נקודות מפתח

  • גורמים רשמיים בשווייץ בחנו תרחישים אפשריים להעתקת מטה UBS לארצות הברית ולבריטניה, בעוד הדיון סביב דרישות הון מחמירות יותר מעמיק.
  • ההערכה מצאה כי עלויות העתקת המטה לארה"ב או לבריטניה עשויות באופן פוטנציאלי להשתוות להשפעת ההון של הכללים השוויצריים המוצעים.
  • המבנים הרגולטוריים בארה"ב ובבריטניה מציבים אתגרים שונים, לרבות סיכוני מינוף כפול ודרישות הון נוספות לפעילות של UBS בשווייץ.
hero

ממשלת שווייץ בוחנת את ההשלכות האפשריות של העתקת מטה UBS לחו”ל, מהלך המדגיש את רצינות הדיון סביב החמרת דרישות ההון מהבנק הגדול במדינה. הערכה פנימית שנבחנה על ידי רויטרס משווה בין המסגרות המשפטיות בארצות הברית ובבריטניה, ומצביעה על כך שהעברת UBS לחו”ל עשויה לגרור עלויות פיננסיות ורגולטוריות משמעותיות משל עצמה.

גורמים רשמיים בשווייץ בוחנים את ההיגיון הכלכלי של מעבר UBS

ההערכה משקפת תשומת לב גוברת בשווייץ לאפשרות ש-UBS יגיב לדרישות הון מחמירות יותר באמצעות העברת המטה אל מחוץ למדינה. במקום להניח שהעתקת המטה תבטל את הנטל הפיננסי הנלווה לדרישות הון גבוהות יותר, גורמים רשמיים בשווייץ בחנו כיצד מערכות רגולטוריות חלופיות עשויות להשפיע על הבנק.

הניתוח מצא כי עלויות פוטנציאליות הקשורות למעבר לארצות הברית או לבריטניה עשויות להיות דומות להשפעת ההון של ההצעות השוויצריות. הדבר מצביע על כך שההחלטה תהיה כרוכה ביותר מאשר השוואה פשוטה בין דרישות הון מקומיות לדרישות הון זרות.

המבנה בארה”ב עשוי להגביל את היתרונות

ההערכה זיהתה סיבוכים ספציפיים תחת המבנה הנהוג בארה”ב. מבנה חברת החזקות שטוחה (flat holding company) עלול באופן פוטנציאלי לצמצם את יתרונות המעבר בשל שיקולי מינוף כפול (double leverage) ומגבלות סביב מבני החזקה נקיים (clean-holding structures).

דרישות אלו עשויות להשפיע על אופן חלוקת ההון בתוך קבוצת UBS, ועלולות לייצר אילוצים נוספים במאזן. כתוצאה מכך, העברת המטה לארצות הברית לא תספק בהכרח פתרון פשוט ללחץ ההון הנלווה למסגרת הרגולטורית השוויצרית.

הכללים בבריטניה עשויים לדרוש הון נוסף

המסגרת הבריטית מציבה אתגר שונה. על פי הערכת משרד האוצר השוויצרי, העתקת המטה לבריטניה תחייב את UBS להחזיק הון נוסף עבור היחידה השוויצרית שלו.

דרישה זו ממחישה את המורכבות בניהול קבוצת בנקאות בעלת חשיבות מערכתית גלובלית החולשת על תחומי שיפוט רגולטוריים שונים. גם אם חברת האם הייתה ממקמת את מטהּ בחו”ל, UBS ימשיך להפעיל פעילות משמעותית בשווייץ שעשויה להישאר כפופה לדרישות הרגולציה המקומית.

לדיון על העתקת המטה השלכות רחבות יותר

להערכה יש חשיבות רבה משום ש-UBS הוא הבנק הגדול ביותר בשווייץ ומוסד מרכזי במערכת הפיננסית של המדינה. לכל העתקת מטה פוטנציאלית יהיו אפוא השלכות החורגות מעבר לבנק עצמו, לרבות על מעמדה של שווייץ כמרכז פיננסי עולמי ועל היחסים בין יציבות פיננסית לבין התחרותיות של מגזר הבנקאות שלה.

במקביל, הניתוח מצביע על כך שארביטראז’ רגולטורי עשוי להיות קשה יותר מכפי שנראה. העברת המטה עשויה לשנות את המסגרת המשפטית החלה, אך היא לא תבטל בהכרח את דרישות ההון או אילוצים אחרים המשפיעים על פעילות UBS בשווייץ.

