נקודות מפתח

  • מדד ת"א־125 ירד ב־0.76% ב־28 במאי 2026, על רקע חזרת לחץ המכירות במניות הגדולות ובמניות הערך.
  • מדד ת"א־35 איבד יותר מ־1%, בעוד שמדד ת"א־90 הצליח לשמור על עלייה מתונה למרות החולשה בשוק הרחב.
  • שוק האג"ח נחלש קלות במחזורי מסחר גבוהים, דבר שהצביע על זהירות מתמשכת ועל התאמות פעילות בתיקי ההשקעות.
hero

המסחר בבורסה בתל אביב ננעל ביום חמישי בירידות, כאשר המשקיעים חזרו לאסטרטגיה זהירה לאחר מספר ימי מסחר תנודתיים. חולשה במניות הגדולות ובמניות בעלות מאפייני ערך הפעילה לחץ משמעותי על המדדים המרכזיים, אף שחלק ממניות הביניים הפגינו יציבות יחסית.

המסחר שיקף סביבת שוק סלקטיבית יותר, שבה המשקיעים המשיכו לבצע רוטציה בין מניות צמיחה, מניות פיננסיות ונכסים דפנסיביים. מחזורי המסחר הגבוהים הן במניות והן באג”ח העידו על פעילות מוסדית ערה ועל בחינה מחודשת של רמות הסיכון לקראת סיום חודש המסחר.

מניות גדולות הובילו את הירידות בשוק

מדד ת”א־35 ירד ב־1.02% וננעל ברמה של 4,431.08 נקודות. עשרים וחמש מניות ירדו לעומת תשע בלבד שעלו, נתון שהכביד על סנטימנט המשקיעים ופגע במגמת השוק הכללית.

מדד ת”א־125 הרחב איבד 0.76% לרמה של 4,399.06 נקודות, לאחר ש־78 מניות סיימו בירידות לעומת 41 מניות שעלו. הירידה הגיעה לאחר העליות שנרשמו ביום רביעי והמחישה את חוסר היציבות המתמשך בסנטימנט המשקיעים.

מחזור המסחר במניות הסתכם בכ־5.55 מיליארד שקל, רמה שנותרה גבוהה ביחס לממוצעים ההיסטוריים. היקפי הפעילות הגבוהים העידו על המשך התאמות משמעותיות בתיקי ההשקעות מצד גופים מוסדיים לנוכח תנאי השוק המשתנים.

גם מדד ת”א־ענפים ירד ב־0.39%, מה שהצביע על חולשה רוחבית במספר מגזרים ולא על ירידות נקודתיות בענף מסוים.

מניות הביניים הפגינו יציבות יחסית

למרות החולשה בשוק הרחב, מניות הביניים הצליחו להפגין עמידות יחסית במהלך יום המסחר. מדד ת”א־90 עלה ב־0.14% לרמה של 4,248.23 נקודות, בתמיכת ביקושים סלקטיביים למניות צמיחה ולחברות בינוניות.

במסגרת המדד עלו 32 מניות לעומת 53 שירדו, נתון שהעיד כי אף שהלחץ בשוק נותר רחב יחסית, משקיעים המשיכו לאסוף פוזיציות בחלק ממניות הביניים.

עם זאת, מדד ת”א־90 בנקים ירד ב־0.48%, על רקע חולשה במניות הפיננסים לאחר התנודתיות שנרשמה בענף בימים האחרונים. מניות הבנקים המשיכו להיות רגישות במיוחד לשינויים בסנטימנט השוק ותרמו לתנודות החדות במדדים.

מדד ת”א־125 ערך רשם את אחת הירידות החדות ביותר במסחר, כאשר איבד 1.77% לרמה של 4,339.56 נקודות. רק עשר מניות ערך עלו, בעוד 43 מניות ירדו, נתון שהמחיש את הלחץ המתמשך על סקטורים מסורתיים ומחזוריים.

הפער בין החוזקה היחסית של ת”א־90 לבין החולשה במדדי המניות הגדולות עשוי להעיד על מעבר משקיעים ממניות כבדות משקל להזדמנויות סלקטיביות יותר במניות בינוניות בעלות פוטנציאל צמיחה גבוה יותר.

שוק האג”ח נחלש על רקע העדפה לנכסים דפנסיביים

גם שוק האג”ח רשם חולשה מתונה במהלך יום המסחר. מדד האג”ח הכללי ירד ב־0.01%, כאשר רוחב השוק נותר שלילי.

מחזור המסחר באג”ח זינק לכ־10.67 מיליארד שקל — כמעט כפול ממחזור המסחר במניות באותו יום. העלייה החדה בפעילות בשוק החוב הצביעה על המשך התאמות הגנתיות וניהול חשיפה לנזילות מצד משקיעים מוסדיים בתקופה של תנודתיות גבוהה.

מדד תל בונד־צמודות A ירד ב־0.08%, בעוד מדד תל בונד־60 צמודות איבד 0.05%. גם מדדי האג”ח הקצרות רשמו ירידות קלות, דבר ששיקף זהירות מתמשכת בשוק הסולידי.

מספר גדול משמעותית של אג”ח בירידות לעומת אג”ח בעליות המחיש כי המשקיעים ממשיכים לנקוט גישה דפנסיבית, גם כאשר השינויים במדדים עצמם נותרו מתונים יחסית.

מחזורי המסחר הגבוהים בשוק האג”ח עשויים להעיד כי שמירה על הון וניהול סיכונים ממשיכים לעמוד בראש סדר העדיפויות של המשקיעים לנוכח אי־הוודאות המקומית והגלובלית.

