נקודות מפתח

  • Shell דיווחה על רווח נקי של 10.81 מיליארד דולר ברבעון השלישי, מעל תחזיות האנליסטים שעמדו על 10.33 מיליארד דולר, ובכך תרמה לתוצאה הרבעונית החזקה ביותר שלה מאז 2022.
  • TotalEnergies רשמה רווח נקי מותאם של 9.1 מיליארד דולר, מעל התחזית של 8.3 מיליארד דולר, כאשר שתי החברות נהנו ממחירי אנרגיה מונעי-מלחמה וממרווחי זיקוק שהגיעו לשיא.
  • החזרי ההון לבעלי המניות גדלים, כאשר Shell מעלה את היקף הרכישה החוזרת של מניותיה (buyback) ל-5 מיליארד דולר לרבעון, בעוד TotalEnergies מתכננת רכישות חוזרות של מניות בהיקף של 2.5 מיליארד דולר ברבעון הרביעי ו-2.5 מיליארד דולר נוספים ברבעון הראשון של 2027.
hero

Shell ו-TotalEnergies הציגו ביום חמישי רווחים חדים וגבוהים יותר ברבעון השלישי, כשהן נהנות ממחירי אנרגיה גבוהים וממרווחי זיקוק בשיא, בעוד מתיחויות גיאופוליטיות מעצבות מחדש את שוקי האנרגיה העולמיים. התוצאות עלו על תחזיות האנליסטים ואפשרו לשתי ענקיות האנרגיה האירופיות להגדיל את החלוקה לבעלי המניות, תוך הדגשת ההשפעה הפיננסית של תנאים חזקים באופן חריג בחלקים שונים של תחום האנרגיה.

רווחי Shell עולים על התחזיות

Shell דיווחה על רווח נקי של 10.81 מיליארד דולר ברבעון השלישי, מעל תחזיות האנליסטים שעמדו על 10.33 מיליארד דולר. התוצאה מייצגת שיפור משמעותי ברווחיות ומדגישה את עוצמת סביבת הרווחים של החברה, בעוד שוקי האנרגיה מגיבים לשיבושים גיאופוליטיים.

החברה אף הגדילה את תוכנית הרכישה החוזרת הרבעונית של מניותיה ל-5 מיליארד דולר לעומת 3 מיליארד דולר. לפי הנתונים שדווחו, התוכנית האחרונה מייצגת את הרכישה החוזרת השנייה בגודלה בתולדות Shell, מה שמאותת כי ההנהלה רואה יכולת פיננסית מספקת להחזיר הון נוסף לבעלי המניות, לצד שמירה על פעילותה הרחבה.

גם TotalEnergies מספקת רבעון חזק

TotalEnergies דיווחה על רווח נקי מותאם של 9.1 מיליארד דולר, מעל התחזית של 8.3 מיליארד דולר שצפו האנליסטים. בדומה ל-Shell, חברת האנרגיה הצרפתית נהנתה מתנאים נוחים ברחבי שוקי האנרגיה והזיקוק, מה שסייע להעלות באופן מהותי את הרווחים במהלך הרבעון.

TotalEnergies חזרה על תוכניותיה לרכוש בחזרה מניות של עצמה בהיקף של 2.5 מיליארד דולר במהלך הרבעון הרביעי. החברה ציינה בנוסף כי תבצע רכישה חוזרת נוספת בהיקף של 2.5 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2027, מה שמחזק את מחויבותה להחזרי הון לבעלי המניות בעקבות ביצועי הרווחים החזקים יותר.

מרווחי הזיקוק הופכים למנוע רווחים מרכזי

אחד המאפיינים החשובים ביותר של הרבעון היה מרווחי הזיקוק בשיא שעליהם דיווחו שתי החברות. מרווחי זיקוק מודדים את הרווחיות של המרת נפט גולמי לתזקיקים, כלומר מרווחים חזקים באופן חריג עשויים להגדיל מהותית את הרווחים גם כאשר תחומים אחרים בעסקי האנרגיה מתמודדים עם תנודתיות גדולה יותר.

התוצאות משקפות גם את השפעת מחירי האנרגיה המונעים ממלחמה. בעוד שמחירים גבוהים יותר עשויים לייצר עלויות משמעותיות עבור צרכנים ועסקים, הם עשויים לשפר את הרווחים של יצרניות אנרגיה גדולות וחברות משולבות, בהתאם לחשיפה שלהן בפעילויות הפקה, מסחר וזיקוק. פער זה נותר מאפיין חשוב של שוק האנרגיה העולמי הנוכחי.

