נקודות מפתח
- מדד ת"א-125 ירד ב־0.25% ב־8 ביולי, כאשר עיקר לחץ המכירות נרשם במניות הבינוניות ובמדדי הסקטורים, בעוד שמניות הדגל הפגינו יציבות יחסית.
- מדד ת"א-35 סיים בעלייה קלה של 0.03%, בעוד שמדד ת"א-90 איבד 1.02%, נתון המעיד על המשך החולשה מחוץ לקבוצת החברות הגדולות.
- גם שוק האג"ח רשם ירידה מתונה, כאשר מדד All-Bond General ירד ב־0.08%, על רקע גישה זהירה של המשקיעים בכלל אפיקי ההשקעה.
שוק המניות בתל אביב סיים את יום המסחר ביום רביעי, 8 ביולי, בירידות מתונות, לאחר שהמשקיעים המשיכו לנקוט זהירות בעקבות גל הירידות הרחב שנרשם ביום הקודם. בעוד שמניות הדגל הצליחו להתייצב ואף לסיים בעלייה קלה, החולשה במניות הבינוניות ובמניות הערך מנעה התאוששות של המדדים המרכזיים והובילה ליום נוסף של ירידות בשוק.
גם שוק האג”ח המשיך להפגין חולשה מתונה, אף שהיקפי המסחר נותרו גבוהים. התמונה הכוללת משקפת שוק המחפש כיוון, כאשר המשקיעים מאזנים בין התנודתיות האחרונה לבין הנתונים הכלכליים והעסקיים לטווח הארוך.
ת”א-125 ירד למרות יציבות במניות הגדולות
מדד ת”א-125 ירד ב־0.25% וננעל ברמה של 4,052.52 נקודות. רוחב השוק נותר שלילי, כאשר 34 מניות עלו, 89 ירדו ו־2 מניות נותרו ללא שינוי, נתון המעיד כי לחץ המכירות המשיך להיות רחב.
מניות הדגל הציגו עמידות גבוהה יותר. מדד ת”א-35 הוסיף 0.03% וננעל ברמה של 4,087.17 נקודות. למרות ש־14 מניות במדד עלו לעומת 21 שירדו, העליות במספר מניות בעלות משקל גבוה הצליחו לאזן את החולשה בשאר המדד ולהותיר אותו בטריטוריה חיובית.
מחזור המסחר במניות הסתכם בכ־4.44 מיליארד שקל, בדומה לימים האחרונים, דבר המעיד על המשך השתתפות פעילה של המשקיעים למרות הסנטימנט הזהיר. היקפי המסחר מצביעים על התאמות בתיקי ההשקעות ולא על יציאה רחבה מהשוק.
מדד ת”א-125 ממשיך להיסחר מעל לרמת 4,000 הנקודות, אך העובדה שהוא שב ובוחן את רמת התמיכה הזו מעידה כי המשקיעים עדיין אינם ממהרים להגדיל חשיפה למניות.
מניות הביניים ממשיכות להוביל את הירידות
מדד ת”א-90 נותר החוליה החלשה בשוק וירד ב־1.02% לרמה של 3,938.11 נקודות. רק 20 מניות עלו, לעומת 68 מניות שירדו, נתון המשקף המשך חולשה בקרב החברות הבינוניות.
מדד ת”א-90 ובנקים ירד ב־0.28% לרמה של 4,008.77 נקודות. מניות הבנקים הפגינו ביצועים טובים יחסית לשאר מניות הביניים וסייעו לצמצם את הירידות במדד המשולב, אף שהסנטימנט כלפי המגזר הפיננסי נותר זהיר.
מדד ת”א-125 ערך איבד 0.26% וננעל ברמה של 4,015.65 נקודות, בעוד שמדד ת”א-ענפים מאוזן ירד ב־0.64% לרמה של 4,658.06 נקודות. במדד זה נרשמו 27 מניות עולות לעומת 71 מניות יורדות, נתון המלמד כי החולשה הקיפה מגוון רחב של ענפים.
הפער בין היציבות היחסית של ת”א-35 לבין הירידות החדות יותר במדדי הביניים מצביע על כך שהמשקיעים ממשיכים להעדיף חברות גדולות ומבוססות, תוך צמצום החשיפה למניות בעלות רמת סיכון גבוהה יותר.
שוק האג”ח המשיך בתיקון מתון
גם שוק האג”ח הישראלי רשם יום נוסף של ירידות קלות והמשיך לשקף סנטימנט זהיר.
מדד All-Bond General ירד ב־0.08% וננעל ברמה של 432.49 נקודות. מספר האג”ח שירדו עמד על 325, לעומת 220 שעלו, בעוד 61 סדרות נותרו ללא שינוי.