מבט קדימה: המשקיעים בוחנים האם התנודתיות תימשך גם ביוני

יום המסחר המעורב ביום חמישי חיזק את התחושה כי סנטימנט המשקיעים בבורסה בתל אביב נותר שברירי. בעוד שמניות הביניים המשיכו להפגין חוזקה יחסית, החולשה החדה במניות הגדולות ובמניות הערך הדגישה את הזהירות המתמשכת בשוק.

היכולת של מדד ת”א־90 להישאר חיובי למרות הירידות בשוק הרחב עשויה להמשיך למשוך תשומת לב מצד משקיעים אם התנודתיות תימשך. מנגד, חולשה ממושכת במניות הבנקים ובמניות הכבדות עלולה להגביל את פוטנציאל העליות של מדד ת”א־125 בטווח הקרוב.

גם ההתפתחויות בשוק האג”ח צפויות להמשיך לעמוד במוקד, במיוחד לאחר הזינוק במחזורי המסחר. המשך פעילות דפנסיבית בשוק החוב עשויה להעיד כי המשקיעים המוסדיים נותרים זהירים לנוכח הסיכונים הכלכליים והגיאופוליטיים.

בהמשך הדרך צפויים המשקיעים להתמקד בציפיות הריבית, בביצועי השווקים בעולם, בדוחות החברות ובהתפתחויות גיאופוליטיות אזוריות כגורמים מרכזיים שישפיעו על הנכסים בישראל. התנודתיות צפויה להישאר גבוהה, אך לצד זאת עשויות להיווצר הזדמנויות סלקטיביות עבור משקיעים המתמקדים ברוטציה סקטוריאלית, בחוזקה יחסית ובהשקעות בעלות פוטנציאל צמיחה לטווח הבינוני.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | סקירת שוקי אמריקה: Nasdaq עולה ב-0.82% בעוד IBOVESPA צונח ב-13.88%
    • אור שושן
    • •
    • 8 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 ימים

    SKN | סקירת שוקי אמריקה: Nasdaq עולה ב-0.82% בעוד IBOVESPA צונח ב-13.88% SKN | סקירת שוקי אמריקה: Nasdaq עולה ב-0.82% בעוד IBOVESPA צונח ב-13.88%

    מדדי המניות המרכזיים בארה״ב עולים שווקי המניות בארה״ב רשמו עליות בכל ארבעת המדדים המרכזיים, כאשר Nasdaq הוביל את המגמה. המדד

    • לפני 2 ימים
    • •
    • 8 דק’ קריאה

    מדדי המניות המרכזיים בארה״ב עולים שווקי המניות בארה״ב רשמו עליות בכל ארבעת המדדים המרכזיים, כאשר Nasdaq הוביל את המגמה. המדד

    SKN | הבורסה בתל אביב עולה בכל המדדים המרכזיים ב-26 באוקטובר 2026
    • אור שושן
    • •
    • 4 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 ימים

    SKN | הבורסה בתל אביב עולה בכל המדדים המרכזיים ב-26 באוקטובר 2026 SKN | הבורסה בתל אביב עולה בכל המדדים המרכזיים ב-26 באוקטובר 2026

    מדדי תל אביב עולים לכל אורך השוק מניות ישראליות רשמו עליות רוחביות ביום שני, 26 באוקטובר 2026, כאשר כל שמונת

    • לפני 2 ימים
    • •
    • 4 דק’ קריאה

    מדדי תל אביב עולים לכל אורך השוק מניות ישראליות רשמו עליות רוחביות ביום שני, 26 באוקטובר 2026, כאשר כל שמונת

    מניות הזיכרון נכנסות שוב לשוק דובי, וההפסדים בענף השבבים מתקרבים ל-2.5 טריליון דולר
    • עומר בר
    • •
    • 8 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 שבועות

    מניות הזיכרון נכנסות שוב לשוק דובי, וההפסדים בענף השבבים מתקרבים ל-2.5 טריליון דולר מניות הזיכרון נכנסות שוב לשוק דובי, וההפסדים בענף השבבים מתקרבים ל-2.5 טריליון דולר

    מניות הזיכרון מאבדות את ההתאוששות האחרונה מניות הזיכרון נכנסו לירידה חדה נוספת, כאשר המשקיעים בוחנים מחדש את פוטנציאל הרווחיות של

    • לפני 2 שבועות
    • •
    • 8 דק’ קריאה

    מניות הזיכרון מאבדות את ההתאוששות האחרונה מניות הזיכרון נכנסו לירידה חדה נוספת, כאשר המשקיעים בוחנים מחדש את פוטנציאל הרווחיות של

    SKN | גל מימושים במניות AI מכה בקרנות הגידור בעולם, כאשר מנהלי השקעות המתמקדים באסיה מובילים את הירידות
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 8 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 שבועות

    SKN | גל מימושים במניות AI מכה בקרנות הגידור בעולם, כאשר מנהלי השקעות המתמקדים באסיה מובילים את הירידות SKN | גל מימושים במניות AI מכה בקרנות הגידור בעולם, כאשר מנהלי השקעות המתמקדים באסיה מובילים את הירידות

    מימושים במניות AI מובילים להפסדים נרחבים בקרנות הגידור קרנות גידור ברחבי העולם ספגו הפסדים משמעותיים במהלך השבוע, לאחר שמשקיעים צמצמו

    • לפני 2 שבועות
    • •
    • 8 דק’ קריאה

    מימושים במניות AI מובילים להפסדים נרחבים בקרנות הגידור קרנות גידור ברחבי העולם ספגו הפסדים משמעותיים במהלך השבוע, לאחר שמשקיעים צמצמו