נקודות מפתח
- מדדי המניות בתל אביב רושמים ירידות רוחביות, כאשר ת״א-125 יורד ב-1.50% ומדדי הבנקים נחלשים ביותר מ-2.5%.
- רוחב השוק שלילי באופן מובהק, עם מספר גדול משמעותית של מניות יורדות לעומת עולות במדדים המרכזיים.
- שוקי האג״ח מפגינים עמידות יחסית, עם עליות מתונות למרות החולשה במניות והיקפי מסחר גבוהים.
שוקי ישראל נסחרים בירידות נכון ל-15 ביוני 2026, כאשר ירידות רוחביות נרשמות במדדי המניות המובילים, המשקפות לחץ מכירה מתמשך בתנאי מסחר פעילים. הבורסה בתל אביב מציגה חולשה בולטת בעיקר במניות הבינוניות ובסקטור הבנקאות, בעוד ששוק האג״ח מפגין יציבות יחסית. הסשן הנוכחי מדגיש פער ברור בין נכסי סיכון לבין שוקי החוב, כאשר המשקיעים בוחנים מחדש את הפוזיציות שלהם על רקע תנודתיות גבוהה.
לחץ בשוקי המניות במדדים המרכזיים
מדד ת״א-35 יורד ב-1.25%, מה שמעיד על טון שלילי במניות הגדולות. מדד ת״א-125 הרחב יותר יורד ב-1.50%, מה שמאשר כי החולשה אינה מוגבלת לסקטור או לקבוצה מסוימת. הלחץ המשמעותי ביותר נרשם במדד ת״א-90, שיורד ב-2.40%, ומצביע על ירידות חדות יותר במניות הבינוניות, הרגישות יותר לנזילות ולציפיות לצמיחה מקומית.
רוחב השוק מחזק את הטון הדובי, עם 6 מניות עולות בלבד לעומת 29 מניות יורדות במדד ת״א-35. חוסר איזון זה מצביע על מכירות רחבות ולא על רוטציה סלקטיבית, כאשר הסנטימנט נוטה להפחתת סיכון כללית.
מדד ת״א-90 ובנקים יורד גם הוא בחדות בשיעור של 2.52%, מה שמדגיש כי מניות הפיננסים ממשיכות להוות גורם מרכזי ללחץ על המדדים.
סקטור הבנקים ומניות הערך מובילים את הירידות
חשיפה לסקטור הבנקאות ממשיכה להכביד על המדדים המרכזיים, לאור משקלו הגבוה בשוק המניות הישראלי. החולשה במדד ת״א-90 ובנקים מצביעה על בחינה מחודשת של ציפיות המשקיעים לביצועי המגזר הפיננסי, ייתכן על רקע חששות מתנאי אשראי, מגמות רווחיות או רגישות מאקרו-כלכלית.
מדד ת״א-125 ערך יורד אף הוא בצורה חדה יותר, בשיעור של 2.65%, מה שמעיד כי גם סגמנטים מבוססי ערך אינם מספקים הגנה בסביבה הנוכחית. ירידות רוחביות אלו הן במניות צמיחה והן במניות ערך מצביעות על כך שלחץ המכירות מונע בעיקר מסנטימנט סיכון כללי ולא מגורמים סקטוריאליים נקודתיים.
שוקי האג״ח מפגינים יציבות יחסית מול חולשת המניות
בניגוד לשוק המניות, שוקי האג״ח בישראל מפגינים יציבות יחסית. מדד אג״ח כללי עולה ב-0.11%, בעוד אג״ח קצרות טווח עולות ב-0.01%. גם מדדי אג״ח צמודי מדד ואג״ח קונצרני רושמים עליות מתונות, כולל מדד תל בונד צמודות A שעולה ב-0.08% ותל בונד 60 שעולה ב-0.05%.
פער זה בין מניות לאג״ח מצביע על מעבר זהיר של משקיעים לנכסים תנודתיים פחות. עם זאת, העליות מתונות בלבד, מה שמעיד כי מדובר בהגנה חלקית ולא בבריחה אגרסיבית מסיכון.
