נקודות מפתח
- מדד KOSPI Composite של דרום קוריאה מזנק ב-3.58% ומוביל את שווקי המניות המרכזיים באסיה, בעוד שמדד Nikkei 225 של יפן ומדד S&P/ASX 200 של אוסטרליה נסחרים גם הם בעליות.
- מדד Hang Seng של הונג קונג יורד ב-0.95% ומדד S&P BSE Sensex של הודו נחלש ב-0.92%, ובכך הם הופכים למדדי המניות המרכזיים בעלי הביצועים החלשים ביותר במהלך מסחר הבוקר של יום חמישי.
- מדד SSE Composite של סין רושם עלייה מתונה של 0.07%, בעוד ששוקי המט"ח נותרים יציבים, כאשר מדד הין היפני עולה ב-0.03% ומדד הדולר האוסטרלי יורד ב-0.05%.
שווקי המניות באסיה נסחרו במגמה מעורבת במהלך מסחר הבוקר של יום חמישי, 23 ביולי, כאשר המשקיעים המשיכו להסיט השקעות לשווקים נבחרים בצפון-מזרח אסיה תוך הפחתת החשיפה להונג קונג ולהודו. דרום קוריאה הובילה את העליות האזוריות זה היום השני ברציפות, כאשר גם יפן ואוסטרליה רשמו התקדמות נאה. במקביל, סין היבשתית נותרה כמעט ללא שינוי, מה ששיקף סביבת מסחר זהירה אך יציבה, בעוד המשקיעים עקבו אחר דוחות כספיים של חברות, נתונים כלכליים, ציפיות למדיניות הבנקים המרכזיים וזרימות הון חוצות גבולות.
המסחר במהלך הבוקר הדגיש סביבת השקעות סלקטיבית ולא ראלי אזורי רחב. רכישות משמעותיות בדרום קוריאה וביפן עמדו בניגוד לירידות בהונג קונג ובהודו, והדגישו את חשיבותם של גורמים ייחודיים לכל מדינה בעיצוב סנטימנט המשקיעים ברחבי אסיה.
דרום קוריאה מובילה את העליות האזוריות בעוד יפן ואוסטרליה מתקדמות
דרום קוריאה רשמה את הביצועים החזקים ביותר מבין מדדי המניות המרכזיים באסיה במהלך מסחר הבוקר של יום חמישי. מדד KOSPI Composite עלה ב-3.58% לרמה של 7,040.85 נקודות והמשיך את ההתאוששות המרשימה שנרשמה בימים האחרונים. העלייה שיקפה חידוש של רכישות במניות יצרניות השבבים, חברות הטכנולוגיה, החברות התעשייתיות והחברות המוטות לייצוא, וחיזקה את האמון באחד משווקי הטכנולוגיה המרכזיים של אסיה.
מדד Nikkei 225 של יפן עלה ב-1.20% לרמה של 66,909.73 נקודות והיה למדד השני בעוצמתו באזור. המשקיעים שבו לרכוש מניות של יצרני רכב, יצרני ציוד, וחברות טכנולוגיה, תוך המשך בניית פוזיציות לאחר התנודתיות שנרשמה מוקדם יותר. במקביל, מדד הין היפני עלה ב-0.03% לרמה של 61.30 נקודות, תוך שמירה על יציבות יחסית שסיפקה רקע נוח לחברות היצוא.
מדד S&P/ASX 200 של אוסטרליה התחזק ב-0.93% לרמה של 8,905.30 נקודות, בתמיכת עליות במניות הכרייה, הפיננסים והאנרגיה. המדד הציג ביצועים טובים יותר מרוב שותפיו האזוריים מחוץ לצפון-מזרח אסיה, ושיקף אמון יציב מצד המשקיעים בשוק עתיר המשאבים של אוסטרליה.
הונג קונג והודו מפגרות בעוד סין שומרת על יציבות
הונג קונג רשמה את הביצועים החלשים ביותר מבין שווקי המניות המרכזיים באזור. מדד Hang Seng ירד ב-0.95% לרמה של 24,892.66 נקודות, כאשר לחץ מכירות פגע במניות הפיננסים, הטכנולוגיה והצריכה. הירידה עמדה בניגוד חד לעליות שנרשמו בדרום קוריאה וביפן והמחישה את הזהירות המתמשכת של המשקיעים כלפי מניות הנסחרות בהונג קונג.
מדד S&P BSE Sensex של הודו ירד ב-0.92% לרמה של 76,755.05 נקודות והיה למדד השני בחולשתו במהלך מסחר הבוקר. הירידה שיקפה מימושי רווחים לאחר העליות האחרונות, אף שהמשקיעים ממשיכים לעקוב אחר התחזית הכלכלית ארוכת הטווח של הודו, ציפיות הרווחים של החברות והביקוש המקומי.
מדד SSE Composite של סין היבשתית עלה בשיעור מתון של 0.07% בלבד לרמה של 3,867.03 נקודות. העלייה הקלה הצביעה על סביבת מסחר מאוזנת, כאשר המשקיעים שמרו על גישה זהירה תוך בחינת ציפיות המדיניות ותחזיות הצמיחה הכלכלית. אף שהמדד נותר מתחת לרף של 4,000 נקודות, הוא נמנע מהתנודות החדות שנרשמו בשווקים אחרים באזור.