גם מדדי האג”ח הקונצרניות רשמו ירידות מתונות. מדד תל בונד צמודות A ירד ב־0.05% לרמה של 439.23 נקודות, ומדד תל בונד 60 צמוד ירד ב־0.07% לרמה של 427.81 נקודות. מנגד, מדד האג”ח הקצרות נותר ללא שינוי ברמה של 476.14 נקודות, והמשיך להפגין יציבות.
מחזור המסחר באג”ח הסתכם בכ־7.28 מיליארד שקל, גבוה משמעותית ממחזור המסחר במניות. הפעילות הערה מצביעה על מעורבות מוסדית גבוהה, אף שתנועות המחירים עצמן היו מתונות יחסית.
השילוב של ירידות מתונות הן בשוק המניות והן בשוק האג”ח מלמד כי המשקיעים אינם מבצעים מעבר חד בין אפיקי ההשקעה, אלא ממשיכים לנקוט גישה סלקטיבית וזהירה.
מבט קדימה
המשקיעים ימשיכו לעקוב אחר השאלה האם שוק המניות הישראלי יצליח להתייצב לאחר שני ימי ירידות רצופים. שמירה של מדד ת”א-125 מעל רמת 4,000 הנקודות תמשיך להוות אינדיקטור טכני מרכזי, בעוד ששיפור ברוחב השוק וחזרת הביקושים למניות הבינוניות עשויים להעיד על התאוששות באמון המשקיעים.
במקביל, תשומת הלב תופנה לעונת הדוחות הכספיים, לנתוני המאקרו, לציפיות בנוגע למדיניות בנק ישראל ולהתפתחויות הגיאופוליטיות, שעשויות להשפיע על הסנטימנט בשוק. התאוששות שתכלול הן את מניות הדגל והן את מניות הביניים, לצד מחזורי מסחר תומכים, תחזק את ההערכה כי החולשה האחרונה מהווה תיקון זמני ולא תחילתה של מגמת ירידה ממושכת.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 9 שעה
SKN | האם העלייה במחירי הנפט והמתיחות במזרח התיכון עלולות לבלום את שוקי המניות בעולם?
השווקים הפיננסיים בעולם נכנסו ליום רביעי באווירה של אי־ודאות מחודשת, לאחר שמחירי הנפט זינקו ביותר מ־3% בעקבות התקיפות הצבאיות של
- לפני 9 שעה
- •
- 8 דק’ קריאה
השווקים הפיננסיים בעולם נכנסו ליום רביעי באווירה של אי־ודאות מחודשת, לאחר שמחירי הנפט זינקו ביותר מ־3% בעקבות התקיפות הצבאיות של
- אור שושן
- •
- 9 דק’ קריאה
- •
- לפני 10 שעה
SKN | שוקי אסיה ננעלו בירידות ב-8 ביולי 2026 כאשר דרום קוריאה צנחה ב-5.35% למרות הזינוק בהונג קונג
רוב שוקי המניות באסיה סיימו את יום המסחר ב-8 ביולי 2026 בירידות, לאחר שגל מכירות נוסף פקד את האזור. הירידות
- לפני 10 שעה
- •
- 9 דק’ קריאה
רוב שוקי המניות באסיה סיימו את יום המסחר ב-8 ביולי 2026 בירידות, לאחר שגל מכירות נוסף פקד את האזור. הירידות
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 12 שעה
SKN | השווקים באירופה נסוגו כאשר גל מימושים רחב קטע את העליות של תחילת יולי
שוקי המניות באירופה רשמו ירידות חדות ב-8 ביולי 2026, כאשר המשקיעים הפחיתו חשיפה לנכסים באזור לאחר פתיחה חזקה לרבעון השלישי.
- לפני 12 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
שוקי המניות באירופה רשמו ירידות חדות ב-8 ביולי 2026, כאשר המשקיעים הפחיתו חשיפה לנכסים באזור לאחר פתיחה חזקה לרבעון השלישי.
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | שוקי המניות פתחו את חודש יולי בעליות רוחב; הנאסד”ק הוביל את העליות והדאו ג’ונס המשיך לקבוע שיאים
שוקי המניות בארצות הברית רשמו יום מסחר חיובי נוסף ביום שני, 6 ביולי 2026, והמשיכו את המומנטום החיובי שאפיין את
- לפני 2 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
שוקי המניות בארצות הברית רשמו יום מסחר חיובי נוסף ביום שני, 6 ביולי 2026, והמשיכו את המומנטום החיובי שאפיין את