נקודות מפתח

  • מחירי הנפט ירדו כאשר השווקים בחנו את מאמצי השלום האמריקאיים באוקראינה ואת פגישת OPEC+ ב־30 בנובמבר.
  • רוב הסוחרים מטילים ספק בכך שהסכם שלום יגביר במהירות את זרימת הנפט הרוסי ללא תיאום תשתיות וחוזים.
  • הנפט בדרכו לירידה חודשית רביעית, תחת לחץ של עודפי היצע וציפיות ביקוש נחלשות.
hero

מחירי הנפט ירדו ביום חמישי כאשר השווקים הפנו את תשומת ליבם למאמצים דיפלומטיים מחודשים לסיים את המלחמה באוקראינה ולפגישת המדיניות הקרובה של OPEC+, ששתיהן עשויות לעצב מחדש את מסלול ההיצע הגלובלי בטווח הקרוב. לאחר התאוששות מתונה מוקדם יותר השבוע, ברנט נסוג לכיוון 62 דולר לחבית בעוד נפט מסוג West Texas Intermediate נע סביב 58 דולר, ואלה משקפים את הסנטימנט השברירי השולט בשוק לאורך כל חודש נובמבר. עם נפט שנמצא בדרכו לרשום ירידה חודשית רביעית ברציפות—רצף ההפסדים הארוך ביותר מאז 2023—המשקיעים מכווננים מחדש את הציפיות על רקע אי־ודאות גיאו-פוליטית, התאמות היצע ואותות ביקוש נחלשים.

מהלכים דיפלומטיים מוסיפים שכבת אי־ודאות חדשה לשוק הנפט

הסיכוי לשיחות בהובלת ארה״ב שמטרתן לסיים את המלחמה באוקראינה הכניס משתנה חדש למסחר בנפט השבוע. סטיב ויטקוף, השליח הנשיאותי האמריקאי, צפוי להוביל משלחת לרוסיה, שם ייתכן שהדיונים יעסקו בערבויות ביטחוניות, תנאים כלכליים ונתיבי דה־אסקלציה אפשריים. סוחרים מנתחים את הסיכוי להתקדמות ואת ההשלכות על זרימת הנפט הרוסי, שנותר מוגבל בשל סנקציות, מגבלות לוגיסטיות והגבלות ביטוח.

למרות הספקולציות, רוב משתתפי השוק אינם מאמינים שהסכם שלום—אם יתאפשר—יוביל להקלה מיידית בהיצע. ראיונות של בלומברג עם כמעט 20 סוחרי נפט ומשקיעים מצביעים על קונצנזוס: השוק לא יגיב לאותות פוליטיים בלבד. כפי שהעיר האריס חורשיד, מנהל ההשקעות הראשי של Karobaar Capital, פריצת דרך דיפלומטית חשובה רק אם היא מתורגמת ל״חביות אמיתיות״ שנעות בפועל. פירוש הדבר הוא שקיבולת תשתיות, זמינות הובלה ואישורים ברמת חוזים חייבים לבוא בעקבותיה—תהליכים שעלולים להימשך חודשים, אפילו בתרחיש האופטימי ביותר.

פגישת OPEC+ מרחפת מעל שוק שמחפש כיוון

בעוד המשא־ומתן הגיאו-פוליטי תופס כותרות, OPEC+ נותר הגורם המיידי יותר לכיוון המחירים. קואליציית יצרניות הנפט צפויה להתכנס ב־30 בנובמבר, כאשר דיונים פנימיים כבר מצביעים על גישה זהירה. שמונה מדינות חברות הסכימו בתחילת החודש להקפיא את עליות התפוקה ברבעון הראשון של 2026, לאחר שנה של הגדלת היצע שנועדה לייצב את השווקים הגלובליים.

ההקפאה משקפת את דאגות OPEC+ לגבי עודפי היצע, כאשר הייצור עלה על הביקוש על רקע אינדיקטורים מאקרו-כלכליים חלשים בסין, אירופה וחלקים מארה״ב. עם נפט שכבר נמצא במסלול לירידה חודשית רביעית, הקבוצה ניצבת בפני אתגר של השבת האיזון מבלי להצית מחדש תנודתיות או לפגוע בלכידות הפנימית. צופי שוק מצפים שהפגישה תתמקד בתיאום היצע, מגמות מלאי, והאפשרות להתאמות נוספות אם הביקוש ייחלש עוד בתחילת 2026.

סנטימנט השוק נחלש לקראת מסחר החגים

נפחי המסחר צפויים להיות דלים ביום חמישי בשל חופשת חג ההודיה בארה״ב, מה שמוסיף שכבת רוגע לשוק שכבר כובד באי־ודאות. עבור המשקיעים, השבוע הקרוב יהיה קריטי. הצומת בין שיחות דיפלומטיות להחלטות OPEC+ עשויה או לחזק את מגמת הירידה או לספק ריצפה למחירים לקראת דצמבר.

