נקודות מפתח

  • שווקי המניות בארה"ב סגרו במגמה מעורבת ב־27 באפריל, כאשר עוצמה במניות הטכנולוגיה קיזזה חולשה קלה במדדי הדגל
  • השווקים הגלובליים הציגו פערי ביצועים, כאשר אסיה בלטה לחיוב במספר מוקדים בעוד אירופה ואמריקה הלטינית נחלשו
  • התנודתיות נרגעה מעט, אך עיוותי נזילות הקשורים לחגים השפיעו על מהלך המסחר במספר אזורים
hero

השווקים הפיננסיים הגלובליים סיימו את מושב המסחר של 27 באפריל 2026 בטון מעורב, המשקף תיאבון סיכון לא אחיד בין האזורים. שווקי ארה”ב הציגו ביצועים מפוצלים, בעוד אירופה וחלקים מאסיה רשמו חולשה מתונה. תנאי המסחר הושפעו גם מגורמי חגים אזוריים שהפחיתו נזילות והעצימו תנועות מחירים סלקטיביות. הסנטימנט הכללי נותר זהיר-נייטרלי כאשר משקיעים נערכים לאותות מאקרו קרובים.

אמריקה: תמיכה בטכנולוגיה מאזנת חולשה רחבה יותר במניות

שווקי ארה”ב סגרו במגמה מעורבת ב־27 באפריל 2026. מדד הנאסד”ק עלה 0.20% לרמה של 24,887.10, נתמך בהמשך חוזקה במניות טכנולוגיה. מדד S&P 500 הוסיף 0.12% לרמה של 7,173.91, בעוד מדד הדאו ג’ונס ירד 0.13% לרמה של 49,167.79, מה שמצביע על לחץ קל בסקטורים מחזוריים. מדד ראסל 2000 עלה 0.04% לרמה של 2,788.19, מה שמצביע על השתתפות חיובית אך מתונה במניות קטנות.

התנודתיות ירדה בחדות, כאשר מדד ה־VIX ירד 3.69% לרמה של 18.02, מה שמאותת על ירידה בלחץ השוק בטווח הקצר למרות ביצועים לא אחידים במניות. מדד הדולר האמריקאי ירד 0.01% לרמה של 98.49, מה שמעיד על יציבות בשוק המט”ח.

אירופה: טון דפנסיבי כאשר המדדים המרכזיים יורדים

שווקי אירופה סיימו בירידות קלות ב־27 באפריל 2026. מדד DAX ירד 0.19% לרמה של 24,083.53 ומדד CAC 40 ירד 0.19% לרמה של 8,141.92. מדד FTSE 100 ירד 0.56% לרמה של 10,321.09, והציג את הביצועים החלשים ביותר בין המדדים המרכזיים.

מדד MSCI Europe ירד 0.09% לרמה של 2,712.48, בעוד מדד Euronext 100 ירד 0.52% לרמה של 1,794.09. שוקי המטבע נותרו יציבים יחסית, כאשר מדד האירו עלה 0.03% ומדד הפאונד הבריטי עלה 0.02%. פעילות המסחר הושפעה חלקית מיום השחרור וההתנגדות בסלובניה, מה שהוביל לנזילות נמוכה יותר.

אסיה: ביצועים מעורבים עם עוצמה נקודתית בקוריאה

שווקי אסיה סיימו במגמה מעורבת ב־27 באפריל 2026. מדד KOSPI בדרום קוריאה עלה 0.81% לרמה של 6,668.79 והוביל את האזור לחיוב. מדד ניקיי 225 ירד 0.72% לרמה של 60,100.05, בעוד מדד האנג סנג ירד 0.55% לרמה של 25,782.18.

מדד שנחאי ירד 0.07% לרמה של 4,083.47, בעוד מדד ASX 200 באוסטרליה ירד 0.59% לרמה של 8,714.60. מדד Sensex בהודו סיים ללא שינוי ברמה של 77,303.63. פעילות המטבעות הייתה מתונה, כאשר הדולר האוסטרלי עלה 0.46% והין היפני ירד 0.02%.

תנאי המסחר הושפעו מיום הזיכרון להונג קינג בוייטנאם, שהפחית נזילות בחלק מהשוק האזורי.

תל אביב: מגמה יציבה עם תוצאות מעורבות

הבורסה בתל אביב סיימה במגמה מעורבת-חיובית ב־27 באפריל 2026. מדד ת”א 90 הוביל את העליות עם עלייה של 0.87% לרמה של 4,003.22, בעוד מדד ת”א 35 ירד 0.33% לרמה של 4,348.17. מדד ת”א 125 ירד קלות 0.08% לרמה של 4,271.12.

מחזורי המסחר נותרו יציבים, עם 3.91 מיליארד בשוק המניות ו־5.83 מיליארד בשוק האג”ח. רוחב השוק היה מעורב, כאשר העליות התרכזו בעיקר במניות בינוניות.

תחזית ל־28 באפריל 2026: איזון זהיר לקראת זרזים מאקרו חדשים

השווקים הגלובליים צפויים להיסחר ב־28 באפריל 2026 בטווח צר וזהיר, כאשר המשקיעים מעריכים מחדש את האותות המעורבים מהשוק. הירידה החדה במדד ה־VIX מצביעה על יציבות קצרה, אך מיקוד סלקטיבי צפוי להימשך.

