נקודות מפתח

  • מדד ת"א 125 סיים את שבוע המסחר ברמה של 3,968.09 נקודות, לאחר ירידה של 2.78% במהלך חמשת ימי המסחר האחרונים.
  • גל מכירות חד בסוף השבוע הוריד את המדד לשפל שבועי של 3,931.73 נקודות, לפני התאוששות מתונה לקראת הנעילה.
  • משקיעים מוסדיים בישראל ובעולם ממשיכים להתמקד במסלול הריבית של בנק ישראל, בתנודתיות המטבע ובהתפתחויות הפיסקליות המקומיות.
hero

 

מדד ת”א 125 סיים את השבוע בירידה לרמה של 3,968.09 נקודות, לאחר שאיבד 2.78% במהלך חמשת ימי המסחר האחרונים. אף שמניות השורה הראשונה הפגינו עמידות מסוימת באמצע השבוע, גל מכירות רחב לקראת סיומו מחק את מרבית העליות. התיקון החד משקף עלייה ברמת הזהירות בקרב משקיעים מוסדיים, על רקע סביבה מאקרו-כלכלית מורכבת, המאופיינת באי-ודאות מוניטרית, לחצים פיסקליים ופרמיית סיכון גוברת.

לחצי מכירה גברו לאחר ניסיון התאוששות טכנית

התנהלות המסחר השבועית המחישה מאבק בין ביקושים סלקטיביים לבין מימושי רווחים מצד גופים מוסדיים. המדד פתח את השבוע סביב 3,976.06 נקודות ואף התקדם לעבר אזור ההתנגדות סמוך ל-4,100 נקודות במהלך 24–25 ביוני.

עם זאת, בהמשך השבוע התחזקו לחצי המכירה, וביום המסחר האחרון איבד המדד 1.37%, לאחר שנגע בשפל תוך-יומי של 3,931.73 נקודות. לקראת הנעילה נרשמה התאוששות חלקית, אך זו לא שינתה את המגמה השלילית. אף שהמדד עדיין נסחר בתוך טווח של 52 שבועות, בין 2,934.35 ל-4,588.51 נקודות, הירידה החדה מתחת לרמות תמיכה פסיכולוגיות מצביעה על הפחתת סיכון יזומה מצד המשקיעים הגדולים.

אי-ודאות מוניטרית ממשיכה להעיב על השוק המקומי

אחד הגורמים המרכזיים לירידות הוא חוסר הוודאות סביב מדיניות הריבית של בנק ישראל. על רקע אינפלציה עיקשת בענפי השירותים והאתגרים הפיסקליים, המשקיעים ממשיכים לעדכן את הערכותיהם לגבי קצב ועיתוי השינויים האפשריים בריבית.

ריבית גבוהה לאורך זמן ממשיכה להכביד על פעילות האשראי, על השקעות החברות ועל תוכניות ההתרחבות של מגזרי הנדל”ן, התעשייה והבנקים, המהווים משקל משמעותי במדד. כתוצאה מכך נפגעת נראות הרווחים העתידיים, והמשקיעים דורשים פרמיית סיכון גבוהה יותר, דבר המפעיל לחץ על מכפילי השווי בשוק.

תנודתיות המטבע והסיכונים הגיאופוליטיים מעצבים את הקצאת הנכסים

עבור מנהלי השקעות בינלאומיים וגופים מוסדיים בישראל, הירידות במדד ת”א 125 מדגישות את השפעת תנודתיות שער החליפין והסיכונים הגיאופוליטיים על תיקי השקעות. תנודות בשער השקל מול הדולר והאירו משפיעות על התשואה הכוללת של השקעות בינלאומיות ומחזקות את הצורך באסטרטגיות גידור מטבע.

במקביל, התרחבות האתגרים הפיסקליים והמשך אי-הוודאות הביטחונית מוסיפים שכבת סיכון נוספת לשוק המקומי. לנוכח זאת, משקיעים זרים ומקומיים ממשיכים להתאים את הקצאת הנכסים שלהם, תוך העדפה לחברות גדולות, סחירות ובעלות מאזן חזק, במטרה לצמצם את החשיפה לזעזועים מקומיים.