היקפי המסחר נותרו גבוהים, עם מחזור של כ-1.71 מיליארד שקל בשוק המניות וכ-717 מיליון שקל בשוק האג״ח. רמות הפעילות הגבוהות משקפות תנועה אקטיבית של גופים מוסדיים במהלך סשן תנודתי.
תחזית: תנודתיות גבוהה על רקע הערכה מחדש של סיכון בשוק
בהמשך, כיוון השוק הישראלי יהיה תלוי בשאלה האם הלחץ במניות הבנקים והמניות הבינוניות יתמתן או ימשיך להתרחב. חולשה מתמשכת במגזר הפיננסי עשויה להכביד עוד על המדדים בשל משקלו המבני בשוק.
במקביל, היציבות היחסית בשוק האג״ח עשויה להמשיך לתמוך בתיקי השקעות מגוונים אם התנודתיות במניות תימשך. המשקיעים יעקבו אחר אותות מאקרו גלובליים, מגמות בסקטור הפיננסי המקומי ותנאי הנזילות לצורך זיהוי יציבות או המשך תמחור מחדש.
עבור משקיעים ישראלים ובינלאומיים, הסשן הנוכחי מדגיש סביבה שוקית המאופיינת בפיזור סקטוריאלי גבוה, מחזורי מסחר מוגברים והעדפה ברורה לשימור הון על פני נטילת סיכון.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 9 דק’ קריאה
- •
- לפני 54 mins
SKN | סיכום שווקים עולמי: המומנטום בטכנולוגיה וזינוק באסיה עמדו בניגוד לנפילות בתל אביב לאחר הבחירות, לקראת החלטות הריבית ב-29 באוקטובר 2026
שוקי המניות בעולם ננעלו במגמה חיובית ברובם ביום רביעי, 28 באוקטובר 2026, כאשר דוחות כספיים חזקים במגזר השבבים ומסרי מדיניות
- לפני 54 mins
- •
- 9 דק’ קריאה
שוקי המניות בעולם ננעלו במגמה חיובית ברובם ביום רביעי, 28 באוקטובר 2026, כאשר דוחות כספיים חזקים במגזר השבבים ומסרי מדיניות
- אור שושן
- •
- 9 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 שעה
SKN | עליות שערים באסיה במסחר הבוקר בהובלת סין, יפן ודרום קוריאה
שוקי המניות באסיה נסחרים במגמה חיובית ברובם במסחר הבוקר של יום חמישי, 29 באוקטובר. גל ביקושים במדדי התעשייה המובילים בצפון
- לפני 4 שעה
- •
- 9 דק’ קריאה
שוקי המניות באסיה נסחרים במגמה חיובית ברובם במסחר הבוקר של יום חמישי, 29 באוקטובר. גל ביקושים במדדי התעשייה המובילים בצפון
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 20 שעה
SKN | ירידות שערים חדות בתל אביב: מדד ת״א-90 צונח ב-3.58% על רקע גל מימושים רוחבי
שוק המניות בתל אביב מתמודד עם לחצי מכירה כבדים ומתואמים במהלך יום המסחר, כאשר כל שמונת מדדי המניות המובילים נסחרים
- לפני 20 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
שוק המניות בתל אביב מתמודד עם לחצי מכירה כבדים ומתואמים במהלך יום המסחר, כאשר כל שמונת מדדי המניות המובילים נסחרים
- אור שושן
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 ימים
SKN | סיכום שווקים עולמי: זינוק בטכנולוגיה וראלי במניות הקטנות ב-27 באוקטובר 2026; השווקים דרוכים להחלטות הריבית ב-28 באוקטובר ולחופשות באירופה
מומנטום חיובי רוחבי נרשם בשוקי המניות בעולם ביום שלישי, 27 באוקטובר 2026, על רקע גל ביקושים למניות צמיחה, מניות קטנות
- לפני 1 ימים
- •
- 8 דק’ קריאה
מומנטום חיובי רוחבי נרשם בשוקי המניות בעולם ביום שלישי, 27 באוקטובר 2026, על רקע גל ביקושים למניות צמיחה, מניות קטנות