נקודות מפתח

  • חוזי הזהב למסירה באוגוסט 2026 רשמו ירידה חדה של 3.10% ביום שישי וננעלו ברמה של 4,365.30 דולר לאונקיה.
  • גל מכירות משמעותי בסוף השבוע מחק את היציבות היחסית שנרשמה בתחילת התקופה והוביל לירידה מצטברת של 4.28% במהלך חמשת ימי המסחר.
  • מנהלי השקעות מוסדיים מצמצמים חשיפה לנכסי מקלט ובוחנים מחדש את תמחור המתכת על רקע תנודתיות במטבעות ושינויים בציפיות המאקרו־כלכליות.
hero

 

שוק הזהב חווה תיקון חד בסיום השבוע, כאשר החוזים הקרובים איבדו אחיזה ברמות תמיכה מרכזיות וננעלו במחיר של 4,365.30 דולר לאונקיה. הירידה משקפת התאמה מחודשת של פוזיציות בקרב משקיעים מוסדיים, המפחיתים החזקות בנכסים הגנתיים לנוכח סביבת ריבית גבוהה ואלטרנטיבות השקעה נושאות תשואה. כל עוד הבנקים המרכזיים ממשיכים במדיניות מוניטרית מצמצמת, זרימת ההון לנכסים שאינם מניבים תשואה נותרת מוגבלת.

לחץ מכירות גובר ושבירת רמות תמיכה

המסחר במהלך השבוע התאפיין בתנודתיות גבוהה. חוזה אוגוסט נפתח ברמה של 4,503.00 דולר ונסחר בטווח מחירים יציב יחסית עד לגל המכירות שנרשם ב־5 ביוני. לאחר כישלון בפריצה של רמת ההתנגדות השבועית סביב 4,508.70 דולר, גבר לחץ המוכרים והמחיר ירד לשפל יומי של 4,336.60 דולר.

המהלך התרחש במחזור מסחר גבוה במיוחד של יותר מ־173,440 חוזים, נתון המעיד על מימושים רחבים מצד משקיעים ספקולטיביים ועל פעילות מוגברת של מערכות מסחר אוטומטיות לקראת סיום השבוע.

ציפיות הריבית והדולר ממשיכות להשפיע על הזהב

הגורם המרכזי המשפיע על תמחור הזהב ממשיך להיות סביבת הריביות הריאליות והתחזקות הדולר. עבור משקיעים בינלאומיים, ובהם גם משקיעים ישראלים המנהלים תיקי השקעות גלובליים, הירידה החדה בזהב מחייבת בחינה מחודשת של רכיב ההגנה מפני אינפלציה.

ככל שתשואות האג”ח הממשלתיות עולות וציפיות הריבית נותרות גבוהות, עלות ההחזקה של זהב — שאינו מייצר הכנסה שוטפת — הופכת גבוהה יותר ביחס לחלופות השקעה אחרות. במקביל, תנודתיות בשוקי המט”ח ממשיכה להשפיע על כוח הקנייה של משקיעים מחוץ לארצות הברית ועל צורכי הגידור של תיקי השקעות בינלאומיים.

הערכות סיכונים מתעדכנות בשוק המתכות היקרות

לצד הביקוש ארוך הטווח מצד בנקים מרכזיים ברחבי העולם, המהווה גורם תמיכה משמעותי, מנהלי השקעות משלבים בתקופה האחרונה תרחישים שמרניים יותר במודלי הסיכון שלהם. ירידת פרמיות הסיכון הגיאופוליטיות שהיו מגולמות במחירי הזהב בחודשים האחרונים הפכה את המתכת לרגישה יותר לשינויים בנתוני המאקרו.

אם נתוני הסחר והפעילות הכלכלית ימשיכו להצביע על עמידות יחסית, או אם האינפלציה תרד בקצב מהיר מהצפוי, עשוי להיווצר לחץ נוסף על מחירי המתכות היקרות ועל רמות התמיכה הנוכחיות.

תחזית

בשבועות הקרובים יתמקדו המשקיעים בנתוני אינפלציה, בהתפתחויות בשוק העבודה, בתשואות האג”ח ובמסרי הבנקים המרכזיים. רמת התמיכה באזור 4,330 דולר צפויה לעמוד במוקד תשומת הלב של השוק, כמדד לבחינת עוצמת הביקוש.