תחזית: התחזית למדד ת”א 125 נותרת מאוזנת אך רגישה להתפתחויות המאקרו-כלכליות. בטווח הקרוב, כיוון השוק צפוי להיות מושפע מנתוני מדד המחירים לצרכן, נתוני הצמיחה המקומיים והכוונת המדיניות של בנק ישראל בהחלטת הריבית הקרובה. השוק צפוי להמשיך ולהיסחר בטווח מוגדר, כל עוד המשקיעים בוחנים את יכולתן של החברות הגדולות לשמור על יציבות בתוצאותיהן בסביבת אשראי מאתגרת. מנגד, הרעה במצב הפיסקלי, החרפת תנודתיות המטבע או עלייה נוספת בחוסר הוודאות בשווקים הגלובליים עלולות להגביר את הלחץ על המדד. לעומת זאת, סימנים להתייצבות כלכלית ולהפחתת פרמיית הסיכון הגיאופוליטית עשויים לתמוך בהתאוששות הדרגתית לעבר אזור ההתנגדות סביב 4,050 נקודות, אם כי קצב העלייה צפוי להיות מתון ולא רציף.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | שווקי אסיה נסחרים במגמה מעורבת ב-8 בספטמבר כאשר דרום קוריאה מובילה את העליות בעוד הונג קונג ואוסטרליה יורדות
    • שגיא חבסוב
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    SKN | שווקי אסיה נסחרים במגמה מעורבת ב-8 בספטמבר כאשר דרום קוריאה מובילה את העליות בעוד הונג קונג ואוסטרליה יורדות SKN | שווקי אסיה נסחרים במגמה מעורבת ב-8 בספטמבר כאשר דרום קוריאה מובילה את העליות בעוד הונג קונג ואוסטרליה יורדות

    שווקי המניות באסיה נסחרו במגמה מעורבת במהלך המסחר של יום שלישי בבוקר, 8 בספטמבר, כאשר דרום קוריאה רשמה את העלייה

    • לפני 5 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    שווקי המניות באסיה נסחרו במגמה מעורבת במהלך המסחר של יום שלישי בבוקר, 8 בספטמבר, כאשר דרום קוריאה רשמה את העלייה

    SKN | Uber משנה כיוון במרוץ הרובוטקסי: האם הרגולציה הופכת למגן תחרותי?
    • רוני מור
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 8 שעה

    SKN | Uber משנה כיוון במרוץ הרובוטקסי: האם הרגולציה הופכת למגן תחרותי? SKN | Uber משנה כיוון במרוץ הרובוטקסי: האם הרגולציה הופכת למגן תחרותי?

    Uber Technologies נוקטת עמדה חריגה במרוץ המואץ לרובוטקסי. במקום לדחוף את הרגולטורים לפתוח את השוק במהירות המרבית, החברה פועלת לקידום

    • לפני 8 שעה
    • 9 דק’ קריאה

    Uber Technologies נוקטת עמדה חריגה במרוץ המואץ לרובוטקסי. במקום לדחוף את הרגולטורים לפתוח את השוק במהירות המרבית, החברה פועלת לקידום

    SKN | Mark Zuckerberg מתנגד לרגולטור AI אמריקאי חדש: האם Meta עשויה ליהנות ממסגרת רגולטורית מקלה יותר?
    • שגיא חבסוב
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 8 שעה

    SKN | Mark Zuckerberg מתנגד לרגולטור AI אמריקאי חדש: האם Meta עשויה ליהנות ממסגרת רגולטורית מקלה יותר? SKN | Mark Zuckerberg מתנגד לרגולטור AI אמריקאי חדש: האם Meta עשויה ליהנות ממסגרת רגולטורית מקלה יותר?

    Meta חשופה יותר ויותר להשלכות הכלכליות והאסטרטגיות של מדיניות ה-AI בארה״ב. לפי דיווחים, Mark Zuckerberg אמר לנשיא Donald Trump כי

    • לפני 8 שעה
    • 9 דק’ קריאה

    Meta חשופה יותר ויותר להשלכות הכלכליות והאסטרטגיות של מדיניות ה-AI בארה״ב. לפי דיווחים, Mark Zuckerberg אמר לנשיא Donald Trump כי

    SKN | שווקי אסיה עולים ב-7 בספטמבר כאשר דרום קוריאה מובילה את העליות האזוריות
    • עומר בר
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    SKN | שווקי אסיה עולים ב-7 בספטמבר כאשר דרום קוריאה מובילה את העליות האזוריות SKN | שווקי אסיה עולים ב-7 בספטמבר כאשר דרום קוריאה מובילה את העליות האזוריות

    שווקי המניות באסיה נסחרו בעליות נרחבות במהלך המסחר של יום שני בבוקר, 7 בספטמבר, כאשר העלייה החדה בדרום קוריאה והעליות

    • לפני 1 ימים
    • 8 דק’ קריאה

    שווקי המניות באסיה נסחרו בעליות נרחבות במהלך המסחר של יום שני בבוקר, 7 בספטמבר, כאשר העלייה החדה בדרום קוריאה והעליות