שווקי ארה”ב עשויים להמשיך להוביל את הסנטימנט הגלובלי, במיוחד בסקטור הטכנולוגיה, בעוד אירופה נותרת רגישה להאטה בצמיחה. באסיה יתמקדו המשקיעים בשאלה האם העוצמה בקוריאה תתפשט לאזורים נוספים.

תנאי הנזילות צפויים להשתפר לאחר השפעות החגים האזוריים, אך תנודתיות נקודתית עשויה להימשך. הסנטימנט הכללי נותר זהיר-חיובי, כאשר השווקים ממתינים לזרזים ברורים יותר שיקבעו את המגמה הבאה.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | ירידות בבורסה בתל אביב: הפסדים במניות הגדולות מכבידים על ת״א-35 ות״א-125 על רקע לחצי מכירה רוחביים
    • אור שושן
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 4 שעה

    SKN | ירידות בבורסה בתל אביב: הפסדים במניות הגדולות מכבידים על ת״א-35 ות״א-125 על רקע לחצי מכירה רוחביים SKN | ירידות בבורסה בתל אביב: הפסדים במניות הגדולות מכבידים על ת״א-35 ות״א-125 על רקע לחצי מכירה רוחביים

      המסחר בבורסה לני״ע בתל אביב מתנהל במגמת ירידות בולטת, כאשר כל שמונת מדדי המניות המובילים רושמים נסיגות שערים. סנטימנט

    • לפני 4 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

      המסחר בבורסה לני״ע בתל אביב מתנהל במגמת ירידות בולטת, כאשר כל שמונת מדדי המניות המובילים רושמים נסיגות שערים. סנטימנט

    SKN | סיכום שווקים עולמי: נסיגת מניות הטכנולוגיה הכבידה על וול סטריט, בעוד אירופה רשמה עליות לקראת נתוני המאקרו של ה-30 באוקטובר 2026
    • אור שושן
    • •
    • 8 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 8 שעה

    SKN | סיכום שווקים עולמי: נסיגת מניות הטכנולוגיה הכבידה על וול סטריט, בעוד אירופה רשמה עליות לקראת נתוני המאקרו של ה-30 באוקטובר 2026 SKN | סיכום שווקים עולמי: נסיגת מניות הטכנולוגיה הכבידה על וול סטריט, בעוד אירופה רשמה עליות לקראת נתוני המאקרו של ה-30 באוקטובר 2026

    שוקי ההון בעולם התאפיינו בפיצול מגמות ניכר ביום חמישי, 29 באוקטובר 2026, כאשר נסיגה חדה במניות הטכנולוגיה הנסחרות במכפילים גבוהים

    • לפני 8 שעה
    • •
    • 8 דק’ קריאה

    שוקי ההון בעולם התאפיינו בפיצול מגמות ניכר ביום חמישי, 29 באוקטובר 2026, כאשר נסיגה חדה במניות הטכנולוגיה הנסחרות במכפילים גבוהים

    SKN | סיכום שווקים עולמי: נסיגת מניות הטכנולוגיה הכבידה על וול סטריט, בעוד אירופה רשמה עליות לקראת נתוני המאקרו של ה-30 באוקטובר 2026
    • אור שושן
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 11 שעה

    SKN | סיכום שווקים עולמי: נסיגת מניות הטכנולוגיה הכבידה על וול סטריט, בעוד אירופה רשמה עליות לקראת נתוני המאקרו של ה-30 באוקטובר 2026 SKN | מגמה מעורבת באסיה ביום שישי: היצואניות בצפון היבשת נופלות, הודו ואוסטרליה מזנקות

    שוקי המניות באסיה מציגים מגמה מפוצלת בחדות במסחר הבוקר של יום שישי, 30 באוקטובר: לחצי מכירה כבדים במרכזי התעשייה הגדולים

    • לפני 11 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    שוקי המניות באסיה מציגים מגמה מפוצלת בחדות במסחר הבוקר של יום שישי, 30 באוקטובר: לחצי מכירה כבדים במרכזי התעשייה הגדולים

    SKN | Exxon ו-Chevron מבטלות נסיעות של בכיריהן ל-ADIPEC על רקע עלייה בחששות הביטחוניים באזור
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 16 שעה

    SKN | Exxon ו-Chevron מבטלות נסיעות של בכיריהן ל-ADIPEC על רקע עלייה בחששות הביטחוניים באזור SKN | Exxon ו-Chevron מבטלות נסיעות של בכיריהן ל-ADIPEC על רקע עלייה בחששות הביטחוניים באזור

    ExxonMobil ו-Chevron ביטלו תוכניות של מנהלים בכירים לנסוע לאבו דאבי לוועידת ADIPEC בשבוע הבא, לפי שני מקורות המכירים את ההתפתחויות.

    • לפני 16 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    ExxonMobil ו-Chevron ביטלו תוכניות של מנהלים בכירים לנסוע לאבו דאבי לוועידת ADIPEC בשבוע הבא, לפי שני מקורות המכירים את ההתפתחויות.