נקודות מפתח

  • מדד האנג סנג של הונג קונג מוביל את שווקי אסיה עם עלייה של 1.28%, בעוד שמדד SSE Composite של סין נותר גם הוא בטריטוריה חיובית.
  • מדד ניקיי 225 של יפן ומדד KOSPI Composite של דרום קוריאה רושמים את הירידות החדות ביותר באזור, ומכבידים על הסנטימנט הכולל.
  • המשקיעים ממשיכים לעקוב אחר דוחות רווחים, ציפיות למדיניות מוניטרית ונתונים כלכליים גלובליים כאשר שבוע המסחר מתקרב לסיומו.
hero

שווקי המניות באסיה נסחרו במגמה מעורבת במהלך מסחר הבוקר של יום שישי, 24 ביולי, כאשר המשקיעים איזנו בין החוזקה בהונג קונג ובסין היבשתית לבין חולשה מחודשת בצפון-מזרח אסיה. בעוד שביקושים למניות הנסחרות בהונג קונג תמכו בעליות וסייעו גם להתקדמות מתונה במניות הסיניות, הירידות החדות ביפן ובדרום קוריאה הגבילו את הסנטימנט האזורי הרחב. גם אוסטרליה והודו נסחרו בירידות, כאשר המשקיעים המשיכו להעריך דוחות רווחים, נתונים כלכליים, ציפיות למדיניות הבנקים המרכזיים ותנועות הון גלובליות לקראת סוף השבוע.

מסחר הבוקר שיקף סביבת השקעות סלקטיבית ולא מגמה אזורית רחבה. ההובלה נותרה מרוכזת במספר מצומצם של שווקים, מה שמדגיש את החשיבות המתמשכת של גורמים ייחודיים לכל מדינה בעיצוב מיצוב המשקיעים ברחבי אסיה.

הונג קונג וסין מספקות תמיכה לשווקים האזוריים

מדד האנג סנג של הונג קונג עלה ב-1.28% לרמה של 25,210.81 נקודות, והפך למדד המרכזי בעל הביצועים הטובים ביותר באסיה במהלך מסחר הבוקר של יום שישי. הביקושים חזרו למניות פיננסים, טכנולוגיה וצריכה, ואפשרו למדד להציג ביצועים טובים יותר משאר האזור למרות החולשה בשווקים אחרים.

גם מדד SSE Composite של סין היבשתית נסחר בעלייה והוסיף 0.25% לרמה של 3,876.78 נקודות. אף שהעלייה הייתה מתונה, היא הצביעה על שיפור ביציבות, כאשר המשקיעים המשיכו להעריך את התמיכה מצד המדיניות המקומית, את תחזיות הרווחים של החברות ואת התחזית הכלכלית הרחבה. המדד נותר מתחת לרמת 4,000 הנקודות, אך הפגין עמידות גבוהה יותר בהשוואה למספר שווקים שכנים.

יפן ודרום קוריאה מובילות את הירידות האזוריות בעוד אוסטרליה והודו נחלשות

דרום קוריאה רשמה את הביצועים החלשים ביותר מבין שווקי המניות המרכזיים באסיה. מדד KOSPI Composite ירד ב-3.45% לרמה של 6,852.26 נקודות, כאשר לחץ מכירות מחודש פגע ביצרניות שבבים, בחברות טכנולוגיה ובחברות מוכוונות יצוא. גם מדד ניקיי 225 של יפן ספג לחץ משמעותי וירד ב-2.50% לרמה של 64,761.44 נקודות, לאחר שהמשקיעים הפחיתו חשיפה למניות תעשייה, ייצור וטכנולוגיה.

מדד S&P/ASX 200 של אוסטרליה ירד ב-0.52% לרמה של 8,792.60 נקודות, על רקע חולשה במניות כרייה, אנרגיה ופיננסים. מדד S&P BSE Sensex של הודו ירד ב-0.47% לרמה של 76,391.39 נקודות, כאשר המשקיעים המשיכו לממש רווחים לאחר העליות האחרונות, למרות הרקע הכלכלי המקומי היחסית יציב של המדינה.

שווקי המטבע נותרים יציבים יחסית

המסחר במטבעות היה רגוע באופן משמעותי בהשוואה לשווקי המניות האזוריים. מדד הין היפני ירד ב-0.44% לרמה של 61.03, בעוד שמדד הדולר האוסטרלי ירד ב-0.38% לרמה של 69.70. התנועות המתונות יחסית מצביעות על כך ששוקי המט”ח נותרו מסודרים, גם כאשר משקיעי המניות המשיכו להעביר השקעות בין שווקים אזוריים שונים.

המשקיעים עוקבים גם אחר לוח המסחר הבינלאומי. ביבשת אמריקה, הבורסה של קראקס בוונצואלה סגורה לרגל יום הולדתו של סימון בוליבר. אף שלחג אין השפעה ישירה משמעותית על המסחר באסיה, המשקיעים הגלובליים ממשיכים לעקוב אחר רמת הפעילות בשווקים הבינלאומיים ותנועות ההון כאשר השבוע מתקרב לסיומו.