במבט קדימה, תשומת הלב תישאר ממוקדת בעיצוב הסופי של כללי ההון בשווייץ ובתגובת UBS אליהם. ההערכה השוויצרית מצביעה על כך שקובעי המדיניות מעריכים את העתקת המטה לא רק כסיכון פוטנציאלי למגזר הפיננסי המקומי, אלא גם כהחלטה אסטרטגית מורכבת עבור UBS. האיזון בין איתנות הונית, יעילות רגולטורית והתחרותיות הפיננסית של שווייץ יישאר מרכזי בדיון ככל שהכללים המוצעים יתקדמו.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | הפד מאותת על חוסן כלכלי בעוד משקיעי האג”ח מתמודדים עם תחזית ריבית מעורפלת יותר
    • עומר בר
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 21 שעה

    SKN | הפד מאותת על חוסן כלכלי בעוד משקיעי האג”ח מתמודדים עם תחזית ריבית מעורפלת יותר SKN | הפד מאותת על חוסן כלכלי בעוד משקיעי האג”ח מתמודדים עם תחזית ריבית מעורפלת יותר

    החלטת הפדרל ריזרב להותיר את הריבית ללא שינוי הותירה את משקיעי האג"ח הממשלתיות מול אי-ודאות גוברת בנוגע למסלול המדיניות המוניטרית

    • לפני 21 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    החלטת הפדרל ריזרב להותיר את הריבית ללא שינוי הותירה את משקיעי האג"ח הממשלתיות מול אי-ודאות גוברת בנוגע למסלול המדיניות המוניטרית

    SKN | הבנקים המרכזיים עוצרים את העלאות הריבית, בעוד האינפלציה וסיכוני האנרגיה משאירים הידוק נוסף על הפרק
    • רוני מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 21 שעה

    SKN | הבנקים המרכזיים עוצרים את העלאות הריבית, בעוד האינפלציה וסיכוני האנרגיה משאירים הידוק נוסף על הפרק SKN | הבנקים המרכזיים עוצרים את העלאות הריבית, בעוד האינפלציה וסיכוני האנרגיה משאירים הידוק נוסף על הפרק

    הבנקים המרכזיים הגדולים עצרו השבוע את העלאות הריבית שלהם, אך ההפוגה אינה מסמנת בהכרח את סיום מחזור ההידוק המוניטרי העולמי.

    • לפני 21 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    הבנקים המרכזיים הגדולים עצרו השבוע את העלאות הריבית שלהם, אך ההפוגה אינה מסמנת בהכרח את סיום מחזור ההידוק המוניטרי העולמי.

    SKN | וולמארט מתחייבת ל-6 מיליארד דולר להרחבת רובוטיקת AI ברחבי רשת ההפצה שלה
    • רוני מור
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 22 שעה

    SKN | וולמארט מתחייבת ל-6 מיליארד דולר להרחבת רובוטיקת AI ברחבי רשת ההפצה שלה SKN | וולמארט מתחייבת ל-6 מיליארד דולר להרחבת רובוטיקת AI ברחבי רשת ההפצה שלה

    וולמארט מאיצה את האוטומציה של שרשרת האספקה שלה באמצעות הסכם מורחב עם חברת רובוטיקת ה-AI סימבוטיק, ומתחייבת לכ-6 מיליארד דולר

    • לפני 22 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    וולמארט מאיצה את האוטומציה של שרשרת האספקה שלה באמצעות הסכם מורחב עם חברת רובוטיקת ה-AI סימבוטיק, ומתחייבת לכ-6 מיליארד דולר

    SKN | Microsoft מתכננת מכירת אג”ח בהיקף 25 מיליארד דולר בעוד ענקיות הטכנולוגיה פונות לחוב למימון התרחבות ה-AI
    • עומר בר
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 24 שעה

    SKN | Microsoft מתכננת מכירת אג”ח בהיקף 25 מיליארד דולר בעוד ענקיות הטכנולוגיה פונות לחוב למימון התרחבות ה-AI SKN | Microsoft מתכננת מכירת אג”ח בהיקף 25 מיליארד דולר בעוד ענקיות הטכנולוגיה פונות לחוב למימון התרחבות ה-AI

    Microsoft נערכת לחזור לשוק האג"ח האמריקאי בדירוג השקעה עם הנפקה פוטנציאלית של 25 מיליארד דולר, לפי מקור המכיר את הנושא.

    • לפני 24 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    Microsoft נערכת לחזור לשוק האג"ח האמריקאי בדירוג השקעה עם הנפקה פוטנציאלית של 25 מיליארד דולר, לפי מקור המכיר את הנושא.