שיפור בסביבת הסיכון הגלובלית או היחלשות בציפיות הצמיחה עשויים לתמוך בהתייצבות מחודשת של הזהב ואף בניסיון התאוששות. מנגד, המשך סביבת ריבית גבוהה והעדפה לנכסים מניבי תשואה עלולים להוביל ללחץ נוסף על המחירים ולהעמיק את התיקון הנוכחי.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | OPEC+ מותיר את יעדי הנפט לדצמבר ללא שינוי, בעוד החלטות מורכבות יותר על מכסות 2027 עומדות בפתח
    • ליאור מור
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 55 mins

    SKN | OPEC+ מותיר את יעדי הנפט לדצמבר ללא שינוי, בעוד החלטות מורכבות יותר על מכסות 2027 עומדות בפתח SKN | OPEC+ מותיר את יעדי הנפט לדצמבר ללא שינוי, בעוד החלטות מורכבות יותר על מכסות 2027 עומדות בפתח

    מדינות הנפט של OPEC+ הותירו ביום ראשון את יעדי ההפקה שלהן לדצמבר ללא שינוי, מה שמחזק את הציפיות לכך שהקבוצה

    • לפני 55 mins
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    מדינות הנפט של OPEC+ הותירו ביום ראשון את יעדי ההפקה שלהן לדצמבר ללא שינוי, מה שמחזק את הציפיות לכך שהקבוצה

    SKN | מדד KOSPI צנח ב-3.48% ל-5,730.74 נקודות, אך שמר על עלייה שבועית של 4.78%
    • עומר בר
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 9 שעה

    SKN | מדד KOSPI צנח ב-3.48% ל-5,730.74 נקודות, אך שמר על עלייה שבועית של 4.78% SKN | מדד KOSPI צנח ב-3.48% ל-5,730.74 נקודות, אך שמר על עלייה שבועית של 4.78%

      מדד KOSPI Composite (^KS11) ספג ירידה חדה ב-30 באוקטובר, לאחר שאיבד 3.48%, שהן 206.92 נקודות, וננעל ברמה של 5,730.74

    • לפני 9 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

      מדד KOSPI Composite (^KS11) ספג ירידה חדה ב-30 באוקטובר, לאחר שאיבד 3.48%, שהן 206.92 נקודות, וננעל ברמה של 5,730.74

    SKN | מדד המטבע של הין היפני עלה ב-0.06% ל-63.46 נקודות, למרות ירידה שבועית של 0.48%
    • ליאור מור
    • •
    • 8 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 11 שעה

    SKN | מדד המטבע של הין היפני עלה ב-0.06% ל-63.46 נקודות, למרות ירידה שבועית של 0.48% SKN | מדד המטבע של הין היפני עלה ב-0.06% ל-63.46 נקודות, למרות ירידה שבועית של 0.48%

      מדד המטבע של הין היפני (^XDN) סיים את יום המסחר ב-30 באוקטובר בעלייה מתונה של 0.06%, שהן 0.04 נקודות,

    • לפני 11 שעה
    • •
    • 8 דק’ קריאה

      מדד המטבע של הין היפני (^XDN) סיים את יום המסחר ב-30 באוקטובר בעלייה מתונה של 0.06%, שהן 0.04 נקודות,

    SKN | מדד המטבע של הדולר האוסטרלי ירד ב-0.03% ל-70.30 נקודות, והעמיק את הירידה השבועית ל-0.08%
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 11 שעה

    SKN | מדד המטבע של הדולר האוסטרלי ירד ב-0.03% ל-70.30 נקודות, והעמיק את הירידה השבועית ל-0.08% SKN | מדד המטבע של הדולר האוסטרלי ירד ב-0.03% ל-70.30 נקודות, והעמיק את הירידה השבועית ל-0.08%

      מדד המטבע של הדולר האוסטרלי (^XDA) סיים את יום המסחר ב-30 באוקטובר בירידה קלה של 0.03%, שהן 0.02 נקודות,

    • לפני 11 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

      מדד המטבע של הדולר האוסטרלי (^XDA) סיים את יום המסחר ב-30 באוקטובר בירידה קלה של 0.03%, שהן 0.02 נקודות,