נקודות מפתח

  • מדד דאו 30 ירד ב-0.51% ל-53,414.25 נקודות, ורשם את הירידה הגדולה ביותר מבין מדדי המניות המרכזיים בארה"ב.
  • מדד S&P 500 ירד ב-0.38% ל-7,718.60 נקודות, בעוד הנאסד"ק ירד ב-0.29% ל-26,506.99 נקודות.
  • מדד הדולר האמריקאי עלה ב-0.25% ל-99.16, בעוד מדד IBOVESPA בברזיל נותר כמעט ללא שינוי ברמה של 185,147.16 נקודות.
hero

מניות ארה”ב נסוגות במתינות

שווקי המניות בארה”ב ירדו במהלך המסחר האחרון, לאחר העליות הרחבות שנרשמו מוקדם יותר השבוע. מדד דאו 30 ירד ב-0.51% ל-53,414.25 נקודות, ורשם את הירידה החדה ביותר מבין מדדי המניות המרכזיים בארה”ב.

מדד S&P 500 ירד ב-0.38% ל-7,718.60 נקודות, בעוד הנאסד”ק נסוג ב-0.29% ל-26,506.99 נקודות. אף שהירידות היו מתונות יחסית, שלושת המדדים המרכזיים סיימו את יום המסחר בירידה, מה שמעיד על נסיגה רחבה בשוק המניות האמריקאי.

הדאו מוביל את הירידות

הירידה של 0.51% בדאו הציבה אותו בתחתית מדדי המניות המרכזיים בארה”ב במהלך המסחר. המדד סיים ברמה של 53,414.25 נקודות, לאחר שעמד על 53,686.11 נקודות בסיום המסחר הקודם.

גם מדד S&P 500 נסוג מרמת הסגירה הקודמת, כאשר ירד מ-7,747.71 ל-7,718.60 נקודות. הנאסד”ק ירד מ-26,584.06 ל-26,506.99 נקודות, ובכך החזיר חלק מהעלייה של 1.40% שנרשמה קודם לכן.

מניות החברות הקטנות שומרות על יציבות

מדד Russell 2000 הציג ביצועים עמידים יותר, כאשר עלה ב-0.25% ל-2,975.65 נקודות. העלייה עמדה בניגוד לירידות בדאו, ב-S&P 500 ובנאסד”ק.

הביצועים החיוביים של מדד החברות הקטנות מצביעים על כך שהחולשה לא הייתה אחידה בכל שוק המניות האמריקאי. בעוד המדדים המובילים של החברות הגדולות נסוגו, החברות הקטנות יותר הצליחו לסיים את יום המסחר בעלייה מתונה.

מניות קנדה יורדות

מדד S&P/TSX Composite בקנדה ירד ב-0.33% ל-36,513.80 נקודות. הירידה הגיעה לאחר עלייה של 1.50% במהלך המסחר הקודם, והותירה את המדד מתחת לרמת הסגירה הקודמת אך עדיין מעל רף 36,500 הנקודות.

השוק הקנדי נע אפוא באותו כיוון כללי כמו מדדי המניות המרכזיים של החברות הגדולות בארה”ב במהלך המסחר.

ברזיל נותרת כמעט ללא שינוי

מדד IBOVESPA בברזיל ירד ב-0.02% בלבד ל-185,147.16 נקודות, ולכן נותר למעשה ללא שינוי במהלך היום.

התנועה הזניחה הגיעה לאחר הזינוק האחרון במדד, שכלל עלייה של 3.05% במהלך המסחר הקודם. ה-IBOVESPA המשיך אפוא להיסחר סביב רמת 185,000 הנקודות, למרות הביצועים החלשים יותר שנרשמו בכמה מהשווקים האזוריים האחרים.

הדולר מתחזק

מדד הדולר האמריקאי עלה ב-0.25% ל-99.16. העלייה היוותה התאוששות מתונה לאחר שהמדד ירד ב-0.61% במהלך המסחר הקודם.

התחזקות הדולר התרחשה במקביל לירידות במדדי המניות המרכזיים של החברות הגדולות בארה”ב ובקנדה, אם כי יש לבחון את הקשר בין שני השווקים לאורך תקופה רחבה יותר ולא על סמך יום מסחר יחיד.

תמונת מצב השווקים

המסחר האחרון הציג תוצאות מעורבות, אך נטה לחולשה ברחבי אמריקה. מדד דאו 30 ירד ב-0.51%, מדד S&P 500 ירד ב-0.38%, והנאסד”ק איבד 0.29%. מדד S&P/TSX Composite בקנדה ירד ב-0.33%, בעוד Russell 2000 עלה ב-0.25%. מדד IBOVESPA בברזיל ירד ב-0.02% בלבד, ומדד הדולר האמריקאי עלה ב-0.25%.

