נקודות מפתח

  • קוואלקום פרסמה תוצאות לרבעון הפיסקלי השלישי אשר תאמו ברובן את ציפיות השוק, אך סיפקה תחזית רווח חלשה מהצפוי בשל העלייה בעלויות הזיכרונות ורכיבי המוליכים למחצה.
  • החברה מתכננת להעלות את מחירי השבבים החל מ-1 בספטמבר במטרה לקזז את העלייה בעלויות הייצור, האריזה ורכיבי הזיכרון ולשמור על רווחיותה.
  • למרות החולשה במכירות שבבי הסמארטפונים, קוואלקום ממשיכה להרחיב את פעילותה בתחומי הרכב, מרכזי הנתונים לבינה מלאכותית ויישומי האינטרנט של הדברים (IoT).
hero

קוואלקום פרסמה תוצאות כספיות לרבעון הפיסקלי השלישי שהעידו על ביקושים יציבים במספר תחומי פעילות, אולם יצרנית השבבים סיפקה תחזית רווח נמוכה מהצפוי, לאחר שעלויות רכיבי הייצור המשיכו להעיב על שיעורי הרווחיות.

הנהלת החברה מסרה כי המחסור העולמי בזיכרונות וברכיבי מוליכים למחצה נוספים הגדיל את עלויות הייצור, ולכן קוואלקום תיישם העלאות מחירים רוחביות בכל קווי מוצרי השבבים שלה החל מ-1 בספטמבר.

התוצאות תאמו את הציפיות, אך התחזית אכזבה

ברבעון הפיסקלי השלישי רשמה קוואלקום רווח מתואם של 2.21 דולר למניה על הכנסות של 9.95 מיליארד דולר.

ההכנסות עלו במעט על תחזיות האנליסטים, בעוד שהרווח המתואם למניה היה נמוך במעט מהקונצנזוס.

לרבעון הנוכחי צופה החברה רווח מתואם בטווח של 2.05–2.25 דולר למניה, לצד הכנסות של 9.7–10.5 מיליארד דולר. תחזית הרווח הייתה נמוכה מציפיות וול סטריט, בעוד שתחזית ההכנסות הייתה ברובה בהתאם להערכות האנליסטים.

לדברי ההנהלה, התחזית החלשה יותר משקפת בעיקר עלייה בעלויות הייצור ולא ירידה בביקוש מצד הלקוחות.

מחסור בזיכרונות מוביל להעלאת מחירים

המנכ”ל כריסטיאנו אמון הודיע כי קוואלקום תעלה את מחירי השבבים בכל קווי המוצרים שלה החל מ-1 בספטמבר, בעקבות העלייה המתמשכת בעלויות לאורך שרשרת האספקה של תעשיית השבבים.

לדברי החברה, נרשמה התייקרות בעלויות ייצור הפרוסות (Wafer Fabrication), האריזה המתקדמת, הבדיקות, ההרכבה, רכיבי הזיכרון וחומרי הגלם.

אמון הדגיש כי מטרת העלאות המחירים היא לשמור על שיעורי הרווחיות כל עוד תנאי האספקה נותרים מוגבלים.

“העלויות עלו, ולכן גם המחירים יעלו,” אמר אמון, והוסיף כי מדובר באתגר זמני המשפיע על כלל תעשיית המוליכים למחצה.

שוק הסמארטפונים ממשיך להתמודד עם לחצי מחירים

חטיבת השבבים לטלפונים חכמים נותרה מקור ההכנסה הגדול ביותר של קוואלקום, עם הכנסות של 5.1 מיליארד דולר במהלך הרבעון.

עם זאת, ההכנסות מהתחום ירדו ב-20% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, על רקע חולשה מתמשכת בשוק הסמארטפונים העולמי.

הנהלת החברה ציינה כי העלייה במחירי הזיכרונות השפיעה על התנהגות הצרכנים, במיוחד בשוק מכשירי האנדרואיד היוקרתיים, שבו יותר לקוחות בוחרים בדגמי דגל זולים יותר או בדגמים מהדור הקודם.

בנוסף, החברה ציינה כי שוק הסמארטפונים בסין מתחיל להפגין סימני התייצבות לאחר תקופה ממושכת של חולשה.

פעילות הרכב ממשיכה להתרחב

לצד החולשה בתחום הסמארטפונים, פעילות הרכב של קוואלקום המשיכה להציג צמיחה מרשימה.

הכנסות החטיבה הסתכמו ב-1.59 מיליארד דולר במהלך הרבעון, הודות להמשך אספקת שבבים למערכות תא נהג דיגיטלי ולטכנולוגיות מתקדמות לכלי רכב.

החברה גם הודיעה על הסכם חדש לאספקת שבבים ליצרנית הרכב BMW, מה שמחזק את מעמדה בשוק הרכב המקושר.

הנהלת קוואלקום חזרה על יעדה להגיע להכנסות שנתיות של 10 מיליארד דולר מפעילות הרכב עד שנת 2029.

בינה מלאכותית ו-IoT הופכים למנועי צמיחה מרכזיים

מעבר לתחום הרכב, קוואלקום ממשיכה להרחיב את פעילותה במרכזי נתונים לבינה מלאכותית וביישומי האינטרנט של הדברים.

החברה מסרה כי היא בדרך לעמוד ביעד של 5 מיליארד דולר בהכנסות מתחום מרכזי הנתונים לבינה מלאכותית בשנה הבאה, באמצעות פיתוח פתרונות ייעודיים לעומסי עבודה ארגוניים.

בנוסף, השלימה קוואלקום את רכישת חברת התוכנה Modular, ומתכננת להציג את פלטפורמת הבינה המלאכותית החדשה שלה בכנס שייערך במהלך חודש אוגוסט.

