטחוניים באזור

    ExxonMobil ו-Chevron ביטלו תוכניות של מנהלים בכירים לנסוע לאבו דאבי לוועידת ADIPEC בשבוע הבא, לפי שני מקורות המכירים את ההתפתחויות.

    • לפני 2 ימים
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    ExxonMobil ו-Chevron ביטלו תוכניות של מנהלים בכירים לנסוע לאבו דאבי לוועידת ADIPEC בשבוע הבא, לפי שני מקורות המכירים את ההתפתחויות.