לקראת העתיד, אנליסטים יעקבו אחר סימנים להתאוששות ביקוש מבנית, אחר בהירות לגבי אסטרטגיית OPEC+ ואחר כל התפתחות ממשית במאמצי השלום באוקראינה. עד שיתקבלו אותות כאלה, הנפט יישאר רגיש לכותרות ועשוי להיות חשוף לירידות נוספות בשעה שהשוק מנווט במציאות גיאו-פוליטית וכלכלית מורכבת.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | רווחי Exxon ו-Chevron עוקפים את התחזיות ומדגישים את הזינוק במרווחי הזיקוק בהשפעת המלחמה
    • ליאור מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 4 שעה

    SKN | רווחי Exxon ו-Chevron עוקפים את התחזיות ומדגישים את הזינוק במרווחי הזיקוק בהשפעת המלחמה SKN | רווחי Exxon ו-Chevron עוקפים את התחזיות ומדגישים את הזינוק במרווחי הזיקוק בהשפעת המלחמה

    ExxonMobil ו-Chevron הציגו ב-30 באוקטובר רווחים רבעוניים גבוהים מהצפוי, מה שמדגיש כיצד שיבושים הנובעים מעימותים גדולים מעצבים מחדש את הרווחים

    • לפני 4 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    ExxonMobil ו-Chevron הציגו ב-30 באוקטובר רווחים רבעוניים גבוהים מהצפוי, מה שמדגיש כיצד שיבושים הנובעים מעימותים גדולים מעצבים מחדש את הרווחים

    SKN | הנפט מתאושש לעבר 115 דולר לחבית: המבוי הסתום במגעים והאיומים על התשתיות מעיבים על תקוות הרגיעה במזרח התיכון
    • רוני מור
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 21 שעה

    SKN | הנפט מתאושש לעבר 115 דולר לחבית: המבוי הסתום במגעים והאיומים על התשתיות מעיבים על תקוות הרגיעה במזרח התיכון SKN | הנפט מתאושש לעבר 115 דולר לחבית: המבוי הסתום במגעים והאיומים על התשתיות מעיבים על תקוות הרגיעה במזרח התיכון

    החוזים העתידיים על הנפט הגולמי חזרו לעלות ביום שישי, 30 באוקטובר 2026, בעוד דסקי האנרגיה מעריכים מחדש את סיכויי ההצלחה

    • לפני 21 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    החוזים העתידיים על הנפט הגולמי חזרו לעלות ביום שישי, 30 באוקטובר 2026, בעוד דסקי האנרגיה מעריכים מחדש את סיכויי ההצלחה

    SKN | Exxon ו-Chevron מבטלות נסיעות של בכיריהן ל-ADIPEC על רקע עלייה בחששות הביטחוניים באזור
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 ימים

    SKN | Exxon ו-Chevron מבטלות נסיעות של בכיריהן ל-ADIPEC על רקע עלייה בחששות הביטחוניים באזור SKN | Exxon ו-Chevron מבטלות נסיעות של בכיריהן ל-ADIPEC על רקע עלייה בחששות הביטחוניים באזור

    ExxonMobil ו-Chevron ביטלו תוכניות של מנהלים בכירים לנסוע לאבו דאבי לוועידת ADIPEC בשבוע הבא, לפי שני מקורות המכירים את ההתפתחויות.

    • לפני 1 ימים
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    ExxonMobil ו-Chevron ביטלו תוכניות של מנהלים בכירים לנסוע לאבו דאבי לוועידת ADIPEC בשבוע הבא, לפי שני מקורות המכירים את ההתפתחויות.

    SKN | QatarEnergy בונה גידור בתחום ה-LNG בעוד סיכוני הורמוז מעצבים מחדש את אסטרטגיית הגז העולמית
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 ימים

    SKN | QatarEnergy בונה גידור בתחום ה-LNG בעוד סיכוני הורמוז מעצבים מחדש את אסטרטגיית הגז העולמית SKN | QatarEnergy בונה גידור בתחום ה-LNG בעוד סיכוני הורמוז מעצבים מחדש את אסטרטגיית הגז העולמית

    QatarEnergy מעצבת מחדש את אסטרטגיית ה-LNG הגלובלית שלה, כאשר סיכונים גיאופוליטיים מתמשכים סביב מצר הורמוז חושפים את הפגיעות של מודל

    • לפני 1 ימים
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    QatarEnergy מעצבת מחדש את אסטרטגיית ה-LNG הגלובלית שלה, כאשר סיכונים גיאופוליטיים מתמשכים סביב מצר הורמוז חושפים את הפגיעות של מודל