נקודות מפתח

  •  מלאי הנפט בארה״ב עלו שבוע שלישי ברציפות — מחזקים חששות בנוגע לעודף היצע ולחולשת המחירים.
  •  סנקציות על רוסנפט ולוקאויל עשויות להדק זרימות אזוריות, אך לא שינו משמעותית את השוק העולמי.
  •  WTI נסחר סביב 60 דולר, בעוד סוחרים שוקלים בין מלאים עולים לביקוש לא ודאי ולסיכונים גיאופוליטיים משתנים.
hero

מחירי הנפט נחלשו באמצע השבוע לאחר שמלאי הנפט הגולמי בארה״ב עלו והוסיפו לחץ לשוק אנרגיה שכבר מצוי במצב שברירי — ובכך ניטרלו את ההשפעה של חששות סביב סנקציות ממשמשות ובאות על ענקיות הנפט הרוסיות רוסנפט ולוקאויל. התנועה בשוק מדגישה פער הולך וגדל בין סיכוני ההיצע לבין עודף ההיצע המבני שמצטבר כעת במערכת האנרגיה הגלובלית. חוזי WTI ירדו לכיוון 60 דולר לחבית ביום רביעי, תוך נסיגה מעליות מוקדמות והעלאת שאלות חוזרות בנוגע ליכולתם של יסודות השוק לתמוך בהתאוששות ברת־קיימא.

עליות במלאים מאותתות על עודף היצע מתמשך

הנתונים האחרונים ממכון הנפט האמריקני (API) הראו עלייה של 4.4 מיליון חביות במלאי הנפט בארה״ב בשבוע שעבר — השבוע השלישי ברציפות של עלייה. אם מנהל המידע האנרגטי (EIA) יאשר את הנתונים, מלאי הנפט יגיעו לשיא של יותר מחמישה חודשים, מה שמחזק את החשש שההיצע עולה על הביקוש גם כאשר בתי זיקוק נערכים לשינויים עונתיים. העלייה במלאים מגיעה בשעה שסימני הביקוש בעולם נותרו מעורבים, והמומנטום הכלכלי הגלובלי ממשיך להיחלש.

הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה (IEA) הוסיפה לטון השלילי עם תחזיות לעודף היצע שובר שיאים בשנה הקרובה. התחזיות משקפות סביבה שבה הצמיחה בייצור — במיוחד בארה״ב — נשארת חזקה, בעוד שסיכונים גיאופוליטיים טרם הגבילו משמעותית את ההיצע. לפי Vortexa, כמות הנפט המאוחסנת על מכליות עלתה בשבוע שעבר לכמעט 1.4 מיליארד חביות — עדות לכך שעודפי היצע מוחזקים יותר ויותר בים, כאשר סוחרים מתקשים לשלב את החביות בשווקים המסורתיים.

סנקציות על רוסיה מספקות תמיכה מוגבלת בטווח הקצר

למרות שסנקציות ארה״ב על רוסנפט ולוקאויל צפויות להיכנס לתוקף בתוך ימים, ההשפעה החיובית על השוק נותרה עד כה מוגבלת. קונים אסייתיים מרכזיים — כולל סין, הודו וטורקיה — השעו חלק מהרכישות מתוך ציפייה לדרישות ציות מחמירות יותר. במקביל, שוק הדיזל האירופי הראה סימני התחזקות מוקדמים כאשר סוחרים נערכים להפרעות אפשריות בזרימת מוצרי הזיקוק.

עם זאת, ההשפעה המיידית של הסנקציות צפויה להיות יותר לוגיסטית מאשר מבנית. רוסיה גיוונה באופן נרחב את נתיבי היצוא שלה מאז 2022, והיא מסוגלת להסיט זרימות נפט גם כאשר קונים מסורתיים נסוגים. עם מלאי נפט גבוהים וביקוש עולמי מתון, בתי זיקוק עשויים לספוג את ההפרעות בטווח הקצר ללא עלייה משמעותית במחירים. התגובה החלשה מצביעה על כך שהשוק ממקד יותר את תשומת הלב בעדויות לעודף היצע מאשר בסיכונים גיאופוליטיים.

תחזית השוק תלויה בהתאוששות הביקוש ובמשמעת הייצור

נפט WTI נסגר ברמה של 60.64 דולר לחבית ב־19 בנובמבר — ירידה של 0.16% מהיום הקודם. המחירים עלו 6.35% בחודש האחרון אך נותרים נמוכים בכמעט 12% לעומת שנה שעברה. מגמת הירידה הרחבה משקפת חשש שהאטה כלכלית, מלאים גבוהים ופעילות תעשייתית חלשה עלולים להגביל כל ראלי בטווח הקצר. אף שמקרים קיצוניים — החל מהסלמות גיאופוליטיות ועד התערבויות OPEC+ — עשויים לשנות את הסנטימנט, הסוחרים ממקדים יותר את ההערכות בנתוני הבסיס מאשר בכותרות.