תחזית

המסחר הקרוב יראה אם הירידות האחרונות מייצגות הפוגה זמנית לאחר העליות החזקות שנרשמו מוקדם יותר השבוע, או את תחילתו של שינוי רחב יותר בכיוון השוק. המשקיעים יעקבו אחר S&P 500 והנאסד”ק בחיפוש אחר סימני התייצבות, בעוד החוסן היחסי של Russell 2000 עשוי לספק אינדיקציה נוספת למידת ההתרחבות של השתתפות המשקיעים בשוק. גם חזרת הדולר אל מעל רמת 99 תמשיך להיות אינדיקטור חשוב בין השווקים.

תובנות מסכמות

יום המסחר האחרון סימן היפוך מתון מהעליות החזקות שנרשמו בשווקי המניות ברחבי אמריקה מוקדם יותר השבוע. הדאו הוביל את הירידות בארה”ב עם ירידה של 0.51%, בעוד גם S&P 500 והנאסד”ק נסוגו. במקביל, Russell 2000 עלה ב-0.25%, מדד IBOVESPA בברזיל נותר כמעט ללא שינוי, ומדד הדולר האמריקאי התחזק. הביצועים המעורבים מצביעים על שוק שלוקח הפוגה ולא על גל מכירות רחב, כאשר ימי המסחר הקרובים צפויים לקבוע אם המומנטום האחרון יוכל להימשך.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | סיכון פוזיציות Carry Trade ביין חוזר למוקד, כאשר USD/JPY יורד ויפן מתקרבת למבחן מדיניות נוסף
    • ליאור מור
    • 10 דק’ קריאה
    • לפני 6 mins

    SKN | סיכון פוזיציות Carry Trade ביין חוזר למוקד, כאשר USD/JPY יורד ויפן מתקרבת למבחן מדיניות נוסף SKN | סיכון פוזיציות Carry Trade ביין חוזר למוקד, כאשר USD/JPY יורד ויפן מתקרבת למבחן מדיניות נוסף

    התחזקותו המהירה של היין היפני הופכת למשתנה משמעותי יותר עבור השווקים הגלובליים, כאשר המשקיעים בוחנים מחדש את הרווחיות של עסקאות

    • לפני 6 mins
    • 10 דק’ קריאה

    התחזקותו המהירה של היין היפני הופכת למשתנה משמעותי יותר עבור השווקים הגלובליים, כאשר המשקיעים בוחנים מחדש את הרווחיות של עסקאות

    SKN | חששות מהעלאת ריבית חוזרים, כאשר נתוני התעסוקה החזקים בארה”ב מכבידים על וול סטריט
    • עומר בר
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 6 mins

    SKN | חששות מהעלאת ריבית חוזרים, כאשר נתוני התעסוקה החזקים בארה”ב מכבידים על וול סטריט SKN | חששות מהעלאת ריבית חוזרים, כאשר נתוני התעסוקה החזקים בארה”ב מכבידים על וול סטריט

    מניות ארה"ב ננעלו בירידות ב-4 בספטמבר, לאחר שדוח תעסוקה חזק מהצפוי החזיר למרכז את החשש כי הפדרל ריזרב עשוי להידרש

    • לפני 6 mins
    • 7 דק’ קריאה

    מניות ארה"ב ננעלו בירידות ב-4 בספטמבר, לאחר שדוח תעסוקה חזק מהצפוי החזיר למרכז את החשש כי הפדרל ריזרב עשוי להידרש

    SKN | שוקי אירופה ננעלו במגמה מעורבת, כאשר מניות גרמניה והמדדים הפאן-אירופיים התחזקו במתינות
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 6 שעה

    SKN | שוקי אירופה ננעלו במגמה מעורבת, כאשר מניות גרמניה והמדדים הפאן-אירופיים התחזקו במתינות SKN | שוקי אירופה ננעלו במגמה מעורבת, כאשר מניות גרמניה והמדדים הפאן-אירופיים התחזקו במתינות

    שוקי אירופה ננעלו בטון זהיר ב-4 בספטמבר, כאשר מרבית מדדי המניות המרכזיים רשמו עליות מתונות, בעוד מספר שווקים ומדדי מטבע

    • לפני 6 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    שוקי אירופה ננעלו בטון זהיר ב-4 בספטמבר, כאשר מרבית מדדי המניות המרכזיים רשמו עליות מתונות, בעוד מספר שווקים ומדדי מטבע

    SKN | מניות תל אביב ממשיכות בעליות כאשר ת”א-90 מזנק ב-0.92% ות”א-125 חוצה את רף 4,200 הנקודות
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 6 שעה

    SKN | מניות תל אביב ממשיכות בעליות כאשר ת”א-90 מזנק ב-0.92% ות”א-125 חוצה את רף 4,200 הנקודות SKN | מניות תל אביב ממשיכות בעליות כאשר ת”א-90 מזנק ב-0.92% ות”א-125 חוצה את רף 4,200 הנקודות

    שוק תל אביב ממשיך לעלות מניות תל אביב ננעלו בעליות ב-4 בספטמבר 2026, והמשיכו את המומנטום החיובי האחרון במדדים המובילים.

    • לפני 6 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    שוק תל אביב ממשיך לעלות מניות תל אביב ננעלו בעליות ב-4 בספטמבר 2026, והמשיכו את המומנטום החיובי האחרון במדדים המובילים.