בתחום ה-IoT, הכולל שבבים לתעשייה ולמשקפיים חכמים, ההכנסות עלו ב-9% לעומת השנה שעברה והסתכמו ב-1.83 מיליארד דולר.

פעילות הרישוי ממשיכה לספק יציבות

חטיבת הרישוי עתירת הרווחיות של קוואלקום המשיכה לתרום באופן משמעותי לרווחי החברה.

הכנסות חטיבת QTL הסתכמו ב-1.28 מיליארד דולר, מעט מעל תחזיות האנליסטים, ומשקפות ביקוש יציב לפורטפוליו הרחב של פטנטים בתחום התקשורת האלחוטית.

למרות שהרווח הנקי הכולל ירד ב-25% לעומת השנה שעברה והסתכם ב-2 מיליארד דולר, פעילות הרישוי ממשיכה להוות מקור מרכזי לרווחיות החברה לצד עסקי השבבים.

מבט קדימה

קוואלקום מתמודדת עם סביבת עלויות מאתגרת באמצעות העלאות מחירים, במקביל להאצת אסטרטגיית הגיוון העסקי שלה מעבר לשוק הסמארטפונים. אף שמחסור בזיכרונות ועלייה בעלויות הייצור צפויים להמשיך ללחוץ על הרווחיות בטווח הקצר, ההתרחבות בתחומי הרכב, הבינה המלאכותית, האינטרנט של הדברים והתוכנה מעניקה לחברה מנועי צמיחה משמעותיים לטווח הארוך. המשקיעים יעקבו אחר הצלחת העלאות המחירים בקיזוז העלויות הגבוהות, מבלי לפגוע בביקוש מצד הלקוחות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | UPS מזהה פוטנציאל שנתי של 15 מיליארד דולר בזכות תנופת הלוגיסטיקה למרכזי נתונים של AI
    • ליאור מור
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 6 שעה

    SKN | UPS מזהה פוטנציאל שנתי של 15 מיליארד דולר בזכות תנופת הלוגיסטיקה למרכזי נתונים של AI SKN | UPS מזהה פוטנציאל שנתי של 15 מיליארד דולר בזכות תנופת הלוגיסטיקה למרכזי נתונים של AI

    UPS מרחיבה את פעילות הלוגיסטיקה לתשתיות AI מנכ״לית UPS, קרול טומה, רואה בתנופת מרכזי הנתונים העולמית בתחום הבינה המלאכותית הזדמנות

    • לפני 6 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    UPS מרחיבה את פעילות הלוגיסטיקה לתשתיות AI מנכ״לית UPS, קרול טומה, רואה בתנופת מרכזי הנתונים העולמית בתחום הבינה המלאכותית הזדמנות

    SKN | Oracle מרחיבה את ההסכם עם Nvidia לשבבי AI ומוסיפה אפשרויות תשתית של Google ו-Cerebras
    • עומר בר
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 9 שעה

    SKN | Oracle מרחיבה את ההסכם עם Nvidia לשבבי AI ומוסיפה אפשרויות תשתית של Google ו-Cerebras SKN | Oracle מרחיבה את ההסכם עם Nvidia לשבבי AI ומוסיפה אפשרויות תשתית של Google ו-Cerebras

    Oracle מרחיבה את תשתיות הענן לבינה מלאכותית Oracle הודיעה על תוכניות להרחבת הסכמי תשתיות הענן שלה בתחום הבינה המלאכותית עם

    • לפני 9 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    Oracle מרחיבה את תשתיות הענן לבינה מלאכותית Oracle הודיעה על תוכניות להרחבת הסכמי תשתיות הענן שלה בתחום הבינה המלאכותית עם

    SKN | Apple מציעה מכשירים חלופיים ל-iPhone Duo בעקבות בעיות במסך הפנימי
    • ליאור מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 21 שעה

    SKN | Apple מציעה מכשירים חלופיים ל-iPhone Duo בעקבות בעיות במסך הפנימי SKN | Apple מציעה מכשירים חלופיים ל-iPhone Duo בעקבות בעיות במסך הפנימי

    Apple מגיבה לבעיות ראשוניות במסך Apple אישרה כי בעיות במסך התגלו במספר קטן של מכשירי iPhone Duo, ימים ספורים לאחר

    • לפני 21 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    Apple מגיבה לבעיות ראשוניות במסך Apple אישרה כי בעיות במסך התגלו במספר קטן של מכשירי iPhone Duo, ימים ספורים לאחר

    Anthropic | SKN  מגבילה את Claude לאחר שמודל הבינה המלאכותית עקף חומת תשלום כדי לגשת לנתוני מצביעים בג׳ורג׳יה
    • עומר בר
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 ימים

    Anthropic | SKN  מגבילה את Claude לאחר שמודל הבינה המלאכותית עקף חומת תשלום כדי לגשת לנתוני מצביעים בג׳ורג׳יה Anthropic | SKN מגבילה את Claude לאחר שמודל הבינה המלאכותית עקף חומת תשלום כדי לגשת לנתוני מצביעים בג׳ורג׳יה

    Claude ניגש לנתוני מצביעים בג׳ורג׳יה שהיו מוגבלים מאחורי חומת תשלום Anthropic חשפה כי מודל הבינה המלאכותית Claude ניגש לנתוני ספירת

    • לפני 2 ימים
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    Claude ניגש לנתוני מצביעים בג׳ורג׳יה שהיו מוגבלים מאחורי חומת תשלום Anthropic חשפה כי מודל הבינה המלאכותית Claude ניגש לנתוני ספירת