בהסתכלות קדימה, מסלול מחירי הנפט יהיה תלוי באיזון בין משמעת בייצור לבין התאוששות מהותית בביקוש העולמי. עם התמתנות עיוותים בשרשראות האספקה והתרחבות האחסון על מכליות, השוק עשוי לדרוש הוכחות ממשיות יותר להידוק תנאים לפני שיתאושש מהשפל הנוכחי.

נקודות מפתח


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | הזהב נסחר סביב 3,950 דולר, בעוד ההתקדמות הדיפלומטית בין ארה״ב לאיראן מפחיתה את החששות האינפלציוניים
    • עומר בר
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 4 שעה

    SKN | הזהב נסחר סביב 3,950 דולר, בעוד ההתקדמות הדיפלומטית בין ארה״ב לאיראן מפחיתה את החששות האינפלציוניים SKN | הזהב נסחר סביב 3,950 דולר, בעוד ההתקדמות הדיפלומטית בין ארה״ב לאיראן מפחיתה את החששות האינפלציוניים

    הזהב מתאושש על רקע ירידת מחירי הנפט מחירי הזהב התייצבו ביום שלישי סביב 3,950 דולר לאונקיה, לאחר שעלו בכמעט 2%

    • לפני 4 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    הזהב מתאושש על רקע ירידת מחירי הנפט מחירי הזהב התייצבו ביום שלישי סביב 3,950 דולר לאונקיה, לאחר שעלו בכמעט 2%

    SKN | הזהב מתאושש לעבר 3,960 דולר: ירידת מחירי הנפט והתמתנות הסנטימנט בולמות את הימורי הריבית הניציים ב-Fed
    • אור שושן
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 6 שעה

    SKN | הזהב מתאושש לעבר 3,960 דולר: ירידת מחירי הנפט והתמתנות הסנטימנט בולמות את הימורי הריבית הניציים ב-Fed SKN | הזהב מתאושש לעבר 3,960 דולר: ירידת מחירי הנפט והתמתנות הסנטימנט בולמות את הימורי הריבית הניציים ב-Fed

    הזהב רשם יום שני רצוף של עליות שערים ביום שלישי, 3 בנובמבר 2026, ונסחר סביב 3,955 דולר לאונקיית טרוי, בעוד

    • לפני 6 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    הזהב רשם יום שני רצוף של עליות שערים ביום שלישי, 3 בנובמבר 2026, ונסחר סביב 3,955 דולר לאונקיית טרוי, בעוד

    SKN | וול סטריט עולה בעוד מחירי הנפט יורדים לקראת בחירות האמצע בארה”ב
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 6 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 12 שעה

    SKN | וול סטריט עולה בעוד מחירי הנפט יורדים לקראת בחירות האמצע בארה”ב SKN | וול סטריט עולה בעוד מחירי הנפט יורדים לקראת בחירות האמצע בארה”ב

    המדדים המרכזיים בוול סטריט עלו ביום שני כאשר מחירי הנפט צנחו ביותר מ-7% על רקע תקוות מחודשות להסכם שלום בין

    • לפני 12 שעה
    • •
    • 6 דק’ קריאה

    המדדים המרכזיים בוול סטריט עלו ביום שני כאשר מחירי הנפט צנחו ביותר מ-7% על רקע תקוות מחודשות להסכם שלום בין

    SKN | אסתי לאודר עוקפת את תחזיות הרבעון הראשון ומעלה את תחזית שנת הכספים 2027 כאשר תחום הבישום מניע את הצמיחה
    • שגיא חבסוב
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 14 שעה

    SKN | אסתי לאודר עוקפת את תחזיות הרבעון הראשון ומעלה את תחזית שנת הכספים 2027 כאשר תחום הבישום מניע את הצמיחה SKN | אסתי לאודר עוקפת את תחזיות הרבעון הראשון ומעלה את תחזית שנת הכספים 2027 כאשר תחום הבישום מניע את הצמיחה

    קבוצת החברות אסתי לאודר (Estée Lauder Companies) הציגה רבעון ראשון חזק מהצפוי בשנת הכספים 2027, הנתמך בצמיחה בהכנסות, בשיפור במרווחי

    • לפני 14 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    קבוצת החברות אסתי לאודר (Estée Lauder Companies) הציגה רבעון ראשון חזק מהצפוי בשנת הכספים 2027, הנתמך בצמיחה בהכנסות, בשיפור במרווחי