תחזית: המשקיעים מתמקדים בדוחות רווחים, באיתותי מדיניות ובסנטימנט הסיכון הגלובלי

ככל שמסחר יום שישי מתקדם, המשקיעים יבחנו האם הונג קונג תצליח לשמור על ההובלה, ובמקביל יעריכו האם יפן ודרום קוריאה יתייצבו לאחר סבב נוסף של ירידות משמעותיות. תשומת הלב תופנה גם ליכולתה של סין להרחיב את העלייה המתונה, לצד מאמציהן של אוסטרליה והודו להתאושש מהחולשה שנרשמה בתחילת היום.

במבט קדימה, דוחות רווחים קרובים, נתונים כלכליים, התבטאויות של בנקים מרכזיים ותנועות הון גלובליות צפויים להמשיך להיות הגורמים המרכזיים שיקבעו את כיוון השווקים ברחבי אזור אסיה-פסיפיק. בעוד שהמסחר ביום שישי מדגיש את הפערים המתמשכים בין שווקים שונים באזור, המשקיעים צפויים להמשיך ולהתמקד בהזדמנויות ייחודיות לכל מדינה עד שיופיעו אותות מאקרו-כלכליים חזקים יותר ברחבי האזור.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | Exxon ו-Chevron מבטלות נסיעות של בכיריהן ל-ADIPEC על רקע עלייה בחששות הביטחוניים באזור
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 ימים

    SKN | Exxon ו-Chevron מבטלות נסיעות של בכיריהן ל-ADIPEC על רקע עלייה בחששות הביטחוניים באזור SKN | Exxon ו-Chevron מבטלות נסיעות של בכיריהן ל-ADIPEC על רקע עלייה בחששות הביטחוניים באזור

    ExxonMobil ו-Chevron ביטלו תוכניות של מנהלים בכירים לנסוע לאבו דאבי לוועידת ADIPEC בשבוע הבא, לפי שני מקורות המכירים את ההתפתחויות.

    • לפני 1 ימים
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    ExxonMobil ו-Chevron ביטלו תוכניות של מנהלים בכירים לנסוע לאבו דאבי לוועידת ADIPEC בשבוע הבא, לפי שני מקורות המכירים את ההתפתחויות.

    SKN | עקיפת תחזיות הרווח של Mastercard מדגישה הוצאות צרכניות עמידות למרות האינפלציה
    • רוני מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 ימים

    SKN | עקיפת תחזיות הרווח של Mastercard מדגישה הוצאות צרכניות עמידות למרות האינפלציה SKN | עקיפת תחזיות הרווח של Mastercard מדגישה הוצאות צרכניות עמידות למרות האינפלציה

    Mastercard חתמה רבעון חזק עבור רשתות התשלומים הגדולות לאחר שדיווחה על עקיפת תחזיות רווח ביום חמישי, תוך הדגשת עמידות מתמשכת

    • לפני 1 ימים
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    Mastercard חתמה רבעון חזק עבור רשתות התשלומים הגדולות לאחר שדיווחה על עקיפת תחזיות רווח ביום חמישי, תוך הדגשת עמידות מתמשכת

    SKN | OpenAI מציבה את כוונת האדם במרכז הקווים המנחים המעודכנים שלה למודלי AI
    • ליאור מור
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 ימים

    SKN | OpenAI מציבה את כוונת האדם במרכז הקווים המנחים המעודכנים שלה למודלי AI SKN | OpenAI מציבה את כוונת האדם במרכז הקווים המנחים המעודכנים שלה למודלי AI

    OpenAI עדכנה את מסגרת ההנחיות המגדירה כיצד היא מעוניינת שמודלי הבינה המלאכותית שלה יתנהגו, והציבה את כוונת האדם במרכז גישתה,

    • לפני 1 ימים
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    OpenAI עדכנה את מסגרת ההנחיות המגדירה כיצד היא מעוניינת שמודלי הבינה המלאכותית שלה יתנהגו, והציבה את כוונת האדם במרכז גישתה,

    SKN | האם האינפלציה העולמית תישאר גבוהה גם בשנה הבאה, ככל שלחצי המחירים מעמיקים?
    • עומר בר
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 3 ימים

    SKN | האם האינפלציה העולמית תישאר גבוהה גם בשנה הבאה, ככל שלחצי המחירים מעמיקים? SKN | האם האינפלציה העולמית תישאר גבוהה גם בשנה הבאה, ככל שלחצי המחירים מעמיקים?

    האינפלציה העולמית צפויה להישאר גבוהה גם במהלך השנה הבאה, לפי סקר של Reuters בקרב מאות כלכלנים. התחזית מצביעה על כך

    • לפני 3 ימים
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    האינפלציה העולמית צפויה להישאר גבוהה גם במהלך השנה הבאה, לפי סקר של Reuters בקרב מאות כלכלנים. התחזית מצביעה על כך