שווקי המט”ח נותרים יציבים בעוד המשקיעים עוקבים אחר חופשות אזוריות
שווקי המט”ח נותרו רגועים משמעותית בהשוואה לשוקי המניות במהלך מסחר יום חמישי. מדד הין היפני עלה בשיעור מתון של 0.03% לרמה של 61.30 נקודות, בעוד שמדד הדולר האוסטרלי ירד ב-0.05% לרמה של 69.96 נקודות. תנועות המטבע המצומצמות מעידות כי המשקיעים המשיכו לבצע התאמות מדודות בתיקי ההשקעות שלהם, ללא שינויים משמעותיים במיצוב הכולל בשוק המט”ח.
המשתתפים בשוק עוקבים גם אחר לוחות השנה של ימי המסחר באזור ובעולם. באסיה, הבורסה לניירות ערך בתל אביב מציינת את יום הצום בישראל, בעוד שביבשת אמריקה הבורסה של לימה בפרו סגורה לרגל יום העצמאות הלאומי. ימי חופשה אלה עשויים להפחית את היקפי המסחר בבורסות הרלוונטיות, בעוד שמרכזי המסחר המרכזיים באסיה ממשיכים לפעול כרגיל.
תחזית: המשקיעים בוחנים האם צפון-מזרח אסיה תוכל לשמור על המומנטום
ככל שמסחר יום חמישי מתקדם, המשקיעים יעקבו אחר יכולתה של דרום קוריאה להמשיך את הראלי החזק שלה והאם יפן ואוסטרליה יצליחו לשמור על המומנטום החיובי. תשומת הלב תופנה גם לסימני התייצבות בהונג קונג ובהודו, וכן לשאלה האם השוק הסיני יצליח להרחיב את העלייה המתונה שנרשמה בתחילת היום.
בהמשך הדרך, דוחות כספיים של חברות, נתונים כלכליים, הנחיות מצד בנקים מרכזיים וזרימות הון בינלאומיות צפויים להמשיך להיות הגורמים המרכזיים שיקבעו את כיוון השווקים באזור. עבור משקיעים גלובליים וישראלים, המסחר של 23 ביולי מדגיש כי ההובלה בשווקי אסיה-פסיפיק נותרת מרוכזת בכלכלות נבחרות, ומחזק את חשיבותו של ניתוח ממוקד לכל מדינה ושל בניית תיק השקעות סלקטיבית ככל שתנאי השוק ממשיכים להשתנות.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 7 שעה
SKN | ירידות שערים חדות בתל אביב: מדד ת״א-90 צונח ב-3.58% על רקע גל מימושים רוחבי
שוק המניות בתל אביב מתמודד עם לחצי מכירה כבדים ומתואמים במהלך יום המסחר, כאשר כל שמונת מדדי המניות המובילים נסחרים
- לפני 7 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
שוק המניות בתל אביב מתמודד עם לחצי מכירה כבדים ומתואמים במהלך יום המסחר, כאשר כל שמונת מדדי המניות המובילים נסחרים
- אור שושן
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 11 שעה
SKN | סיכום שווקים עולמי: זינוק בטכנולוגיה וראלי במניות הקטנות ב-27 באוקטובר 2026; השווקים דרוכים להחלטות הריבית ב-28 באוקטובר ולחופשות באירופה
מומנטום חיובי רוחבי נרשם בשוקי המניות בעולם ביום שלישי, 27 באוקטובר 2026, על רקע גל ביקושים למניות צמיחה, מניות קטנות
- לפני 11 שעה
- •
- 8 דק’ קריאה
מומנטום חיובי רוחבי נרשם בשוקי המניות בעולם ביום שלישי, 27 באוקטובר 2026, על רקע גל ביקושים למניות צמיחה, מניות קטנות
- שגיא חבסוב
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 12 שעה
SKN | וושינגטון מתריעה בפני מדינות המפרץ מהסלמה צבאית אפשרית מול איראן אחרי בחירות האמצע: מה המשמעות לשווקים?
וושינגטון העבירה אזהרה שקטה לכמה מבעלות בריתה במפרץ להיערך לחידוש אפשרי של פעילות צבאית קצרה אך עצימה מול איראן לאחר
- לפני 12 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
וושינגטון העבירה אזהרה שקטה לכמה מבעלות בריתה במפרץ להיערך לחידוש אפשרי של פעילות צבאית קצרה אך עצימה מול איראן לאחר
- אור שושן
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 14 שעה
SKN | מגמה מעורבת באסיה במסחר הבוקר: ה-KOSPI מזנק ב-3.86%, הבורסות בסין נסוגות
שוקי המניות באסיה מציגים מגמה מפוצלת בחדות במסחר הבוקר של יום שישי, 2 באוקטובר: עליות שערים חדות בדרום קוריאה, ביפן
- לפני 14 שעה
- •
- 8 דק’ קריאה
שוקי המניות באסיה מציגים מגמה מפוצלת בחדות במסחר הבוקר של יום שישי, 2 באוקטובר: עליות שערים חדות בדרום קוריאה, ביפן