SKN | מטא מפסידה במאבק משפטי באיחוד האירופי בנוגע לפיצויים עבור מפרסמי חדשות איטלקיים
עומר בר
•
6 דק’ קריאה
•
לפני 6 חודשים
נקודות מפתח
מטא פלטפורמס הפסידה באתגר משפטי נגד רגולטורים איטלקיים בנוגע לפיצוי עבור שימוש בקטעי כתבות חדשות באינטרנט.
בית המשפט העליון של אירופה קבע כי מפרסמים זכאים לפיצוי הוגן לפי חוקי זכויות היוצרים של האיחוד האירופי כאשר התוכן שלהם נמצא בשימוש על ידי פלטפורמות דיגיטליות.
ההחלטה מגבירה את הלחץ סביב מאבקים משפטיים ורגולטוריים מתמשכים הנוגעים לנתוני אימון של בינה מלאכותית, זכויות פרסום דיגיטליות וחברות טכנולוגיה.
מטא פלטפורמס ספגה מכה משפטית לאחר שבית המשפט הגבוה ביותר באירופה תמך ברגולטורים האיטלקיים בסכסוך הנוגע לפיצוי עבור תוכן חדשות מקוון.
פסק הדין של בית הדין לצדק של האיחוד האירופי תמך בסמכותה של רשות התקשורת האיטלקית AGCOM לחייב פלטפורמות דיגיטליות לפצות מפרסמים עבור שימוש בקטעי כתבות חדשות.
המקרה עסק בשאלה האם פלטפורמות מקוונות המציגות קטעים מתוך תוכן עיתונאי צריכות לשלם למפרסמים בהתאם לכללי זכויות היוצרים האירופיים.
זכויות הפיצוי של המפרסמים אושרו
בית המשפט קבע כי הזכות לפיצוי הוגן עבור מפרסמים עולה בקנה אחד עם חוקי האיחוד האירופי, כל עוד התשלומים מהווים פיצוי עבור אישור השימוש המקוון בתוכן שפורסם.
ההחלטה מחזקת את ההגנות שהוכנסו במסגרת חוקי זכויות היוצרים של האיחוד האירופי, שנועדו לחזק את כוח המיקוח של מפרסמים מול פלטפורמות דיגיטליות גדולות.
פסק הדין עשוי גם לעודד רגולטורים ומפרסמים נוספים באירופה לקדם מסגרות פיצוי דומות מול חברות טכנולוגיה גדולות.
מטא ערערה על סמכות הרגולטור האיטלקי
מטא טענה כי AGCOM חרגה מסמכותה כאשר קבעה סטנדרטים לפיצוי עבור מפרסמים.
החברה טענה כי כללים ברמה הלאומית עלולים להתנגש עם זכויות ומבנים רחבים יותר שכבר נקבעו במסגרת חוקי זכויות היוצרים של האיחוד האירופי.
בית משפט איטלקי הפנה מאוחר יותר את הסוגיה לבית המשפט העליון של האיחוד האירופי לצורך הבהרה, מה שהוביל לפסק הדין האחרון בתיק C-797/23 involving Meta Platforms Ireland and fair compensation rights.
ההחלטה מחזקת כעת את מעמדו הרגולטורי של איטליה ועלולה להגביל את יכולתה של מטא לערער על צעדים לאומיים דומים ברחבי אירופה.
המאבקים הרחבים סביב בינה מלאכותית וזכויות יוצרים מתעצמים
פסק הדין מגיע בתקופה של החרפת סכסוכים עולמיים סביב זכויות יוצרים, פרסום דיגיטלי ונתוני אימון לבינה מלאכותית.
חברות טכנולוגיה, כולל OpenAI ו-Anthropic, כבר מתמודדות עם תביעות ובחינה משפטית בנוגע לשימוש בחומרים המוגנים בזכויות יוצרים לצורך אימון מודלים של בינה מלאכותית.
מפרסמים, סופרים, אמנים וארגוני מדיה טוענים יותר ויותר כי פלטפורמות טכנולוגיה צריכות לפצות יוצרים כאשר התוכן שלהם תורם למערכות בינה מלאכותית מסחריות או למודלים של הפצה דיגיטלית.
המקרה של מטא מדגיש כיצד רגולטורים הופכים לנכונים יותר לאכוף מנגנוני פיצוי הקשורים לשימוש בתוכן דיגיטלי.
הלחץ על חברות הטכנולוגיה הגדולות באירופה גובר
הרגולטורים האירופיים ממשיכים להרחיב את הפיקוח על חברות טכנולוגיה גדולות באמצעות כללים מחמירים יותר בתחום התחרות, הפרטיות, זכויות היוצרים ואחריות הפלטפורמות.
ההחלטה האחרונה עשויה לחזק את מעמדה של אירופה כאחד האזורים האגרסיביים ביותר בעולם בכל הנוגע להסדרת האופן שבו פלטפורמות דיגיטליות משתמשות ומפיקות רווחים מתוכן מדיה.
עבור המפרסמים, פסק הדין מייצג צעד נוסף לעבר הבטחת הגנות הכנסה חזקות יותר בסביבה דיגיטלית המונעת יותר ויותר על ידי בינה מלאכותית.
עבור חברות הטכנולוגיה, לעומת זאת, ההחלטה עלולה להגדיל את העלויות התפעוליות ואת המורכבות הרגולטורית ברחבי השווקים האירופיים.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
מידע כללי בלבד, לא ייעוץ השקעות. חיפוש באתר וציטוטים שמורים זמינים גם ללא AI. תשובות AI מסומנות ונשלחות ל-Groq יחד עם השאלה וקטעי SKN רלוונטיים. שאלות עשויות להישמר בגיליון Google לאחר טשטוש פרטים נפוצים, לשיפור השירות ובניית FAQ. אל תשלחו מידע אישי רגיש.
שלום! אפשר לשאול על SKN, לחפש כתבות או להזין סימול כמו NVDA או BTC/USD.