רווחי האנרגיה עומדים בפני תחזית מורכבת יותר

תוצאות הרבעון השלישי החזקות מעניקות ל-Shell ול-TotalEnergies גמישות פיננסית רבה יותר, אך התנאים התומכים בזינוק ברווחים עשויים שלא להישאר ללא שינוי. מחירי האנרגיה, התפתחויות גיאופוליטיות ומרווחי הזיקוק יכולים להשתנות במהירות, מה שהופך את הרווחיות הרבעונית לרגישה במיוחד לתנאי השוק העולמי.

בהמשך הדרך, המשקיעים יעקבו אחר השאלה האם מרווחי הזיקוק ומחירי האנרגיה הגבוהים ימשיכו לתמוך בחברות בעת שהן ממשיכות לאזן בין השקעות הון, החזרי הון לבעלי המניות וחוסן פיננסי. היקף ההתחייבויות האחרונות לרכישה חוזרת של מניות שם דגש רב יותר גם על יציבות יצירת המזומנים, בעת ש-Shell ו-TotalEnergies מנווטות בשוק אנרגיה המעוצב על ידי סיכונים גיאופוליטיים וביקוש עולמי משתנה.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מחירי הנפט מגיעים לשיא של שישה חודשים, כאשר ההסלמה מול איראן והסיכונים במצר הורמוז גוברים
    • עומר בר
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 18 שעה

    SKN | מחירי הנפט מגיעים לשיא של שישה חודשים, כאשר ההסלמה מול איראן והסיכונים במצר הורמוז גוברים SKN | מחירי הנפט מגיעים לשיא של שישה חודשים, כאשר ההסלמה מול איראן והסיכונים במצר הורמוז גוברים

    מחירי הנפט זינקו ביותר מ-2% ביום שישי, וננעלו בסוף אוקטובר ברמותיהם הגבוהות ביותר מאז סוף אפריל, כאשר הסוחרים מתמקדים יותר

    • לפני 18 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    מחירי הנפט זינקו ביותר מ-2% ביום שישי, וננעלו בסוף אוקטובר ברמותיהם הגבוהות ביותר מאז סוף אפריל, כאשר הסוחרים מתמקדים יותר

    SKN | ענקיות הטכנולוגיה מחזירות פחות מזומנים לבעלי המניות, בעוד ההוצאות על AI מגיעות לרמות שיא
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 18 שעה

    SKN | ענקיות הטכנולוגיה מחזירות פחות מזומנים לבעלי המניות, בעוד ההוצאות על AI מגיעות לרמות שיא SKN | ענקיות הטכנולוגיה מחזירות פחות מזומנים לבעלי המניות, בעוד ההוצאות על AI מגיעות לרמות שיא

    ענקיות הטכנולוגיה מייצרות כמויות שיא של מזומנים אך מחזירות חלק קטן משמעותית מהם לבעלי המניות, בעוד שעלות ההשקעה בבינה מלאכותית

    • לפני 18 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    ענקיות הטכנולוגיה מייצרות כמויות שיא של מזומנים אך מחזירות חלק קטן משמעותית מהם לבעלי המניות, בעוד שעלות ההשקעה בבינה מלאכותית

    SKN | מניות Apple נחלשות מעט כאשר מגבלות אספקה מציבות רף גבוה לדוחות הכספיים
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 21 שעה

    SKN | מניות Apple נחלשות מעט כאשר מגבלות אספקה מציבות רף גבוה לדוחות הכספיים SKN | מניות Apple נחלשות מעט כאשר מגבלות אספקה מציבות רף גבוה לדוחות הכספיים

    Apple מתקרבת לדוח הכספי הבא שלה עם מבחן ישיר אך בעל חשיבות גוברת: האם ביקוש חזק מצד הלקוחות יכול להיתרגם

    • לפני 21 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    Apple מתקרבת לדוח הכספי הבא שלה עם מבחן ישיר אך בעל חשיבות גוברת: האם ביקוש חזק מצד הלקוחות יכול להיתרגם

    SKN | רווחי Exxon ו-Chevron עוקפים את התחזיות ומדגישים את הזינוק במרווחי הזיקוק בהשפעת המלחמה
    • ליאור מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 23 שעה

    SKN | רווחי Exxon ו-Chevron עוקפים את התחזיות ומדגישים את הזינוק במרווחי הזיקוק בהשפעת המלחמה SKN | רווחי Exxon ו-Chevron עוקפים את התחזיות ומדגישים את הזינוק במרווחי הזיקוק בהשפעת המלחמה

    ExxonMobil ו-Chevron הציגו ב-30 באוקטובר רווחים רבעוניים גבוהים מהצפוי, מה שמדגיש כיצד שיבושים הנובעים מעימותים גדולים מעצבים מחדש את הרווחים

    • לפני 23 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    ExxonMobil ו-Chevron הציגו ב-30 באוקטובר רווחים רבעוניים גבוהים מהצפוי, מה שמדגיש כיצד שיבושים הנובעים מעימותים גדולים מעצבים מחדש את הרווחים